Archief actueel 2017 en 2016

Mei 2016

Tussen de gong en het romannetje

Ze is blond. Maar dat zegt in dit geval niet alles. Ze heeft namelijk medische biologie gestudeerd in Utrecht. Denk je al gauw dat ze haar zakken is gaan vullen in de medische sector. Per saldo is daa... lees meer..

Hill goes to hell (006)

Beetje vroeg misschien. Maar het moddergooien tussen de meest waarschijnlijke Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en zij van Clinton is al begonnen. En je kan nu al zien dat The Donald daarb... lees meer..

Roze balletten (015)

Heppu dit al gezien? Leek al die tijd appeltje eitje. En ja, de kees is verjaard. Maar je zal Martien Hunnik wezen. En al die tijd hebben geleefd met de onterechte veroordeling voor de moord op platen... lees meer..

De grijze wolf en de 28 geitjes (008)

Gisteren kreeg Binali Yildirim het groene licht van de Turkse landdag. Daar zal niemand van achterover in de Bosporus gieren. Binali ziet de ballen van Erdogannef voor exclusieve dadels aan. En wil me... lees meer..

Antillen vice versa (055)

We rest our kees. Dat schreven we in de vorige aflevering van deze serie. En dat blijft ook zo. Van ons mag ie koud worden. Maar in tegenstelling tot de kees rond Chris van Assendelft van Wijck is die... lees meer..

NATO zonder sokken

Het verstand komt met de jaren. Zeggen we aan deze kant van de duinen. In Zweden hebben ze daar een variant op gevonden: het verstand komt op sokken. Heeft niks met Pippi Langkous te maken. Böllebözen... lees meer..

YPG-emblemen US-Special Forces

Aan het front boven Raqqa vechten Amerikaanse commando's aan de zijde van de SDF met YPG emblemen op hun mouw. Waarom YPG emblemen en geen SDF-emblemen (een gezamenlijke krijgsmacht van Koerden, Arabi... lees meer..

Fuck (100)

Het blijft een flapdrol. Bilderbert Koenders. Vanochtend wisten de msm te melden dat onze minister van Buza een brieffie in de gleuf van de Haagse Landdag had geduwd. Daarin liet flappie namens de kla... lees meer..

The Donald Connection (006)

Alsof het om een wonder ging. Zo werd vandeweek Paul Manafort uitgelicht. Sinds maart jl. de campagneleider van Donald Trump. Vriend Paul zou volgens de berichten een schandelijk verleden hebben. Als ... lees meer..

Zaken zijn zaken (004)

Kwootje. Uit aflevering 2 van dit serietje. Aan het woord is de Romeinse mafioso Salvatore Buzzi. Komt ie: “Weet je hoeveel poen we verdienen aan al die migranten? Meer dan aan de drugshandel”. Die ... lees meer..

Clinton onder zwaar vuur

Het vervelende of liever armzalige van dit land is dat, hoewel 'onze bevrijder' de VS op alle gebieden tot voorbeeld dienen, niemand hier geïnformeerd of zelfs maar geïnteresseerd is in dat land. Zelf... lees meer..

Baardverwarring

Als ze terugkomen zijn ze de piel. Die Nederlandse ISISfighters. Hoewel ze in wezen hetzelfde doen als dat handjevol piloten van Jeanine Plasje. Ze proberen namelijk allebei Adolf Assad onderuit te ha... lees meer..

Bye bye bonnetje

Zo. We zijn eruit. Bij Veiligheid en Justitie was er geen sprake van een doofpot in de speurtocht naar het kluifje dat Fredje Teeven indertijd toewierp aan Cees Helman. Het was er gewoon een zootje. V... lees meer..

Antillen vice versa (054)

Tien dagen geleden scoorden we al een vette driepunter. In de serie “Letselschade”. Maar ook in het dossier rond de van alles en nog wat beschuldigde Chris van Assendelft van Wijck kregen we een flink... lees meer..

Vlotgetrokken

Vanochtend werden wij getroffen door een aanval van nostalgie. Oorzaak was dit artikeltje uit het Belgische dagvod De Standaard. Direct gingen onze gedachten terug naar de herfst van 2001. Toen we in ... lees meer..

Luchtzakkenwassers

Vliegen? Zo langzamerhand gaan we liever met de bus. We weten nog niet eens wat dat Egyptische vliegtuig vorige week tot een nose dive dwong, een bom cq. een zwart gebakken biefstuk, of er priemt een ... lees meer..

Don Leo op glad ijs (006)

Oké. Het zag er voor de buitenwereld nog best gezellig uit. Voordat de hypotheekmarkt zijn bretels verloor en naar de kelder ging. Maar we mogen aannemen, dat voor de binnenwereld die genante gebeurte... lees meer..

Rojava en Israël

Het valt natuurlijk niet te verwachten dat Fins journalist Joop Wassenaar al mijn 50 artikelen op The Kurdistan Tribune en The Pasewan (beide in Londen) heeft gelezen, maar deze zijn toekomstgericht. ... lees meer..

Sjalom en Azady: de Koerden uitgehuwelijkt aan Israël

De staat Israël krijgt steun uit onverwachte hoek. "In het Westen heerst de misvatting dat Israël gehaat zou zijn bij alle omliggende landen. Het is nagenoeg onbekend dat dit niet opgaat voor de bewon... lees meer..

Slijmbal (002)

Derk Sauer wordt in Moskou van fraude verdacht. Dat droeve bericht bereikte ons een kleine twee weken geleden. Dat kwam omdat onze SP-meloenair kwalijke berichten had verspreid over een dochter van Vl... lees meer..

Brexit (002)

Zie Brexit, the movie... lees meer..

Snap je dat nou juffrouw Snip?

Wij snappen er geen buck meer van. Heeft die Groenhof, de ouwe dirrek van de SNS Property Finance, gisteren een jaar kerker voor zijn gecoiffeerde ballen gekregen plus een half jaar voorwaardelijk. lees meer..

protest tegen nieuwe permanente gezinsgevangenis op Kamp Zeist

Om 14 uur vanmiddag heeft de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) een berg speelgoed gestort in de toegangspoort van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (Turfmarkt 147, Den Haag).... lees meer..

Fuck (099)

Toch leerzaam. Dat Eurosongfestival. Nu weten we tenminste allemaal dat Jozef Snorremans in 1944 een diaspora van de Krim-Tataren verzorgde. Onder de ogen van Jamala's overopoe. Dat op 2 januari 1942 ... lees meer..

Panama capers (007)

Geinig soms. Die plaatselijke sufferdjes. Dit artikel is afkomstig uit het dagvod “The Charlotte Observer” in North Carolina, USSA. Gaat over een plannetje dat de daar gevestigde Wachovia Bank had ont... lees meer..

Fuck (098)

Je weet het nooit. Maar mocht dat goedgeefse meisje van Lagarde (1) volgend jaar de organisatie van het Eurosongfestival in Kiev stieken, dan zal het ons toch benieuwen of een Joods-Oekraïens zangeres... lees meer..

Letselschade (035)

Dit dossier is zijn kleuterjaren al ruim ontstegen. Logisch dus dat ons inmiddels een paar figuren uit dit bonte geheel zijn ontvallen. Maar misschien tot ieders verbazing cq. woede is de hoofdrolspel... lees meer..

Fuck (097)

Shit happens. Vooral in Oekraïne. Afgelopen donderdag is Yuri Lutsenko door Willy Wonka tot procureur generaal benoemd. Hij mag ruim twee jaar na de Maidancoup proberen de schrikbarende corruptie in h... lees meer..

Vrije pers

Hoedje af voor de bewakers van de democratie, elke dag weer op de laptop of achter de pc strijden voor een transparantere betere wereld. Chapeau. Eh, sorry foutje bedankt. Ben Rhodes, één van de voorl... lees meer..

Uitgeverij Suspect (008)

Perry zit er wel bovenop, dat moeten we toegeven. Nauwelijks had de vorige aflevering in deze serie (1) het licht gezien, of de dynamische uitgever zette zijn persoonlijke website perrypierik.com op i... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 35

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch