Archief actueel 2017 en 2016

Juli 2017

Eberhard van der Laan

Hoe heet zo’n man eigenlijk thuis? Als ie naar de keuken geroepen wordt om piepers te jassen? Eppo, of Epke? Epke dan maar. Hij heeft het in ieder geval al na tien minuten bij mij verbruid. Met Grieke... lees meer..

Bye bye Bibi (025)

Kroongetuige Miki Ganor heeft zijn eerste lied gezongen. Bij het onderzoek naar mogelijke corruptie bij de aankoop van een vlootje onderzeesigaren en korvetten van godbeterhet de Duitse onderneming Th... lees meer..

Rechtsgang (009)

Geen Neurenberg voor Tony Blair. Pruiken van het Britse Hooggerechtshof zagen een verzoek daartoe van een Iraakse generaal niet zitten (1). Nou loopt er nog een tweede procedure om Tony Baloney voor h... lees meer..

Hacken, hackte, gehackt (006)

Het ziet er somber uit. Voor Imran Awan. De maandag op Dulles Airport naar binnen getrokken Paki, die samen met zijn twee broers, Abid en Jamal, jarenlang de IT had verzorgd van het Democratisch zenuw... lees meer..

Fred en de deals (026)

Gek eigenlijk. Gisteren hoorden we een mevrouw klagen over pakjes drugs die op het strandje bij Moerdijk aanspoelden. En Peter R. schampertjes lullen over de aanvoerder van een brommerclub uit Emmen e... lees meer..

Geert Groot-Koerkamp

Bij zo’n naam denk je aan de Elspeter heide en zie je Geert zijn schaapjes tellen. Maar Geert is alweer decennialang correspondent van de opleukradio uit Hilversum en wel in Moskou. Vanochtend had ie ... lees meer..

Het biggetje is boos

Reichsführer Jan Kloot Juncker heeft voor zijn beurt gesproken. Aldus Biggetje van Baalen, een van de onverschrokken Maidanhelden. Waarom Hansepans dat vindt kunt u hier in extenso verorberen. Even ee... lees meer..

Stropdassenleed (031)

Hopsakee. Goed dat Mikkel Saakashvili al vaak jarig is geweest. Daardoor heeft ie een hele voorraad stropdassen kunnen opbouwen. En die heeft ie vet nodig, want als ie gefrustreerd raakt verslindt ie ... lees meer..

Bossche bollen (024)

Titus Brandsma, da’s een naam die wel even blijft hangen, vooral het eerste deel. Man zal er ook wel mee gepest zijn. Weten wij niet, hebben we het hier ook niet meer over. Fijne naam verscheen gister... lees meer..

Het waren de Russen (005)

Paniek in Stockholm. Het kan zomaar zijn dat de Zweedse regering vandaag naar voortijdige vertrek aankondigt. Er is namelijk in 2015 een foutje gemaakt bij het uitbesteden van de zorg voor een heule b... lees meer..

Fred en de deals (025)

Even op de vingers getikt. Het zat met de aandelen van “AC” die in de vorige aflevering ter sprake kwamen ietsie anders. In 1974/1975, grofweg ten tijde van de mondiale etappekoers van ABN's wegkapite... lees meer..

Hacken, hackte, gehackt (005)

Valt ons niet tegen. Temidden van al dat oeverloze geouwehoer over stiekem Russisch geschuifel om The Donald in ieder geval voor 4 jaar een ovale werkruimte te bezorgen werd gisteren naar buiten gered... lees meer..

De zijderoute (001)

Silkway Airlines en Silkway West Airlines zijn vrachtvervoerders uit Azerbeidjan. Met een slotje op Schiphol en Maastricht. Ze vervoeren bij voorkeur diplomatieke vrachtjes en het gaat goed met ze. Da... lees meer..

Fred en de deals (024)

In 2008 schoot Woutje Bos te hulp. Met poen van ons stutte hij onze drie grote banken en het verzekeringsvehikel ASR. Om te voorkomen dat de boel met veel geraas in elkaar zou donderen. Nou zal dat ni... lees meer..

Fred en de deals (023)

Vinden we fijn. Als we een tikkie terug krijgen. In dit geval van Peter van Haperen. Hij schreef het volgende. Komt ie:

“Leuk stukje gisteren over Edgar Wijngaarde. Alleen, Wijngaarde ging ... lees meer..

Bye bye Bibi (024)

Waar hebben we dat vers eerder gehoord? Dat een van de hoofdverdachten bij een crimineel onderzoek wordt omgebouwd tot kroongetuige. In ruil voor een straffe strafvermindering en desnoods het schokken... lees meer..

Carl Armfelt (031)

(oorspronkelijk artikel: Fred en de deals (023) - 22 juli 2017) Vinden we fijn. Als we een tikkie terug krijgen. In dit geval van Peter van Haperen. Hij schreef het volgende. Komt ie:“Leuk stukje gis lees meer..

Fred en de deals (022)

Keurige man. Op het oog. Die André Batenburg. Een bankier in hart en nieren, die in 1974 tot CEO van de ABN werd verheven. Precies weet onze bron voor dit verhaal het niet meer. Of het in 1974 was of ... lees meer..

Tussen yoghurt en snert (008)

Ach ja, die Tsvetan Vassilev. In deze serie hebben we over die ouwe Bulgaarse bankster al veel vrolijks de revu laten passeren. Tot een moord in hartje Amsterdam toe. Het ziet ernaar uit dat ie eindel... lees meer..

Verschil moet er zijn (004)

Moet u eerst even dit lezen. En dan dit. Gelukkig is het land waar het kapitaal de baas is.... lees meer..

Reclame

Leuk idee voor Amsterdam... lees meer..

Poen en polletiek (011)

Van Israël naar Frankrijk ce n'est qu'un pas. Zeker als het om corruptie gaat. Bij dit gevalletje gaat het ook om de verkoop van onderzeeërs en korvetten en het afromen van poen voor andere doeleinden... lees meer..

Bye bye Bibi (023)

Buuf Merkel wordt voorzichtig. Ze heeft de korvetten- en onderzeeërsdeal met Israël voorlopig even in de vriezer gedeponeerd. In afwachting van het Israëlische corruptieonderzoek waarover wij in deze ... lees meer..

Het waren de Russen (004)

Alternatieve reclameboodschappen op Russische vliegvelden. Hebben Russen toch humor meneer Sonneberg? Dat vraag ik u af.... lees meer..

John McCain

Vanochtend kregen we dit bericht onder ogen. Moeten we nog meer zeggen?... lees meer..

Bossche bollen (023)

Rombouts’ kraaienmars gaat niet zonder slag of stoot voorbij. De Godfather die voor de soap rond de benoeming van zijn opvolger alleen de woorden sorry, sorry sorry overhad en vervolgens nog een slok ... lees meer..

Een vat vol missie (002)

Dertien jaar cel voor het smokkelen van duizend kilo hasjiesj, het karma van voormalig modelpolitiebaas Jari Aarnio, waar komt zoiets vandaan? Finland doet ten aanzien van drugs hetzelfde dat het al e... lees meer..

RABO en de Weltschmerz

Af en toe moet je even de batterijen bijvullen. Anders hou je het niet uit. En dat je dan een paar interessante gebeurtenissen moet laten lopen, soit. Neem bijvoorbeeld dit interview dit interview van... lees meer..

Hill goes to hell (055)

Een game zonder een zootje dooien is tegenwoordig niet cool. Dus is het heel wel denkbaar dat een of andere goocheme gast binnenkort een spelletje in elkaar frutselt met als titel “The Clinton Killing... lees meer..

Fred en de deals (021)

Nee, het volgende heeft niks te maken met Fred. Niet direct. Maar Peter van Haperen wel (1). Deze master of suspense stuurde ons vandaag zijn rapportage uit 2012 aan het adres van Martine Michel, onde... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 57

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch