Archief actueel 2017 en 2016

Juni 2017

Van Estoril naar Zandvoort (209)

Zo. Voor de bakker. Ook deze laatste oproep van Koos van Woudenberg aan het OM in Arnhem vanmorgen viel in de Rijn. Het onderzoek naar het koterhopsen van Joris Demmink leverde te weinig substantieels... lees meer..

Wat is er zo bizar aan Qatar? (003)

Qatar en Iran zitten samen op een offshore gasbel. En zijn bij het uitbaten ervan in de loop van de tijd min of meer tot elkaar veroordeeld geraakt. Bij het plannen van een pijplijn richting Europa la... lees meer..

Een vat vol missie (001)

Tsjongejongejonge en nog een jongen. Er is niet eens een vertaling van de Wikipedopagina over Jari Aarnio. Niet in het engels of in het duits, en al helemaal niet in het Nederlands. Toch is de affaire... lees meer..

Ein Reich (010)

De junta in Brussel doet net of zijn neus bloedt. Maar Das Reich kraakt in zijn voegen. En niet alleen in de zuidas of aan de Westwall, maar ook in de Ostgebiete. Hebben we het nog niet eens over Pole... lees meer..

Zoals de ouden zongen

Het kon nog net. Vlak voordat ie voor het laatst de deur van het Witte Gekkenhuis achter zich dicht trok regelde Barack Hussein Obama de verkoop van 14 omgebouwde sproeivliegtuigjes aan Kenia.
He... lees meer..

Beroerd ontvoerd

Het ziet ernaar uit dat er binnenkort eilie uitbreekt in de tent. Bij RTL. Naar aanleiding van een aflevering van de serie “Ontvoerd” van meesterspeurder John van den Heuvel op 23 mei jl. Daarin werd ... lees meer..

Octopussy (600)

We got mail. Over de nasleep van de smurfeninval bij Jan Piet van Rossum's befkantoor in februari van dit jaar. Afgelopen week was Van Rossum pas in de gelegenheid om te controleren waarin de smurfen ... lees meer..

Groetjes uit Athene (009)

Een veer in onze achteruitgang. Nee, we doen hem er zelf wel in. In de vorige aflevering spraken we het vermoeden uit, dat de tot levenslang veroordeelde Makis Yannousakis vanuit zijn kerker iets wild... lees meer..

Van Estoril naar Zandvoort (208)

Wie aan de weg timmert loopt de kans te worden weggetimmerd. Neem nou Koos van Woudenberg.
De getuige die door hoofdofficier van Justitie Fred Westerbeke zo kundig de berm werd ingereden bij het ... lees meer..

Octopussy (599)

Kijk eens wat we nou hebben gevonden. Een echte zeekakkelobbes. Captain Harold Lee Rosbach uit Fort Lauderdale Florida. Aanvankelijk runde hij restaurants in de Zuidas van de USSA en zelfs op een exot... lees meer..

Snuf snuf

Toch wel lullig. Loop je je benen uit je lijf om je presidentiële marionet in het zadel te houden. Met hulp van je collega in het desbetreffende land en desnoods hier of daar een doodseskadertje als d... lees meer..

Octopussy (598)

Nog even. Over Howard Weinberg. De uitbater van een wasstraat voor groene ruggen in Baltimore, die in 2006 zou zijn ingehuurd door Googlebobo Simon Tusha om het smeergeld van Rudy Stroink langs de bor... lees meer..

Het waren de Russen (001)

Het Duitse weekvod Der Spiegel heeft geheime documenten opgeduikeld. Daaruit valt op te maken dat de Bundes Nachrichten Dienst oftewel Gehlen's Nachwuchs tussen 1998 en 2006 intensief heeft gespioneer... lees meer..

Bossche bollen (020)

Ding dong is alweer dicht, was nog maar effekes open. Zo gaat dat met deuren. En met Chinezen. Ding dong was de enige in het centrum waar je tussen alle bourgondisch ook es lekker en simpel kon nassen... lees meer..

Groetjes uit Athene (008)

Ook toevallig. Eerst was er Klaas Otto. Die zou stiekem schriftelijk contacten hebben onderhouden met luitjes buiten de petoet. Gisteren deden wij een lendendoekje open over een gelijksoortige corresp... lees meer..

Van Estoril naar Zandvoort (207)

Gooit u hem meteen maar even in zijn achteruit. Naar 16 april 2017. Op die datum smakten wij een kakelverse brief van Koos van Woudenberg in de publieke ruimte. Een brief aan het Parket in Arnhem. Daa... lees meer..

Bossche bollen (019)

En maar echter als het allemaal nou toch anders was? Met die mis en die zegen?
Zijn we er met zijn allen ingetuind door te geloven dat Omke Gerrit zoveel boze post had ontvangen dat ie al bang wa... lees meer..

Octopussy (597)

Wij hebben in het verleden heel wat over hem losgelaten. Over Joca Jocic aka Joca Amsterdam. Maar dat heb je wel eens als je elkaar hier en daar bent tegengekomen. En privé. De wegens het aanzetten to... lees meer..

Cold Turkey (071)

Die Nederturk of Turkaaskop (*) Ekim Alptekin komt steeds hoger in de gordijnen te zitten. Komt zo: Als reden voor het in dienst nemen van Michael Flynn's lobbyclub heeft ie opgegeven, dat ie à titre ... lees meer..

Pleuris maken

Ja nu valt het kwartje... Op de babbelradio vanochtend het bericht dat Asscher, de opperpygmee van de gedecimeerde PvdA wel wil gaan regeren 'wanneer de pleuris uitbreekt'. Hij had het over een grondw... lees meer..

Cold Turkey (070)

Wij zijn gelukkig. Toegegeven, daar is weinig voor nodig. Neem nou bijvoorbeeld dit kersverse artikel van Reuters nou eens. Worden wij gelukkig van. Blijkt namelijk ineens dat Bian Kian in de koplampe... lees meer..

Octopussy (596)

Moet u dit even lezen. Gaat over stenenbaas Rudy Stroink en zijn partner. Die zouden met 1,7 meloen dollar Simon Tusha hebben gesmeerd. Een Amerikaanse hotemetoot bij Google. Die smeerpoen was bedoeld... lees meer..

Hill goes to hell (054)

Het is net een film. Ergens in de eerste maanden van 2006 werden een avontuurlijke Russische ondernemer en een paar Georgische makkers gepiepeld en raakten daarbij kostbare negotie kwijt: een partijtj... lees meer..

Van Estoril naar Zandvoort (206)

Het gebeurt om de twee jaar. Dan wordt er in Groningen een benefietgala in elkaar gehangen voor directe hulp aan hulpbehoevende koters in Sri Lanka. Daartussendoor gebeuren ook nog wel leuke dingetjes... lees meer..

Balletje, balletje (008)

Vorige week woensdag peerden we nog het nieuws het veld in dat Luka Modric moest getuigen (1). Ging over de vraag of zijn ouwe Kroatische werkegever ruim 17 meloen door de neuzen van de blauwe brieven... lees meer..

Shut up

Ze zijn waarschijnlijk dood. Marien Elghwary (27) en Nadia Choucair (33). Beiden waren bewoners van Grenfell Tower en actieve leden lid van de bewonersgroep die bij de vereniging van huiseigenaren (th... lees meer..

Octopussy (595)

Martin Jan van Mourik deed vorige week een duit in het zakje. Het zakje van de parlementaire mini-snuffelaars naar belasting”besparing”. Hij zat daar tegenover de commissie als emeritus hoogleraar not... lees meer..

Walrus ahoy

Soms schrijven ze bij de NOS ook nog wel eens wat. Als ze niks te doen hebben. Zo ook Lex Runderkamp. Kwootje uit dit artikel van hem op de site van de af en toe wel erg naar Washington riekende omroe... lees meer..

Henk en zijn honnepon (004)

“Een beetje dom”. Dat zei minister Henk Kamp toen iemand hem vroeg naar het gratis laten bijpimpen van zijn Audi bij de garage van zijn oude gap Honnepon. Het toeval wil dat een andere bekende van ons... lees meer..

Henk en zijn honnepon (003)

U moet dit ook gezien hebben. Wij hebben eerder in deze serie al getoeterd dat er al heel wat jaartjes een connectie bestond tussen Henk Kamp (ook VVD!) en heilige koeienhandelaar Pon. En dus was het ... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 67

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch