Archief actueel 2017 en 2016

September 2017

Jelle, Vincent en de haaien (005)

Ook VVD. Robin Linschoten. Kreeg gisteren vijf maanden kerker voor de ballen, waarvan drie voorwaardelijk. Had een lange neus getrokken naar de blauwe brievenbrigade. Die kreeg nog een tonnetje en je ... lees meer..

Ship Ahoy (041)

Op zich zo'n gekke vraag nog niet. Van onze Australische lezer. Of Theo Cranendonk iets vandoen had met de BVD cq. de CIA ten tijde van het schandaal rond premier Whitlam (1). Per saldo was Theo af en... lees meer..

Kafka in Zeist (047)

Even in zijn achteruit. Naar aflevering 44 van deze serie dd. 21 januari 2016. Daar pakten we uit over cijfertjesdeskundige Geertje van Estrik uit Zeist alsmede over een van haar hoogst interessante w... lees meer..

Vrienden onder elkaar (014)

We hebben eens wat rondgesnuffeld. Want tussen onze kwabben heerst verbijstering over het nieuws, dat topjongens uit de stenen- en poenwereld ongecontroleerd het ruchtruim konden doorklieven cq. dat n... lees meer..

Van Estoril naar Zandvoort (219)

Het wordt 5 oktober zo'n beetje. Dan duwt het Britse smurfenteam dat zich de afgelopen twee jaar heeft beziggehouden met operatie Conifer een tussenrapport het toneel op. Bij die operatie ging het ero... lees meer..

Eigen risico

Het gaat geweldig in de gezondheidszorg, sinds de introductie van de marktwerking en de afschaffing van al dat middeleeuwse collectieve goed, als ziekenfonds en dergelijke, gaat het geweldig. Zeker vo... lees meer..

Fred en de deals (034)

We hebben een diepduiker en we hebben nieuwe getuigen. En die zingen in koortje, dat we met zijn allen de Fred en Koos-tunnel zijn ingereden zonder ons af te vragen of er misschien ook nog een alterna... lees meer..

Fuck (128)

Terwijl Pietje Poro bedelt om zware wapens op de tribune bij de Invictus Games in Toronto (1), heeft majoor Oleh Druz de zak gekregen. Oleh was de hoofdpsychiater van het Oekraïense militaire apparaat... lees meer..

Ship Ahoy (040)

@#$%&+>#!!! De bus gemist. Wij gingen ervan uit dat het belangrijkste in deze serie over Theo Cranendonk wel zo'n beetje gezegd was. Over zijn verboden handel in wapens, nucleaire spulletjes, c... lees meer..

Sybrand Buma op z'n Catalaans

Annemariek heette ze. Dat weet ik nog zo goed vanwege die k die er niet helemaal bij leek te horen. Van gereformeerde afkomst, net als ik. We hadden niets maar deden iets samen. Zaten in een liturgieg... lees meer..

Oud zeer (011)

Eind mei is voor Nico Roosnek blijkbaar een gunstige tijd om eens even flink gas te geven. Zoals u inmiddels weet liet hij op 28 mei 2016 een mail bij haar van Schultz van Haegen in de gleuf glijden (... lees meer..

Fuck (127)

Ironischer kan niet. Dat Pietje Poro vorige week de hele agenda van de VN naar de kloten hielp hebben we vorige keer al beschreven (1). De reden voor zijn verwarrende gedrag konden we niet achterhalen... lees meer..

Oud zeer (010)

Ook VVD. Pieter Winsemius aka Winzemuis. Een paar keer het baasje geweest van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu. Aardige gozer in de omgang, die op 1 augustus van dit... lees meer..

Fuck (126)

Was ie niet lekker? Was ie bezopen? Had ie een appie gekregen van Mikkel Saakashvili? Geen idee. Maar er was twee dagen geleden wat aan de hand met Pietje Poro. Hij zou als de hoogste Oekraiense hotem... lees meer..

Tussen yoghurt en snert (009)

U zou er nog van horen. Beloofd is beloofd. Nou dan. Het ziet ernaar uit dat de gewiekste Bulgaarse garch Tsvetan Vassilev de pottenbak ingaat. Zijn Servische glasbedrijf is gisteren failliet verklaar... lees meer..

Catalonië en Madrid (001)

Ik ben vertrokken naar een gebied dat in de recente geschiedenis het toneel is geweest van een zeer wrede burgeroorlog, te vergelijken met Syrië nu, en waar, na een transitieperiode waarin West-Duitsl... lees meer..

Vrienden onder elkaar (013)

Waarom was een vriend ineens geen vriend meer? Binnen het genootschap van stenenstapelaars. En waarom werd hij eerst in de berm geduwd en later zelfs de sloot in? Vragen die zeker voor een deel beantw... lees meer..

Zwart is ING

Het is toch wat. Terwijl onze hoogste Oranjeklant op Sint Maarten rondwaarde met die kleine grijze platwurmspecialist om de schade op te nemen, had de Freundschafsgesellschaft BRD-Kuba al een oproep g... lees meer..

Oud zeer (009)

Twee weken geleden vergaderde de Haagse Landdag en petite comité over Schiphol. En Nico Roosnek zag zijn kans schoon. Hij stuurde zijn schrijven dat hij in 2016 in de gleuf van haar van Schultz had la... lees meer..

No pasaran

De strijd is begonnen. Lees en hoop er het beste van.... lees meer..

Cypriotica (011)

Gisteren kreeg Cyprus weer eens op zijn lazer. Vanwege de verkoop van zogenaamde gouden visa. Rijke stinkers van buiten ons Reich konden na betaling van een meloen of een investering van een half melo... lees meer..

Oorlog en vrede

In de bijgesloten reclameboodschap van dit artikel roept Morgan Freeman op om een diepgaand onderzoek in te stellen naar de cyberwar die Vlad Putin zou hebben ontketend. In onderstaande reclameboodsch... lees meer..

Valse vlag (053)

Heeft u dit ergens gelezen in onze msm? Of gezien in de Twankerk? Over die contra-smurfen die al maanden lang bezoekjes brachten aan de stulp waar die gozer van die emmerbom woonde. Moeten we nog zegg... lees meer..

Spies like us (001)

Wij zijn in verwachting. Van nieuwe openbaringen uit de rijke subversieve voorraad van voormalig Interdoctor Peter van Haperen. Ondermeer over de manier waarop zijn collega's bij de “De Dienst” aan hu... lees meer..

Oud zeer (008)

Ook VVD. Dat blonde geval van Schultz van Haegen. Onder andere bekend van het ongekende milieusucces bij de invoering van de 130 kilometer op snelwegen, het schrappen van schijthuizen in de Sprinters,... lees meer..

Qué?

De USSA overweegt serieus op korte termijn zijn ambassade in Havanna dicht te donderen. Die is twee jaar geleden na een halve eeuw contramine heropend. Maar wat gebeurt er? Een hele stoet Amerikaanse ... lees meer..

Letselschade (036)

Hendrik van den Hombergh en Henk van de Meene mogen allebei hartstikke rip zijn, de stories waarin zij figureren zijn voorlopig nog wel even alive and kicking. Hoewel dat kicking inmiddels wel wat in ... lees meer..

Gauland Gauleiter

De ophef in de BRD over de uitlatingen van AfD-voorman Gauland over het 'trots zijn op de prestaties van de Wehrmacht in de wereldoorlogen', 'net als ze dat in Frankrijk en Engeland zijn', vervult ons... lees meer..

Vrienden onder elkaar (012)

Overdaad schaadt. Zeggen ze. Maar wat ons betreft kan het geen kwaad om de rol van ome Dik uut het land van Gait-Jan Kruutmoes in de affaire rond Eurocommerce nog eens de revu te laten passeren.
... lees meer..

Fred en de deals (033)

Aflevering 31 controversieel? Ja, dat zou je wel zeggen. Reacties? Nul. Maar als u denkt dat we daarom het relaas van voormalige diepduiker Peter van Haperen verder laten voor wat het is bent u ernsti... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 52

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch