Archief actueel 2017 en 2016

Oktober 2016

Effe op een rijtje

Andrew McCabe was de FBI man die het “onderzoek” naar Hellary leidde. Vreemd onderzoek want er was geen “Grand jury” samengesteld en er mochten geen dwangbevelen of search warrants worden uitgeschreve... lees meer..

Hill goes to hell (031)

Slordig? Of was het wat meer? Al in 2008 drong Huma Abedin als sidekick van Hellary aan op het installeren van een privé-mailaccount voor haar net tot nieuwe minister van BuZa aangewezen werkgeefster.... lees meer..

Hill goes to hell (030)

Nee, hij doet het niet. Joe Biden liet gisteren weten niet op de tableau de la troupe van Hellary te willen staan als minister van BuZa (1). Zal je de donder doen. Het was al genant genoeg dat geile B... lees meer..

Fuck (106)

Kijk. Nou wordt het meteen een stuk duidelijker. In de vorige aflevering van 26 oktober boerden we nog dat Joe Biden moest bidden voor het presidentschap van dat mens van Clinton. Moet ie misschien no... lees meer..

Octopussy (570)

Ze is al even voorbijgekomen. Monica Guelmani. In aflevering 566 naar aanleiding van het te water laten van de stichting Fayat Anwar in Den Haag. In dat artikel noemden we haar goeiedoelenkanon. En ni... lees meer..

Royalty (037)

Alexander Pechtold is een populist. Althans volgens damesfietsrenner Rutte tijdens de discussie over het zakgeld van 250.000 piek per jaar van koning Willy's oudste dochter na haar achttiende. Plus no... lees meer..

De een is de ander niet (003)

Krankjorum. Vandeweek hebben meer dan 80 mensenrechtenorganisaties de lidstaten van de VN gevraagd om morgen de herverkiezing van Rusland bij de UNHCR te blokkeren. Vanwege oorlogsmisdaden in Aleppo. ... lees meer..

Tussen premies en piraten (144)

Kijk, we kunnen ASR-baas Jos Baeten natuurlijk een mailtje sturen. Over dat artikel in de Nieuwe Revu van deze week: “Liegen voor de rechter”. Met als ondertitel “Klassenjustitie: elite wordt niet ver... lees meer..

Octopussy (569)

Het ging maar om 8 miljard dollar. Maar dat wist de op de Zuerichstrasse 230 in Binz wonende Philip Anandraj nog niet toen hij in 2003 kennis maakte met Hassan Ali Khan (1). Die wilde graag een paar h... lees meer..

Fuck (105)

Dat wordt bidden. Voor Joe Biden. De Amerikaanse veep heeft er namelijk alle belang bij dat zij van Clinton prez wordt. Hij zou namelijk graag in de dying days van zijn vieze presidentschap nog een sl... lees meer..

Hill goes to hell (029)

woensdag 26 oktober 2016
Even in zijn achteruit. Naar aflevering 27 van 20 oktober jl. Die was geweid aan een artikel in de National Enquirer over een “fixer”. Een gozer die vuiltjes wegwerkt. I... lees meer..

Hill goes to hell (028)

Eigenlijk is het armoedig. Dat de speenstream media zich niet of nauwelijks bezighouden met de dagelijkse Hillshit waarmee Wippieleaks de Amerikaanse verkiezingsakker besproeit. En maar door blijft ou... lees meer..

Fuck (104)

Hans Wiegel vanochtend aan het woord. De liberale tyrannosaurus rex vond dat Mark Damesfiets zich als een echte leider moest opstellen en niet als een lullo. Gewoon dat asoverdrag met Oekraïne onderte... lees meer..

Stropdassenleed (026)

Het Zeeuws meisje is pissig. En ze doet niet meer mee. Even uitleggen. De definitieve uitslagen van de verkiezingen in Georgië op 8 oktober jl. (!) zijn binnen. De regeringspartij van de Georgische Dr... lees meer..

Nederland blijft wapens leveren aan Midden-Oosten

Ondanks grote zorgen over de dubbele agenda van veel landen in het Midden-Oosten – steun aan de strijd tegen IS maar tegelijk steun aan gewelddadig extremisme, of het volgen van een eigen regionale ma... lees meer..

Octopussy (568)

Het mag dan zondag wezen, we geven hem toch maar even van Jetje. Jetje Scheffer. Het meisje dat jarenlang de vinger aan de bloedbaan hield bij de door good old ome Jaap Kroonenberg (rip) in de jaren t... lees meer..

Het lied van Raymond

Terug naar 2011. In dat jaar krabden wij nog heftig aan de buitenkant van de affaire rond ene Raymond Davis. Een “beveiliger” van CIA-agenten en andere Amerikaanse wijsneuzen die toen in Pakistan rond... lees meer..

Straf (004)

Ja, dat heb je ervan. Het Zuidafrikaanse parlement krijgt binnenkort een regeringsvoorstel in de gleuf om de banden met de Internationale Strafhut in Den Haag te verbreken. Aanleiding was de eilie die... lees meer..

Thanks no booz (007)

En wij maar denken dat het meeviel. Mooi niet. Vandaag verschijnt de schielijk ontslagen Booz Allan Hamilton-bolleboos Harold Thomas Martin voor de kadi (1). Om te horen waarvan hij nou precies wordt ... lees meer..

Sex on the Thames

Hoe was het ook alweer? Eind juli vorig jaar nam de Conservatieve lord Sewel afscheid van het Hogerhuis. Noodgedwongen. Hij was betrapt op het heftig snorkelen van Witte Neus in aanwezigheid van twee ... lees meer..

Hill goes to hell (027)

Hoe heet zo'n gozer bij ons? Iemand die alle narigheid achter je kont opruimt. Een klusjesman? Een stofzuiger? In de USSA noemen ze zo'n figuur een “fixer”. En Hill en Bill hadden er ook een. Vanaf 19... lees meer..

Net als in een film (003)

Nog even een toetje. Bitterkoekjesvla. Afgelopen weekend werd in Londen de docu “Before the Flood” gepresenteerd. In het Odeon op Leicester Square. Een opgehevenvingertjefilm. Als we zo met onze aardk... lees meer..

Uitgeverij Suspect (012)

Eindelijk is ie voorbij, die zomer van 2016. Ook voor Perry Pierik heeft het te lang geduurd, alle zonneschijn en strandlol. Eerlijk gezegd maken wij van het Kleintje ons een beetje zorgen over de amb... lees meer..

Poes (002)

Tjonge. Dat was wat. The Donald zei een decennium geleden iets genants over dames en de hele speenstream media riepen dagen lang schande. Hellary haakte daar gretig op in en zei dat een man die zoiets... lees meer..

Royalty (036)

Ze wisten het niet. Bilderbea en Willy. Dat pappa cq. opa Benny in de jaren zeventig een sluwe deal had gesloten met een toenmalige regering om de blauwe brievenbrigade op te zadelen met een jaarlijks... lees meer..

Gestrekt been (002)

Nee, op het linkeroog niet. Geen rol voor Britse geheimsmurfen en/of Amerikaanse puntmutsen bij het doorknippen van Wippieleider Assange's internetverbinding. De Ecuadoraanse overheid vond het wel eve... lees meer..

Gestrekt been (001)

Het gebeurde vanochtend. De internetverbinding van Wippieleakvoorganger Julian Assange werd doorgeknipt. Volgens een woordvoerder van de organisatie door een staatsinstantie. Welke? Bleef in het duist... lees meer..

Net als in een film (002)

Het was een zwarte komedie. De Wolf of Wallstreet. Naar het leven van Jordan Belfort. Een beursartiest die in de jaren negentig van de vorige eeuw via een stel call centers en boiling rooms vullesaand... lees meer..

Van onderen

17 september 2016. Bij een Amerikaanse luchtaanval worden 62 Syrische soldaten gekeeld en 100 andere aanwezigen kregen het gevoel niet helemaal heel meer te zijn. Was per ongeluk, aldus de Amerikaanse lees meer..

Cultureel

Francesco Rutelli is bezorgd. Buiten de humanitaire ramp die zich de laatste decennia voltrekt in Irak en naburig Syrië is er ook nog sprake van een culturele Ausradierung. Nou kunnen we tegenswoordig... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 58

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch