Afrin en Erdogan (035)

Het is hoog tijd om deze serie opnieuw ter hand te nemen. Een tweetal weken geleden hebben door Turkije in het kader van 'Euphrates Shield' (de Turkse inval in Syrië met het doel de Koerdische YPG terug te dringen naar over de grensrivier met Irak) naar Afrin overgebrachte onderdelen van het 'Nationaal Syrisch Leger' (de Turkse variant van Navo-spruit het 'Vrije Syrische Leger' waar niemand meer iets over hoort) de aanval geopend op het Syrische Leger in de provincie Hama. Dat dit om een serieuze operatie ging toont deze video.

In feite gaat het hier om een aanval van Turkije op Rusland, het land waarmee Turkije en Iran in het 'Astana-accoord' een vredesregeling voor Syrië hebben gesloten, waarin Ankara zich verplicht heeft de islamistische rebellen in Idlib (de Syrische provincie onder Afrin) in toom te houden. Hierover begonnen tussen Moskou en Ankara de laatste maanden grote irritaties te ontstaan. Het Syrische Leger is na regelmatige schendingen van het bestand door de door Turkije gesteunde rebellen grootschalige operaties tegen Idlib begonnen en de acties van de jihadi's in Hama zijn daar weer een reactie op.
Opmerkelijk was de melding door Washington van een 'nieuwe aanval met chemische wapens door Assad', perfect gecoördineerd met de aanval door de jihadi's. Even opmerkelijk was het vrijwel negeren in MSM van deze hoax. Misschien kwam dit door een VN-rapport waarin werd vastgesteld dat de vorige 'aanval van Assad met chemische wapens tegen zijn eigen volk' vlak na de ambtsaanvaarding van Trump onmogelijk vanuit de lucht kon zijn uitgevoerd. Wat betekende dat deze vermeende aanval ter plekke moet zijn geënsceneerd. Door de Engelse geheime dienst, zoals veel bronnen melden.
De aanval op Hama is een grote mislukking gebleken. De Russische luchtmacht heeft ze met een nieuw 'tapijt van bommen-systeem' bestookt. De poging Idlib te ontlasten met een aanval op Hama heeft gesneefd.
Het Astana-accoord is hierdoor onder grote druk komen te staan. Terwijl de aanschaf van een Russisch raketsysteem door Turkije (waartegen Washington en de Navo te hoop zijn gelopen) eind dit jaar zijn beslag zou moeten krijgen.
Dit alles hangt uiteraard samen met de plannen van Deep State (zie Generaal Wesley Clark's onthullingen) om het regime in Iran ten val te brengen. De kers op de taart van de neocons. Het zou Trump's eerste oorlog moeten worden, waarin hij zijn betrouwbaarheid voor Deep State (zoals Libië dat was voor Obama) zou kunnen bewijzen. Maar Trump wil worden herverkozen in 2020. En dan is een oorlog voor regime change in Iran, terwijl je bent verkozen op een politiek die daar een eind aan zou maken, hoogst onverstandig. (WK)

Afrin en Erdogan

  • Hits: 898
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch