Speeltuin

zondag 27 mei-2007
Ja, je maakt er een geintje over, maar het is wel raar dat die zaak tegen de Skenes-brothers zo vaak wordt uitgesteld (1). Daarom even een vraagje: bewaren hijgondernemingen als die van George en Harold hun telefoonrecords? En zo ja, kunnen ze dan al dan niet geassisteerd door een of andere snuffelclub traceren wie Jan, Piet en Klaas zijn die al luisterend met één spermastraal het portret van hun schoonmoeder van het dressoir afspuiten? Stel je dan eens voor dat zich tussen die Jannen, Pieten en Klazen ook luitjes blijken te bevinden die als kadi of OM-bef hun brood verdienen. Of als hoge bromsnor, Kamersmurf, kabinetwerker, CEOooooh-ik-kom-klaar en andere lieden uit het netwerkwalhalla ... Begrijpt u waar we heen willen? Simpel hè?
Het is net zoiets als in Washington, maar dan anders. Daar dreigt een apostola van de Happy Hooker achter het gaas te zeilen omdat ze handelde in fijne vleeswaren. Kon je gewoon over de telefoon bestellen en dan stuurde zij een lekkere meid naar je toe. Of een paar lekkere meiden. De een wil pizza, de ander spare ribs en weer anderen tjap tjoy. Het is maar waar je van houd. Hoe dan ook, die madam hield in samenwerking met de Israëlische firma Amdocs (2) keurig de telefoonlijsten van al die gruizige types bij. En toen ze in de problemen kwam begon ze ermee te wapperen. Zou je het zelf zijn. Maar op die lijsten stonden nogal wat namen van hoge stropdassen uit regeringskringen en aanpalende sectoren en die zouden niet graag zien dat ze publiekelijk werden weggezet als liefhebbers van glijbanen, wippen en andere speeltuinattracties. Dus kreeg de madam in kwestie een gag order van een strenge kadi en hield vanaf dat moment haar botoxwallen stijf op elkaar. In afwachting van verdere gebeurtenissen.
Het is overigens niet voor het eerst dat het Witte Huis en wijde omgeving betrokken raakt bij een sexschandaal. Bij de Watergate-affaire speelde net als nu ook een callgirl-onderneming een grote rol, maar dat werd aardig verdoezeld (3). Net als een story over geknoei met koters en een mogelijk daarmee verbonden affaire van een gevalletje herensex. Zelfs in dat gedreutel rond vriend Wolfowitz is er nu sprake van muntjes in de gleuf. Wolfie gaf namelijk aan aangename reisjes van stafleden en adviseurs naar Latijns-Amerika en Zuidoost-Azië een officieel Wereldbanktintje. Maar het ging in heel wat gevallen om ordinaire glijbaanexcursies. Betaald met ontwikkelingsgeld cq. poen voor minicredieten. Zou Herman Wijffels dat nou hebben bedoeld toe hij zei dat Wolfowitz een slecht bestuurder was? Leuke vraag voor het Journaal.
Maar terug naar waar we begonnen. Hoe zit dat nou met die jongens van Skene? Stay tuned.

1. Zie de serie “Skenes achter de coulissen” op onze Followup-site.
2. Zie voor Amdocs de serie "Comverse" op onze Followup-site.
3. Zie daarvoor het formidabele boek van James Hougan “Secret Agenda”.

  • Hits: 300
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch