ABC-tje (001)

donderdag 10 september-2009
Wie? Willem van Wijngaarden? Nooit van gehoord. Is toch een paar dagen geleden op Curacao achter het gaas gegaan. Schijnt een 39-jarige Nederlandse tenor te zijn in een onverlatenkoor dat zich volgens een internationaal team van snuffelsmurfen jarenlang schuldig heeft gemaakt aan handel in Colombia's finest via West-Afrika naar onze omgeving, smokkel van goud via de Antillen, reusachtige witwas, fraude bij grondtransacties en meer van dat soort leuke bijverdiensten.
Opvallende rol in deze opera buffo lijkt te zijn weggelegd voor de Union Patriotiko Boneriano (UPB) van politieke big shot Ramonsito Booi. De "onderkoning" van Bonaire, die de laatste tijd zo vlijtig in gesprek is met Jan Peter Dodo en juf Guusje over de status van zijn eiland. Met achter in zijn kwabben de stiekeme wens om de eerste burgemeester van de gemeente Bonaire te worden. Wordt moeilijk. In het kader van bovenstaand onderzoek is namelijk een paar dagen geleden zijn niet onaardige stulp omgekeerd en zijn er een paar dozen documenten naar buiten getild. Mazzel dat vriend Booi in de VS verbleef, anders had ie mogelijk meteen voor het luik gegaan. Net als de twee zoons van Ramonsito's ouwe UPB-makker Carlos Marcera, een bosje Nederlanders uit de randstad, bovengenoemde Willem en een NN die op 27 maart in Obama's own country in een kruipruimte verdween, omdat via zijn bankrekeningen aldaar een wat moeilijk te verklaren acht miljard dollar was doorgesluisd.
En dan is er nog een avontuurlijke Nederlandse ondernemer die volgens het smurfenteam op weg was naar Colombia voor een interessant handelsgesprek, maar wiens reis achter het gaas van een van onze toekomstige tropische deelgemeentes eindigde. Meneer zou voor honderdduizenden euro's een deel van zijn zuur verdiende kapitaal hebben omgezet in vastgoedprojecten op Bonaire. Ondermeer in vakantiehuisjes. Geen gek idee natuurlijk, want steeds meer Nederlanders uit de prijsklasse van Camiel Eurlings brengen het liefst hun vakantie in eigen land door en als straks op Bonaire de gemeentegrenzen opengaan is het net of je heerlijk met je ballen op Scheveningen of Zandvoort ligt. Betekent dat de waarde van die vakantiehuisjes straks stevig de lucht ingaat. Dat wel. Bijdehante gozer dus. Geruchten doen de ronde dat een aantal luitjes uit de Nederlandse bovenlaag (ondermeer uit justitiele kring) dat ook vonden en zakelijk met hem in zee zijn gegaan. Ergo, hou de doofpot in de kieren en stay tuned.

abc-tje

  • Hits: 548
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch