Archief actueel 2017 en 2016

April 2017

Fred en de deals (015)

Wat is de overeenkomst tussen de VVD van Mark Damesfiets en de PP van Mariano Rajoy? Ze grossieren in schandalen, maar blijven bloosloos aan de macht. Vandeweek was het weer eens raak. In Madrid werde... lees meer..

Roestig (031)

Al zit een curator nog zo knel, de wetgever beschermt hem wel. Wij hebben in aflevering 29 van deze serie dd. 20 februari 2017 al eens gewezen op de jolige richtlijn die voormalig minister van Justiti... lees meer..

Paris s'éveille (005)

Sneller kon haast niet. Eergisteren smeekten wij om de komst van een hackelaar, die de schrik in de benen kon jagen bij de door de Franse elite gezalfde presidentskandidaat Emmanuel Macron. En vrijwel... lees meer..

The Donald Connection (022)

Dodgy? Mega. Het gouden douche rapport van voormalig MI6-dude Christopher Steele liep parallel met de sprookjes van Jaap en Willem Grimm. Ongecontroleerde verhalen. Inclusief die over de Russische hac... lees meer..

De een is de ander niet (004)

Weet u het nog? In september 2015 werd het feodale Saudi Arabië benoemd tot opperhoofd van de Human Rights Council van de VN. En als je stenigen, kruisigen en andere gezelschapsspelletjes uit die cate... lees meer..

Royalty (039)

Interessant. Wat koning Willy gisteren losjes uitkraamde over die veiligheidssmurfen van het Koninklijk Huis. Die bleken er alleen te zijn om toe te zien op de veiligheid van de royals als ze buiten g... lees meer..

Paris s'éveille (004)

Emmanuel Macron lijkt wel erg op een Manchurian Candidate. Zo werd hij op eigen houtje op 12-jarige leeftijd lid van het houtje aka de Roomskatholieke kerk. Waarom mag Jezus weten. Drie jaar later beg... lees meer..

Aard van het beestje?

26 april 1937. Vliegtuigen van het Duitse legioen Condor maakten met een bommenregen het Spaanse stadje Guernica met de grond gelijk. Rond de duizend mensen lieten het leven. Dankzij Picasso kreeg dez... lees meer..

Niertjes à la carte (012)

Bij ons moeten ze erom bedelen. Om nieuwe nieren. In Israël gaat dat blijkbaar anders. Daar kunnen patiënten ze gewoon bestellen bij de niertjesexpres. De bedrijfsleiding belt effe naar de groothandel... lees meer..

Groetjes uit het land van Cor en Don (007)

Sultan Recep de Eerste is niet verwant aan de merel en de griet. Hij is namelijk van plan in mei een ei te leggen. Een nieuw ei in een ouwe dop. Het behelst namelijk een aangepast voorstel aan het adr... lees meer..

Bye bye Bibi (019)

Gaat het niet linksom, dan gaat het misschien rechtsom. Aan de hand van een vet dossier dat na een diepgaand smurfenonderzoek is aangelegd heeft OvJ Nuri Litman besloten om Saar Netanyahu op de grill ... lees meer..

Roestig (030)

Hoe gaat een nachtkaars uit? Als deze serie. Maar toch zou dit boeiende journalistieke product geen slecht figuur slaan als leerstof voor luitjes in de journalistieke kraamkamer. Vooral het adagium “h... lees meer..

Tussen premies en piraten (150)

België is buitenland. Of je nou bij Hazeldonk de grens overrammelt of bij Postel. Bovendien hoort het land van Jerommeke bij Das Reich. Zal u misschien frites zijn, maar dat feit is wel degelijk van b... lees meer..

Duister

Deze kenden we al een paar jaartjes: “And the lights all went out in Massachusetts” [Vgl. de Beegees, red.]. Maar afgelopen vrijdag was het raak in New York, San Francisco en Los Angeles. Tegelijkerti... lees meer..

Functioneel parket

U zal misschien denken dat we met Pasen op een woonboulevard zijn geweest. En dat we ons daar een functioneel parket hebben aangeschaft. Wat dat ook mag zijn. Maar dan zit u ernaast. Wij bedoelen name... lees meer..

Tussen premies en piraten (149)

Zo zie je maar hoe een wedstrijd kan lopen. Je staat met 3 – 0 achter en iedereen denkt dat het gebeurd is. Niet dus. En zo is het ook in de match tussen het ASR van coach Jos Baeten en PSL van coach ... lees meer..

Bombus

Geen IS-baard. Geen supporter van een concurrerende club. Geen linkse terrorist. Maar goddank wel een Rus. Sergej W. Een exemplaar van 28 jaar. Gearresteerd door een plukje Duitse Special Smurfen als ... lees meer..

Octopussy (584)

Was het Kleintje Muurkrant? Of was het iets anders? In ieder geval is Jan Piet van Rossum opnieuw lekker knus in Vught achter een deur met een gaatje gedeponeerd. Naar verluidt in verband met een affa... lees meer..

Octopussy (583)

Hoe was het ook weer? Jan Piet van Rossum is op maandag 20 februari naar binnen getrokken. Hij werd verdacht van het runnen van een xtc-labo, het in bezit hebben van een paar kilootjes amfetamine, het... lees meer..

Soros = Sores (006)

Het zit hem de laatste tijd niet mee. Ome Sjors. Naast de narigheid rond zijn universitaire paradepaardje in Boedapest kreeg ie ook nog een proces aan zijn pantalon in New York (1). Hij zou er met een... lees meer..

Octopussy (582)

We houden het simpel. AFI staat voor Africa Israël Investments Ltd. Een uit heel wat kluiten gewassen investeringsvehikel annex holding. De baas van het spul is Lev Leviev. Een Oezbeeks-Israëlische gr... lees meer..

Van Estoril naar Zandvoort (204)

Gesaboteerd door klootzakken uit het AMERIKAANSE Ashburn (1) of niet, we gaan gewoon door. Gisteren kieperden wij een brief van Koos van Woudenberg in het publieke domein. Daarin refereerde hij onderm... lees meer..

Van Estoril naar Zandvoort (203)

Hij was vorig jaar even vet in het nieuws. Koos van Woudenberg. Naar aanleiding van zijn opzienbarende getuigenis in het koterhopsproces tegen inmiddels emeritus secretaris-generaal van Justitie Joris... lees meer..

Cold Turkey (068)

Door al dat feestgedruis in Syrië, Afghanistan en voor de kust van Noord-Korea zou je het bijna vergeten. Dat er in de USSA een onderzoek loopt naar de danspassen die de weggebonjourde veiligheidsadvi... lees meer..

Wit water

2012. Dat was nog eens een jaar. Toen miste Volendam bijvoorbeeld op een haar na een podiumplaats. Het werd vierde op de lijst van Europese gemeentes waar het meest Witte Neus werd geconsumeerd. Werd ... lees meer..

Hill goes to hell (047)

The Donald mag dan niet deugen. Al was 't alleen maar vanwege zijn verleden met Roy Cohn. Maar zij van Clinton is ook niet iemand die je zomaar het beheer van een lommerd zou toevertrouwen. Om eens wa... lees meer..

Weg met Adolf (005)

Zweden is allang geen vredig land meer. En dan hebben we het niet eens over het ausradieren van Olof Palme in 1986 en Anna Lindh in 2003, maar meer over wat er de laatste jaren aan maatschappelijk ong... lees meer..

Ashburn

Tuurlijk. Wij zijn ook maar mensen. Dus als Kleintje Muurkrant druk bezocht wordt laat ons dat niet onberoerd. Maar de laatste dagen vertoont ons bezoekersaantal een hausse waar we ongerust van worden... lees meer..

Een tweede kind voor Jan Roos

Of Nederland ook indruk maakt. Uiteraard zullen we uiteindelijk dankzij de inspanningen van onze in het Torentje huizende naaktloper met bi-sexuële verlangens (1) ook in de Senaat een zeperd laden met... lees meer..

Gasgordijn (002)

Het is net als met de MH-17. De Amerikanski's zeggen onomstotelijke bewijzen te hebben dat Adolf Assad met gas heeft gegooid in Idlib. Geen gelul in de ruimte, maar bewijs uit de ruimte. En omdat het ... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 69

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch