De aanbidding van de gouden Pekingeend (005)

vrijdag 15 februari-2008
Hoe was het ook weer? Hanja Wegmaaien, de vertegenwoordiger van de steeds slordiger Nederlands uitkramende HKH in Noord-Brabant, zou zich nooit tot prima inter pares bij Golden Valley hebben laten kronen als de sporen van de als ordinaire crimi's weggezette heren Post en Chen niet waren weggewist. Hebben wij nieuws voor u. Da's gewoon bullshit.
Eind september vorig jaar wist het Financieele Dagblad namelijk te melden dat de twee onverlaten bezig waren geweest met de overname van Stork Aerospace. Door de Chinese gigant op dit terrein, Avic-1. Bij dit fruitige initiatief was ook het bedrijf Aetico betrokken. Een Europees-Aziatische BV aan de Schiphol Boulevard die zegt zich te hebben gespecialiseerd in tailor-made and value-for-money solutions voor midden- en kleinbedrijven.
Fijn. Maar bij Aetico loopt als baasje ene Boudewijn Poldermans rond. Heeft al dan niet nog levende Chinese en Japanse talen en culturen gestudeerd in Leie, Taiwan en Gent. Bracht daarna zijn kennis te gelde bij keurige kanjers als Shell, Dow Chemicals, DSM, Damen en meer van dat moois. Stortte zich vervolgens in marketing-, media- en matchmaking projecten en was zowel hier vrijwillig als daar dikbetaald hotemetoot in een villa kakelbonte verzameling aan oosters getinte comiteetjes en adviesgroepen. Een veelvraat dus, onze Boudewijn. En geen achterlijke. Weet waar hij de sambal haalt. Vandaar ook dat ie bestuurslid werd van ... China Valley. Het nieuwe speeltje van Hanja. Alle sporen weggewist? Yeah, sure. Stay tuned.

de aanbidding van de gouden Pekingeend

  • Hits: 421
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch