Skip to main content

Antillen vice versa (045)

16 juni 2015

Het is alweer wat jaren geleden. Toen Vivian Verhoeven dacht: God wat wordt de grond heet onder mijn voeten. En de benen nam. Naar Curacao. Met dat initiatief joeg de wufte Belgische haar ex in de Zwitserse gordijnen. De verontruste tellganger nam van daaruit de Belgische smurfemarij in de arm. Viv had een omgangsregeling met zijn zoon met voeten getreden. Vandaar de hitte daaronder.
Maar er was meer. Vivian had schulden en niet zo'n beetje (1). Bovendien zag ze er geen been in om een ordinaire diefstal te plegen, die later werd afgedekt door Leo Nipshagen. Een van Vivian's mainteneurs (2) die samen met Viv, haar vriendin Nardy Cramm, klifbeklimmer Arthur Donker en nog een paar samenzweerders de “Den Haag groep” hadden gevormd om de ook op Curacao actief zijnde Nederlandse ondernemer Chris van Assendelft van Wijck financieel naar de kloten te helpen. Dat lukte niet, maar dat ze hem en zijn gezin zowel financiële als emotionele schade hebben berokkend staat buiten kijf. Alle details daarover zijn in eerdere afleveringen van deze serie terug te vinden en maken deel uit van de dossiers van de Belgische justitie, waarover Johnnie van den Heuvel het had in zijn reportage van de afgelopen week (3). Dat ook in Nederland en op Curacao juridische procedures tegen verschillende leden van de Den Haag groep te water zijn gelaten kwam helaas niet aan de orde (4). Net zomin als de vraag hoe Vivian zich het luxe leventje kan permitteren dat zij blijkbaar nog steeds leidt op Curacao. En wie er op het eiland voor zorgt dat zij uit handen van de Belgische justitie blijft, terwijl ze op de internationale hebbedingenlijst staat en inmiddels ook in hoger beroep tot vier jaar kruipruimte is veroordeeld. Wegens het ontvoeren van haar zoon. Kortom, een reportage waarvoor een eerstejaars van de school van de journalistiek op de vlucht zou slaan.
Btw. Normaliter is de komst van de in Nederland wereldberoemde Van den Heuvel naar Curacao om een fillempie te maken over een crimineel gevalletje op het eiland gefundenes Fressen voor de Knipselkrant. Wat denkt u? Helemaal noppes. Kwam zeker even niet uit. Stay tuned.

(1) Zie voor een niet volledig overzicht aflevering 22 van deze serie.
(2) Een ander exemplaar was cq. is nog steeds Elizier Naaman. Zie voor hem aflevering 42.
(3) Zie het artikel Op de vlucht van 22 mei jl.
(4) Een voorbeeld is de aangifte tegen Nardy Cramm wegens diefstal, smaad/laster en verduistering. Die dateert van 10 september 2014 en wordt naar wij naar wij mogen veronderstellen verwoed afgekloven door de recherche in Drachten. 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 juni 2015
Antillen vice versa