Archief actueel 2006 en 2007

November 2006

Tuut Tuut, daar komt de Octopussy

dinsdag 21 november-2006
Kijk, daar houden we nou van. Reacties van lezers, slachtoffers en andere luitjes die een beroep doen op Monumentenzorg. Niet thuis gaan zitten mokken, maar hup de beuk ... lees meer..

Comverse (038)

Valt er nog wat te putten? (10)
U weet hoe het tegenwoordig gaat hè? Als ze ook maar effe denken dat je de baarden assisteert bij het in elkaar metselen van Huize Armageddon of dat je langs avont... lees meer..

Irak en de kamerverkiezingen

donderdag 23 november-2006
In Australië loopt een parlementair onderzoek naar de relaties tussen Australische bedrijven en Irak ten tijde van het VN "voedsel voor olie" programma. Zo af en toe lees meer..

gelijkhebberij

donderdag 16 november-2006
Onder het kopje "gelijkhebberij" schreven we precies vijf jaar geleden in Kleintje Muurkrant 't volgende stukje: "Diegenen die al geruime tijd Kleintje Muurkrant volg lees meer..


Generaal Pardon NU!

vrijdag 3 november-2006
Morgen is er een manifestatie vanaf 14.00 uur, op Het Plein in Den Haag. "Kies voor een humaan asielbeleid, te beginnen met een generaal pardon". Artiesten, bekende Nede lees meer..

Utrechtse politie ontruimt als knokploeg

zondag 5 november-2006
In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie Utrecht een net gekraakt pand op knokploegwijze ontruimd. Een groep van ruim dertig krakers probeerde het pand aan de lees meer..

Een briefje uit New York

vrijdag 24 november-2006
Als het goed is hebben Job, Deet, Stelt en nog een stoet collega’s van andere grote steden in Europa deze week een brieffie uit New York gekregen. Van het hoofd van de lees meer..

Irak en de kamerverkiezingen

donderdag 23 november-2006
In Australië loopt een parlementair onderzoek naar de relaties tussen Australische bedrijven en Irak ten tijde van het VN "voedsel voor olie" programma. Zo af en toe lees meer..

War on Terror

zondag 5 november-2006
Simulatiespelen, wie kent ze niet, iets voor de donkere winterweekends. Of voor grote bedrijven en overheden. Zoals het simulatiespel Desert Crossing van het Pentagon inz lees meer..

Hans

maandag 6 november-2006
Robert Mugabe is een dictator. Hij heeft de beschikking over chemische en biologische wapens, lange afstandsraketten en hij heeft gele cake gekocht in Niger.
Noersoel lees meer..

Octopussy (283)

maandag 6 november-2006
Wij zijn in deze serie behoorlijk tekeer gegaan tegen Terra Vitalis. Een investeringsvehikel voor groenzoeters waarachter zich een aantal rekels schuilhoudt, dat in het lees meer..

Liberaal onderwijs

dinsdag 7 november-2006
Na duizend jaar Zalm realiseert de VVD zich kennelijk ook ineens dat er iets teveel is bezuinigd op het onderwijs. Tweedeling oké, maar we moeten geen banlieus krijgen v lees meer..

U een lijntje collega?

woensdag 15 november-2006
De aanval is de beste manier van verdedigen. Nou, bij Ajax misschien niet, maar voor de rest gaat die stelling toch wel op. Dus wat doet de redactie van het Deense bla lees meer..

Beleggingsnieuws

vrijdag 3 november-2006
Een jaar geleden schreven we er al over ("Wallstreet en Uncle Sam", 17 september 2005), de stiekeme manipulatie van de aandelenmarkt door de Amerikaanse overheid wanneer lees meer..

Lekkage aan de Sont

dinsdag 14 november-2006
Net als onze bedremmelde dreumes uit Capelle aan de IJssel vertelde de Deense premier Anders Fogh Rasmussen aan het parlement indertijd het sprookje van Saddammeke en z lees meer..

Een veilige aftocht

dinsdag 14 november-2006
"To end violence in Iraq". Wat de VS en GB (net als in 1932!) zelf niet kunnen beteugelen. Er moet nu hulp worden gevraagd aan ... Syrië en Iran! Bot zal zich wel even lees meer..

Nederlanders martelen in Irak

vrijdag 17 november-2006
Volkskrant van vanmorgen gezien? "Nederlanders martelden in Irak"... Openheid over Irak, nú!
Op 18 maart 2003 besloot het demissionaire kabinet Balkenende-één om ste lees meer..

Oud gedachtengoed

dinsdag 28 november-2006
Geheimschrijver en begrafenisexpert Rein Jan Hoekstra heeft van Bea de opdracht gekregen om op zoek te gaan naar een duurzaam kabinet met een zo breed mogelijke basis. lees meer..

Wie weet meer over moord Louis Seveke?

maandag 6 november-2006
Op 15 november 2005 om 21:05 uur werd Louis Sévèke vermoord op de hoek van de Van Welderenstraat en de Eilbrachtstraat in Nijmegen. Bijna een jaar later is de moord nog lees meer..

De auteur als personage

maandag 13 november-2006
Uitgeverij De Geus uit Breda heeft het in een persbericht naar buiten gebracht. Emmanuel Lipp, de nieuwste ster aan het literaire firmament, bestaat niet. Zijn biografi lees meer..

Octopussy (282)

zaterdag 4 november-2006
Wij hebben in de vorige aflevering nog een paar zinnenprikkelende details laten liggen. Omdat het zo al moeilijk genoeg was om het beeld knappies scherp te krijgen. Wil lees meer..

Het licht uit

zondag 5 november-2006
Wordt het wat kouder bij onze oosterburen, floepen in delen van Frankrijk, België en Italië de lichten uit. Dat is één van de gevolgen van de privatisering van publieke d lees meer..

De dood van Litvinenko

zaterdag 25 november-2006
Aleksandr Litvinenko is afgelopen donderdagavond 23 november vermoedelijk als gevolg van vergiftiging in Londen overleden. Dat meldden de Britse media en werd bevestig lees meer..

vertrokkengezichten

dinsdag 7 november-2006
Morgen, woensdag 8 november vanaf 13.00 uur is er een actie voor de vrijlating van de "brandstichter" van Schiphol tijdens zijn hoger beroep in het Gerechtshof, Prinseng lees meer..

Weerzinwekkend en duister

woensdag 8 november-2006
Wie bij de AA het twaalfstappenplan heeft doorlopen en van de drank af wil blijven, gaat op zoek naar alcoholisten. Niet om gezellig een borrel met ze te drinken, maar lees meer..

Wij vertrouwen stemcomputers niet

woensdag 1 november-2006
De stichting "Wij vertrouwen stemcomputers niet" zal geen kort geding tegen de Staat beginnen. Eerder overwoog de stichting via de rechter een verbod op stemcomputers t lees meer..

We beginnen met breken

zondag 26 november-2006
Wie gaat de muren breken,
breken met de muren?
Wie gaat met hamer en beitel,
met koevoet en zaag?
Wie gaat meteen en niet wachten?
Want er is haast bij, lees meer..

October surprise

vrijdag 3 november-2006
Voor de jonge lezer: Het etiket voor de geheime deal tussen de toen nog niet gekozen R. Reagan en Iran, om te voorkomen dat de gevangen Amerikaanse gijzelaars voor de ve lees meer..

Ongelijk

maandag 6 november-2006
Een paar dagen geleden is een 19-jarige agente i.o. uit haar functie gezet. Waarom? Ze had een busje pepperspray naar huis genomen en was zo vrij er een ruzie in de priv lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 51

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch