• Laatst gewijzigd: dinsdag 21 februari 2017, 16:59.

Uitgeverij Suspect (007)

  • Gepubliceerd in Actueel

De wereld is te klein sinds wij in de vorige aflevering van deze serie (1) een bron citeerden waarin de gedreven uitgever Perry Pierik ooit lid was van een soort Hitlerjugend. Pierik belt niet meer met het Kleintje, zoals hij aanvankelijk beloofde (2), maar heeft inmiddels -zoals het een echte fascist betaamt - de rechtsstaat met al wat daarop en daaraan is te hulp geroepen.
Begin juni moeten de toga's zich uitspreken over het lot van Jan Best de Vries, de gewezen archeoloog en ex-auteur van Uitgeverij Aspekt die rond de burelen van het bedrijf in Soesterberg de Peshmerga zou uithangen (3). Eén van de puntjes in de aanklacht tegen BdV behelst die bewering over de bruine club waarin kleine Perry zou hebben meegemarcheerd.
Zo zijn we weer bijgebabbeld over de ontwikkelingen op het juridisch front en kunnen we overgaan naar de humor. Want wat is het leven zonder een lach en de grap die op straat voor het oprapen ligt, meneer Sonneberg? Het is toch niet de bedoeling dat U na het lezen van onze kolommen het beste eind touw uit het tuinhuisje neemt en Uw eigen ophangt aan die juist zo beeldig uitlopende iep of dito eik voor het raam van de buurman?
Dus daar gaan we: je kunt heus ook wel lachen hoor, met die Perry. Of nou ja: in ieder geval óm Perry...
Kent U Ine Veen nog? Volgens Wikipedo is ze een heel rijtje: ballerina, fotomodel, mannequin, zangeres, actrice, schilderes, publicist en dierenactivist. Maar wij herinneren ons Ine vooral als de zwartharige godin die het in de film Blue movie écht deed met Hugo Metsers. Na haar dans- en filmcarrière ging ze aan het schilderen en schrijven, het laatste om één of andere reden ook over Pim Fortuyn en wel voor het 'prachtfonds' van Uitgeverij Aspekt.
Nu is het zoals bekend van Professor Pim maar een heel smal bruggetje te ver naar Witte Geert en wij laten U dan ook graag delen in de volgende correspondentie tussen Veen en Wilders:

Original Message
From: Ine
To: Wilders G. (Privé)
Sent: Tue Dec 16 20:13:06 2008
Subject: 2 schilderijen van Geert W. Actrice Ine Veen

Vraag
Zeer geachte meneer Wilders,
Momenteel ben ik bezig een tweede boek te realiseren over Fortuyn. Het derde hoofdstuk gaat over de politiek na zijn dood. Hierin komt een flink (uiteraard zéér positief) stuk over u, geschreven door deze fan en bewonderaarster van Geert Wilders!
Mijn uitgever is de heer Perry Pierik, directeur van Aspekt en hij is in het bezit gekomen van 2 van uw schilderijen, die hij ergens opscharrelde en die ik in het boek over u wil plaatsen.
Zou u mij kunnen zeggen:
1 wie de dame is
2 en iets over het stilleven zeggen
3 Wilde u vroeger kunstschilder worden?
4 Uit welk jaar stammen de werken?
5 Hoeveel schilderijen heeft u ongeveer gemaakt?

Kan ik u een plezier doen met mijn boek: 'Alarm u wordt vergiftigd, zal de wereld ten onder gaan aan gif, milieu en bedrog?'

Antwoord
Dag mevrouw Veen, ik zou dolgraag een exemplaar van u willen ontvangen maar dat van die schilderijen moet een misverstand zijn want ik heb nog nooit in mijn leven een schilderij gemaakt die zijn dus zeker niet van mij, Groet, Geert Wilders

Op zijn website afficheert de gulle gever van de twee Wildersen zich zonder te blozen als 'veelzijdig talent op diverse terreinen' dus zitten wij er lichtjaren naast wanneer we Perry ervan verdenken... U zegt het!
Lachen, gieren en op de dijen slaan toch? Dankjewel Perry, nu kunnen we ons met iets lichter gemoed overgeven aan de eerste dag zonder Prince...

(1) Zie hieronder op 6 april
(2) Idem 6 maart
(3) zie Basr en Baarn 1 en 2, van respektievelijk 17 december 2015 en 26 januari 2016. Ook de ingezonden brief van BdV zelf ('Klaroenstoot', van 28 februari) is vermakelijke kost.

Gelabeld als Uitgeverij Suspect