• Laatst gewijzigd: zondag 19 februari 2017, 10:16.

Fast and furious (029)

  • Gepubliceerd in Actueel

Is ons vandeweek wel goed bevallen. Dus herhalen we vandaag dat kunstje. We zetten hem in zijn één met een kwootje. Komt ie:

The United States government considered the arrangements with the Sinaloa Cartel an acceptable price to pay, because the principal objective was the destruction and dismantling of rival cartels by using the assistance of the Sinaloa Cartel – without regard for the fact that tons of illicit drugs continued to be smuggled into Chicago and other parts of the United States and consumption continued virtually unabated”.

Komt u dit bekend voor? Kan kloppen. In aflevering 19 van deze serie hebben we deze kwoot ook gebruikt. Toen ging het om het ellenlange – of zo u wilt ilselange – proces tegen Jesus Zambada Niebla. De zoon van zijn vader, die samen met Joaquin Guzman Loera aka El Chapo het Sinaloa kartel bestierde. De Amerikaanse overheid had ooit een geheime deal gesloten met dat leidende tweetal. Hield in, dat ze in ruil voor info over de concurrentie ongestoord hun Witte Neus en aanpalende feestartikelen naar de USSA konden exporteren. En hun poen door de wasstraat trekken bij banken als Wachovia en HSBC. Een methode die VVD-Tweede Kamerlid Fred Teeven bekend moet voorkomen.
Precies een dag voordat The Donald zijn vuist in de lucht priemde bereikte ons het triomfantelijke bericht dat El Chapo naar de USSA was overgebracht om daar terecht te staan. Tenminste, als ie dan nog aan deze kant van de Styx vertoeft. Want als er een is die exact weet hoe de neushazen liepen en lopen dan is het El Chapo. En we nemen aan dat de Amerikaanse overheid niet zit te wachten op een pakjesavond met die kleine Mexicaanse sodemieter. Hoewel, met The Donald weet je het maar nooit. Mocht u nieuwsgierig zijn naar verdere ins en outs van dit pak doorgestoken kaarten maak dan een bommetje in deze serie en denk vervolgens eens diep na over al die lulverhalen over onze eigen drugsbaronnen en over de kleuterklas die zich bezighoudt met gerommel in de marge onder het hoofdje “pluk ze”. Have fun. Stay tuned.

Gelabeld als Fast and furious