Archief actueel 2017 en 2016

November 2017

Göttegöt (001)

Het is momenteel flink raak in de Zweedse kerk. We hebben het nog niet gehad over boordjes die vrouwelijke cliëntèle onwelvoeglijk tegemoet traden (1), of er duiken berichten op over een interne worst... lees meer..

Letselschade (038)

Kijk eens wat we hier vonden. Voor de toevallige voorbijganger een stukkie vol enigma's. Voor de volhardende KM-lezer bekend terrein. Bedoelde Maaseikenaar is Koenraad Kunnen, de hoofdpersoon uit deze... lees meer..

Avanti ragazzi (003)

Bij de oosterburen hadden ze gisteren een preview. In de studio van het ZDF. Ging om een docu van Moritz Enders over de stilletjes voortwoekerende crisis bij de Italiaanse banken. Met als kapstok de v... lees meer..

JFK, ja of nee (003)

Hoeveel mosterd wil je hebben na de maaltijd. Hangt ervan af. Of het lekkere mosterd is of niet. Dit likkie werd ons aangereikt door collega David Hopsicker. En zoals altijd was het weer erg lekker. O... lees meer..

Bye bye Bibi (029)

Bibi heeft er pruimtabak van. Van al die kutberichten in de pers over de naar corruptie riekende truukjes van zijn vrouwtje Saar, zijn zoon Yair en Bibi zelf. Om daar een einde aan te maken wordt nu i... lees meer..

Valse vlag (055)

In dit geval gaat het om een ouwe vlag. Maar in het licht van de door god weet wie gestuurde rellen in Brussel en de lulverhalen over Russische interventie is ie toch heul interessant. Gaat om een pla... lees meer..

Storing

Dit al gelezen? Weten we meteen waarom er nog zoveel mensen op Rutte stemmen.... lees meer..

Metöö

Tot voor kort wisten we niet beter. Dachten we, dat Zweedse vrouwen nauwelijks nog fesoendelijk over straat konden door al die likkebaardklanten uit verre oorden. Dankzij de Weinsteins en de Gosschall... lees meer..

Van Estoril naar Zandvoort (221)

Nee. Niet vanwege de feestdagen. En ook niet omdat we het de laatste tijd zo uitgebreid hebben gehad over Willem Holleeder. Nee, onze gedachten vlieden dezer dagen om een heel andere reden weer uit na... lees meer..

San Juan

De ene onderzeeer is de andere niet. Volg je de berichtgeving over het trieste lot van de Argentijnse San Juan, dan valt vooral op hoezeer die verschilt met die destijds over de Russische Kursk. Verge... lees meer..

Inmenging (003)

Wie A zegt zit waarschijnlijk bij de KNO-arts. Of ie daar ook B zegt moet betwijfeld worden, maar wij van KM maken desnoods het hele alfabet vol. Zeker in het geval van John Perkins, de Amerikaanse ec... lees meer..

Ontboezemingen (002)

  En het werd vervolgd. Na Donna Brazile’s ontboezemingen en het nieuws van nieuwe beschuldigingen aan het adres van Bill Clinton, is één van de leden van de ministersploeg van Obama op het podi lees meer..

Haarscheurtjes

Turkije is één van de landen die van meetaf aan heeft geïnvesteerd in de F35 Joint Star Fighter. Het heeft inmiddels 116 F35’s besteld. Maar of ze die ook krijgen, dat is de vraag. Alhoewel Turkije en... lees meer..

Handel en politiek

Navigator Holdings is een kleine scheepvaartmaatschappij. Om belastingtechnische redenen geregistreerd op de Marshall Eilanden, één van de vele belastingparadijzen op deze aardkloot. De rederij b... lees meer..

Ontboezemingen (001)

Komt eerst Hellary met een boek over haar verkiezingsstrijd; alles Poetin, Trump, Poetin, Russische inmenging en ga zo maar door. Dat een deel van het Amerikaanse kizersvolk de buik vol heeft van Hell... lees meer..

Sid Lukkassen (001)

'Is de boosheid om misbruik door mannen niet te reducerend en karikaturaal?' Dat vroeg Trouwcolumnist Sylvain Ephimenco zich een maand geleden af. MeToo was toen net van de rol gelopen en Ephimenco ha lees meer..

Pietertje in Tjibbeland (003)

Wij zijn pro-Pietertje. Omdat ie als lid van de Haagse Landdag voor de kudde van herder Sybrand een zeldzaam voorkomend fenomeen is. Pietertje Omtzigt is namelijk een diepduikertje. Wil bijvoorbeeld h... lees meer..

Valse vlag (054)

Dit gelezen? Als trouwe lezer van KM zal u daar niet van op hebben gekeken. Hoe vaak hebben wij het in het verleden niet gehad over analoge gevallen? Vaak. En niet alleen in deze serie. Conclusie? Net... lees meer..

Catalonië en Madrid (003)

De Procureur-Generaal in Brussel heeft in de zaak Catalonië twee opmerkelijke beslissingen genomen die zonder twijfel terug te leiden zijn tot de Vlaams-nationalistische 'meerderheid' in de regering M... lees meer..

Octopussy (618)

Zoals u weet: Robbie heeft een boek geschreven. Robbie van de Rhee. En hij heeft het de titel “Ontvoerd door John van den Heuvel” meegegeven. Had moeten zijn “Op mijn bek gegaan door Kleintje Muurkran... lees meer..

Twittertruukjes (003)

Even afgezien van die impersonation. Heeft er iemand geklaagd over de info die Peter Lagendijk dagelijks verspreidde? Of maakt Twitter zelf gebruik van trefwoorden als nazi's, Oranje, Kazaren, witwass... lees meer..

Gladio op het Maidan

Voor de mensen die beweren dat conspiracy niet bestaat, dit artikel over de gewelddadige gebeurtenissen tijdens the Revolution of DIGNITY in Oekraïne. Bologna, Nijvel, Kiev. Een lekker boeketje strate... lees meer..

Twittertruukjes (002)

Nee, dit stukkie gaat niet over “impersonation”. Dit gaat over een of andere doos van de New York Times die van Twitter eist om berichten over ex-vieze president Joe Biden uit de roulatie te halen. Di... lees meer..

Twittertruukjes (001)

Dat kon er nog wel bij. Gisteravond ging ineens de stekker eruit bij Peter Lagendijk's twitter account. Nou hakte Peter er tot groot genoegen van zijn enorme aantal volgers dagelijks flink op los, waa... lees meer..

Inmenging (002)

John Perkins? Die hebben we al meerdere malen op de korrel gehad (1). Wat die Amerikaanse economic hitman in het verleden allemaal heeft uitgevreten wil je niet weten. En dan mogen die Kremlinsmurfen ... lees meer..

De karma van Johnny

Als kapstok gebruikte ie de werphengeldood van Hidir Korkmaz. John van den Heuvel. Bij het in elkaar frutselen van zijn artikel “Holleeder en de geur van dood” in de Telegraf van vanochtend. Hidir was... lees meer..

Kajsa Ollongren

Met Geert Wilders winnen we echt de volgende oorlog niet. Zoveel kunnen we wel vaststellen aan de hand van de belabberde manier waarop hij het dossier Ollongren behandelde. Onze polderpopulist maakte ... lees meer..

Ein Reich (017)

Triomf. Gisteren heeft het Reichsparlement in Brussel temidden van alle gezelligheid een resolutie aangenomen. Die zette de schuifdeur open voor een schrobbering van Polen. Daar heeft in de zomer van ... lees meer..

Inmenging (001)

Een geweldige ontdekking. De Russen hadden volgens dat nukaatje van Ollongren geprobeerd om via een nepsite van de Nederlandse overheid de MH17 discussie te beïnvloeden (1). En wanneer komt ze daarmee... lees meer..

Octopussy (617)

Een ouwe bekende heeft een flink duwtje gekregen. Mr. Jozef Rammelt. Van het Amsterdamse befkantoor Keizer. Jozef is van het tableau geschrapt (oftewel hij kreeg een Brammetje) en mocht ie zin hebben ... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 74

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch