Skip to main content

Bombs away (010)

16 januari 2017

zondag 28 april-2013
Het wordt steeds gekker. Ruslan Tsarni, de oom van de twee Tsarnaev-boys, blijkt een paar jaar getrouwd te zijn geweest met ene Samantha Ankara Fuller (1). De dochter van Graham Fuller, die tientallen jaren topfuncties vervulde in de Amerikaanse nulnullenwereld en met name in het Midden-Oosten heel wat heeft rondgesjouwd. Ruslan en Samatha woonden zelfs een tijdje bij pappa Graham in en op datzelfde adres in Rockville, Maryland was in die tijd (jaren negentig) ook Ruslan's "Congress of Chechen International Organizations" gevestigd.
Het jonge stel woonde ook een jaartje in de Kirgizische hoofdstad Bishkek, waar Sam in de weer was voor Price Waterhouse en haar Ruslan via klussen voor het met het CIA-virus besmette USAID zich een weg baande naar een carrière in de oliebusiness.
We mogen aannemen, dat de Russische woelmuizen gezien de CIA-connectie de activiteiten van het echtpaar Tsarni nauwlettend in de kieren hielden en dat kieren uitbreidden toen de oudste neef op het Kaukasische tapijt verscheen. Ze luisterden de telefoongesprekken af tussen neef en diens moeder en waarschuwden herhaalde malen de Feds voor de verdachte moves van Tamerlan Tsarnaev. Voor Jan Doedel, maar ze zullen er ook niks van verwacht hebben. Per saldo waren ze ervan op de hoogte dat de baardacties in hun Kaukasische gebieden gesteund en geïnitieerd werden door de CIA en haar wormvormige aanhangsels in de private sfeer. In wezen speelden ze dus de bal terug op het Amerikaanse deel van het veld en wachtten af. Hun moment of glory kwam bij de lancering van de vliegende pannen in Boston. En ze deelden daarna nog een extra prikje uit door hun regeringsgetrouwe dagvod Izvestia te laten publiceren, dat Tamerlan een cursusje spanning opvoeren had gevolgd bij een Georgisch filiaal van de Jamestown Foundation (2). Die Foundation reageerde daarop als een Samsom op een partijcongres. Er was geen enkel contact met Tamerlan geweest, Brzezinski was allang weer uitgestapt en de bron van Izvestia bij Georgische ministerie van Binnenlandse Zaken bestond niet eens. Yeah. Right.
We hebben gisteren aan Izvestia gevraagd of ze ons de Georgische documenten wilden toesturen waaruit blijkt dat Tamerlan wel degelijk dat cursusje heeft gevolgd. De brutalen hebben de halve wereld. Dat pannetje staat dus in ieder geval op het vuur. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 7 van deze serie dd. 23 april 2013.
(2) Zie aflevering 9 van deze serie dd. 25 april 2013.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 januari 2017