Appels en appels (002)

22 maart 2022
Hits: 908

Door Jan Portein.

Vlad Putin is een oorlogsmisdadiger. Dat bericht ging vorige week de wereld door nadat de Amerikaanse president Biden, die ooit een eigen invulling gaf aan het woord roltrap, na enig nadenken al lispelend en wiebelend tot die uitspraak kwam. Aanleiding waren de Russische bombardementen op burgerdoelen in Oekraine.
Voorjaar 1998. De toen nog als Democratisch senator door het leven dwalende Joe Biden kwam tijdens een gezellig samenzijn van de Subcommittee on European Affairs en de Committee on Foreign Relations tot een intrigerende uitspraak tijdens een discussie over de vraag of de USSA cq. de NATO gewapenderhand moesten ingrijpen bij het conflict rond Kosovo. Net als in september 1995 op Servische doelen in Bosnië en Herzegovina (1). Oom Joe:

Back then [in 1993, red.] I was suggesting we bomb Belgrade. I was suggesting that we send American pilots in and blow up all the bridges on the Drina. I was suggesting we take out his [Milosevic,red.] oil supplies. I was suggesting very specific action”.

Veel later, in april 1999, werd oom Joe's wens alsnog verhoord en liet de NATO hier en daar een buitje clusterbommen op Belgrado vallen. Zowel op militaire als burgerdoelen. Oorlogsmisdadigers? Internationaal strafhof? Spreekt de liegende fietser Engels? Stay tuned.

(1) Zie de serie “Mabeltje” over de rol die de Bloody Mary van de Neeltje Jacoba daarbij speelde aan de vooravond van de NATO- bombardementen op Servische doelen.

Paleander
Tsja, Amerikaanse presidenten hebben altijd al een plastische relatie gehad met het gebruik van begrippen zoals massamoord en genocide, nadat Truman vanwege, zoals later bleek, strategisch militair onderzoek, toestond dat de twee atoombommen waren gegooid - Stalin had het derde front geopend en het Japanse oorlogkabinet zou hoogstens nog twee weken doorgaan met oorlogvoeren - opende men op een radioactieve-vrije heuvel buiten Hiroshima een onderzoekskliniek waar 20 jaar lang de overlevenden werden onderzocht, maar niet behandeld! Toen een van de artsen later werd gevraagd hoe hij zich voelde over dat niet behandelen? ”Dat geeft geen goed gevoel temeer we ze goed hadden kunnen behandelen...” Van 1946 tot 1966 was die kliniek operationeel, tel uit hoeveel Amerikaanse presidenten niets gedaan hebben aan dat perfide-onderzoeks-protocol..! Korea zelfde teneur.., Vietnam.., etc. Geen Amerikaanse president is ooit als bureau oorlogsvoerder gedreigd met een oorlogsmisdaden tribunaal..! Tsja..
Klik hier om uw reactie toe te voegen
22 maart 2022
Aantal keren bekeken: 908
Appels en appels

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch