Afrin en Erdogan (008)

18 februari 2018
Hits: 1072

Drie weken is het offensief van Erdogan in Afrin nu aan de gang zonder dat een van zijn doelen in zicht is en nu heeft tot overmaat van Erdo's ramp de VS (bij monde van Minister van Defensiwe James Mattis), de supermacht die Erdo eerder had gezegd 'ga je gang' verklaard dat het genoeg is. Er zal nog wat gebombardeerd worden, nog wat geschoten en gemoord, maar eind volgende week zal 'Operatie Olijftak' over zijn, zo is mijn inschatting.
De bedoeling van het fiat van Deep State in Washington was een conflict tussen Turkije en Rusland uit te lokken, waarbij Washington dan als Navo-verplichting Turkije te hulp was gekomen. En Nederland en iedereen van de Navo; eenheid hersteld. Rusland beheerste immers het Syrische luchtruim en stond voor de keus: het luchtruim openen of een militair conflict met Turkije, lees Navo.
De keus in Moskou was niet moeilijk. Het openen van het luchtruim om Turkse luchtaanvallen op Afrin mogelijk te maken legde de bal in het Amerikaanse speelveld, de VS die zich in de Oostelijke Syrisch-Koerdische gebieden als 'beschermheer' en wapenleverancier hadden opgesteld met 2000 man. De VS gaven de Koerden opeens niet thuis met Afrin. Daar moesten ze hun eigen boontjes doppen. Met Damascus uiteraard. Ze werden tot elkaar veroordeeld. Het was alleen wanneer het Syrische leger Afrin te hulp zou komen om Erdo eruit te jagen. Zover heeft Washington het niet willen laten komen. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
18 februari 2018
Aantal keren bekeken: 1072
Afrin en Erdogan

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch