Skip to main content

300 Fransen in Syrische handen

22 mei 2018

Er waren al aanwijzingen dat 'militaire adviseurs' uit VS, UK, Turkije, Frankrijk, Saoudi-Arabië en Israël in handen van het Syrische leger waren gevallen, nu wordt door een Syrische analist een aantal genoemd, '300 Fransen'. Het zou gaan om experts die bij verschillende jihadi-organisaties gedetacheerd waren en door de snelle Syrische opmars in Oost-Ghouta verrast werden. Al eerder waren twee commando-bunkers met adviseurs uit genoemde landen met dieptebommen venietigd in Aleppo en Hama waarbij tientallen van hen werden gedood. Het betekent dat Damascus, dat in de oorlog aan de winnende hand is, een geweldige extra-troefkaart heeft in de onderhandelingen met deze staten. De verklaring van Poetin in Sotsji tijdens overleg met Assad, waarin hij aandrong op terugtrekking van alle buitenlandse troepen, schetst de contouren van een echte oplossing. De Syrische oppositie (SNC) die in Sotsji onderhandelt in het kader van de Astana-vredesinitiatieven is enthousiast. Het terugtrekken van de Iraanse milities moet de VS en Israël onmogelijk maken zich verder in Syrië te mengen. De militairen van de VS, Turkije, de rest van de NAVO en de Golfstaten, ze zullen allemaal moeten vertrekken. Het zal dan eindelijk aan de Syriërs zelf zijn om over het lot van hun land te beslissen.
Uiteraard zijn onze regeringsleiders niet geïnteresseerd in beëindiging van het Syrische conflict. Er wordt geprobeerd om een grote brand met Iran op afstand te houden, maar in Syrië mag het nog 7 jaar doormoorden. De sancties tegen Iran zijn de zwaarste ooit. Het doel is Iran op de knieën te dwingen. Totale capitulatie - regime change. De rest van de wereld (met name China en India) weet dat als ze dat laat gebeuren zij vroeg of laat ook aan de beurt zijn. Het maakt de kans dat deze politiek slaagt gering. (WK)

John
Erg interessante longread

https://willyvandamme.wordpress.com/2018/05/13/de-geheime-diensten-en-de-syristrijders-de-zaak-fouad-belkacem-en-bassam-ayachi/


Klik hier om uw reactie toe te voegen
22 mei 2018