Archief actueel 2017 en 2016

Juni 2016

Door militaire samenwerking met Israël profiteert Nederland van kennis opgedaan bij bezetting

Door wapenaankopen bij en militaire samenwerking met Israël profiteert Nederland van kennis die is opgedaan bij de bezetting van Palestijnse gebieden en bij het schenden van rechten van burgers. Dat s... lees meer..

Uitgeverij Suspect (011)

Een uitgeverij begin je niet in je uppie. Los van de vraag of frust over de afwijzing van je eigen geschrijfsel een goede basis kan vormen voor het publiceren van dat van anderen (1): een uitgever-in-... lees meer..

Octopussy (562)

Voor de volgende etappe gooien we hem eerst even in zijn achteruit. Naar aflevering 392 van deze serie dd. 3 mei 2010. Daar etaleerden wij wat aan de handel in vastgoed gerelateerde listen en lagen va... lees meer..

Valse vlag (046)

Weet u nog van die man met dat hoedje? Die gozer die op 22 maart van dit jaar op Zaventem samen met de Bakroui brothers voor de eeuwigheid werd vastgelegd. Vlak voor de boel werd opgeblazen.
Nou... lees meer..

Wie het laatst lacht

Gisteravond stond ie weer te lachen. Mark Damesfiets in de Tweede Kamer. Maar God hoorde hem brommen. Tijdens zijn voorzitterschap van het Vierde Rijk stapte de UK uit. Ondanks de geweldige economisch... lees meer..

Public relations

Of het ook helpt. Op 13 juni jl. zetten wij voor het eerst Rose Gottemoeller in het zonnetje (1). Een staatssecretaris uit de stal van Barack O. die de internationale veiligheid en de wapenwedloop in ... lees meer..

George Soros, de Panama Papers en onderzoeksjournalistiek

Toen in april in de media het verhaal bekend raakte van de Panama Papers was het alsof de journalistieke wereld op zijn kop stond. Overal bracht men dit dossier met schreeuwende titels en de luide roe... lees meer..

Hill goes to hell (012)

Nog even een tandje bijschakelen. Over de mede vanuit Amsterdam gerunde Laureate International University, waar je online kan studeren (1). Het kost een paar centen, maar dan hep je wat. Een van onze ... lees meer..

Tweede ronde

Het gebeurde op 15 juni. Een week voordat admiraal Farage de Brusselse ketting in Londen aan barrels voer. Vierde Rijk-voorzitter Mark Damesfiets ontmoette op die dag paus Frans de Eerste in de monste... lees meer..

A fine mess (002)

Ze zitten vandaag al bij elkaar. Zoals eerder afgesproken. De ministers van Buitenlandse Zaken van het oorspronkelijke Europese bondgenootschap: Duitsland, Frankrijk, Italië en de Benelux. Gaat zonder... lees meer..

Octopussy (561)

U weet hoe we over toeval denken. Maar hoe het precies zit met het bericht waarmee het Franse kwaliteitsvod Le Monde vandeweek kwam aankakken, geen idee. Cementreus Lafarge zou een deal hebben gemaakt... lees meer..

Project Fear (002)

"Het gaat goed in Denemarken", met die leus als van wijlen Loekie de Leeuw eindigde 20 juni een bijdrage over het Britse referendum. Teneur van het stukje: referenda zijn best lekker en de meltdown va lees meer..

Wie gaat Brexit betalen? Winnaars en verliezers.

De beurzen zijn gekelderd, het pond ingestort, het zijn de mechanismen van 'het vrije handelsverkeer' die hun werk doen. De 'weldoener' George Soros vergaarde zijn kapitaal met speculeren tegen het po... lees meer..

Rebellie

Wat denkt Andy Cap wel dat ie is, stemmen tegen de EU? Het zoveelste bewijs dat de parlementaire democratie toch niet het juiste politieke bestel is voor de markt. Angela herhaalt weliswaar vaak dat “... lees meer..

Lone wolves (003)

We willen onszelf geen veer in onze uitlaat steken. Maar in aflevering 1 van deze serie op 18 juni memoreerden we het al. De moord op Anna Lindh had geen invloed op het Zweedse referendum over de invo... lees meer..

Octopussy (560)

Familie krijg je er gratis bij. Dat geldt ook voor de deftigen onder ons. Neem nou bijvoorbeeld eens Gilbert Monod de Froideville. Als er iemand in Nederland is die weet hoe het heurt is het Gilbert w... lees meer..

Leugens en nog eens leugens

Een week of wat geleden stak er een stormpje op in een glas water. Anders kunnen we het niet noemen, zo’n 50 hoge medewerkers van het VS Ministerie van Buitenlandse Zaken die openlijk pleitten voor ee... lees meer..

Lone wolves (002)

What's in a name? Loretta Lynch heet ze. De advocaat-generaal die zich bezighoudt met het onderzoek naar de bloedige gebeurtenissen van tien dagen geleden in een homobar in Orlando. Wist Noor Salman, ... lees meer..

Barbarossa

Het is vandaag 75 jaar geleden. Toen de moffen oostwaarts trokken. Een van de resultaten van die operatie was de dood van 27 miljoen Russen. Daarna volgde de Koude Oorlog, het deficit van het communis... lees meer..

Fuck (102)

Nou dat weer. Kreeg president Willy Wonka in Kiev een verzoekschrift in de gleuf en een stel Brusselse klaverjasverenigingen een cc-tje. Uit Bukovina. Een Piggelmee-arrondissement in het zuiden van Oe... lees meer..

Fracken, frackte, gefrackt (005)

En wij maar denken dat Henk Kamp uniek is. Nou in de UK kan je ook demonstreren tot de vellen erbij hangen, maar het is net als hier. Uiteindelijk hebben de dames en heren die de tent runnen namens de... lees meer..

Sushi

Eerst dit Aso-hapje. Nee, heeft niks van doen met uw buren of dat verdrag met het door de USSA en Hans van Baalen geïnstalleerde fascistoide regime in Kiev. Aso is de Japanse minister van Financiën en... lees meer..

Zonnig

Surprise. Vorige week werden we aangenaam verrast met het bericht dat het Britse pulpblad The Sun voor Brexit was. We zullen het over de inhoud verder niet hebben, maar The Sun zet wekelijks meer dan ... lees meer..

Project Fear (001)

Referenda zijn mooi. Behalve als de gewenste uitslag kut met perenmoes is. Dat moet koetkekoet worden voorkomen. Dus wordt een hele kudde gevaren van stal gehaald om te voorkomen dat het de foute kant... lees meer..

Lone wolves (001)

Een moord komt nooit alleen. Op 11 september 2003 werd de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Anna Lindh op straat neergestoken. De volgende dag overleed ze. Twee zaken zijn binnen dit kader inter... lees meer..

Tok

Het kan altijd beter. Maar het gaat goed in Bolivia. Wat financiële cijfertjes: In 2006 bedroeg het inkomen per hoofd van de bevolking 1200 yankee dollar. In 2015 was dat 3119 dollar. En de hut van ha... lees meer..

Van Estoril naar Zandvoort (198)

Vlag uit bij Harry Webb aka Cliff Richard aka Kitty. Hij had niet hoeven te verhuizen naar Barbados. Er waren in totaal vier Bart van Welles, die verklaarden dat ze in vroeger tijden door Kitty gehops... lees meer..

Wolken boven het paradijs (011)

Gisteren hadden we het nog over haar. Sabrina de Sousa. De voormalige CIA-agent, die op het punt staat om vanuit Portugal te worden overgebracht naar een kerker in Milaan. Ze voelt zich in de steek ge... lees meer..

Hill goes to hell (011)

Och, och, die Russen toch (bis). Een hacker had zitten grutten in een berg computerbestanden van de Amerikaanse Democraten. En het beruchte privémailbestand van Hellary. Elk nadeel hep zijn voordeel. ... lees meer..

Lone wolves (000)

Er is een hausse. Van eenzame wolven. Luitjes die in hun eentje eropuitgaan om een lekker potje te kelen. Soms uit politieke overwegingen, soms uit religieuze en soms gewoon om de kick of the game. En... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 59

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch