Archief actueel 2017 en 2016

Januari 2016

Kafka in Zeist (044)

We zijn uitgenojigd. Door Marieke Exler. Dat juridische meisje van de gemeente Zeist. Om onze vragen over de bouwsels van Jos en Geertje toe te lichten op het gemeentehuis (1). En dan kon zij weer het... lees meer..

Lady en zijn tramps (004)

Robert Seldon Lady had in de zomer van 2013 nog mazzel. Hij werd in Panama in een juridische abri gemikt. Omdat ie op een internationaal verlanglijstje stond. Hadden Italiaanse handhavers voor gezorgd... lees meer..

Antillen vice versa (053)

Het is allemaal wat krakkemikkig geworden. De berichtgeving binnen dit dossier. Dat heb je als de hoofdpersoon besluit om naar Zuid-Amerika te verhuizen (Chili?) en vervolgens geen reet meer van zich ... lees meer..

Zika

Maldicão [godverdomme,red.]. Dat moeten de autoriteiten en de grootgeldverdieners in Brazilië hebben gedacht toen die zikabui daar losbarstte. Want hoe krijg je die klotenmuggen op tijd weg uit de sta... lees meer..

Frisse deuntjes van de strijkstok (009)

Veel fanfare vandeweek. Toeters, bellen, hoorngeschal, klaroenstoten. Onze Jaap was het baasje geworden van het New York Philharmonic! Prestigieuzer kon haast niet. En naar wij aannemen ook financieel... lees meer..

Tulpen uit Amsterdam

Ach ja de wereld was simpel in de jaren vijftig. De zuilen bestonden nog, daarbinnen was alles OK, maar daarbuiten loerde "de ander". Communisten belaagden de vrijheid en die moet verdedigd worden. He... lees meer..

Licence to war

Het rommelt een beetje in de Amerikaanse Senaat. Er zijn namelijk volksvertegenwoordigers, die de oorlog die Barack O. tegen ISIS in Irak en Syrië voert als illegaal beschouwen. Het knuffeldier van he... lees meer..

Toppie! (002)

Nog wat aandeeltjes gekocht op de beurs van Milaan de afgelopen week? Nee? Jammer, want plots zijn de aandelen van Italiaanse banken fors gestegen. Dat terwijl ze toch zo’n pakweg 200 miljard euries a... lees meer..

Elk nadeel... (002)

De meeste Finnen halen opgelucht adem. Duizenden asielzoekers verlaten namelijk het land weer. Terug naar de regio van herkomst. Naar verluidt vinden ze het daar tussen de meren veel te koud en van de... lees meer..

Toppie! (001)

Het gaat uitstekend in het Vierde Rijk. Ach ja, wat probleempjes hier en daar, maar het Europese project staat stevig op de rails, op naar een nieuwe toekomst. Er is licht aan het einde van de tunnel,... lees meer..

Basr en Baarn (002)

De aanhouder wint. Dit gouden adagio was in de voorbije weken zeker op ons van het Kleintje van toepassing. Het was ouderwets afzien. De wereld sprak foei en bah over de vluchtelingen die in de waan v... lees meer..

Kafka in Zeist (043)

Wie zijn die mensen? Die hautain alle regels aan hun dure laarzen lappen en zonder vergunning allerlei frutsels boven het maaiveld aanleggen. Als luitjes in een woonwagenkamp zulke dingen flikken hebb... lees meer..

Netjes in de pas (002)

Onder welke tegel komt zo'n ding nou weer vandaan? Die Madeleine de Cock (met c-o-c-k) Buning. Had een paar dagen geleden blijkbaar de behoefte om zich even ferm te profileren als voorzitter van het C... lees meer..

Dag Jeroen

Een heel stel banken in Italië zijn in een Pisa-mode gezakt. Ze zitten sinds de befaamde crisis met 200 miljard aan kreupele leningen in hun maag en nu vrezen de Azzurri voor een kaboem van Dijsselblo... lees meer..

Gladiolen in Venezuela (031)

De een wordt ingewikkeld gekeeld met polonium. De ander met gif op het puntje van een paraplu. Dat het ook eenvoudiger kan bewijst de moord op de Venezolaanse journalist Ricardo Duran. Een Chavista pu... lees meer..

De dood van een spion (012)

Groot nieuws gisteren. Een Britse onderzoekpruik was na het horen van 65 getuigen tot de conclusie gekomen, dat ex-FSB-er Andrei Lugovoy “vermoedelijk” de moordenaar was van ex-FSB-er Aleksander Litvi... lees meer..

Dag Jeroen

Een heel stel banken in Italië zijn in een Pisa-mode gezakt. Ze zitten sinds de befaamde crisis met 200 miljard aan kreupele leningen in hun maag en nu vrezen de Azzurri voor een kaboem van Dijsselblo... lees meer..

De dood van een spion (011)

Groot nieuws gisteren. Een Britse onderzoekpruik was na het horen van 65 getuigen tot de conclusie gekomen, dat ex-FSB-er Andrei Lugovoy “vermoedelijk” de moordenaar was van ex-FSB-er Aleksander Litvi... lees meer..

Fast and furious (027)

Het ultieme is gebeurd! Een 50. kaliber geweer dat binnen het kader van de operatie Fast and Furious indertijd in de Mexicaanse roulatie is gebracht, is teruggevonden in het voorraadje wapentuig van E... lees meer..

Fast and furious (027)

Het ultieme is gebeurd! Een 50. kaliber geweer dat binnen het kader van de operatie Fast and Furious indertijd in de Mexicaanse roulatie is gebracht, is teruggevonden in het voorraadje wapentuig van E... lees meer..

Kafka in Zeist (042)

Hoe zou het met haar zijn? Met Marieke Exler. Zij is juriste bij de gemeente Zeist en treedt in het krijt als bijvoorbeeld haar werkgever of een van de apparatchiks een scheef schaatsje heeft gereden.... lees meer..

Charlie en de gladiolen (007)

Wat gebeurt er na een fris oorlogje met al dat gebruikte wapentuig? Die worden nagekeken en daarna verkocht aan de liefhebbers. Zoals u weet was dat ook het geval met het speelgoed dat werd gebruikt b... lees meer..

Davoos

Kent u Klaus Schwab? Nee, wij ook niet. En het zit er niet in dat we ooit met hem een biertje en een burger zullen nuttigen. Die Klaus is namelijk het baasje van het World Economic Forum in Davos. Daa... lees meer..

Sex in the city (003)

Een ding is zeker. Er gebeurt de laatste tijd meer dan in Almelo. In Regensburg. Eerst dat gelazer met die knaapjes van het Domspatzenkoor. Befaamd om hun hoge gezang. Begin januari floepte naar buite... lees meer..

De kip en het referendum

De een is nog zotter dan de ander. Een paar dagen geleden mochten we van de Daily Telegraph vernemen dat de Russen zich geassocieerd hadden met Geen Peil. Maar volgens Yuri Kosyuk zitten de Nederlands... lees meer..

Fuck (082)

Daar heb je het gestamp al op het ijs. Volgens het Russische nieuwsagentschap Regnum [pas op, red.] hebben de autoriteiten in Kiev flexibele gasleveranties aan burgerafnemers ingesteld. Nu het aanzien... lees meer..

Elk nadeel... (001)

Dat damesgrabbelen in Keulen is nog steeds een hot item. Na de eerste berichten daarover in de msm ging er ineens een sluis open. Er bleken niet alleen nog meer steden in het land van buuf Merkel last... lees meer..

Fuck (081)

Wie A zegt moet ook B een zetje geven. Vanaf de neo-nazistische coup van bijna twee jaar geleden hebben de USSA hun nieuwe vazalstaat Oekraine voor 2 miljard dollar leninggaranties toegezegd en 750 me... lees meer..

Charlie en de Gladiolen (006)

Het is weer doodstil geworden. Geen wonder nadat druppelsgewijs was uitgelekt, dat de baardjes van Al Qaida en IS die zo hadden huisgehouden bij het zo fijnzinnige Charlie Hebdo, een kosherette, een v... lees meer..

NATOnaal (003)

Wat moet je met zo'n bericht? Recep Erdogan, een democraat in hart en nieren, heeft behoorlijk moeten kutten om het voor elkaar te krijgen. Maar nu is het toch zover. Turkije kan een militaire basis u... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 64

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch