Archief actueel 2006 en 2007

Januari 2006

Octopussy (202)

maandag 30 januari-2006
Vannacht is een grootscheepse ruimingsactie begonnen in het avontuurlijke Amsterdams/Haagse wereldje. Een x-aantal Nederlanders en zogeheten Joego’s gingen de bromsnorwag... lees meer..

Octopussy (201)

maandag 30 januari-2006
Op 21 januari jl. kondigde De Telegrof aan dat er nog een artikel over Terra Vitalis gebaard zou worden (1). En dat is afgelopen zaterdag inderdaad gebeurd. Weer een hele... lees meer..

Octopussy (200)

maandag 23 januari-2006
“Nou zijn wij maar een klein klokje, maar wie weet krijgen we hiermee een grotere broer zo gek om ook eens in de touwen te springen voor een spectaculaire bimbam”. Zo ein... lees meer..

Octopussy (199)

maandag 16 januari-2006
Wij hebben het op deze plek al vaker gehad over de merkwaardige connectie die bestond tussen onze koene verzetsleider uit de Tweede Wereldoorlog en luitjes die tot het av... lees meer..

Octopussy (198)

donderdag 12 januari-2006
We gaan terug naar aflevering 189 van deze serie, waarin de luisterrijke combinatie Flor y Fauna, Terra Vitalis, OHRA en de familie Huizinga uit de Friese metropool Bur... lees meer..

methoden en technieken

vrijdag 27 januari-2006
Van vanavond tot en met aanstaande zondagavond voltrekt
zich in Utrecht het 2.dh5-festival over "methoden en technieken om de wereld te veranderen". Op de website ( lees meer..

Schinveldse bossen

zaterdag 7 januari-2006
De spanning loopt nu flink op in de Schinveldse bossen, nabij 't Duitse NAVO-vliegbasis Geilenkirchen naast het Limburgse dorpje Onderbanken. Voor morgen is er een demo lees meer..

De CIA, martelen?

dinsdag 10 januari-2006
Begin jaren zeventig schreef Alfred W. McCoy een baanbrekend boek over de betrokkenheid van westerse inlichtingendiensten (de Franse diensten en de CIA) bij de heroïneha lees meer..

Rita is gevaarlijk

dinsdag 10 januari-2006
DOODSOORZAAK NR. 1 onder vluchtelingen in Nederland: De beste politicus van 2005...

Het is waar. Er kan er maar één de beste politicus van 'het' jaar zijn. Rita Ve lees meer..

Oortjes

zondag 15 januari-2006
Het gaat lekker aan de overkant van het plasje. Tony Blair gaat binnen een paar weken officieel het voorstel lanceren om het verbod om volksvertegenwoordigers af te luist lees meer..

gif & zooi

zondag 15 januari-2006
de inwoners van de Belgische stadjes Overpelt, Lommel en Balen, vlak over de grens bij Eindhoven, lopen vier keer zoveel kans op longkanker als gemiddelde Belgen. Volgens lees meer..

Bezetting Detentieboten Zaandam

vrijdag 27 januari-2006
Sinds vanmorgen 6 uur heeft de actiegroep 'Migranten welkom' twee detentieboten in aanbouw in Zaandam bezet. De boten zijn bestemd voor het opsluiten van 'illegale migra lees meer..

Braààààànd

maandag 9 januari-2006
Hoppa. Krijgt de ABN AMRO weer eens een ram tegen de gevulde pens. In Amerika even een boete van 80 miljoen ophoesten vanwege het listig rondpompen van onwelriekende Russ lees meer..

Apport

dinsdag 10 januari-2006
Afgelopen weekend verklaarde de voormalige Britse topgeneraal Sir Michael Rose, dat premier Tony Blair vriendelijk edoch beslist moet worden verzocht om op te zouten. Om lees meer..

adequaat tot het bittere einde

zaterdag 14 januari-2006
De politierechter in Arnhem heeft afgelopen woensdag de activist vrijgesproken, die op 11 november vorig jaar in Nijmegen werd opgepakt voor het tonen van een poster di lees meer..

De medallie van Ali

donderdag 5 januari-2006
Er zijn nogal wat lezers geweest die het artikel “Hoe een schoonmaakster de Somalische Jeanne d’Arc werd” als lulkoek beschouwden (1). Volgens die pennenvrucht zouden l lees meer..

Lee Harvey Osvaldo

dinsdag 24 januari-2006
Een oud nieuwtje. Op 5 mei 1979 werd ene Raymond Lee Harvey gearresteerd door een stel linkmiegels van de Secret Service in de Civic Center Mall van Los Angeles. Bijna t lees meer..

Osama promoot boek

zondag 22 januari-2006
In zijn laatste wereldwijd verspreidde mededeling noemde Osama bin Laden het boek "Rogue State: a guide to the world's only superpower", geschreven door William Blum in 2 lees meer..

Google

donderdag 19 januari-2006
Google is zo’n beetje de favoriete zoekmachine van jan en alleman. Zo favoriet dat sommigen zeggen: ”dat klopt niet, want je kunt het niet op Google vinden.” Blijkbaar lees meer..

Vogelgriep onder katten

donderdag 19 januari-2006
Bijna een jaar geleden (21 april) wezen we op de eerste resultaten van een Nederlands onderzoek dat aantoonde dat het H5N1 virus (vogelgriepvirus) ook bij katten voork lees meer..

2Dh5.nl

woensdag 18 januari-2006
Van 27-29 januari 2006 wordt het 2.Dh5-festival gehouden, een festival over strategieën, methoden en technieken die een rol (kunnen) spelen bij politieke activiteiten. lees meer..

Hi, ha, Hamilton

zondag 29 januari-2006
Om met de schuifdeur in huis te pletteren: In de Bankers Club van Miami vond op 9 mei 1997 een bijeenkomst plaats, waarbij zo’n 25 vertegenwoordigers van bankinstellingen lees meer..

Nethanyahu, Clinton en Lewinsky

vrijdag 13 januari-2006
We hebben het in deze kolommen wel meer gehad over Amerikaanse televisie-evangelisten, bijna allen vrienden van de extremisten van Groot Israël, hunkerend naar armageddo lees meer..

De zoveelste leugen van Bush

zaterdag 14 januari-2006
Nog niet zolang geleden bekende Bush dat hij na de aanslagen van 09/11 de geheime dienst NSA opdracht gegeven had om Amerikaanse burgers af te luisteren. Uiteraard voor lees meer..

Pravda

woensdag 18 januari-2006
Zelfs bij schaatsliefhebbers moet het zijn opgevallen, dat er herrie is in de tent van Jan Peter Efteling en Gerrit Relatief. Over onze missie naar het donkere zuiden v lees meer..

grootschalige arsenicum-vergiftiging

vrijdag 6 januari-2006
We schrijven er in het papieren Kleintje al vele jaren over. Pagina na pagina heeft Ad van Rooij uit 't Brabantse Sint Oedenrode zich druk gemaakt om ons allen te waarsch lees meer..

Missie

woensdag 11 januari-2006
Kwootje van Jan Peter Efteling gisteravond bij een spreekbeurt:

“We moeten het nu zo snel mogelijk over de inhoud hebben, over het perspectief dat onze Nederland lees meer..

geen paniek!

vrijdag 13 januari-2006
Bij het horen van de zinsnede “maar er is geen reden tot paniek” uit de mond van iemand die als autoriteit beschouwd wordt, is de eerste reactie: oeps, wat te doen? In i lees meer..

Spierballen

maandag 16 januari-2006
Dat getwijfel van de Nederlandse regering om haarAmerikaanse bondgenoot te steunen in Afghanistan leidde tot wat spierballentaal uit Washington. Oeps, een tik op de ving lees meer..

Blikscaters! (001)

dinsdag 3 januari-2006
Wij hebben in het verleden al menigmaal een schimmengevecht geleverd met zeg maar de grootste antiekschuiver annex binnenhuisregelaar van België: Axel Vervoordt. De zoon v... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 66

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch