Afghanistan, hoe een nadeel voordeel wordt

Hits: 337

dinsdag 19 augustus-2014
De verkiezingen daar zijn alweer een tijdje achter de rug, maar wie er gewonnen heeft is nog steeds niet duidelijk, wel dat er veel geld overhandigd is maar blijkbaar niet genoeg om iemand tot winnaar te verklaren. Hertellen dus en wel snel, want als er rond half september geen nieuwe regering is, dan vertrekken de Amerikaanse troepen. De zittende regering wil in geen geval een Status of Force Agreement met de VS ondertekenen.
Op dit moment lijkt Abdoella Abdoella van de Hoop en Veranderings Coalitie (hopium) de meeste kans te maken. Gesteund door democratische strijders als Jozef Lieberman, Nancy Pelosi en John -where’s the war- McCain in de VS, bovendien is A A voorstander van zo’n Agreement (laat de dollars maar binnen stromen en de drugs eruit).
Inmiddels gaan er geruchten dat leger en veiligheidsdiensten een coup in Kaboel zouden plannen. Want het duurt allemaal te lang die democratie. Nee, geen Maidan in Kaboel, gewoon een junta in wording. En wie profiteert - behalve uiteraard de gebruikelijke corrupte zakkenvullers, zoals Dostum en consorten?
Goh, zouden dat de VS en de NAVO zijn. Want zo’n nieuwe democratische militaire junta (denk aan Egypte) zal zeker snel een Status of Force Agreement ondertekenen. Na zo’n coup is alles anders en hoera hoera, de Amerikaanse- en NATOtroepen kunnen dan rustig blijven zitten waar ze zitten. Niks nieuwe onderhandelingen met Poetin om materiaal en troepen via Rusland te laten vertrekken. Bovendien kan het handig zijn om te zijner tijd de Oeigoeren te helpen in hun democratische strijd tegen de regering in Peking. Komt dat effe goed uit.
Wel wat jammer dat het verzet tegen Kaboel en de buitenlandse troepen in kracht toeneemt, die oorlog is niet gewonnen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 337

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch