Archief actueel 2017 en 2016

Januari 2017

Fred en de deals (012)

Wat stond ertegenover? Toen Henk van de Meene tot een deal kwam met de crime fightende OvJ Fred Teeven. Kreeg ie net als Cees Helman een douceurtje buiten het zicht van de blauwe brievenbrigade? Werd ... lees meer..

Coup Hollandais

Hieperdepiep. Bouterse gaat toch voor het luik. Gisteren kwam de blijde mare tot ons, dat het proces inzake de decembermoorden wordt voortgezet. Iedereen blij. Iedereen blij? Nou Bouta en zijn gevolg ... lees meer..

The Donald Connection (014)

Gelukkig. Hij druppelt nog. De gouden douche van The Donald. Smurfen in Moskou blijken namelijk op 26 december vorig jaar ene Oleg Erovinkin op de achterbank van zijn Lexus te hebben aangetroffen. Mid... lees meer..

Fred en de deals (011)

Mark Damesfiets heeft negen raadadviseurs. Een soort trubbelsjoeters, elk op hun eigen gebied. Zo was ten tijde van het eerste gedreutel rond het theaterstuk “Fred en de bonnetjes” op V en J ene Alber... lees meer..

Royalty (038)

Is ie een filmliefhebber? Zouden we niet weten. Maar plotseling maakte koning Willy vrijdag zijn entree bij het IFFR in 010. In zijn uppie, want Maxi was vorig jaar daar ook in haar uppie geweest. Je ... lees meer..

Fuck (114)

Klootzakken. En maar berichten rondstrooien dat de Privatbank niet lekker in zijn vel zat. Dat de junta van Pietje Poroshenko daarom van plan was om het vetste Oekraïense spaarvarken te nationaliseren... lees meer..

Fred en de deals (010)

Ons wordt altijd voorgehouden dat toen nog niet alles goed dichtgemetseld was. Bij de banken. Beginjaren negentig. Bijvoorbeeld bij Van Lanschot. Vandaar misschien dat het grootste deel van de 4,7 mel... lees meer..

Niemand laat zijn eigen kind alleen

Alsof we nog geen ellende genoeg hebben. Eerst bracht ie ons het smoelenboek, waarmee hij zelf griezelig rijk werd en wij de mogelijkheid kregen om alle onzin uit te kramen die we maar wilden. Tenmins... lees meer..

Fred en de deals (009)

Een hele kluit lieden blij dat de VVD weer een opneuker heeft gehad. Maar is er helderheid? Nou nee. Wat moest een onverlaat met zwaar weer voor de boeg in de uitverkoop gooien om Fredje Teeven tot ee... lees meer..

Give war a chance

Time flies. Het is alweer meer dan een half jaar geleden dat de Britse parlementariër Joe Cox door neo-nazi Thomas Mair werd vermoord. Een neo wiens activiteiten in de kieren werden gehouden door een ... lees meer..

Tweedeling

Het zal u waarschijnlijk Bratwurst wezen. Na het vuurwerk van gisteren. Maar op de foto van buuf Merkel's tableau de la troupe valt er vandaag ook iemand weg. Niet met zo'n dreun als bij subsidievisse... lees meer..

Fred en de deals (008)

De omerta bij de VVD en haar filiaal bij V en J heeft uiteindelijk niet gewerkt. Baron Van der Steur tot Warmond zag zich genoodzaakt om op te zouten. Maar Mark Damesfiets zit gewoon de rit uit en is ... lees meer..

Fred en de deals (007)

Morgenmiddag is het weer knallen met de ballen. In de Tweede Kamer. Gaat baron Van der Steur tot Warmond opnieuw op de grill in verband met zijn dubbelrol in de tragedie “Fred en het bonnetje”. De Haa... lees meer..

The Donald Connection (013)

Het was een dodgy dossier all over again. Die gouden douche broddel van voormalig MI6-smurf Christopher Steele. Een specialist op broddelgebied, die in zijn rol van keesofficer bij de Litvinenko-affai... lees meer..

StingRay

Voor alle zekerheid even gevraagd of dit apparaat ook in Nederland wordt gebruikt. Het antwoord was ja. Lekker hè, die social media. Nog heel even en je bent genoodzaakt om via rookpluimen te communic... lees meer..

Bye bye Bibi (013)

James Packer heet ie. En blijkbaar is James niet alleen een pakker maar ook een gulle gever. Nou kan ie hem iets makkelijker uit zijn broek laten hangen dan wij met zijn allen, want James' hebben en h... lees meer..

Hill goes to hell (046)

Bill en Hill zijn geschiedenis. Mogen we veilig aannemen. Hooguit misschien nog wat juridisch gepruttel in verband met gevalletjes frauduleus handelen binnen het netwerk van de Clinton Foundation, maa... lees meer..

Uitgeverij Suspect (016)

Wat zegt u? Is Jan B ook schrijver en nog wel eentje uit Eemland? Jantje van de Mocromafia en de wapens? Ach welnee, gaat U toch ergens anders zitten haten... Of Jan B de Baarnaar ook in wapens doet w... lees meer..

Fast and furious (029)

Is ons vandeweek wel goed bevallen. Dus herhalen we vandaag dat kunstje. We zetten hem in zijn één met een kwootje. Komt ie: “The United States government considered the arrangements with the Sinaloa... lees meer..

Nepnieuws (004)

Was het een slip? Of was het willens en wetens? Barack Hussein O. had het tijdens zijn laatste persconferentie ook nog even over die vermeende Russische hackactiviteiten bij het in de poep rijden van ... lees meer..

Hill goes to hell (045)

Hij is niet dood, hij leeft. Eric Braverman. Er werd de laatste maanden een hoop speculaasjes losgelaten over de “verdwijning” van de voormalige chef schoonmaakdienst van de Clinton Foundation stal. H... lees meer..

Afridilemma's (005)

De Paki's hebben ook een Senaat. En af en toe schiet er eens een van de leden uit zijn dutje en perst er een vraag uit. Een paar dagen geleden gebeurde dat ook. Een rollatorsenator vroeg aan minister ... lees meer..

Maecenas met een vlekje

Bent u er al geweest? In het Rembrandthuis? Kan je je vergapen aan drie schilderijen van Rembrandt die normaal gesproken buiten gaapbereik blijven. Ze zijn van Thomas S. Kaplan. Een ontieglijk rijke A... lees meer..

There's a hole in the bucket

Het gebeurde op 15 december 2016. Yves Chandelon, het baasje van de financiële gruttersafdeling van de NATO joeg in zijn auto een kogel door zijn hoofd, legde de gun in zijn dashboardkastje en ging do... lees meer..

Lone wolves (006)

Voor de verandering beginnen we eens met een kwootje. Komt ie: “Gesucht werden Mitwisser oder terroristisch verstrickte Kandidaten, die noch nicht zu Tätern geworden sind”. Komt uit een heel pak inf... lees meer..

NATOnaal (008)

Even in zijn achteruit. Naar 11 december vorig jaar. Toen kregen we Binali Yildirim en Tanzu Ozkhan voor de bumper. Respectievelijk de leider van Recep's AK-partij en de oppositieleider in de Turkse l... lees meer..

NCR

Poesie grabbelen? Dat is nog niks. Er schijnt een teepje in omloop te zijn, waarop The Donald de woorden “nigger” en “cunt” in de bek neemt en zijn jongste zoon kwalificeert als “retarded”. Na de zepe... lees meer..

Propaganda (017)

Udo Ulfkotte is dood. Hij is 56 jaar geworden. Zijn hart stond ineens stil. Zeggen ze. Vroeger was ie een topper bij de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Jarenlang kreeg ie af en toe een vette kluif van... lees meer..

Kunstjes (008)

We blijven nog even in Madrid. Daar werd gisteren de Nederlandse emeritus topbef Peter Wakkie door lokale smurfen in het lusje van zijn overjas gevat en in een zweethokje met een glaassie water gemano... lees meer..

Spaanse steekjes (017)

Het heeft even geduurd. Maar gisteren is het Gürtel proces in Spanje weer op gang getrokken. En opnieuw werd Luis Barcenas Gutierrez, de voormalige spaarvarkenshoeder van premier Rajoy's Partido Popul... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 55

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch