Skip to main content

737

13 maart 2019

Heilig getal vandaag aan de dag, 737. Is niet alleen het nummer van dat vliegtuig dat aan de grond moet blijven en daarom nu al achtenveertig uur de msm lekker bezig en van veel belangrijkere zaken houdt. Alsof vliegen nog steeds de gewoonste zaak van de wereld zou moeten zijn, terwijl we dus weten dat we ons als de moderne Icarus naar de potverpieledommenis dreigen te vliegeren...

Maar er is ook goed nieuws, van over de Grote (en steeds dieper wordende) Plas nog wel. Ook over 737. En dan gaat het niet over boeings maar over inmates. Of nog scherper gezegd: over dead men walking. In de Verenigde Staat Californie zitten 737 ter dood veroordeelden (bijna allemaal donkere Verenigde Staters) op death row in afwachting van de voltrekking van hun doodvonnis. Er is al dertien jaar om verschillende redenen niemand door de staat vermoord, maar nu heeft de pief van die Verenigde Staat verklaart dat het voorlopig ook niet meer gaat gebeuren.

‘Ik geloof niet dat een beschaafde samenleving kan stellen dat het de leider van de wereld is zolang de regering doorgaat met de voorbedachte en discriminerende terechtstelling van haar burgers’, aldus de gouverneur.

Ze hebben dus toch nog fatsoen in hun donder, die rednecks... (JF)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
13 maart 2019