Afrin en Erdogan (015)

09 maart 2018
Hits: 1149

Volgens een bericht van een Russische nieuwssite werd een konvooi van YPG/SDF uit Manbij om Afrin te hulp te komen tegen de Turkse opmars begeleid door '2 VS-voertuigen'. Als dit zo is en waarom zou er aan getwijfeld moeten worden gezien de uitlatingen van de CHP-afgevaardigde Yilmaz in het Turkse Parlement die klaagde over samenwerking tussen Rusland en de VS om Turkije een hak te zetten, dan betekent dit een nieuwe wending in de internationale situatie rond de Syrische Oorlog. Want waarom zouden deze Amerikaanse voertuigen anders meerijden dan om het konvooi te beschermen tegen Turkse (lucht)aanvallen? Om onderweg hamburgers voor ze te bakken? Nog pikanter is dat ze om Afrin te bereiken over Assad's grondgebied zullen moeten rijden.
Terwijl Erdogan vandaag oreert over hoe zijn mannen die nu Afrin betreden vervolgens 'Noord-Syrië tot de Iraakse grens' zullen zuiveren van 'terroristen', gisteren nog een gecombineerde aanval met Irak op de PKK in Kandil aankondigde, is sprake van een langzaam aantrekken van het net rond deze 'oprisping van het Ottomaanse Rijk'. Niemand in het Midden Oosten - of het moet de Erbil-clan van Barzani in Iraaks-Koerdistan zijn, staat te wachten op een wederopstanding van het Ottomaanse Rijk. Op een vreemde manier heeft Erdo de Ottomaanse sultan weten te verzoenen met de Republiek van Atatürk en een grijze wolfskop opgezet die huilend onder een gele maan in een rode doek ten strijde trekt. Kwa PR misschien in orde, maar de wereld wil geen nieuw Turks wereldrijk. In de ogen van de fascisten waaraan Erdogan na de coup zijn hebben en houden heeft verpand, loopt Turkije via Azerbeidjan, Turkmenistan verder de zijderoute langs tot Xinjiang, de turkstalige provincie van China. Djengiz Khan meets Constantijn de Grote. En dat allemaal voor een straatvechtertje uit een kleine gemeente boven Istanbul, die de Islamitische AKP, ooit in de marge van de Turkse maatschappij, gebruikte voor een accumulatie van persoonlijke macht die zelfs Atatürk niet had geambieerd.
Al eerder is gemeld over 'tegenstrijdigheden' in de hoogste regionen van het opperbevel van het Amerikaanse leger in deze kwestie. Die tegenstrijdigheden hangen zonder enige twijfel samen met de 'tegenstrijdigheden' die in Washington bestaan tussen de oorlogspartij (niets met Democraten of Republikeinen te maken) in de VS en de vleugel die tot een vergelijk wil komen met Rusland. Want dat het conflict in Syrie vanaf het begin een proxi-oorlog tussen Rusland en de VS is geweest zal niemand kunnen ontkennen. Trump zal Erdogan moeten stoppen. (WK)

Wat we kunnen doen bij deze beestachtige moordpartijen is de petitie voor Afrin tekenen: hier.

Kernreactor
Ik wilde tekenen, maar nu ik zie dat de actie is geïnitieerd door Avaaz, welke financieel ondersteunt wordt door George Soros, onthoud ik me hiervan.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 maart 2018
Aantal keren bekeken: 1149
Afrin en Erdogan

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch