Archief actueel 2017 en 2016

2017

Oranjebitter (002)

Het is een soort traditie. Als er serieuze eilie is in het Oranje kippenhok, dan komt het nieuws daarover vaak bij onze Krautburen vandaan. Opa Bernhard begon ermee. In 1956. Via Der Spiegel kwamen we... lees meer..

Oranjebitter (001)

Het zou niet meer boteren tussen Willy en Maxi. Zelfs geen margarine meer. Althans, als je deze kop van het Duitse roddelblad Freizeit Total nr. 6 mag geloven. Willy zou al hebben toegegeven dat van b... lees meer..

De Halbe Doctrine (004)

Oorzaak en gevolg? Zou zomaar kunnen. Us Halbe Zijlstra heeft nog niet stiekempjes met president Erdogannef gebabbeld of sultan Recip de Eerste noemt ineens Mark Damesfiets, die gisteravond mogelijk n... lees meer..

Panama Capers (008)

We willen niet extra zeiken. Zo tegen het einde van dit zoveelste klotenjaar voor minderbedeelden. Maar dit moet ons toch nog even van het wat loom pompende hart. Gaan we voor terug naar aflevering 5 ... lees meer..

Laura is niet leuk (005)

Een brede fascistische beweging verzekert zich van de steun van traditioneel rechts. Suomen Sisu, de club die de macht in de politieke partij Echte Finnen heeft overgenomen en Laura Huhtasaari als kan... lees meer..

Alles onder controle?

Hobbemaplein, Schilderswijk Den Haag, 21 december 2017 De agente, die van mijn rijbewijs mijn persoonsgegevens stond over te schrijven, vroeg me of ik bij hen hoorde. 'Hen', dat waren twee journalist... lees meer..

Catalonië en Madrid (004)

Madrid en Brussel hebben gegokt en verloren in Catalonië. Ze hebben gegokt dat met intimidatie en de dreiging met geweld het onafhankelijkheidsstreven de kop ingedrukt zou kunnen worden. 'Met de kerst... lees meer..

Laura is niet leuk (004)

Spil in de relatie tussen Erkenbrand, het studiegenootschap dat de alt right in Nederland vertegenwoordigt, en Suomen Sisu, de club voor welke Laura Huhtasaari momenteel deelneemt aan de race om ... lees meer..

Boele, goed voor alle stoelen (003)

Boele heeft altijd redelijk geboerd. Prettig ingeschaalde banen, aangename bijbanen en imposante erebanen. Die brachten genoeg poen in het laatje om bijvoorbeeld lekker het water op te gaan, met zijn ... lees meer..


De focus op Saoudi-Arabie

In Saoudi-Arabie heeft onlangs een staatsgreep plaatsgevonden door Prins Mohamed-bin-Salman (een zoon van koning Salman) waarbij een deel van zijn familie werd uitgerangeerd. Zijn grote rivaal, zijn o... lees meer..

Gokje (002)

Als je jarenlang over rekels en ongerief schrijft, kom je allicht iemand wel eens voor de tweede keer tegen. Neem bijvoorbeeld Vassil Bozhkov aka “the Skull”. Een Bulgaarse topper in de afdeling narig... lees meer..

Bukken voor de BUK

Gister voor het eerst sinds tijden weer es naar het NOPjournaal gekeken, op de glazen tiet. Doen we dit decennium niet weer maar wat opviel: de BUK, volgens het officiele onderzoeksteam naar de ramp m... lees meer..

Lente (018)

Leest u dit even. Hoe lang roepen we dit al? In wezen hebben “wij” dus die fanatieke baarden gesteund om een regime change (ook wel lente genoemd) in Syrië voor elkaar te bakken. Dan wordt het wel een... lees meer..

WTF!

Begin 2016 geeft Marc Elias, namens het DNC en de Clinton verkiezingscampagne, opdracht om onderzoek te doen naar Trump. Op zoek naar skeletten in de kast, zoals te doen gebruikelijk bij verkiezingen ... lees meer..

Paris s'éveille (014)

Geen vreemde voor ons. Mikkel Prokhorov. Hij kwam bij ons al eens in de spotlights in deze kleine maar fijne serie. Onder zijn aanvoering heeft een hele reut imposante Ruskies, voor een deel behangen ... lees meer..

Afgang

De blauwe brievenbrigade heeft gisteren een zeperd geladen. Lees en verkneukel u. Hoewel, verkneukel. Van die Otto Work Force hebben we ook geen hoge hoed op. In deze serie hebben we in 2011 met die l... lees meer..

Max Pam (001)

Ingewikkeld verhaal door Max Pam vanmorgen in de Volkskrant. Het gaat uiteindelijk over de jongen die een paar ruiten van een restaurant insloeg en verklaarde dat hij dat gedaan had omdat Trump Jeruza... lees meer..

Ledplant

We moeten van Wiebes een beetje zuinig aan doen met electriciteit. Om de aarde te sparen. Dus bijvoorbeeld geen zoeklichten in de kamer maar spaarlampies. Die zijn ook niet perfect, maar het is een st... lees meer..

In de schaduw van de Gladiolen (002)

Inkoppertje voor Nigel Farage. Jan Kloot Juncker mag binnenkort weer met de billen bloot bij een onderzoekskadi. In Luxemburg. Het gaat om ouwe meuk, waarover we in 2015 al eens dit naar u toe hebben ... lees meer..

Een vergiftigde pion: Al Quds hoofdstad van Palestina

De afgelopen dagen is in Istanbul onder auspiciën van Erdogan een conferentie over Palestina en Jeruzalem gehouden door Islamitische landen van overal ter wereld. De Iraanse premier Rouhani sprak via ... lees meer..

Boele, goed voor alle stoelen (002)

Goed, we zijn wel wat gewend van Binnenlandse Zaken. Als het om benoemingen van commissarissen van de kroon gaat. Neem nou Karla Peijs. Die was al niet geheel onbevlekt uit Brussel teruggekeerd en men... lees meer..

Stropdassenleed (035)

Mikkel Saakashvili hobbelt weer vrij rond door Kiev's dreven. Na zijn moeizame terugkeer in Oekraine, zijn trippel trappel trippel trap op het dak van zijn appartementencomplex, zijn glorieuze ontsnap... lees meer..

Avanti ragazzi (004)

Gisteravond kwam bij de Duitse zender ARTE deze docu voorbij. Over de dood van David Rossi, de perschef van de Italiaanse wrakbank Monte dei Paschi di Siena. Met tags als de ABN/AMRO, Mario Draghi, de... lees meer..

Laura is niet leuk (003)

Voorzitter van Suomen Sisu, de club die zich begin dit jaar meester maakte van de partijkas en het logo van de Echte Finnen en die in de strijd om het presidentschap Laura Huhtasaari, de Finse Marie L... lees meer..

Man? Paard? (004)

We hebben zomer vorig jaar ijverig zitten te grutten. Ging over de vraag of de CIA een subversieve rol had gespeeld bij de coup tegen sultan Erdogan en zijn gevolg. Bij dat gegrut takelden we inderdaa... lees meer..

Boele, goed voor alle stoelen (001)

Zit u bij uw vereniging van wandelende takkenfokkers ineens zonder voorzitter? Bel gerust Boele Staal. Datzelfde geldt voor de kaartclub van bejaardenhuis “De laatste zucht” in Amsterdam-Noord, de sti... lees meer..

De dialectiek van Jeruzalem

Als de emoties zijn geweken zal blijken dat het besluit van Trump de VS-ambassade naar Jeruzalem over te brengen het beste is wat de Palestijnen in jaren is overkomen en een 'Pyrrhus-overwinning' voor... lees meer..

Lente (017)

Kwootje uit een Kamerstuk van januari 2016. Komt ie: “Additionele steun ter waarde van 10 miljoen euro aan gematigd bewapende Syrische oppositiegroepen (niet-lethale steun) en de Free Syrian Police i... lees meer..

Coup of Gladiosoup (013)

Was het bij de soep? Of bij het dessert? Hebben we niet naar gevraagd. Maar de emeritus PIDE-speurneus die we in de vorige aflevering introduceerden liet het tijdens zijn avondhapje met onze vliegende... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 718

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch