Afrin en Erdogan (018)

16 maart 2018
Hits: 1057

In de tijd van de belegering van Madrid door de Franco-fascisten, die duurde van november 1936 tot maart 1939, werden de dagelijkse ontwikkelingen per telefoon en telegraaf doorgegeven. Nu uit Afrin via het net met beelden. De vooruitgang is zichtbaar. 'No pasaran' werd de slogan voor alle verdere volksbewegingen tegen het fascisme. Dat allerlei gedaanten heeft aangenomen, zich hult in plaatselijke costuums en de heersende godsdienst omarmt. Zo heb je het Duitse fascisme, het Italiaanse, Kroatische, Spaanse, Griekse, Libanese, Israelische en dus Turkse; altijd in combinatie met een extreem nationalisme en tot moord bereid. Iedereen kent inmiddels de grijze wolven huilend achter een rode vlag met gele maan, voorbestemd om te heersen van de Bosporus tot Xinjiang in China. Een flauwe parodie op de wolvin van Romulus & Remus die Rome stichtten, net wat u zegt, maar ondertussen is dit de ideologie waarmee de Turkse jeugd, ook die in Nederland, wordt vergiftigd: 'Gelukkig is hij die als Turk is geboren' ook al heeft hij de Nederlandse nationaliteit.
Iedere dag dat Afrin weerstand biedt tegen het 2e leger van de Navo is een overwinning en een nagel aan Erdogan's doodskist. Deze man wijst, gisteren nog in een toespraak tot doktoren waarin hij herhaalde ook Manbij te zullen 'zuiveren', de weg naar de dood. Het Europees Parlement roept hem op te stoppen, maar de Europese leiders stoppen hem vol met wapens. De Europese Publieke opinie is ondertussen goed in de tang genomen met de vrees voor 'terrorisme' en zal zich niet roeren. Ankara voert immers oorlog tegen 'een terroristische organisatie die op de lijst staat'. Ze werpen vlugschriften af boven Afrin, zoals ook Franco deed met zijn Italiaanse toestellen boven Madrid. Om de bevolking op te roepen geen weerstand te bieden. Maar die wisten toen net als Afrin nu wat de fascisten hadden aangericht aan moordpartijen bij overgave. Er zijn veelvuldige meldingen van IS-strijders die naar Turkije zijn ontkomen en die nu door Ankara worden ingezet tegen de Koerden. Omgevormd tot 'gematigde rebellen' waar ze hier zo dol op zijn.
Het oorverdovend zwijgen van de Europese politiek is net zo'n schande als tijdens Spanje 1936-39 en net zo'n veeg teken voor wat ons te wachten staat.
Maar vooralsnog: 'No pasaran!'. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 maart 2018
Aantal keren bekeken: 1057
Afrin en Erdogan

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch