Archief actueel 2017 en 2016

Augustus 2016

Octopussy (565)

Het is nog maar net met zijn kopje boven de grond. Een nieuw bloemetje op het macabere speelveld van good old Pierre Salik. Een van de twee heren die halfweg de jaren negentig van de vorige eeuw door ... lees meer..

Mexico, Mexihiiiico (005)

Kijk er niet van op. Als onze Mexicaanse collega Carmen Aristegui binnenkort een enkeltje hemel krijgt aangeboden en daarmee nummertje tien trekt van het rijtje journalisten dat vanaf 1 januari dit ja... lees meer..

Ambassadeurs

De meeste vakantiegangers hebben het weer gehad. Ook in de UK. Tot nog toe maakten de gefrituurde kabeljauw met patat aanbidders de zonnige kusten van Spanje, Griekenland en Turkije onveilig. Dit jaar... lees meer..

Octopussy (564)

Toch nog heel even. Over die schikking die de Staatsloterij heeft getroffen met een belazerde gokker. Die had een rechtszaak aangespannen tegen de oranje walvis en om veel ruis op de lijn te voorkomen... lees meer..

Voor het kelen de kerk uit

Het lijkt alweer een eeuw geleden. Maar het is nog maar een maand. Op 26 juli stampten twee net uitgekomen jihadjes de parochiekerk van het Franse Saint-Etienne-de Rouvray binnen, gijzelden wat klunzi... lees meer..

Valt er nog wat te putten? (011)

Er is een actie op gang gebracht in Nederland. Free Baybasin. De Koerd die mede dankzij gemanipuleerde teepgesprekken levenslang op zijn norrenbord kreeg. Er zijn binnen dit complot met uw permissie e... lees meer..

Witte helmen (002)

Nog even over dat gewonde kereltje in Aleppo. Die door de “Witte Helmen” onder het puin vandaan werd gehaald, in een oranje stoel werd gedrukt en vervolgens werd gefotografeerd om de wereld te laten z... lees meer..

Hill goes to hell (023)

Coy Copeland en Jim Clemente heten ze. Twee FBI-smurfen die op 2 juni van dit jaar dit verhaal in de Daily Mail wisten te lozen. Hellary zou volgens hullie Vince Foster (haar ouwe collega uit Little R... lees meer..

Maffie (002)

Ze zeggen dat die Willy Wonka ook een gezellige zuipschuit is. Net als Jan Kloot Juncker. Dus moeten we het volgende wel met een zak Jozo nemen. Willy heeft namelijk afgelopen vrijdag een metrostation... lees meer..

Maffie (001)

Twee oktober kan leuk worden. Voor het Vierde Rijk. In Oostenrijk gaan ze op die dag met zijn allen opnieuw een president kiezen. Omdat er vorige keer is gesjoemeld om de reichsangehauchte Van der Bel... lees meer..

Octopussy (563)

Hop, daar dook de oranje walvis weer even op. In het nieuws van Neerland's speenstreammedia van vandaag. Het jolige dier bleek vorig jaar juli 4250 euro stiekem te hebben teruggeblazen naar een prijze... lees meer..

Hamsteren

Voor ons is het niks bijzonders. Wij worden al jaren door die zenuwenhamsters van Appie Heijn aangespoord om voedsel op te slaan. Voor als er iets ergs gebeurt. Dan heb je in de kelder, in je schuurtj... lees meer..

Witte helmen (001)

Zing met ons mee: “Tien december tien december, ja dat is een blijde dag.
Dat arm en rijk en oud en jong weer vrolijk wezen mag.
Tien december is de dag die vier je levenslang nog mee. lees meer..

Heli

Wat te doen? Als je bij voorbeeld diamant, frekkabele olie en andere heerlijkheden in je grond hebt zitten en je dure toeristen kan lokken met het afschieten van al dan niet overtollig wild. Ware het ... lees meer..

Een Specht maakt nog geen zomer (038)

Old soldiers never die. En dat geldt zeker voor Friedrich Adolf Specht. We hebben in de loop van de tijd in dit dossier toch een vracht narigheid over die ouwe laaienlichter en witwasser uitgestort. M... lees meer..

Olympic collateral damage

Sharon van Rouwendaal goud. Dorian van Rijsselberghe goud. In de pijplijn: Marit Bouwmeester: goud. Ferry Weertman: goud. Allemaal in de wateren voor de kust van Rio. Gisteren in datzelfde water aange... lees meer..

Soros geha(c)kt

U moet het al ergens gelezen hebben. Onverlaten hebben zich toegang verschaft tot het inner sanctum van de Open Society Foundation. Het slagschip van de primus interpares onder de lentebrengers op dez... lees meer..

Snuffelen achter het front

Je moet het geloven willen. Maar er zouden momenteel zo'n 300 Amerikaanse Special Forces lieden hun boots on the ground hebben in Syrië. Om de rebellen en Al Nusra door de lente te helpen. Nou is het ... lees meer..

Een dief die geen dief was (001)

Laten we het eenvoudig houden. Stel je bent een eenvoudige immigrant en je hebt honger als een volwassen kameel. Maar jammer nou, je hebt geen poen bij je. En je zal het altijd zien, net als je honger... lees meer..

Tussen premies en piraten (143)

Moet u dit even lezen. Vooral die uitspraak van ASR's gongmepper. Jos Baeten. Godsallejezus. Hoe krijg je het je bek uit? Overdreven? Neem dan op uw gemakkie deze serie nog even door. Nee liever deze ... lees meer..

Fuck (103)

Putin was pissig. Militair uitgedoste Oekraïense infiltranten zouden van plan zijn geweest om de infrastructuur van de Krim te ontregelen. Na wat piefpaf en schaarse dooien werden een paar van die Oek... lees meer..

Rechtsgang (005)

Je denkt er niet elke dag aan. Maar in 1946 gingen de leiders van het Derde Rijk in Neurenberg wel degelijk voor de bijl wegens het voeren van een agressieoorlog. Dat kreeg toen het etiket “supreme in... lees meer..

Man? Paard? (003)

Het is onzin. Volgens professor Mensur Akgün. Collega Henri Barkey was inderdaad op de dag van de couppoging in het Splendid Hotel op Princes Island in Istanbul. Maar volgens Mensur uitgenodigd door r... lees meer..

Haat (002)

Loopt een gozertje door de stille straten van Verviers. De een fluit de stilte weg. De ander neuriet krakkemikkig een deuntje van K3. Dat 15-jarige gozertje doet het anders. Hij vraagt lopendeweg aan ... lees meer..

Vrolijk 2017

Zijn naam heeft hij niet mee, Alastair Crooke en dat hij niet met schuim op de mond "terreur" roept als de naam van Hamas valt zal hem in bepaalde kringen niet met dank worden afgenomen. De kans om ui... lees meer..

Rio(ol) (002)

Wij staan voor niks. Door een technisch mankementje heeft u misschien dit artikel niet kunnen consumeren. Hier is het nog een keer. Mannetje hè? Die meneer Fulman. Maar zijn hoogste baas mag er ook zi... lees meer..

Man? Paard? (002)

Toegegeven. Dat voormalige Mossadmeisje Einat Wilf bevond zich een beetje in de periferie van het Washington Institute for Near East Policy, het kind van AIPAC (1). Maar als we nog een beetje verder n... lees meer..

Rio(ol) (001)

We ruiken een rat. In oktober 2014 verwierf de Israëlische IT-firma International Security and Defense System (ISDS) de opdracht om in samenwerking met 30 andere bedrijven uit het land van Hava Nagila... lees meer..

Hill goes to hell (022)

Hatseflats. Weer een paar dooien. Allereerst ene Shawn Lucas. Op 2 augustus jl. werd ie levenloos aangetroffen op de vloer van zijn badkamer. Oorzaak van zijn heengaan? In ieder geval was het geen man... lees meer..

Lone wolves (004)

Ja hoor, we hebben er weer een. Een eenzame wolf. Dit keer gaat om een 18-jarig exemplaar met de geestelijke gesteldheid van iemand van dik onder de tien, die niet eens zelf zijn veters kan vastmaken.... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 43

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch