Archief actueel 2017 en 2016

Oktober 2017

Tit for tat (007)

Zweden heeft vette koele geheimsmurfen. Die hebben namelijk nu al ontdekt dat Russische trollen en ander geheimzinning rondkruipend gespuis bezig is met het beïnvloeden van de verkiezingen van volgend... lees meer..

Naar oplossing Bende van Nijvel?

Ongelooflijk maar waar, er lijkt nu toch een doorbraak in zicht voor het dossier van de Bende Van Nijvel, de bende aanslagplegers die in een ware golf van terreur van 1982 tot 1985 28 doden maakte en ... lees meer..

Starfighter2

De starfighter werd eind jaren ‘50 begin ‘60 gepromoot als een geweldig vliegtuig. Mede dank zij onze prins Bernhard werd het aangekocht door de luchtmacht. Later bleek Bernhard betaald te zijn (1,1 m... lees meer..

Vrienden onder elkaar (015)

Nee. Gaan we niet doen. We gaan niet uitleggen waar dit over gaat. Daarvoor kan u namelijk terecht op deze site van 't Berghuis. Klik op de rugbybal rechtsboven en u krijgt Mr. Frank Visser op visite.... lees meer..

Poen en polletiek (014)

Mei 2011. De eilie in Libië is een paar maanden oud. Een smurf van het bureau van de Franse president Sarkozy pleegt een belletje. Met de in Tripoli verblijvende generaal Khweldi el-Hamedi. Een ouwe g... lees meer..

Investigative journalism (004)

Is er sprake van dumb, dumber? Bij het onderzoek naar de moord op onze Maltese collega Daphne Caruana Galizia. Nee, nee. Er moet wel sprake van een vooropgezet scenario zijn. Anders is het niet te ver... lees meer..

Johan Derksen

Betaald voetbal is het summum van hufterigheid. Een bak van beton wordt opengezet voor lui die zich elders niet kunnen gedragen. In het stadion kan en mag alles: popcorn eten zonder dat je buurman er ... lees meer..

Stemvee

Of je nu in de trein zit, in de file, of op de fiets...iedereen om je heen is druk bezig met zijn of haar smartphone. En wat doen deze mensen met hun smartphone? Deze vraag houdt ook heel veel bedrijv... lees meer..

Groetjes uit Pyongyang

Een paar berichten uit het fluistercircuit. Allereerst even dit. Uitzendmoloch RANDSTAD zou Poolse lassers naar Nederland takelen om hier de tekorten aan te vullen. Resultaat? Kind kan het sopje doen.... lees meer..

Investigative journalism (003)

Laten we even in gepaste stilte teruggaan naar aflevering 186 van de serie “Van Estoril naar Zandvoort” dd. 20 april 2015. Die ging over de zelfmoord (?) van de formidabele 43-jarige Portugese journal... lees meer..

Türkütele (002)

Het was een feestelijke boel in Istanbul. Zomer 2010. Toen de deal gevierd moest worden tussen het Turkse hallo-heeft-u-even-tijd-bedrijf ETB van Erol Tazegül en het gelijksoortige Amsterdamse My-Call... lees meer..

Vandaag, 55 jaar geleden

Hij hield zijn rug recht en het hoofd koel, bedankt Vassili!  ... lees meer..

Türkütele (001)

Het Hamburgse Spiegeltje, Spiegeltje an der Wand kwam vandeweek met jubelend nieuws. De bij ons achter het Prinses Amalia windpark tot 7 jaar en 9 maanden kerker veroordeelde Saban Baran zou frank en ... lees meer..

Letselschade (037)

Wij verlieten u in deze serie op 18 september 2017. Met de aankondiging dat twee dagen daarna in Turnhout de bel zou klinken voor de eerste ronde in een proces versus Levi de Waegenaere en Woutje van ... lees meer..

Cold Turkey (074)

Daar was ze ineens. Midden tussen de plaatjes uit het nieuwe smoelenboek van Mark Damesfiets zagen we ineens iemand die geen godallemachtig hoefde te zeggen tegen Wallie. Marietje Schaake. In somber A... lees meer..

Femke Halsema (001)

Femke Halsema wenst vluchtelingen rechtstreeks de hemel in. Lees maar even mee: "In Zatopia leven vluchtelingen in relatieve harmonie,
in eigen huizen. De vluchteling heeft er een burgerstatus, ... lees meer..

Reusachtig (003)

U heeft hem waarschijnlijk gemist. In al het Reusachtige geweld van de laatste dagen. Daarom nemen we u even bij de knuist en gaan terug naar een van de intrigerende strofes van de bijlage in afleveri... lees meer..

Staatsgeheim (019)

En dan gaat de pagina van de Washington Post PLOTS op zwart, maar niet getreurd hierbij een pdf van het artikel.
 ... lees meer..

Carl Armfelt (036)

(oorspronkelijk artikel: Reusachtig (003) - 25 oktober 2017) U heeft hem waarschijnlijk gemist. In al het Reusachtige geweld van de laatste dagen. Daarom nemen we u even bij de knuist en gaan terug n lees meer..

Staatsgeheim (018)

Die Russiagate weet wat. Nu heeft de FBI weer prijsgegeven dat een van de voornaamste redenen voor de arrestatie van die 9 Russische snuffelaars plus Anna Chapman was, dat ze van hun Kremlinbaasjes de... lees meer..

Reusachtig (002)

Oeps. Wat een belangstelling voor een dooie reus. Nou, daar breien wij graag nog wat verder op door. Rechts, averechts, maakt ons geen flaus aus. Daarvoor duiken we opnieuw in de rijke voorraad van de... lees meer..

Octopussy (615)

Dat je over het algemeen niet vrolijk wordt van de blauwe brievenbrigade is nogal wiebes. En dat geldt in nog sterkere mate voor de bountyhunters van de brigade, de FIOD. Die halen in hun jacht op ver... lees meer..

Reusachtig (001)

Wij gunnen de Belgen natuurlijk best hun feestje. Maar dat ze helemaal uit hun bolleke gaan als ene C.B. of K.B. (invullen wat niet gewenst wordt) twee jaar geleden op zijn sterfbed tegen zijn familie... lees meer..

JFK, ja of nee (001)

De CIA schijnt not amused te zijn. POTUS Donald schijnt namelijk van plan te zijn om op eigen houtje iets meer dan 3000 achtergehouden documenten over de moord op president Kennedy op de keien te smak... lees meer..

Ein Reich (014)

Vorig weekend een zeperd in Wenen. Dit weekend een zeperd in Praag. Het zit caudillo Juncker en zijn Brusselse junta momenteel niet mee. Zoals we in deze aflevering al voorspelden waren de gladiolen g... lees meer..

De Halbe Doctrine (003)

Hé Halbe. Hier nog even een geheugensteuntje. We hadden het er gisteren nog over in “Poen en Polletiek”. De dood van Muammar Khadaffi. Vandaag zes jaar geleden startte de NATO de oorlog tegen het welv... lees meer..

Poen en polletiek (013)

We zijn nog niet gestruikeld over het ene interessante boek (1) of het andere ligt al op de cybermat. Dit keer gaat om “Avec le compliment du guide” van de heren Fabrice Arfi en Karl Laske. Gaat over ... lees meer..

Coup of Gladiosoup (011)

Je mag gerust zeggen dat het om een zware bevalling gaat. Dat boek van Peter van Haperen, “Het geheime leven van de Graaf”. Maar als de tekenen niet bedriegen wordt het een “bombshell”, waarvan de inh... lees meer..

Carl Armfelt (035)

(oorspronkelijk artikel: Coup of Gladiosoup (011) - 20 oktober 2017) Je mag gerust zeggen dat het om een zware bevalling gaat. Dat boek van Peter van Haperen, “Het geheime leven van de Graaf”. Maar a lees meer..

De Halbe Doctrine (002)

Jammer dat dat blonde ding van Hennis pleite is op het Ministerie van Oorlog. Maar voor haar in de plaats komt dat gevorderde meisje van Bijleveld in de geschutskoepel te zitten. Ankie was ooit namens... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 64

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch