Stropdassenleed (001)

06 januari 2017
Hits: 437

zondag 6 januari-2013
Nog effies. In oktober van dit jaar loopt de regeringstermijn af van de Georgische president Saakashvili. De muis die in 2008 dacht iets tegen buurman Rusland te kunnen brullen, maar zich schielijk in zijn holletje moest terugtrekken toen buurman terugbrulde.
In feite betekende dat op termijn de polletieke ondergang van de dankzij zijn Zeeuwse meisje onverbrekelijk met Nederland verbonden moderne Icarus. Via allerlei spierballenacties, machinaties en het oppakken van polletieke tegenstanders wist hij het nog vier jaar uit te houden. Tot hij bij de laatste presidentsverkiezingen de vlag moest strijken en toe moest zien hoe zijn macht als president aanzienlijk werd gemillimeterd ten faveure van de premier uit het vijandelijke kamp. Zodat zijn huidige positie nu sterk lijkt op die van de sprookjeskoning die dacht dat ie dure kleren droeg, maar eigenlijk in zijn blote kont rondwandelde. Zij het, dat Saakashvili nog een stropdas heeft om zijn fluit te coveren.
Hoe zwak zijn invloed is geworden moge blijken uit een uniek incident dat zich afgelopen week voordeed. Noodgedwongen had ie als president al zijn handtekening moeten zetten onder het parlementsbesluit om 3000 gevangenen vrij te laten. Maar zo’n 190 man bleven achter in een kruipruimte. Zij zouden zich hebben schuldig gemaakt aan akkefietjes als verraad, spionage, handel in verwarrende middelen en koterhopsen.
Op 21 december 2012 besloot het parlement om ook die jongens de frisse lucht in te sturen, omdat het in hun gevalletjes zou gaan om polletieke gevangenen. Saakashvili weigerde zijn krabbel te zetten, omdat het volgens hem een afgang voor Georgië zou betekenen en de deur zou openzetten voor het vrijuit laten gaan van verraders en koterkruipers in de nabije toekomst.
Mocht ie bij zijn beslissing blijven dan wordt het betrokken amnestiewetje ter tekening voorgelegd aan de parlementsvoorzitter en die zal niet aarzelen om naar de pen te grijpen. Zo langzamerhand wordt het voor Saakashvili tijd om zich met zijn Sandraatje terug te trekken in Terneuzen om daar in alle rust ook zijn laatste stropdas op te vreten. Is ie in ieder geval dichtbij Scheveningen mochten ze in Georgië besluiten hem alsnog wegens misdaden tegen de menselijkheid of een ander artikel uit die categorie ter veroordeling voor te dragen bij de jurken in het Vredespaleis. Dat krijg je als je te dicht bij de zon komt.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 januari 2017
Aantal keren bekeken: 437
stropdassenleed

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch