Skip to main content

Another one bites the dust (009)

28 februari 2018

Wat is dat toch met die Liberalen? Ze vertellen niet alles, ze buigen de werkelijkheid wat bij of ze staan doodgemoedereerd te liegen. En niet alleen hier tussen Emmapolder en Drielandenpunt. Ook bijvoorbeeld in Canada. Minister van Buitenlandse Zaken (!) en oud-journaliste Christia Freeland was al eens op haar gebit gegaan met een Halbe van heb ik jou daar. Het verhaal ging namelijk dat haar opa van moeders kant tijdens WO II de hoofdredacteur was van een Nazi dagvod dat in de bezette Poolse stad Krakau werd uitgegeven. Tegen beter weten in oreerde ze dat het om Russische desinformatie ging. Na licht gesnuffel bleek al dat het verhaal helemaal juist was. Geen mirakel dat Christia een pesthekel heeft aan alles wat Russisch is, maar een Halbe blijft een Halbe. Zijn we er nog niet, want wat doet die Canadese troela daarna? Ze verspreidt het interessante bericht dat ze bij verschillende gelegenheden langdurige gesprekken heeft gevoerd met Vlad Putin en Sergej Lavrov. Niet in een datsja. Gewoon in het wild. Allebei geen woord van waar. Did Christia naar aanleiding van deze Halbes bite the dust? Nee, ze bleef zitten. Dus eigenlijk hoort ze in deze reeks niet thuis. Maar ze is wel een notoire leugenaar dus vort met de goat. Stay tuned (JP).

Eveline Geilenkirchen
Ik ben benieuwd naar het antwoord van Financien.

Ik moet jullie site nog eens goed gaan doorspitten. Jullie schreven in 2012 (Octopussy (461)) immers al over Staatsloterij en listige strapatsen van binnenuit.

"Ondermeer door twee figuren die door people in the know werden aangeduid met Jip en Janneke (1)"

Uitermate boeiend, in ieder geval!


Eveline Geilenkirchen
Ik geloof dat het Ministerie van Financien hier ook flink loopt te zwetsen.

"Sinds enige tijd ontvangen wij berichten van u.

Naar onze waarneming gaan deze berichten over aangelegenheden waarbij het ministerie geen enkele betrokkenheid heeft. Wij verzoeken u dan ook ons niet verder te betrekken in uw correspondentie hieromtrent."

Ik heb ze maar even het volgende gevraagd:

"Nu is er helaas heel veel mis in de keten van de Staatsloterij.

Ik zou daarom heel graag willen weten wat er dan is veranderd vanaf bijvoorbeeld 23-08-2017, het moment waarop jullie nog een WOB-verzoek hebben ontvangen in verband met de Staatsloterij?

Zie https://www.rijksoverheid.nl/documenten/wob-verzoeken/2017/08/23/besluit-op-wob-verzoek-over-informatievoorziening-van-de-staatsloterij".

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2018
Another one bites the dust