Skip to main content

When Bob met Goor and Black Pete

dinsdag 3 december-2013
Blowt ie eens niet in de wind heeft die Dylan meteen een proces aan zijn gulp. Volgens een stel Kroatische expats in Frankrijk heeft ie iets racistisch gezegd tijdens een interview met een vogel van de Rolling Stone. Wat Bob precies zei? Komt ie:

" ... Zwarten weten dat sommige blanken de slavernij niet wilden opgeven. Dat als die hun zin kregen zwarten nog steeds onder het juk zouden zitten. Ze kunnen niet doen alsof ze dat niet weten. Als je afstamt van een slavenhouder of een lid van de Klan, dan voelen zwarten dat. Ook vandaag de dag nog. Net zoals Joden voelen of iemand van een Nazi afstamt en Serven dat hebben bij Kroatiërs”.

Om dat laatste gaat het dus. Wij kunnen ons best voorstellen dat Serviërs een antenne voor Kroatiërs hebben ontwikkeld vanwege de onvoorstelbare wreedheden, waaraan de Ustasha's van toenmalig president Antelic zich tijdens WO II met steun van Berlijn te buiten zijn gegaan en die dankzij de Roomse kerk grotendeels onbestraft zijn gebleven. En die antenne kreeg in de jaren negentig een moderne opvolger toen Kroatische doodseskaders zich tijdens de ontbinding van Joegoslavië met steun van Brussel eveneens te buiten zijn gegaan aan onvoorstelbare wreedheden, die dankzij het Internationale Schertshof in Den Haag onbestraft bleven. Dus denken we niet dat Bob veel heeft te vrezen. Net zo min als die ouwe slavendrijver die jaarlijks bij ons met zijn staf een zootje instantzwarten voor zich uitdrijft en ze dwingt kinderen pepernoten voor hun kanes te gooien. Laat staan die lollige nicht die denkt dat elke Chinees zijn opleiding begint met het uit zijn hoofd leren van het menu van een lestaulant naal keuze. Racisme is niet iets om over in de wind te blowen. Maar waar ligt nou the answer my friend tussen zin en onzin in deze materie? Anyone?

Klik hier om uw reactie toe te voegen