ABC-tje (000)

vrijdag 28 november-2008
Raar. In 2006 was half Den Haag hotedebotel toen Hugo Chavez onze bloedeigen Henk Kamp een Amerikaanse stooge noemde en vervolgens zijn "vloot" het zeegat uitjoeg om te oefenen. Maar nu Hugo's bijeengeraapte zootje samen met de Ruskies in hetzelfde gebied zeeslagje spelen geen kik uit ooievaarsdorp. Nou zullen de Jannen van Medvedev en Poetipoe niet meteen overgaan tot Operatie Mambo Beach, maar je zou toch minimaal een aanval van lichte rep en roerkoorts verwachten binnen de VVD-meute. Of een verwachtingsvolle euforie bij Hero (zoiets verzin je niet) Brinkman. Noppes. Komt waarschijnlijk ook omdat steeds meer Amerikaanse marinebodems en vliegend materieel de havens en vliegvelden van onze voormalige slavenhubs aandoen. En dat geeft een rustig gevoel.
Nou is die groeiende populariteit van de eilanden onder de bewoners van het Pentagon min of meer uit nood geboren. De Amerikanski's hebben namelijk de passaat tegenwoordig nogal tegen in hun Spaanse sprekende wingewesten. In Panama en Ecuador zijn ze hun faciliteiten voor hun zogenaamde war on drugs kwijtgeraakt en ook in Bolivia ziet het er somber voor ze uit. Daar heeft Evo Morales, de eerste Indiaanse president ter wereld, de DEA opgedragen als de sodemieterij op te zouten. Aanleiding? Hij beschikt sinds kort over informatie dat de Amerikaanse drugsbestrijders zelf tot hun strot aan toe in de avontuurlijke handel zitten, dat ze zich bezighouden met illegale operaties en zich bovendien stiekem bemoeien met Bolivia's binnenlandse politiek. Waar hebben we dat meer gehoord?
Maar goed, al dit gedreutel zorgt ervoor dat onze ABC-eilanden steeds vaker als uitvalsbasis dienen voor een oorlog die net zoveel uitzicht biedt als een terp in de Himalaya en en gezien het povere resultaat te duur voor woorden is. En u weet het: wij vechten mee. Vandaar misschien de stilte in het achterland van Scheveningen. In een tijd waarin we meloenen en meloenen in een bodemloze Afghaanse put gooien en Woutertje met door ons betaalde pepernoten die arme bankjongens nog een leuke SSinterklaasavond bezorgt. Kijk, zo kom je al schrijvend van A naar C.
Zo. En nu even gezellig de kroeg in. Wie weet komen we nog een poedel van meneer Klink tegen. Houdoe.

abc-tje

  • Hits: 526
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch