Lady en zijn tramps (001)

28 februari 2017
Hits: 517

vrijdag 19 juli-2013
Niet slim. Zeker niet voor een ouwe CIA-dude en voormalig Gladiool. Als je negen jaar petoet tegoed hebt in Italiƫ en je staat op de internationale zwarte lijst, dan kan je beter lekker thuis blijven. In de USSA. Want je weet nooit waar je tegenop blundert. Neem nou Robert Seldon Lady. Was ooit koppensneller voor de CIA in Midden-Amerika. Hij snelde zo bekwaam dat ie een plekkie in Milaan kreeg als station chief. In 2005 arriveerde een oekaze van de boerderij in zijn gleuf. Of ie imam Hassan Mustafa Osama Nasr van straat wilde halen en hem op een vliegtuigje naar Egypte wilde zetten. Voor een behandeling met natte handdoeken en andere opfrissertjes. Had die imam iets fouts gedaan? Acht, je weet maar nooit en bovendien had ie zijn naam niet mee (1).
Bevel is bevel. Dus scharrelde Robert een ploegje loodgieters bijmekaar, zocht wat logistieke Italiaanse hulp via zijn Gladiolencontacten en hatsiekadee, de imam werd opgepikt en verdween richting Nijl om wat bijgepunt te worden. Little apple, little egg. Althans, zo leek het. Maar de operatie was niet vlekkeloos verlopen. Robertje's team had nogal wat sporen achtergelaten. En in Egypte leverde de afslankbehandeling van imam Nasr ook geen reet op. Zelfs na jaren van koeieneren bleek ie van prei noch spercieboontjes te weten. Uiteindelijk kwam ie weer op vrije, zij het pijnlijke, voeten en vertelde gretig wat hem was overkomen.
De Italianen waren furieus en een smurfenteam wurmde een metersdikke hoeveelheid A-4 in een dossier. Na jaren touwtrekken werden Robertje en zijn team begin dit jaar bij verstek getrakteerd op een luxe doos gevarieerde straffen. Zoals gezegd kreeg Lady zelf negen jaar voor zijn ballen. Niks aan de hand zou je zeggen, maar vandeweek werd ie in Panama bij verrassing voorzien van een paar ijzeren manchetten en een tijdelijk onderkomen in een niet al te deftige kruipruimte. Wil nog niet zeggen dat ie morgen stiekem in een vliegtuigje richting Milaan wordt geschoven. Zo werkt dat niet. Maar vriend Lady zal betere tijden hebben gekend. Stay tuned.

1 ) Voor meer details raden wij u aan even te verhuizen naar 2005. Daar vindt u hele leuke dingen over Lady en zijn tramps.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Aantal keren bekeken: 517
Lady en zijn tramps

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch