Archief actueel 2017 en 2016

April 2016

circus van verkiezingen

Waarom is het mogelijk om, zonder risico van fout, deze voorspelling te doen: 'het is al zo beschikt'. Heeft ooit een volk ergens in de wereld op democratische wijze besloten tot ingrijpende veranderi... lees meer..

Allianties

Geef geloof een stem. Dat is tegenswoordig de slogan waarmee de Christen Unie de boer op gaat om het geluid van de gelovigen onder ons in Den Haag te laten horen. En in Brussel. In het Europese Parlem... lees meer..

Roestig (025)

Ergens in 2009 ging het mis. Bij Ronex BV. Volgens de toenmalige werknemers op het moment waarop de eilie ontstond rond de uit Amerika geïmporteerde antieke Mercedes. Om de problemen het hoofd te bied... lees meer..

Oelala John

Ding dong. Er werd afgelopen dinsdag een pakje bezorgd op het adres van Emily Pitha in Phoenix Arizona. Een pakje uit Nederland. Emily's vriend Christopher Hustulid tekende voor ontvangst en deed de d... lees meer..

Doggies (024)

Lag een beetje stil in zijn hok. Deze serie. Maar nu is er aanleiding om weer even ongerust te blaffen. Wat dacht u van deze? Nee, ging dit keer niet over ACE. Onze door een bont gezelschap gestiekte ... lees meer..

Zweeds feestje

Die Douwe Bob mag wel uitkijken. En onze koningin moeder ook. Waarom? Omdat ze allebei binnenkort naar Stockholm gaan. Douwe omdat ie een nummertje mag zingen op het Euro Songfestival. En Bildermamma ... lees meer..

Panama capers (006)

Heel interessant. Wat die jongens en meisjes van ICIJ naar buiten hebben gesjouwd. Maar zeker zo interessant is ook wat ze niet op het net hebben gezwiept. Tot nu toe hebben we namelijk geen Amerikaan... lees meer..

De grijze wolf en de 28 geitjes (006)

Anders is het altijd mooi weer. Als de Oranje poppenkast opengaat voor het jaarlijkse feestje. Maar wat gebeurt er als een of andere gruttersfirma uitvindt dat de draagkracht voor die poppenkast ernst... lees meer..

Oud zeer (006)

Roepen in de woestijn? Daar lijken ze bij het Nederlands Forensisch Instituut een abonnement op te hebben. Volgens het personeel gaat het instituut naar de kloten en dat ligt volgens het personeel voo... lees meer..

De Grijze wolf en de 28 geitjes (005)

We gaan toch maar even verder. Op het gevaar af door een Holturk gesignaleerd te worden en we het strand van Kusadasi verder kunnen vergeten. Op naar het land van buuf Merkel. Daar is november vorig j... lees meer..

Van Estoril naar Zandvoort (197)

Je had al winterweer, winterwortels, wintertenen, winterkoninkje, winterpret etcetera. Maar nieuw is Winter Key. Zo heet een door een gloednieuw team van 90 man uitgevoerde Britse smurfoperatie onder ... lees meer..

Don Leo op glad ijs (005)

Waren ze allemaal maar zo. Als curator Ruudje Dekkers. We hadden nog maar net een mail bij hem in de gleuf laten glijden over Don Leo Geeris' overleden troetelkind “What UC is what you get” (zie giste... lees meer..

De grijze wolf en de 28 geitjes (004)

In Zweden gaat ie ook lekker. Daar kreeg teeveestation SVT vorige week een belletje van Magnus Johansson. De perswoordvoerder van de Groenen. Of ze asteblaft een reportage over Mehmet Kaplan niet op d... lees meer..

Hill goes to hell (005)

Het is een dilemma. Trekken de Feds die bitch van Clinton voor of na de clash met Trump naar binnen voor een serieus verhoor. Over haar eigen infolijntje met Libië toen zij minister van Buitenlandse Z... lees meer..

Don Leo op glad ijs (004)

Valt niet mee hoor. Om die ballen uit de stekelige kerstboom van Leo Geeris te wurmen. Maar hier hebben we er weer eentje. “What UC is what you get” heet die bal. Of eigenlijk heette, want op 4 septem... lees meer..

De grijze wolf en de 28 geitjes (003)

Wij in de tang van de Turken? Nee hoor, echt niet. Zegt Mark Damesfiets. Wat gebeurt er? Ebru Umar wordt opgepakt in Kusadasi. Erdogannef blijkt te zijn gestruikeld over een paar van haar tweets en ha... lees meer..

Fuck (096)

Een nieuwe lente, een nieuw geluid? Niet in Oekraïne. Wel met veel poeha gepresenteerd als de jonge, frisse premier die het land nodig had. Die Volodimir Groysman. Maar als je op Volodja inzoemt blijk... lees meer..

His master's voice

Hep u dit vandaag gelezen? Mannetje hè, die Rob Bertholee? God, wat zijn we toch naïef. Laten de hele ruif stiekem leegeten door die kutrussen, die kutchinezen en die kutayatollah's. Robbie heeft geli... lees meer..

Een legostukje van 9/11 (008)

Als je maar bang bent. Die koninklijke Saoedische jurken hoeven maar even te dreigen met het naar de kloten helpen van de dollar of in Washington is het code rood geblazen. Senator Lindsey Graham had ... lees meer..

Een hopje van het Haagse hof

Dat was gisteren een feestje in Moskou. Het Haagse Gerechtshof had een streep gehaald door een vonnis van het eveneens in het Haagje gevestigde Permanente Hof van Arbitrage. Daarin werd ruim 50 miljar... lees meer..

Hill goes Delaware

Hoop gefuck. Over brievenbusfirma's en andere linkigheden om de blauwe brievenbrigade het enge bos in te sturen. Maagdeneilanden, Kanaaleilanden, Bahama's, Panama, Belize en Nederland zijn oorden die ... lees meer..

Van Estoril naar Zandvoort (196)

Zijn wij nou zo slim en die Engelsen sukkels? Wij zijn slim. Bij ons geen jarenlange revelaties over koterhopsen in high places. Maar aan de overkant van het plasje kon je een tijdje geen dagvod opens... lees meer..

Stoelgang

Van de eigentijdse ondervragingsmethoden kan de Gestapo nog wel wat leren. Zij gebruikten handen, gummistokken en meer van dat moois. Liet wel wat sporen achter, maar wie let daar nou op.
In dez... lees meer..

Hill goes Panama

Sorry, maar dat wordt weer een nummertje terugpeddelen. Dit keer naar 12 april 2015. Toen zag bij ons het artikeltje “Adam, Gustavo, Frank en Hill” het licht. En die Frank was Frank Giustra. Een Canad... lees meer..

Een legostukje van 9/11 (007)

Nog 2 dagen. Dan gaat Barack Hussein O. naar de zandbak. En zoals we al voorspelden wordt dat een heet uitje. Want inmiddels heeft hij toegezegd, dat ie over twee maanden zal beslissen wat er gaat geb... lees meer..

Bibi en Poetipoe

Het was net Mozes. Alleen was ie niet alleen. Bibi had gisteren zijn kabinet meegenomen naar de top van een berg op de Golan hoogte. Een gebied dat Israël sinds 1967 bezet houdt. En wat zei hij? Kwoot... lees meer..

Fuck (095)

Een post referendum depressie. Zoiets waart er rond bij ons achter de windmolenparken. Want na dat gekrakeel over dat aso-verdrag lult niemand meer over Oekraïne. Dat de collega van Mark Damesfiets af... lees meer..

Hellery

Dat Hellery nogal economisch met de waarheid omgaat zal voor iemand die haar daden en uitspraken volgt niet als een verrassing komen. Een recente: Bil en ik hebben sinds 2007 in totaal 15 miljoen doll... lees meer..

Liggende gelden

Terwijl alle aandacht gevestigd is op zwart geld (sorry: legaal geparkeerde fondsen) in Panama of andere landen in de aangename klimaatszone, zouden we bijna iets dichter bij huis vergeten. Op 14 apri... lees meer..

De USSA en de Syrial killers

Douglas Laux heeft een boek geschreven. Over een stukkie uit zijn eigen leven. Het heet “Left of boom: how a young CIA case officer penetrated the Taliban and Al Queda”. Lijkt ons een boek wat ichzelf... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 56

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch