Archief actueel 2017 en 2016

Mei 2017

Manchester en MI6 (005)

Selman Abedi was een patriot. Een Libische patriot. Als je tenminste de McCain-definitie hanteert van de Libische terreurgroep LIFG waar Selman bij hoorde. En patriotten moet je steunen bij hun strijd... lees meer..

Henk en zijn honnepon (001)

Uitzending gemist gisteren? Van het journaal. Over minister Kamp. Doe geen moeite. Hier kan je meteen terecht voor de inhoud. Wat denk je? Kregen we een uurtje later een mail over. Hier en daar wat cr... lees meer..

Van achter de kim

Er leek niks aan de hand. Op 13 februari van dit jaar stonden op het internationale vliegveld van Kuala Lumpur een paar dames te keuvelen met een Koreaanse meneer. Tot ze die meneer iets in zijn gezic... lees meer..

Octopussy (592)

Donderdag is het zover. Dan staat Jan Piet van Rossum voor de kadi. Was voor het OM-team onder leiding van Miranda de Meijer nog een hele toer. Van de vlijtig via de pers verspreide beschuldiging dat ... lees meer..

Manchester en MI6 (004)

Hand in hand kameraden. Als pappa Ramadan Abidi en zijn boys in Libië rondwaarden werden ze gepamperd door MI6. Als ze binnen de Britse landsgrenzen verkeerden door MI5. En zo hoort het ook. Nu het vr... lees meer..

Bossche bollen (011)

Als geoefend Jehovagetuige ben je je leven ook niet meer zeker. En je nering kun je helemaal vergeten.
Ga maar na. Warme dag, zondag, half Nederland op weg naar het strand. Dus jij ook de trein i... lees meer..

The Donald Connection (025)

Aan de overkant van de plas noemen ze het “Pissgate”. Het bijbehorende dossier was afkomstig van voormalig MI-smurf Christopher Steele en vermeldde ondermeer het gouden douche-optreden van een paar we... lees meer..

Hill goes to hell (052)

Heeft Kim Dotcom een seintje gekregen? Dat er zowel aan zijn Kim als aan zijn Dotcom een onverwacht einde zou komen als ie iets over de toonbank zou schuiven over de moord op Seth Rich? Hij heeft name... lees meer..

Een mooie dag in mei

Fuckushima? Het is over die ramp al jaren net zo stil als in het Doveninstituut na sluitingstijd. En dat terwijl ze in Japan al niet meer opkijken van lichtgevende sushi. Of dat op termijn Niponners e... lees meer..

Octopussy (591)

Pech voor Hans Mauritz. De van tijd tot tijd voor nogal wat reuring zorgende publicist, die rond 18 april om nogal futiele redenen een zware deur met een gaatje achter zich dicht hoorde klappen (1). H... lees meer..

Bossche bollen (010)

Wat doe je als Ziggo de stekker eruit trekt terwijl Ajax net twee minuten aan het verliezen is tegen Mourinho United? Zuip je je in coma of ruk je je af bij een poster van Ajax van 1972? Of doe je all... lees meer..

Gokje (001)

25 mei jl. . Een verrassende uitslag in de playoffs. AZ – FC Utrecht: 3 – 0. Er blijkt vanuit Portugal zwaar te zijn ingezet op verlies van Utrecht en op de uitslag. Door wie? Onze naam is Haas.... lees meer..

Kosovomit (005)

Kosovo. Ook zo'n land waar wij zo nodig de lente moesten brengen. Al heette het toen nog niet zo. Nou ja, wij. Hullie in Den Haag. Nu moet het nog een beetje salonfähig worden gemaakt om tot ons Vierd... lees meer..

Manchester en MI6 (003)

Beatrice de Graaf heet ze. Heeft iets historisch gestudeerd in Utrecht. Droeg vervolgens de daar opgesnorkelde weetjes over aan studenten die nog nergens van wisten en waarschijnlijk daarna ook niet. ... lees meer..

Sietze (001)

Gisteren hoorden we pas, dat een paar dagen geleden oorlogsveteraan Sietze Planting is overleden. Tijdens het zwemmen in een meer bij Bad Bentheim, waar hij de laatste jaren woonde. Wij leerden hem be... lees meer..

Manchester en MI6 (002)

Selman heeft het niet gedaan. Hij heeft met die concertbom in Manchester niks te maken. Zo zijn wij niet. Aldus vader Ramadan Abedi vanuit Tripoli. De hoofdstad van het door de VN en de westerse meute... lees meer..

MH17. Shadows of a doubt (004)

Een Russisch nummertje bellingcatten? Of is het iets serieus? Het Russische vod “Soverchenno Secretno” oftewel -zoiets verzin je niet- Top Secret heeft fotocopieën van 4 documenten gepubliceerd die af... lees meer..

Manchester en MI6 (001)

Er is iets met die Selman Abidi. Het stuk verdriet dat eerder deze week in Manchester een bom liet ontploffen bij een concert van de Amerikaanse popster Ariana Grande. Hij is de in 1994 in Engeland ge... lees meer..

Cold Turkey (069)

We zijn gefocust op The Donald. Zijn sabeldansen, zijn wapendeal, zijn worsteling met de vraag waar hij in godesnaam zijn briefje in de klaagmuur moest duwen, zijn handjeklap met Melania etcetera etce... lees meer..

Fred en de deals (018)

Captain of industry heet zoiets. Dat is een meneer die het helemaal gemaakt heeft in het grote bedrijfsleven. Zoals bijvoorbeeld Ben Verwaayen. Een ouwe student rechten en internationale polletiek uit... lees meer..

Paris s'éveille (010)

Hoe Frans is Macron? Was zijn pro-Franse rol bij de vijandige Amerikaanse overname van Gemplus International al niet erg ferm (1), ook andere tekenen wijzen erop dat hij zijn huig naar de westenwind h... lees meer..

Ein Reich (009)

Een jaar geleden ging onze premier op zijn plaat. Dankzij een flinke pluk van zijn onderdanen die een asoverdrag met Oekraine niet zagen zitten. Ondermeer door de invloed die de neo-nazi's uitoefenen ... lees meer..

Octopussy (590)

Gottegot wat een heisa toen topbef Jan Piet van Rossum naar binnen werd getrokken. Op beschuldiging van een heel boeket aan criminele activiteiten. Het was heel wat stiller in de msm toen Jan Piet na ... lees meer..

Hill goes to hell (051)

Avontuurlijk baasje. Kim Dotcom (1). Een baasje bij wie nog steeds het zwaard van een uitlevering aan de USSA boven het bolle hoofd hangt. Wegens schending van copyright, het runnen van een wasstraat,... lees meer..

Paris s'éveille (009)

Ziad Takieddine is geen onbekende in onze annalen. Al hadden we nogal eens moeite met de spelling van zijn naam. Zo besteedden we ooit al eens een pondje aandacht aan zijn rol bij historische Pakistaa... lees meer..

Bossche bollen (009)

Maar om nog even terug te recalcitreren naar dindagavond: waar hadden die Nolleke Rozewater van de Bescherming Burgerbevolking en zij van de Groenen het nou ook nog over? Over asielzoekers. Wat buiksp... lees meer..

Fred en de deals (017)

Het meaculpaard werd weer eens van stal gehaald. Gisteren. Bij het hiephoifeestje van de VVD. De premier onder de standup-comedians zei ondermeer dat er de afgelopen weken fouten waren gemaakt in de c... lees meer..

Octopussy (589)

LafargeHolcim Sterling Finance BV. Visten wij gisteren op uit een vrij recente prospectus van de wereldwijd ronddraaiende Zwitsers/Franse cementmolen. Met een hele wintervoorraad aan dochters, waarond... lees meer..

Fred en de deals (016)

Zijne Keizerlijke Hoogheid is opgestapt. Nadat kortgeleden Mark Damesfiets hem nog kosher had verklaard. Zeker nooit de vorige, flink geconsumeerde aflevering van deze serie dd. 30 april jl. bezocht. ... lees meer..

Tussen premies en piraten (152)

Je zou zweren dat een dikke dame de blues heeft gezongen in dit dossier. Is niet zo. Er is hooguit sprake van een adempauze. Maar voor we verder gaan is het voor lezers die begaan zijn met de rechtsga... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 60

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch