Archief actueel 2017 en 2016

Februari 2016

Fuck (086)

Bent u ook zo gek op fototentoonstellingen? Nou er komt een must see onze kant op. Is samengesteld door het Oekrainse glamourblad Viva (geen connectie voor zover wij weten) en de televisiezender TSN. ... lees meer..

Netjes in de pas (006)

Heuglijk nieuws uit de lieslaars. De in een Turkse kerker zuchtende Koerdische leider Öcalan staat op de nominatie om tot ereburger van Napels te worden benoemd. De stad die je gezien moet hebben voor... lees meer..

Klaroenstoot

De afgelopen maanden zie ik regelmatig mijn naam (Jan Best dan wel Jan Best de Vries) langszeilen in anonieme Kleintjes Muurkrant over uitgeverij Suspekt. Ik denk dat ik weet dat het over een printing... lees meer..

The Donald connection (001)

Is Donald Trump een ongeleid projectiel met een grote muil? Of is het allemaal toneel? Een ouderwetse opera boeffo? Met een grimmige regisseur die vanuit het souffleurshokje een gun gericht houdt op d... lees meer..

Fuck (085)

Ze zitten er nog steeds (1). Gevoegd bij de nazistische bedreigingen aan het adres van Willy Wonka, het ministerie van Binnenlandse Zaken onder leiding van stropdassenhater Arsen Avakov (2), het parle... lees meer..

Groetjes uit Tripoli (004)

Never a dull moment. Dat kan je rustig zeggen als je even door het leven van Abdul Hakim Belhaj heenbaggert (1). Hij zou nu de manager zijn van FC ISIS Vooruit in Libië, na een jarenlange carrière bij... lees meer..

Fuck (084)

Die meisjes en jongens zitten er nog. In hun tentjes op Maidan (1). Ze willen een regime change als er geen bezem door de huidige junta gaat. En het zijn geen luitjes die door Moskou worden betaald. H... lees meer..

De MH17 conspiracy (002)

Nou kunnen we de msm wel de zoveelste Bellingcat geven. Maar dat helpt niet. Daarom is het misschien verstandiger om over de huidige stand van zaken in het onderzoek naar de MH17 catastrofe ons zoekli... lees meer..

Uitgeverij Suspect (003)

Hoezo Brexit en een nieuwe bankencrisis waarbij vergeleken de vorige niets voorstelt? Wij bleven lelijk in onze maag zitten met de vraag hoe uitgever Perry Pierik en archeoloog Jan Best elkaar kennen.... lees meer..

Van zika naar gamma

Geruststellend berichtje vandeweek. Lees en krab er daarna vrolijk op los. Moet goed nieuws zijn voor Bill Gates, de weldoener. Hij wil graag de wereld redden door minimaal 3½ miljard mensen uit de ro... lees meer..

Tussen premies en piraten (138)

Plotseling een sidekick. In de vorm van deze mail. Afkomstig van Peter Lagendijk, die zowel het duo Henk van de Meene/Hendrik van de Hombergh als Leo Geeris jarenlang van nabij heeft meegemaakt. Naar ... lees meer..

Vrij baan voor methaan

En maar lullen over CO2-bestrijding. We moeten met zijn allen het verbruik van fossiele brandstoffen tegengaan, want anders wordt het veel te warm op deze aardkloot. Door die CO2. En Zandvoort mag daa... lees meer..

Hill goes to hell (003)

Gisteren werd de eerste horde genomen. Een juridische jurk heeft bepaald dat een aantal medewerkers van Hillbilly Clinton verhoord mogen worden. In de zaak rond het heikele e-mailverkeer van de voorma... lees meer..

Tussen premies en piraten (137)

Het is alweer een tijdje geleden. Dat Jos Baeten de dikke dame de blues heeft horen zingen. Aanleiding was het doorspoelen van zijn klacht, dat Jos Lindhout, de voormalige wegkapitein van het financie... lees meer..

Weg met de concurrentie

Het is allemaal heel leuk. Dat gezever over het milieu. Maar de olie- en gasboeren zijn de sjaak. Met elk zonnepaneel gaat een stukkie winst naar de kloten. Dus voornoemde boeren komen oren en ogen te... lees meer..

Dronen, droonde, gedroond (012)

Nu we toch bij de verdediging van het Avondland zijn aanbeland. Een babbelaar bij het Italiaanse ministerie van Defensie heeft gisteren uit zijn gehemelte laten tuimelen, dat het lieslaarsland en de U... lees meer..

Godenzonen

Eerst had je “Yes we can”. Toen had je “Wir schaffen es”. Maar het bleek allebei gelul op zolder. En wie zitten er met de stoofperen? Altijd. Vooral dat credo van buuf Merkel heeft ernstige gevolgen. ... lees meer..

Fred en de deals (006)

Mink Kok is weer op vrije voeten. Volgens een bericht op Crimesite. Mink zat een kleine zeven jaar in een Libanese kerker wegens een aardig handeltje coke. Het desbetreffende nieuws bracht ook ons lan... lees meer..

Fuck (083)

Ja hallo Fucktoria. Wordt het geen tijd om weer eens naar de bakker te gaan om een zak koekies te kopen? We weten niet of je er erg in hebt, maar je Amerikaanse personeel in het kabinet is bijna helem... lees meer..

Dank u

Stank voor dank. Krijgt zo'n Udi Maloni poen van het het ministerie van Cultuur om de film Junction 48 te maken. Over de Palestijnse rapper Tamer Nafar, die al eens heel cultureel rijmelde dat Israël ... lees meer..

Wapenstilstand

Er zit een staakt het vuren in de Syrische pijplijn. Na al die dooie mensen kan er ook nog wel een dooie mus bij. Want meestal wordt er alleen maar bijgetankt als het even stil is aan het front. Aan i... lees meer..

Narkojeb (002)

Het werd de Bushes zeker toch te link. We hebben nog niet zitten grutten in Jeb's cokeverleden of hatsekiedee, hij besluit om uit de baan te stappen bij de race naar het Witte Gekkenhuis. Het ging nat... lees meer..

Gas (010)

Donderdag zeilde een groep van tien ISISten een Marokkaanse kerker in. De onverlaten waren van plan om ook daar de boel eens flink op stelten te zetten. En daarvoor hadden ze een dertiental traangasbo... lees meer..

Narkojeb (001)

1979. Een gezellig verjaardagsfeestje deep in the heart of Texas ten huize van David C. Cobb. Een zakenbef en zoon van een Houston Chronicle uitgever. Een van de aanwezigen was Kathy Farenthold. Net g lees meer..

Netjes in de pas (005)

Niet alle Amerikanen zijn dumbo's. Neem nou dit artikel uit de Boston Globe van eergisteren. Van collega Stephen Kinzer. Over de ellendige misleidingsbuien die we dagelijks op ons pannetje krijgen ove... lees meer..

Ontheemd in Marbella (002)

Bingo. Een handeltje in brillen uit China was de voornaamste cover van de fiscaal ontheemde Fredje Siepel in Marbella voor allerlei andere activiteiten, waaronder vastgoed. Nou werd die cover mogelijk... lees meer..

Air Force One

Toch een beetje eng. De verzorging van het interieur van de presidentiële Boeing waarmee Barack O. en zijn aanhang de wereld over vliegen en de rest van de officiële luchtvloot blijkt te zijn uitbeste... lees meer..

Ontheemd in Marbella (001)

Geheimzinnig allemaal. Op 24 januari jl. werd een 67-jarige Nederlander in Marbella door de Guardia Civil in de dure kraag gevat en in een cachot opgeborgen. Lees en verdrijf de koude rillingen met ee... lees meer..

Ship Ahoy (039)

Gianni Lannes is zwaar zwanger. Van een boek dat binnenkort in Italië het levenslicht ziet en gaat over een onderwerp dat deze serie op gang bracht: de dumping van allerlei levensgevaarlijke narighei... lees meer..

Tussen premies en piraten (136)

Nou dat tikken duurde niet lang. We kregen kort na het versturen van ons mailtje al antwoord van Leo. Komt ie: “Met verbazing heb ik u e-mail gelezen. Ik ben niet op de hoogte van de door u beschreve... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 70

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch