Appels en appels (003)

12 juli 2022
Hits: 460

Door Jan Portein.

Hoe roerend wil je hem hebben? Onze liegende fietser ineens in beeld bij een paar ruïnes in Oekraine. Hij was daar in het allerdiepste geheim heengereisd om te voorkomen dat Poetin onverhoopt de spaken uit zijn dierbare tweewieler zou schieten. Na het aanschouwen van voornoemde ruïnes mompelde de fietser iets van “verschrikkelijk” en begaf zich vervolgens naar Kiev voor een ontmoeting met Zeemanshirtjesliefhebber Zelenski. Mogelijk om hem te complimenteren met het schielijk terugtrekken van een paar van zijn ambassadeurs. Onder wie Andrij Meynik, die vorige week wat al te enthousiast Stepan Bandera tot de Willem van Oranje van Oekraine bombardeerde. Een loepzuivere vrijheidsstrijder. Terwijl die toch in 1941 verantwoordelijk was voor het over de kling jagen van duizenden Joden en andere minderheden voordat de moffen arriveerden om die job van hem over te nemen. Nou vertolkte meneer Meynik de visie die gemeengoed is in Kiev en omstreken en langzaam terrein wint op het internet. Maar echt goochem is het niet in deze fase van de oorlog. Zelenski heeft namelijk alle hulp nodig die hij kan krijgen. Al is het een achterlichie van onze liegende fietser. Of die meteen na zijn tête à tête met Holoborodko naar stikstofland is teruggekeerd weten we niet, maar om gebruik te maken van de gelegenheid die het reces hem bood had ie misschien eens naar Gaza kunnen peddelen. Of een ander lappie Palestijns grondgebied dat nog over is gebleven na de op rammelende historische gronden uitgevoerde bezetting door Israël. Om ook daar “verschrikkelijk” te mompelen en aan meneer Anis al-Qag aka meneer Kaag te beloven sancties in de richting van Israël te bepleiten bij puppet on a string Von der Leyen en veldmaarschalk Timmermans. Whishful thinking? Zeker. Want Kiev is nu eenmaal heel wat anders dan Tel Aviv nietwaar. Stay tuned.

Appie Naardermeer
Lees dat onze komiek vandaag (zondag 17 juli) Irina Venediktova per decreet heeft ontslagen.
Venediktova leidde het onderzoek naar meer dan 18.000 zaken van vermeende oorlogsmisdaden. Ze was deze week nog in Den Haag voor een conferentie over de vervolging voor in Oekraïne begane oorlogsmisdaden.
Ik bedoel maar. de ware aard van deze clown komt steeds meer naar boven.

Appie Naardermeer
Prima column weer Jan. Voor de volledigheid: we zullen het ook maar niet hebben over de oorlogsmisdaden van onze "vrienden" uit o.a. de US en Saudi Arabië en het schenden van mensenrechten in opdracht van de komiek/acteur Zelenski. je blijft helaas "een roepende in de woestijn", want geen enkel ander lid van het journaille of van enige politieke partij durft aan wat jij verkondigt of heeft daar inmiddels geen actieve herinnering meer aan. Doorgaan zo.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
12 juli 2022
Aantal keren bekeken: 460
Appels en appels

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch