Gladiolen? (001)

09 april 2017
Hits: 506

woensdag 13 april-2011
Interessant. Volgens buurtgenoten verzamelden de stijfgristelijke Hans René van der Vlis en diens zoon Tristan "een hele berg wapens". Stond gisteren in het dagvod van de Basisweg. Of ze daarvoor alle benodigde vergunningen hadden werd nog niet duidelijk. De rijksrecherchesmurfen en hun Alphense collega's zijn nog bezig met hun snuffelcampagne. Vandaar.
Verder bleek Hans René's broer en dus Tristan's oom ene Arie van de Vlis te wezen. Voormalig chef staf van de Nederlandse krijgsmacht, die destijds niet blij was met de missie naar Srebrenica, omdat de boys van de Luchtmobiele Brigade naar zijn mening te licht bewapend waren. Toen Paars I aantrad nam Arie zijn congé en werd adjudant in buitengewone dienst van Hare Majesteit.
Nou kan je daar op zich geen praliné van maken. De ene familie krijgt een pronte snikkel van Linda de Mol en de ander van wapens. Al is bovengenoemde concentratie wel opmerkelijk. Komt nog iets bij.
Hansepans illustreert de hersenspinsels van het Civilistisch Appèl. Een organisatie die in 2002 is opgericht door ene professor mr. Olaf baron van Boetzelaer, bij wie het zuiver Neerlandsch bloed in de aders vloeit. Onze baron is een vroegere Bossche bef van CDA-huize, die ondermeer in zijn centrale verwarming heeft staan, dat ie hoofd is geweest van een analyseafdeling van de Nederlandse Inlichtingen Dienst Buitenland. De dienst die stiekem de Nederlandse Gladiolen dirigeerde vanuit Villa Maarheeze in Wassenaar. En wat hadden die Gladiolen binnen handbereik? Een hele berg wapens.
Officieel is zowel de Inlichtingendienst Buitenland als het bosje Gladiolen op de vuilnisbelt beland. Ook al omdat het gedachtengoed van Marx en Lenin in Europa is teruggedrongen tot de nostalgische annalen van clubs als Civis Mundi van communistenvreter Wim Couwenberg (1). Maar er is een nieuw gevaar dat knaagt aan de wortels van onze samenleving en waartegen wij ons met hand en tand moeten verzetten: de islam. Voelt u waar we heen willen? Juist.

(1) Zie voor deze geestverwant van Van Boetzelaer de artikelen "Hoe een schoonmaakster de Somalische Jeanne d'Arc werd" en deel 1 van de serie "Het schaduwcommando van de Prins". Van Boetzelaer treedt zelf nog even op in het artikeltje "ze zijn er nog..." in Kleintje Muurkrant nummer 283 (1995).

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Aantal keren bekeken: 506

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch