Tussen premies en piraten (019)

woensdag 27 april-2011
De reacties op deze serie zijn net zo zeldzaam als een koe die bezig is aan een rondje nordic walking. Maar ze zijn er wel. Zo raakte onze zwartboekschrijver van de ene op de andere dag zonder bef te zitten. Jawel. Lees en ween:

"In de reeks "Tussen premies en piraten" wordt met enige regelmaat verwezen naar het inmiddels bekende zwartboek. We maken even een tussenstapje naar 26 april 2011. Sinds 2003 werd ik bijgestaan door mijn raadsman, de heer Sanders. Mr. Simon Sanders. Hoe ben ik aan hem gekomen? André Martens, onze meesteroplichter die OHRA-Delta Lloyd voor 25 miljoen in het krijtstreep hees, kende de heer Bartels. Mr. Dion Bartels. U weet wel, die juridische moraalridder die opkwam voor alle geldwolven die dachten met geleend geld rijk te kunnen worden. De zogenaamde winst verdriedubbelaars van de DEXIA bank. Nou, Dexia, eigenlijk Aegon, maar die hadden het net op tijd verkocht.
De enige die ooit wijzer is geworden van al die procedures is Bartels zelf. Wet van de getallen zeg maar. Veel keer weinig is ook veel. De gedupeerden stortten allemaal een fixed fee aan Bartels, die vervolgens namens de groep gedupeerden de procedures voerde. Vele gedupeerden keer een fixed fee is ... juist, heeeel veel geld. Bartels werkt nu overigens, na het uiteindelijke faillissement van Bartels II, bij Seats and Sofa's. Ook een bank, maar dan anders.
Bartels dreef in de jaren negentig het naar hem vernoemde advocatenkantoor in Utrecht. Bartels I zullen we maar zeggen. Het begeleidde Martens bij de verkoop van zijn onderneming aan OHRA- Delta Lloyd. Kleine wereld, die van de oplichters. Bartels leed overigens aan de ziekte megalomanie en trok Bartels I, waar Sanders werkte, helemaal leeg. Om te redden wat er te redden viel nam Sanders de tent over onder de naam BBS Advocaten om vervolgens, in 2007 meen ik, zelf naar het Utrechtse faillissementsschavot te worden overgebracht. Mr. Bartels was inmiddels met Bartels II begonnen en had net zijn Dexia cashcow gevoederd.
Maar vanaf het faillissement van Hestia in maart 2005 (eigenlijk al daarvóór) tot in 2007 was Sanders juist degene die al mijn belangen behartigde tegen ASAM, Rob Beumer en ASR. Hij is dus de jurist die alles weet. Ook van alle criminele zweem die rondom ASAM en Beumer hing. Hij was de man die mij behoedde voor de verbouwing van het gelaat van Beumer. Welnu, Sanders moest zich overgeven aan sollicitatieprocedures. Best lastig als je net een faillissement aan je fiets hebt hangen, maar het kan. Om een lang verhaal kort te maken: van alle kantoren waar je terecht kan ging Sanders aan de slag bij CMS Derks Star Busmann. De huisadvocaat van ASR!!!! Toeval??? Ik weet het niet, maar hij was mijn enige strohalm bij mijn pogingen om in gesprek te komen met het huidige bestuur van ASR.
Terug naar 26 april jl. De afgelopen week is hier het topje van de ijsberg onthuld in het Hestia-dossier. Ook Sanders hield ik op de hoogte van wat er speelde. Echter, op 26 april bereikte mij per SMS de mededeling, dat hij niets meer voor mij kon doen. Dat het beter was dat wij elkaar niet meer spraken. Hij wenste mij sterkte met de ASR-zaak. Nou ja zeg, en dan notabene met een SMS. Jarenlang een goede, soms zelfs vriendschappelijke relatie, waarbij ik mijn zuurverdiende centjes graag aan hem overmaakte als we weer eens een zaakje hadden. En nu het wat spannender wordt, de druk wordt opgevoerd en de waarheid eindelijk eens een beetje boven water komt, kan ik de spreekwoordelijke boom in. Leuk. Wonderdokter Eichner vertelde mij ooit dat de naam ASAM is afgeleid van een bomensoort. Schijnt ook verwerkt te zijn in het logo van AMEV destijds. En ik maar denken dat het stond voor Actief Samenzwerende Assurantie Mafia. Hoe dan ook, Simon bedankt voor alles en het ga je goed!
".

Best nog wel een vriendelijk briefje. Want in de affaire rond staatsbedrijf ASR valt nog wel wat meer af te dingen op de rol van advocatenkantoor Derks Star Busmann. Komen we nog op terug. Stay tuned.

Tussen premies en piraten

  • Hits: 493
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch