Actueel Nieuws

Behoefte om ook een berichtje/column in deze Kleintje Muurkrant-rubriek te plaatsen? Dat kan via email aan ons. We proberen zo vaak mogelijk deze rubriek te actualiseren. Stay tuned!

Een aantal hieronder lopende series hebben we verzameld op een aparte site, zie followup


Uitgeverij Suspekt (15)

dinsdag 17 januari 2017
Mij werd ooit het hof gemaakt door Adriaan Slooff. Hij begon met mij te mailen, ik weet niet waarom, misschien had ie gewoon Kleintje gelezen. Ik wist niks over hem, hij wel over mij. Maar ook weer niet zoveel. Want hij schreef eerst: "Je verhalen zijn niet onverdienstelijk. Maar waarom probeer je de zachte, begrijpende man uit te hangen? Daarmee bewijs je moderne vrouwen een slechte dienst".
Toen ik hem erop had gewezen dat ik zo'n vrouw was, gooide hij het meteen over een andere boeg. In zijn volgende mails ging het over zijn reizen naar Zwitserland, naar Basel, waar hij een Zwitserse vriendin had of had gehad, dat hield hij nog even onder de pet. Die vrouw was niet "te modern", zoals hij tevreden aangaf. "Maar ze leest niets. Dat stoort me wel aan haar". Waarop natuurlijk de vraag volgde: "Wat lees jij?"
Ik was op dat moment bezig in een boek van Jutta Ditfurth, een biografie van Ulrike Meinhof. Ik schreef dat het boek me bij de keel greep, ook "omdat ik toen Meinhof vastzat pas veertien was. Maar jij bent wat ouder als ik, hoe heb jij dat destijds ervaren?" stelde ik de wedervraag. Hij was in zijn oordeel niet mals. De Falsche Bewegung van de 68/ers, zoals hij de Dutschkes, Cohn-Bendits en Meinhofen noemde, had niets dan ellende voortgebracht.
Opeens was Adriaan veel interessanter voor me. Wat bracht hem ertoe zijn eigen verleden te verloochenen? Zulke spijtoptanten hebben mij altijd gefascineerd. Want wie even op de naam Slooff goochelt ziet al snel de vergeelde foto van een rondborstige twintiger met een grote bos haar, onder de krantekop Dienstweigeraar in cel. Slooff behoorde in de jaren zeventig samen met Kees Vellekoop tot de bekendste dienstweigeraars van het land. (1)
Een afspraak was snel gemaakt. "Van Arnhem naar Oss is geen afstand vergeleken met Arnhem-Basel", grapte ik, want ik wilde hem niet bij mij over de vloer hebben en nodigde hem in de vertrouwde omgeving van ons moeder uit. "Bovendien kun je hier nog wat van je oude kameraden bij de SP opzoeken", deed ik er nog een schepje bovenop. "Of heb je die niet?" Want ik had ook al gelezen dat Slooff ooit uit die partij was gezet. (2)
Het viel flink tegen. De man was vanaf 1977 afgetakeld tot een kalende mondwatergebruiker met een zo'n zwart tweedjasje. Het beviel hem dat ik in een interieur vol planten en zware gordijnen scheen te leven maar we kregen al snel ruzie. Dat jasje ging onverhoeds uit en voor ik het in de gaten had zat Slooff naast me op de bank en was hij van alles van plan.
"Hohoho", hield ik de boot af. "Hoe zat dat nou met die analfabete vriendin in Zwitserland?" Slooff antwoordde dat hij voor haar een duur jaarabonnemmt bij de Baselse universiteitsbieb had gekocht maar dat de relatie "in essentie" en "tot beider tevredenheid" was beëindigd. Maar voor mij was het zo klaar als een klontje suiker dat de jodelaarster werd ingeruild voor mij.
Eind goed al goed zou je zeggen maar ik kon het niet laten om gisteravond na jaren weer kontakt met Slooff op te nemen. Hij klonk door de telefoon ook verrast en begon over ditjes en datjes maar ik had een vraag voor hem. "Waarom heeft Perry Pierik jou niet gevraagd om in dat boek over Keulen te schrijven? Je hebt toch al je vrouwonhaat bij hem kunnen publiceren?" (3)
Slooff, met zalvende stem: "Heb je het gelezen? Vond je het niet een geniaal boek?"
Ik zei dat ik niet verder was gekomen dan de helft en herhaalde mijn vraag. "Je kunt toch wel wat beter schrijven dan die Sid Lukkassen, met zijn "opkringelende rook"? Weet je wat dat boek bij mij oproept?" "Warme gevoelens of misschien wel geilheid?" (1) Zie onder meer wikipedia
(2) Zie hier
(3) Keulen: Kalifaat light of de Fallout van een conflict. Van Slooff verschenen bij Aspekt; Vrouwen-emancipatie: doorbraak of inbraak? En Ik lees en schrijf als een vrouw, zoals ik eet en vrij als een vrouw


Kunstjes (4)

dinsdag 17 januari 2017
We blijven nog even in Madrid. Daar werd gisteren de Nederlandse emeritus topbef Peter Wakkie door lokale smurfen in het lusje van zijn overjas gevat en in een zweethokje met een glaassie water gemanouvreerd. Het ging hier zo'n beetje om. Tot onze onpeilbare vreugde kwam ook de naam van Mikkel Fridman voorbij. Het baasje van de Russische Alfa bank, die wij in 2003 al een frisse wasbeurt gaven en voor wie Peter tegenswoordig blijkbaar amechtig achter het stokkie aanhobbelt als ie “apport” roept (1).
Inmiddels snuift Peter al weer de frisse Madrileense lucht op. Eigenlijk geen wonder. Zijn werkgever behoort tot de kaste der untouchables in de wereld. En zijn bank kan zich zonder moeite meten met de HSBC, de Walchovia en meer van dat moois. Daar huizen de echte baronnen, die straffeloos zaken doen in alles wat mooi en lelijk is. Dit in tegenstelling tot baronnen die op een brommer rond rijden, over wie allerlei boekies verschijnen, maar op afroep inwisselbaar zijn. Het soort baronnen met wie Peter zich nooit heeft geëncanailleerd. Fi donc. Stay tuned.

(1) Zie de afleveringen 3 en 4 van de serie “De Brusselse Connectie”.


Spaanse steekjes (17)

dinsdag 17 januari 2017
Het heeft even geduurd. Maar gisteren is het Gürtel proces in Spanje weer op gang getrokken. En opnieuw werd Luis Barcenas Gutierrez, de voormalige spaarvarkenshoeder van premier Rajoy's Partido Popular, heftig aan de broodmolen gevoeld. In wezen verklaarde hij niks anders dan een paar jaar geleden. Hij hoedde jarenlang een geheim varken voor de PP in Zwitserland dat met giften van allerlei zakenlieden werd vetgemest in ruil voor smakelijke orders uit de corrupte machtscentra van Rajoy. Pay-for-play. De operatie was vernoemd naar de uit Marokko stammende zakenpief Francisco Correa (oftewel Gordel cq. Gürtel) tegen wie het OM 43 jaar kerkerstraf heeft geëist. Onder andere voor het door de wasstraat halen van een hele vloot meloenen. Een deel van die wasstraat was volgens gegevens uit Barcenas' boekhouding in handen van de Nederlandse onderneming Monterey. Daarover hebben wij op 1 augustus 2015 een alleraardigst prentenboek opengetrokken (1), waarin naast Monterey ook de uiterst intrigerende firma Vistra aan de Schiphol Boulevard een plekje heeft gevonden. Een firma die in 2006 door ouwe toppertjes van Fortis Intertrust op de wereld is gezet (2). Nou zal het ons toch gruwelijk benieuwen of de beheerders van de Nederlandse wasstraat ook nog even worden afgeborsteld in Madrid. U hoort nog van ons. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 552 van de serie Octopussy.
(2) Zie voor Vistra ook aflevering 43 van de serie Kafka in Zeist.


The Donald Connection (12)

maandag 16 januari 2017
Wat blijkt? De hulp van Orbis Business Intelligence van die meneer Steele werd pas ingeroepen toen de Potus-kandidatuur van The Donald pas echt menens werd. Oorspronkelijk was de opdracht vergeven aan de firma Fusion GPS en was afkomstig van de Republikeinse klaverjasvereniging “Never Trump”. Fusion was op dit gebied geen vreemde in Washington. In de periode voor Barack Hussein's tweede rondje hadden de Democraten de baggerfirma ingehuurd om ellende uit het verleden van de Republikeinse kandidaat Mitt Romney te verzamelen. Dat bleek niet moeilijk te zijn en Mitt ging down (1). Dat er over The Donald ook genoeg ellende te vergaren was moge blijken uit eerdere artikeltjes in deze reeks (2). Maar toen Vlad's lieveling ondanks de door Fusion opgegraven bagger toch als kandidaat het podium beklom werd de hulp van Orbis ingeroepen en verhuisde de rekening naar de Democratische guerillabeweging. Het resultaat is bekend. Nog meer bagger. Ditmaal uit het riool onder het Kremlin. Naar men zei. Maar de gossipreuk was zo overweldigend dat The Donald zijn middelvinger in het zwerk kon priemen. Hij wordt over een paar dagen Potus. Als de route naar het feestterrein tenminste niet langs een grassy knoll leidt en hij zich niet door een convertible laat vervoeren. Stay tuned.

(1) Zie voor wat feestartikelen uit Mitt's verleden het serietje “Baas boven baas” uit 2012 en het artikel “Another one bites the dust” dd. 6 april 2015.
(2) Met name zijn vroegere connectie met Roy Cohn, een van de grondleggers van het Belgische koterhopscircuit, is benauwend. Zie daarvoor de serie “Van Estoril naar Zandvoort.


Lone wolves (5)

maandag 16 januari 2017
Vandaag haalt buuf Merkel's Bondsdag een tussenrapport door de wringer. Het behelst de zoektocht van Duitse grutters naar de achtergronden van Anis Amri. De Tunesische onverlaat die op 19 december vorig jaar zijn landgenoot Mo Bouhlel copycatte en met een vrachtwagen een kerstmarkt in Berlijn uitdunde. Het resultaat van die zoektocht is voor een deel al terechtgekomen bij de visboer. Anis werd zoals gebruikelijk in dit soort gevallen al tijdenlang in de kieren gehouden door Duitse baardbestrijders. Of die qq. ook op de hoogte waren van Anis' frequente tripjes naar het land van Jerommeke? En ze hun Belgische collega's daarover kond hebben gedaan? Geen idee. Wat deed Anis daar trouwens? Zat ie in een baardkroeg in Molenbeek? Met een bakkie blond schuimend bier en een wietje? Geen idee. Staat misschien in het tussenrapport. Mogelijk naast een verklaring over die smurfinformant die Anis naar Berlijn zou hebben gereden. En antwoord op de vraag waarom de identiteit van de toch niet onbekende Tunesiër pas kon worden vastgesteld toen de speurneuzen de dag na de aanslag -Allah zij geloofd- zijn ID-kaart onder de bestuurdersstoel van de vrachtwagen aantroffen. Pas toen kon de zogenaamde jacht worden geopend, maar toen was Anis al via Sloterdijk op weg naar een buitenwijk van Milaan...
Overigens een rare gewoonte onder baardterroristen. Dat achterlaten van je officiële paperassen. Met als ronkend voorbeeld het circusteam van 9/11 onder leiding van glijbaanliefhebber en verwarrende middelenconsument Mo Atta. Maar een vaste procedure geworden in de op 9/11 volgende reeks van aanslagen aan deze kant van de grote plas. Inclusief die van de eenzame wolven. Gelukkig dat ze dat doen. Dat wel. Anders zou je als rechtgeaard grutter stevig met je pik in het zand zitten. Of hoort het bij een afgesproken ritueel tussen in de war geraakte Koranisten en luitjes die naar gladiolen ruiken? Zou kunnen. Maar dat staat zeker niet in het tussenrapport. Stay tuned.

(1) Zie voor Mo “Je suis Nice?” van 17 juli 2016 en vooral het kleine serietje “Mazzel” dat kort daarop zo'n intrigerend accent aan de affaire toevoegde.


Hill goes to hell (44)

maandag 16 januari 2017
Jaws ain't over till the sheriff meets the shark. En dat geldt ook als we de sheriff vervangen door Smurf United van de FBI en het OM en de shark door de Clinton famielje. Want het grutten naar Hellary's mailgedrag mag dan listig op een zijspoor zijn gedirigeerd door verder niet over de inhoud van die mails te lullen maar over die lullen die ze gehackt hebben. In opdracht van Vlad. Het wil niet zeggen dat het onderzoek naar het vullen der zakken via de Clinton Foundation en aanverwante artikelen ook plat ligt. Integendeel. Volgens de laatste berichten uit de USSA. Heeft dat invloed op het oh zo humanitaire bouwsel van de Clintons? Nou, dat mag je wel zeggen. Een hele bups sponsoren hebben inmiddels afgehaakt. Onder andere omdat de Clintons ze in ruil voor de pay geen play meer konden aanbieden. Met als gevolg dat een paar dagen geleden hun Global Initiative, noem het een kind van de Foundation, aan het infuus ging en 22 medewerkers hun congé kregen.
Hoe ver Smurf United al is gevorderd is nog niet gelekt of gehackt. En over de vraag of bij hun onderzoek ook de donors in een zweethokje worden getrokken evenmin. Zou wel leuk zijn om te weten of die Boudewijn Poelmann in de prijzen valt. Gelukkig heeft ie kortgeleden zijn aandelen in onze Nationale Postcodeloterij in een juridisch wat moeilijker aan te vatten stichting gefrummeld. Anders zouden we straks door al dat Amerikaanse gelazer nog zonder die vrolijke wervingsspotjes van die kale schreeuwerd komen te zitten. Moet je toch niet aan denken. Stay tuned.


The Donald Connection (11)

zaterdag 14 januari 2017
Dat is effe lekker. Die Christopher Steele, die met dat gouden doucheverhaal is aan komen kakken, is volgens Britse media bij MI6 de case-officer geweest bij de affaire rond Alexander Litvinenko. De naar Londen uitgeweken ex-FSB-er, die met een wolkje polonium in zijn thee definitief tot zwijgen werd gebracht. Volgens Steele cs. was dat wolkje bezorgd door Andrei Lugovoy, een Russische zakenman en oud-collega van dear old Alexander. En nou kan God and everybody wel roepen wat een kanjersmurf Steele is geweest, dat dossier van Litvinenko rammelde net zo erg als een douche in zijn nadagen.
Mocht u de behoefte voelen om uw geheugen wat op te frissen dan verwijzen we u gaarne naar de serie “De dood van een spion”, waarmee we op 28 januari 2007 maar zijn gestopt vanwege de hoge concentratie flauwekul in Steele's dodgy dossier over de kees. Deze serie? Zal waarschijnlijk binnenkort hetzelfde lot ondergaan. Stay tuned.


De spaghettihack

zaterdag 14 januari 2017
Cyber, cyber aan de wand. Wat was het mooiste in snuffelland? De afgelopen week. Het fabuleuze verhaal over The Donald en zijn gouden douche of ... dat over de hack van Giulio en Francesca Occhionero? Je zou zeggen het eerste, omdat daarover verreweg de meeste eilie ontstond. Maar het tweede is zo mogelijk nog sensationeler. Afgelopen week werden nucleaire bolleboos Giulio en zijn chemisch doorgestudeerde zuster in een voorportaal van een Romeinse kerker geworpen. Ze bleken namelijk tussen 2011 en 2016 een Vesuvius vol topluitjes uit de Italiaanse samenleving in een hackgreep te hebben gehouden. Naar schatting zo'n 20.000, onder wie regeringsleden (ex-premier Mario Renzi bijvoorbeeld), parlementariërs, banksters (Mario Draakie is een mooi voorbeeld), onderdanen van Vrouwe Justitia, militairen, industriëlen, Vaticaanse jurken etcetera. Met naar het schijnt voornamelijk als doel om hun tevreden knorrende spaarvarken verder te spekken. Oude tijden herleefden: ze maakten dankzij hun irregulier verkregen informatie over belangrijke broeders snel furore binnen het Italiaanse Groot Oostelijke metselwerkje. En wie denkt dan niet met weemoed terug aan de roemruchte loge P2 van Licio Gelli?
Net als bij The Donald was ook hier sprake van de magische driehoek Londen, Rome, Washington (1). De beide Occhionero's woonden officieel in de Britse hoofdstad, waren actief in de Romeinse beau monde en sloegen hun stiekem verworven data vergrendeld op bij een paar servers in de USSA. In het hackerswereldje bleek het duo totaal onbekend te zijn, dus bij het Italiaanse smurfenteam dat op de zaak is gezet leeft nu de ernstige vrees dat Giulio en Francesca het front vormen voor een geheime organisatie, die invloed uitoefende over het reilen en zeilen binnen de Italiaanse staatsinstellingen en het zakenleven. Het betrokken blauwe team heeft inmiddels de assistentie ingeroepen van de FBI om het hele pakket aan geheime data naar de laars te krijgen. De gouden douche? Pinda's vergeleken met deze affaire. We zullen ervan horen. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 10 van “The Donald Connection” van gisteren.


The Donald Connection (10)

vrijdag 13 januari 2017
Natuurlijk. Een van de kloothommels die een van de exemplaren van Christopher Steele's “Gouden doucherapport” bij de FBI naar binnen heeft geperst was senator John McCain. De oorlogsheld die in Vietnam alle aria's zong die hij kende toen hij zonder nagels te verliezen of benauwd te worden onder een natte handdoek door vijandelijke contrasmurfen werd ondervraagd. De oorlogsheld ook die na zijn terugkeer zijn hele traumatische leven wijdde aan het bestrijden van the evil empire. Onder andere via zijn oorloglievende vehikel Freedom House (1). Johnnyboy zou het rapport na de overwinning van The Donald hebben gekregen van een voormalige Britse ambassadeur in Moskou. En hij raakte zo hoteldebotel van de inhoud dat ie het na bestudering doorprikte naar de Feds. Volgens Carl Bernstein (zet een geranium voor je raam vannacht) had Steele niet op eigen houtje gehandeld. Hij zou zijn ingehuurd door een Amerikaanse research onderneming die zowel voor de Democraten als conservatieve Republikeinen in touw was om vuil op te halen over Donald Trump.
Steele raakte net als McCain in een staat van ernstige hoteldebotel en deelde zijn bevindingen met een ouwe FBI-kennis in Rome. En die zou het naar Washington hebben gekabeld. Rome? Werd daar niet de Bulgaarse connectie van Ali Agca's aanslag op Paus Johannes Paulus II te water gelaten? En de story over de gele cake uit Niger die Valerie Plame uiteindelijk de das om deed? Kortom, deze eend krijgt nog een geweldige staart. Voelen we aan ons water. Stay tuned.

(1) Zie de gelijknamige serie op onze Followup-site.


Schaffen, schafte, geschaft

vrijdag 13 januari 2017
De junta van Jan Kloot Juncker bakt ze weer eens bruin. Die heeft in december vorig jaar aan de 28 europäische Kreise voorgesteld om Midden-Oostelijke en Somber-Afrikaanse vluchtelingen die na 15 maart 2016 via Griekenland hun entree hebben gemaakt in das Reich terug te sturen naar Lesbos en analoge Griekse vakantieoorden. Moeten de Grieken wel schriftelijk garanderen dat ze volgens de normen van de EU worden gehuisvest. Maar volgens de junta hebben Tsipras en de zijnen wat dat betreft grote vorderingen gemaakt, dus dat zit wel snorretje. Want eerst was er helemaal niks en nu kunnen die opvreters terecht in luxe tentjes die vooral met een laag sneeuw op het dak een buitengewoon intieme indruk opleveren. Athene is momenteel in onderhandeling met Finanzexpert Jeroen Dreck-an-dem-Schuh en zijn maatjes over de volgende tranche die vanuit Brussel indertijd is toegezegd om Socrates' own country op de been te houden. Op voorwaarde dat er bezuinigd werd tot er bloed vloeide. Dus wat kan Griekenland anders doen met dit nieuwe rampzalige voorstel van Jan Kloot en zijn Wild Bunch dan het te accepteren? En - om nog eens wat op te gooien - wat kunnen de betrokken vluchtelingen daartegen doen? Goed, voor kwetsbare exemplaren en koters wordt een uitzondering gemaakt. Die mogen naar alle waarschijnlijkheid blijven waar ze zijn. Maar de rest moet opzouten als Jan Kloot zijn zin krijgt. Hoewel, in de Duitse staat Brandenburg en in Berlijn is er nog hoop. Daar is een plan gelanceerd om vluchtelingen die bewijzen kunnen dat ze in elkaar zijn geramd door neo-nazi's een verblijfsvergunning krijgen. Humaner kan haast niet. Stay tuned.


Mossad on the Thames (3)

vrijdag 13 januari 2017
Shai Masot is naar huis. Niet meer te handhaven nu zowel zijn identiteit als zijn Momfer de Mol- werkzaamheden in Londen breed zijn uitgemeten in de internationale pers. En zijn gesprekspartner Maria Strizzolo zag zich genoodzaakt om de zak te nemen bij haar huidige werkgever, de Skills Funding Agency. Een regeringsoutfit, die poen uitdeelt aan organisaties die zich bezighouden met het ophogen van het hier en daar belabberde kennis- en vaardighedenniveau bij jongeren. Nu er tot zelfs in de Huyskerk toe zoveel zorgrimpels zijn ontstaan door de schimmige beïnvloeding van buitenaf bij allerlei democratische processen in het Avondland en westelijk daarvan is het intrigerend om te zien hoe angstvallig wordt geprobeerd om de omvang van dit overduidelijke geval te beperken tot een voetzoekertje. Terwijl een dodgy dossier over een gouden douche wordt opgeblazen tot cobra- dan wel widowmakersniveau. Ja goed, Labour heeft verzocht om een diepgaand onderzoek. Maar na de Irak-enquête en de chaos bij de zoektocht naar hoge mieters in het koterhopscircuit weten we waar dit op uitdraait. Op niks. Stay tuned.


Soros raus

donderdag 12 januari 2017
Hellary is naar de gallemiezen. En dat heeft ook gevolgen voor luitjes die haar door dik en wat dunner hebben gesteund. Onder wie de Hongaarse lentebrenger George Soros. Potus i.o. Trump heeft de vroegere baas van Mabel Wippe Smit recentelijk al eens op de korrel gehad. Volgens The Donald maakte de Hongaarse miljardair deel uit van een machtsblok, dat via economische deals de Amerikaanse arbeiders heeft bestolen, de USSA heeft ontdaan van zijn rijkdom en de poen in de zakken van grote ondernemingen en politieke clubs heeft laten verdwijnen. Of hij nou de meest aangewezen figuur is om een dergelijke kritiek in de openbaarheid te deponeren is de vraag. Maar hij vond in ieder geval in het geboorteland van Sores een medestander in Victor Orban, de huidige premier op de poesta's. Die heeft het vlammetje nog wat hoger gezet en aangekondigd dat ie de Open Society organisatie en andere frutsels van ome Sjors die zich bemoeien met de binnenlandse aangelegenheden van Hongarije op het terrein van democratie, rechten en justitie eruit zou mieteren. Als een meerderheid in het parlement daarvoor het licht op groen wil zetten. Sjors en zijn trawanten hebben al aangekondigd zich met hand en gebit te zullen verweren tegen die eventuele maatregel. Dus wordt vervolgd. En u weet het, wij houden vijf vingers aan de bloedbaan. Stay tuned.


Mossad on the Thames (2)

donderdag 12 januari 2017
We blijven nog even in Londen. In verband met die affaire rond Shai Masot. Een gozer die vanuit de Israëlische ambassade onderaardse activiteiten ontplooit die vooral gericht zijn tegen figuren uit de Britse polletieke soepterrien die geen hoge hoed op hebben van de wedstrijd Israël – Palestina (1). De voormalige Britse ambasadeur Craig Murray heeft over Shai en diens positie binnen de Israëlische vertegenwoordiging in Londen een fraai stukje proza op het net gesmakt. Willen we u niet onthouden. Bij deze. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1 van 9 januari jl.


The Donald Connection (9)

donderdag 12 januari 2017
Net op tijd heeft ie gisterochtend de poten genomen. Christopher Steele. De ouwe MI6-dude die het rapport over Donald Trump's connectie met Moskou in de gleuf van de Amerikaanse snuffelsmurfen heeft geschoven. Chris heeft in de jaren negentig als een nulnul in Moskou rondgestruind en zal zonder twijfel sinds die glansperiode nog af en toe zijn vroegere informanten kietelen. Maar of die nog betrouwbaar zijn en ironclad materiaal aanleveren blijft altijd de vraag. Zelfs als ze komen aanzeilen met leuke prentjes van The Donald en een clubje Moskouse glijbanen die op zijn verzoek de gouden douche aanzetten kan vriend Chris niet met zekerheid zeggen of er ja dan nee is gerommeld cq. geshopt. Dus wat konden de grote intelligencesmurf Clapper en zijn blauwe volgelingen met dat materiaal? Eigenlijk niks. Hooguit het laten zakken bij de msm in een poging om in ieder geval Donald's sympathieën voor Vlad van een anti-dosis te voorzien. Maar de msm zag er geen brood in. Pas nadat Clapper de data van Steele aan The Donald had gepresenteerd ging CNN overstag en zette de boel bij de vulles. Dat daarbij ook de Britse bron in het schemerlicht kwam te staan zal niet in het oorspronkelijk scenario van meneer Steele hebben gestaan. Hij voelde de bui hangen en dook onder. Vrouw en koters zijn elders ondergebracht en buurman past op de kat. Op de zaak (Orbis Business Intelligence) in Londen houdt iedereen de boot af. Net als Suzy hopend dat de bui spoedig over zal waaien. Sterkte Chris. Stay tuned.


The Donald Connection (8)

woensdag 11 januari 2017
Never a dull moment. Dat zagen wij eerder in deze serie al in onze glazen knikker toen The Donald nog niet tot Potus was verheven. En daar zat de nodige logica in, want het verleden van de president-elect is zwaar bezwadderd met mafiosi, louche zakenpiefjes, spionagesmurfen en sexbommen. Nu blijkt een ouwe smurf van MI6, die momenteel zijn boterhammetje met suiker verdient in de Amerikaanse zakenwereld, al maanden en maanden geleden bij de FBI de nodige mails en documenten in de gleuf te hebben geschoven. Die suggereren dat de Russische FSB over ernstig materiaal over The Donald beschikt. En hem daarmee chanteert. Bewijs? Alleen niet nader genoemde Russische bronnen. Tsja. Wat moet je daarmee als Feds? Wil niet zeggen dat de Ruskies helemaal niks hebben verzameld uit het bewogen verleden van The Donald, dat zich voor een piepklein gedeelte ook afspeelde in Moskou. Laat die jongens maar schuiven. En dat ze dat op een ongezellig moment proberen uit te spelen komt uit het basis schoolboekje “Hoe word ik een spion?”. Maar vraag blijft, wat hebben ze dan? Volgens die ouwe smurf ondermeer het volgende:

However, there were other aspects to TRUMP's engagement with the Russian authorities. One which had borne fruit for them was to exploit TRUMP's personal obsessions and sexual perversion in order to obtain suitable “kompromat” (compromising material) on him. According to source D, where s/he had been present, TRUMP's perverted conduct in Moscow included hiring the presidential suite of the Ritz Carlton Hotel where he knew President and Mrs. OBAMA (whom he hated) had stayed at one of their official trips to Russia, and defiling the bed where they had slept by employing a number of prostitutes to perform a “golden showers” (urination) show in front of him.
The hotel was known to be under FSB control with microphones and concealed cameras in all the main rooms to record anything they wanted to
“.

Zoals gezegd, uit het basis schoolboekje. Ook uit het Amerikaanse. Dus, om in dezelfde gedachtensfeer te blijven: had Donald daar allemaal gewoon schijt aan? Of was ie naief? Geen idee. Maar dull? Never. Stay tuned.


Bye bye Bibi (12)

woensdag 11 januari 2017
Weet u wie dat nou was? Die onverlaat die samen met premier Netanyahu een tit-for-tat-deal in elkaar probeerde te metselen? Ene Anron Mozes. Het baasje van het dagvod Yedioth Ahronoth en geen gap van Bibi. Integendeel, Mozes was een verklaarde tegenstander van Bieb. Die kreeg de Golankriebels van al dat geschrijf tegen zijn beleid en nodigde Anron uit om eens langs te komen voor een goed gesprek. Sigaartje? Saar, schenk voor meneer Mozes eens een slokje prik in. Laten we eens kijken of we de kou uit de lucht kunnen halen. Wat zit je dwars? Kan ik iets voor je betekenen? Nou dat kon.
Een paar jaar geleden was er in het marktsegment waarin het vod van Mozes zich manifesteerde heel toevallig een concurrent bij gekomen, de Israel Hayom. Een dagvod dat dagelijks de loftrompet liet schallen over Bieb. Zo zelfs dat er mensen waren die dachten dat de premier zelf aan de touwtjes trok. Onder wie Anron. Vandaar zijn vraag of Bieb de concurrent kon bewegen de circulatie wat in te perken. De verkoopcijfers van zijn Yedioth zaten namelijk in de lift naar de begane grond. Onder invloed van die verrekte Hayom. Awel, dat wilde Bibi wel proberen, maar kon Anron dan zijn hetze tegen Bieb en zijn famielje wat inperken? En vooral afzien van een publicatie over een geintje waarbij zoon Yair betrokken was (1). Het gesprek liep op niets uit, maar er volgden nog twee seances. Naar verluidt leverden die ook geen doorbraak op. Maar nu het lullige. Mogelijk op instigatie van Bibi had Ari Harow, de toenmalige hopman van zijn staf en jarenlange adviseur, tijdens de brainstormsessies tussen zijn baas en Mozes een geluidsdragertje aangeslingerd en bewaarde de tapes (2). Die kwamen boven TAP (Tel Avivs Peil) toen Ari zelf smurfen over de vloer kreeg bij een onderzoek naar verdachte fratsen bij de verkoop van zijn consulting outfit 3H Global. Dat onderzoek loopt nog, maar in de tussentijd werd Ari wel een weekje op sterk water gezet om te kijken of ie een lied ten gehore wilde brengen uit de partituur van de opera “Bibi's wasstraat”. Daarover gold en geldt een zogenaamde gag-order, dus het wachten is op een lek.
Ari was overigens niet Netanyahu's eerste stafhopman die zwaailichten voor de deur kreeg. In 2012 zag Nathan Eshel zich genoodzaakt om afscheid te nemen naar aanleiding van twee onderzoeken. Eentje naar financieel geschuifel in Bibi's residentie (!), de ander naar poesie grabbelen, het schieten van een dameskruisfilmpje en het versturen van hijgende mailtjes. Zijn opvolger was Gil Sheffer en je houdt het niet voor mogelijk, maar ook Gil was een liefhebber van poesie grabbelen etcetera en kon na een jaar ook vertrekken. We wisten al dat macht corrumpeert, maar kennelijk krijg je er ook een stijve jongen van. Stay tuned.

(1) Zie voor Yair aflevering 8 dd. 31 december 2016.
(2) U stond op het verkeerde been bij onze eerdere suggestie dat een snuffelclub de onderhandelingen had afgeluisterd. Wij hopen dat u nu op uw goeie been staat.


Bombs away (29)

dinsdag 10 januari 2017
Nog twee dagen. Dan wordt “Patriots Day”, de speelfilm over de aanslag op de marathon in Boston in 2013, ook op ons losgelaten. Het scenario loopt uiteraard keurig in de pas met het officiële verhaal dat ons toentertijd door smurfen van allerlei slag is aangesmeerd. De twee gebroeders Tsarnaev met hun Kirgizische roots waren de bad guys. De oudste werd tijdens de jacht comfortabel geëlimineerd, de jongste ging na een voorgekookt proces voorgoed achter het gaas. Verder werd bij een andere vermeende betrokkene tijdens een verhoor bij hem thuis (!) het licht uitgedaan en een lastige getuige afgevoerd naar haar geboorteland, Moldavië. Hoe wil je hem hebben? De hoofdrollen in dit heroieke meesterwerk zijn toebedeeld aan erkende grootheden: Mark Wahlberg en Kevin Bacon. Dus wordt er hier en daar flink op los geramd om ons ervan te overtuigen, dat er bij die historische explosieve gebeurtenis geen enkele sprake was van vals vendelzwaaien cq. naar gladiolen riekende praktijken. Mocht u vantevoren al een anti-lulkoekprik willen ophalen dan verwijzen wij u graag naar de voorafgaande artikelen van deze serie (1) en het boek “Marathon Bombing, Indicting the players” van Mary Maxwell, dat u hier integraal kunt verorberen. Happy hunting. Stay tuned.

(1) het is momenteel onmogelijk om in ons archief te zoeken, we zijn hard bezig met een nieuwe website waar dit weer wel mogelijk is. Je kunt uiteraard wel met google onze site doorzoeken


Mossad on the Thames

maandag 9 januari 2017
Gaan we weer. Stel je voor dat de rechterhand van VVD-vicevoorzitter Jeannette Baljeu tussen de middag even lekker gaat schransen in een Haags etablissement met een vogel van de Israëlische ambassade. En dat ze tussen een paar happen met vogel zit te keuvelen over het overdrachtelijk wippen van een paar Kamerleden en/of een Kabinetslid onder druk van kwalijk materiaal uit hun privéleven. Minister Ploumen, om eens een voorbeeld te noemen. Wat zou de reactie zijn van Mark Damesfiets en Flappie Koenders? Zouden zij voornoemde vogel vriendelijk edoch beslist verzoeken om binnen een paar dagen zijn biezen mandje te pakken en terug te keren naar Tel Aviv? Hypothetisch? Niet helemaal. Een dergelijk schandaal is namelijk afgelopen weekend boven de Thames gekomen via het uit 2015 daterende eerste deel van een vierluik dat de zender Al Jazeera afgelopen weekend op de Britse glazen tiet heeft geworpen. Even de namen vervangen: Voor Jeannette voeren we Maria Strizzolo op. Toenmalig akela bij de staf van Robert Halfon. Een MP die tussen mei 2015 en juli 2016 de functie van vice-voorzitter van de Conservatieve partij bekleedde en te boek staat als een warme vriend van het Israëlische bewind (1). De ambassadevogel was in dit geval Shai Masot. En het betrokken kabinetslid “staatssecretaris” van Buitenlandse Zaken sir Alan Duncan, die met name het huidige Lebensraumbeleid van de Israëlische regering geen warm hart toedraagt.
Een paar kwootjes zijn nooit weg. Strizzolo op de vraag van Masot of zij misschien wat had aan de namen van een paar parlementsleden die in aanmerking kwamen voor een vervroegd afscheid:

Well you know, if you look hard enough I'm sure that there is something that they are trying to hide”.

En bij de discussie over Duncan:

You still [!!!!, red.] want to go for it?

Masot beantwoordt de vraag bevestigend. Volgens hem veroorzaakte de staatssecretaris van de in principe niet beroerde, maar helaas “mallotige” Boris Johnson nog steeds voor eilie.

Strizzoli: “I thought we had, you know, neutralized him just a little bit, no?

Masot: “No”.

Inmiddels heeft de Israëlische ambassadeur al zijn excuses aangeboden. Strizollo heeft verklaard dat het om een geintje à la Sonneberg ging. En Masot? Die zit nog steeds in Londen. Mazzel dat ie geen Rus is.
Stay tuned.

(1) Robertje stelde zich in het verleden nogal kwetsbaar op door achter zijn leut aan te lopen. Een gewoonte die in 2015 nogal grofkorrelig in de etalage werd gezet. Zie daarvoor het artikeltje “Sex on the Thames” dd. 20 oktober 2016.


Istanboelhuis

maandag 9 januari 2017
Suspect? Het is maar hoe je ertegenaan kijkt. Tegen oud en nieuw kregen Amerikaanse toeristen in Erdoganistan van hun ambassade aldaar het advies de jaarwisseling niet al te hossend te vieren in een of andere drukke uitgaansgelegenheid. Er waren tekenen dat er gewelddadig vuurwerk zou worden afgestoken. En verdomd, dat gebeurde. In club Reina, in Istanbul. Ondanks de 25.000 koddebeiers die de straten van de stad bevolkten. Intrigerend detail: net als bij het Parijse Bataclan zou er iets mis zijn geweest met de bewaking van het etablissement (1). Die zou een paar dagen vantevoren in andere handen zijn overgegaan. Hoe dit ook zij, de lone wolf kon de poten nemen. Gebruikmakend van de chaos. Er verschenen foto's van hem in de pers. Het zou gaan om een Oeigoerse aanhanger van Al Baghdadi, de gemankeerde lentebode in Syrië en Irak en ooit de gesprekspartner van de Amerikaanse senator John McCain (2).
Volgens de laatste berichten komt de Reina-killer uit Oezbekistan. Dat weerhoudt de Turken er overigens niet van om richting Vrijheidsbeeld te wijzen. Onder haar rokken zouden de organisatoren van de aanslag zich schuilhouden. Samen met madrassenkoning Fethulla Gulen. En dat geldt ook voor het herhaaldelijk uitvallen van de electriciteit in Istanbul en wijde omgeving in de week na oud en nieuw. Volgens de Turkse minister van Energie hebben Amerikaanse hackers de boel gesaboteerd. Direct bewijs? Nee. Maar sinds kort brengt de Clapper-methode uitkomst in dit soort gevallen. Het zal voor The Donald nog een hele klus worden om Erdoganistan weer Heim ins NATO-Reich te manouvreren. Vooral ook omdat het over veel meer wolven kan beschikken. We wachten met spanning op de tweede helft. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 52 van de serie “Valse vlag dd. 2 december 2016.
(2) McCain slooft zich eveneens uit om de Turks sprekende Oeigoeren te bevrijden van het Chinese juk in de provincie Xinjiang. Zie de serie “Freedom House.


Super-Holocaust

maandag 9 januari 2017
Stel dat er bij ons een fanatieke baardartiest met een vrachtwagen aan het rommelen gaat. Al dan niet begeleid door gladiosmurfen. Zoiets als in Nice of Berlijn. Dan kan je twee dingen doen: een kruis slaan en Jan de Regelaar in de hemel smeken dat er niks ernstigs gebeurt of 112 bellen. Noch het een noch het ander is een garantie voor succes. Jan heeft het elke dag hartstikke druk en de zwaailichten hebben nog al eens moeite om rondvliegende straatstenen en andere projectielen te ontwijken of zijn net bezig een eenzame fietser een prent te bezorgen. Dus komen ze te laat. Daar heeft de Tsjechische president Milos Zeman iets op gevonden. Hij heeft zijn landgenoten opgeroepen om zich te bewapenen en zelf aan de slag te gaan als ze denken dat er sprake is van baardgevaar. Zoiets als “Wir schaffen das” of “Yes we can”, maar dan anders. Meneer de president is namelijk bang voor een Super-Holocaust van baardzijde als er geen einde wordt gemaakt aan de stroom van economische vluchtelingen uit het Midden-Oosten en Somber-Afrika. Binnen dat kader heeft ie al eens geopperd de overflow te dumpen op onbevolkte Griekse eilanden. En om nou te voorkomen dat Griekenland door die dump nog berooider raakt dan was voorzien in het plan-Dijsselblom opperde onze inventieve Tsjechische bondgenoot om een streep door de Griekse schulden te halen. Hallo Claudia. Als de pleuris uitbreekt mogen we dan bij jou?


Bye bye Bibi (11)

zondag 8 januari 2017
Nee. Het waren natuurlijk geen lullige bolknakkies. En nee, het waren geen flessen Cava van een joetje. Hollyweed-kanjer Arnon Milchan voorzag Bibi Netanyahu jarenlang van exquise sigaren en Dom Pérignon. Is dat deftig? Ach, gappies onder mekaar. Je weet hoe dat gaat in die kringen. Moet kunnen. Vraag is wel of het bij eenrichtingverkeer is gebleven. Of heeft Bieb uit dankbaarheid iets terug willen doen in antwoord op die vriendelijke stroom van bubbels en rokertjes? Schijnt zo te zijn. In 2013 was Arnon zo goochem om voor de Israëlische glazen tiet uit te pakken over zijn verleden als spionagesmurf in de USSA. Dat had ie beter niet kunnen doen. De bondgenoten aan de overkant van de grote plas hadden tot dan toe nooit de houding van een spoorbiels aangenomen als Arnon aanklopte voor een visum met een houdbaarheid van tien jaar. Maar in 2014 lieten ze hem weten dat ie net als gewone boerenlullen elk jaar zo'n verblijfsvod moest aanvragen. Dat was even fucken voor Arnon. Dus vroeg hij aan zijn gabber Bieb of die daar niet iets aan kon doen. Bieb ging daarover in de slag met John Heinz Kerry en na wat heen en weer gekeutel werd de zaak geregeld.
Kan je daar het etiket “corruptie” op plakken? Er zijn mensen die vinden van wel. Bijvoorbeeld Tzipi Livni. Een voormalige collega van John Heinz in het BuZa-wereldje en in haar woelige verleden een spionagesmurf van formaat (1). Tzipi: “Iemand die zich door anderen laat onderhouden heeft niet het morele recht om als premier op te treden”. En ze staat met die mening niet alleen.
Het lijkt er overigens op dat de recherchesmurfen die zich met het offensief tegen de premier bezighouden niet alleen shekelig materiaal over Arnon Milchan en Arnaud Mimran hebben opgeduikeld, maar ook over een andere grootheid uit het Israëlische zakenleven. Voor dat duikelen werden gesprekken tussen de premier en voornoemde grootheid afgeluisterd (!!). Die behelsden een tit-for-tat deal. Als Bieb tit deed, dan deed de zakenpief tat. En tat zou voor Bieb's spaargeit niet beroerd zijn. Of die deal zijn beslag heeft gekregen is nog niet helemaal helder, maar alleen al het onderhandelen daarover is niet bepaald kosher. Zo langzamerhand verschijnen er golven op de Dooie Zee. Stay tuned.

(1) Zie het artikeltje Een wippie met Tzipi dd. 12 december 2012.


Cyberrrrrr

zaterdag 7 januari 2017
De maan van Alabama schijnt weer eens in volle glorie. Dit keer zet de site drie artikelen van de New York Times op een rijtje. Lees en geniet. Mocht u andere plannen hebben: baby it's cold outside.


Bye bye Bibi (10)

vrijdag 6 januari 2017
De wereld is klein. En zeker in Kleintje Muurkrant. We gooien hem in zijn achteruit. Naar 27 november 2013. Op die dag maakten we ruimte voor dit artikeltje. Gaat over de in Hollyweed opererende Israëlische filmproducent Arnon Milchan, die twee dagen daarvoor een lekker interviewtje had weggegeven voor de glazen tiet in zijn thuisland. Daarbij gaf hij toe dat hij in de USSA ook als snuffelsmurf in het veld was geweest voor LAKAM (Lishka Le Kishrei Mada), die een flinke periode onder leiding stond van de ook bij ons her en der opduikende Rafi Eitan. Dit tot de Israëlische gruttersgemeenschap behorend instituut was met name gericht op het irregulier verwerven van wetenschappelijke hebbedingen. Met name nucleaire piefjes en palletjes (1). Bij een van die operaties was Arnon ooit tegen de Amerikaanse belichting gelopen, maar zonder ernstige gevolgen. Dankzij ingrijpen van hogerhand. Andere betrokkenen, het echtpaar Kelly Smith, hadden minder mazzel. Die werden in Spanje opgevist en gingen in de USSA achter het brede streepjesbehang. Maar wat denk je? Diezelfde Arnon is een van de zakenpiefjes die nu in beeld is gekomen bij het onderzoek naar Bibi's verwoede pogingen om zijn levensstijl een wat bloemiger karakter te geven. Ook Arnon sleepte wagonladingen sigaren, sterke drank en andere geschenkjes bij huize Netanyahu naar binnen en af en toe Bibi naar buiten voor een gezellig samenzijn in een nachtclub. Volgens Bibi allemaal keurig binnen de wettelijke proporties, maar als we het goed hebben begrepen volgt er nog veel meer Schweinerei. Wij zitten er klaar voor. Stay tuned.

(1) Rafi was binnen dit kader ondermeer de runner van de onlangs vrijgelaten Jonathan Pollard.


Bye bye Bibi (9)

donderdag 5 januari 2017
Vanavond gaat premier Netanyahu opnieuw op de grill. Als vervolg op het drie uurtjes voorbakken van maandagavond. Bij die gelegenheid gaf hij toe inderdaad wat poen gekregen te hebben van twee gabbers uit de zakenwereld. Een buitenlandse en een binnenlandse. Maar dat stelde geen shekel voor en die giften bleven ruim binnen de wettelijke voorschriften.
De buitenlandse donor is zonder enige twijfel de Franse zakenpief Arnaud Mimran, die ten tijde van diens strafproces over zijn betrokkenheid bij een scammetje van 282 meloen euro heeft uitgekraaid, dat ie voor Bibi en zijn gezinnetje een paar vakanties had gestiekt en een flinke bijdrage had geleverd aan diens verkiezingsfonds. Alles bij elkaar ruim een meloen euro. Een pietsie meer dan de bijna 12.000 die wettelijk is toegestaan. Verder mocht zijn voorname Israëlische gap nog gebruik maken van zijn joyeuze appartement in Parijs en op zijn kosten een keertje de braadhaan uithangen in een hoofdstedelijke nachtclub.
Arnaud heeft zijn kunstjes op financieel gebied overigens niet van een vreemde. Pappa Jacques Mimran is in het verleden ook al eens tegen een veroordeling opgedreuteld. Wegens een gevalletje omkoping. Zoals de vieuxtjes zongen piepen de jonkies zullen we maar zeggen. En Bibi? Die komt al aardig in de buurt van ascenseur pour l'échafaud. Dus stay tuned.


One way wind (3)

donderdag 5 januari 2017
Herinnert u zich deze nognognognog? Kreeg vanochtend een vervolg in het Financieele Dagvod.
Dat wist mede aan de hand van een studie van de Hertie School of Governance in Berlijn te melden dat windmolenparken in de Noordzee nogal wat mankementen vertonen. Die leveren in sommige gevallen honderden meloenen schade op voor de exploitanten en netbeheerders en u begrijpt dat de aandeelhouders daar niet op zitten te wachten. Dus die schade wordt traditiegetrouw hoofdelijk via de aangesloten stekkerdozen op het bord van de consumenten gepleurd. Alleen al tot 2014 hebben bijvoorbeeld acht Duitse maritieme windparken een flinke stroomstoot sores gehad bij het aansluiten op het ouwe electriciteitsnet. Schade? 1 miljard euro. Ook daarna bleef het sukkelen. Vorig jaar kostte dat 163 meloen en voor dit jaar wordt nu al gerekend op een schadepostje van 243 meloen. Stelt misschien in de ogen van de netbeheerders geen tasertje voor op het totaal aan investeringskosten, maar ondanks de geweldige economische groei die wij een paar maanden voor de verkiezingen ineens mogen noteren heerst er bij ons nog geen feestvreugde over het te besteden bedrag na aftrek van de vaste lasten. En dat wordt er niet beter op als er bij een netwerkbeheerder weer eens een aansluitinkje de mist ingaat. Kortom, je kan wel proberen die Russische gasboeren voor hun ballen te trappen met de aanleg van windmolens, maar wat nou als dat alle trekken van Don Quichotterie vertoont? Hm? Henk? Stay tuned.


Zaken zijn zaken (5)

donderdag 5 januari 2017
Het is bijna een mantra in deze serie. De uitspraak van mafioso Salvatore Buzzi in 2013:
Weet je wel hoeveel poen we verdienen aan al die migranten? Meer dan aan de drugshandel”.
Zijn Romeinse consortium sloot dat jaar af met een winstje van 40 meloen. Grotendeels verdiend aan de import, het onderbrengen en exploiteren van Afrikaanse vluchtelingen. Toen nog zo'n 20.000 exemplaren. In het afgelopen jaar arriveerden 180.000 refugee's uit voornoemd werelddeel op Italiaanse bodem. We mogen helaas ernaar raden hoeveel dat heeft opgebracht in Rome en omgeving. Vooral ook omdat Salvatore en een deel van zijn medefirmanten in 2014 een kerker inzwaaiden. Maar zonder twijfel zal zijn gezorgd voor een adekwate opvolging, want die arme stakkers van de overkant moeten toch geholpen worden. Zeker als het aan de NGO's ligt die bij deze immigratie actief zijn. En dan met name de Comunità di Sant'Egidio. Een katholieke lekenoutfit die de liefdevolle steun heeft van Paus Frans de Eerste en zijn kongsie van barmhartige samaritanen.
Een beetje krom in de hele afhandeling van de vluchtelingenstroom is het feit, dat de met de mafia samenwerkende smokkelaars bij aantreffen het cachot inlazeren, maar de jongens en meisjes van de NGO's vrolijk door kunnen gaan met hun bezigheden op dit terrein. Een terrein dat zich uitstrekt tot onder de Libische kust, waar scheepjes van de Italiaanse marine en van de grensbewaking van het Vierde Rijk (Frontex) heftig opstomen zodra een overvol rubberen pontje in zicht komt. Vervolgens wordt de levende have overgebracht naar de laars en verdeeld over de opvangkampen, hotels, hostalletjes, particulieren met een kamertje over etcetera. En dat allemaal terwijl Italië financieel zwaar aan de luchtslangen ligt.
Hetzelfde geldt trouwens voor Griekenland, dat officieel ruim 62.000 migranten uit Erdoganistan heeft gehuisvest en als de dood is dat de vermaarde deal tussen de junta's van Ankara en Brussel het niet zal houden. Die vrees kreeg vorige week vrijdag een kontje toen ineens 4 bootjes met in totaal 200 Afrikaanse vluchtelingen op Lesbos arriveerden. Misschien nog zo erg niet, maar de betrokken reizigers vertelden, dat ze voor hun enkeltje Griekenland waren ondergebracht in kampementen in het noordwesten van Turkije, waar nog duizenden lotgenoten op de pont zaten te wachten en die sinds een paar dagen niet meer werden bewaakt door officiële smurfen. Erdogannef zou toch niet ... Er is een oplossing voor dit formidabele en schrijnende probleem: stoppen met het pushen van lentes en het kweken van conflicten terwille van de toch al vette spaarvarkens van de 1 procent en de slippendragers ervan. Stay tuned.


Octopussy (574)

zaterdag 31 december 2016
Op de valreep kregen we nog een mailtje toegestuurd. Ging over good old Robbie van de Rhee. De internationaal opererende flessentrekker, die we eerlijk gezegd na het dichtslaan van de kerkerdeur al bijna waren vergeten. Wat blijkt? Er is maanden geleden een hoger beroepkees voorbijgetrokken. Of we daar misschien nog even aandacht aan wilden besteden. Willen we wel. Dit is het vonnis. Dus Robbie heeft bij leven en welzijn nog een paar jaartjes tegoed. Je zou het niet zeggen, maar af en toe is er toch nog gerechtigheid aan deze kant van de Hondsbossche. Stay tuned.


Bye bye Bibi (8)

zaterdag 31 december 2016
2017? Ziet er somber uit voor de familie Netanyahu. Bibi zelf mag begin januari al een klop op de deur verwachten van een paar recherchesmurfen. Die hebben namelijk van de procureur generaal groen licht gekregen om hem op de grill te leggen in verband met een paar gevalletjes corruptie en fraude. De betrokken puntmutsen zullen allereerst wat vraagjes hebben over de ruim 1 meloen dollar die Bibi zou hebben gekregen van Arnaud Mimran. Zijn in een Franse kerker zuchtende ouwe gabber. Een ander zwaar hoofdpijndossier is de Thyssen Krupp-deal. En dan staan er nog wat amuses op het menu. Zoals het wat lichtvaardig omgaan met overheidsgelden in de privésfeer, waarvoor ook Bibi's vrouwtje Saar aan de ivoren wachters zal worden gevoeld en het vermeende Caraïbische wasstraatavontuur van zoon Yair. Oh en dan zouden de betrokken smurfen ook nog een dossier bij elkaar hebben gemetseld over een niet met name genoemde Israëlische zakenpief die Bibi eveneens wat irreguliere flappen zou hebben toegestopt. Hoe bedoel u shana tova oemetoeka als de Israëlische hopman straks zomaar voor de tweede keer Ehud Olmert mag opvolgen? Word je niet blij van. Stay tuned.


Uitgeverij Suspekt (14)

vrijdag 30 december 2016
Voor wie nog durch, für, ohne, um und so weiter als het moet ook in de slaap op kan dreunen, komt ie Duits over: de k in Suspekt. Wij van de oliebollen en de rotjes plegen dat toch met een c te schrijven. Het doet allemaal überhaupt een beetje tot wel erg Germaans aan, het speeltje van de Pieriks. Alsof je weer naar Benno van Juul luistert, die je voor de mooie kadootjes op 30 april haatelijk dank zegt. Neem nu het tijdschrift Bühne, zonder Die, de onregelmatig verschijnende speciale uitgave van Suspekt. Achter de Rijn voorbij Lobith heet het ding sinds jaar en dag Die Deutsche Bühne want tja, het blaadje gaat nu eenmaal over dingen die enkel in de Bondsrepubliek plaatshebben. En die dingen hebben ook alleen maar van doen met het theater. Ga maar na: de uitgever van het geval is de club voor podiumkunst van de oosterburen.
Nu kun je Perry Pierik in het theater zetten maar meer dan een slechte imitatie van Pim Fortuyn houd je daar niet aan over. Ook had hij zijn tijdschriftje Niederländische Bühne kunnen dopen (want waar het om het op de markt pleuren van kronkelige nietszeggende titeltjes gaat staat de eeuwigjonge en bevlogen uitgever PP zijn mannetje, zie daarvoor noot (3) maar wie neemt je dan nog serieus en serieus meedraaien in het wereldje van glossy en glitter is Perry's raison d'être.
En is de naam van het arme beestje eenmaal op deze manier losgezongen van de romp dan kunnen we ook met de inhoud doen wat we willen, aldus de gedachtengang bij Suspekt. Dus in Bühne zonder Die gaat het over alles behalve het theater. We nemen u even mee naar het ontwerp voor het volgende nummer dat in maart of april (mag het ook mei zijn, groeenteman?) het licht moet zien:

Langzaam maar zeker krijgt het komende voorjaarsnummer van Bühne, maart/april 2017 vorm:

'Oogopslag
met smalle schouders
trotseren het leed
Alledag'

Het leidende gedicht voor dit nummer door Perry Pierik is de Russische kunstschilder Valentin Serov. Op de omslag een schilderij van zijn hand. (1)

En zo verder en zo voort. Het gewone taalsoepje zoals we dat vanuit de gaarkeuken van Suspekt gewend zijn. Na Valentin Serov is de vermicelli op en wordt men getracteerd op de kromzin:

Voor wat betreft Bühne is Valentin Serov een gelukkige keuze, want het 'podium' voor literatuur en cultuur van Aspekt ruimt naast bijdragen van meer gevestigde auteurs, ook plaats in voor auteurs als Bart Haers, die niet altijd zo eenvoudig van een label zijn te voorzien. Leidend in hun bijdragen is betrokkenheid met, of bij een zeker onderwerp, waardoor ze ons op zijn minst geboeid weten te houden.

Met andere woorden: goedwillende amateurs.
Het gaat dus niet goed met Bühne. Reden waarom er in het facebook een club in het leven werd geroepen die zich Vrienden van Tijdschrift Bühne noemde. Inderdaad, de gefatsoeneerde versie van de bende die zich onder Vlaamse vlag verzameld Vrienden die Uitgeverij Aspekt leuk vinden doopte. Aan die ploeg besteedden wij in de vorige aflvering van deze serie (2) aandacht en ... krijg nou wat: laat nou de Vrienden van Tijdschrift Bühne zich op of omstreeks het online gaan van die aflevering opgeheven hebben!
Zo, nu nog de motorfiets van de ene buurman in de hens en een paar vuurpijlen tegen de ramen van de ander, dan hebben ook wij het nieuwe jaar feestelijk ingeluid. Daar zegt u wat ... Jaarwisseling ...? Sie meinen ... Jazeker! We hebben de extreemrechtse knetterballen van Pierik en consorten nog tegoed! Men herinnere zich het theaterstuk in Keulen, Almere en Helsinki om maar wat dwarsstraten te noemen. Waar op 1 januari 2016 asielzoekers en vluchtelingen rampokkend en verkrachtend onze blonde deernes hinderlijk in het kruis of het handtasje zouden hebben getast. Niets van waar en uitgegaan als een kaars maar Suspekt lichtte er de lezer over op in een boek (3) dat we in januari, februari, maart of april 2017 hier gaan bespreken. Het ruikt nu al naar Kristallnacht...

(1) letterenvoorbuhne.blogspot.nl
(2) zie "Uitgeverij Suspekt" (13) van 7 december jongstleden
(3) Keulen, Kalifaat Light en de fallout van een conflict.


Tit-for-tat (6)

vrijdag 30 december 2016
Zielig. Aan de hand van een nieuw dodgy dossier heeft Barack Hussein O. op gehacktdag een heel stel Russische diplomaten van een spionnenplakker voorzien en verzocht om voor het eind van het jaar op te lazeren. Als repercussie voor het hengelen in de mailvijver van zijn partij en zijn beoogde opvolger om de vangst daarna in het publieke aquarium te flikkeren. Hard bewijs? Nee, maar dat was er voor de oorlog in Irak ook niet, dus wat liggen we nou te lullen? Trouwens, wat is een voornaam deel van het diplomatenwerk anders dan het verzamelen van inlichtingen om daaruit voordeel te putten cq. invloed uit te oefenen? En desnoods met steun van je geheimsmurfen een lente op gang te brengen. Een expertise waarvan met name de USSA na WO II enorm gebruik heeft gemaakt om het baasje van de wereld te worden.
Hij mag dan wat trekken vertonen die bij ons een gang naar de shrink zou rechtvaardigen, maar de huidige president van de Philippijnen zat er op dezelfde gehacktdag niet ver naast met de opmerking dat alle Amerikaanse diplomaten samenwerkten met de CIA en zaten te grutten in de binnenlandse politiek van andere landen. Aanleiding voor zijn meest recente anti-Amerikaanse tirade was de lekkage van een geheime blueprint in de Manilla Times. Die behelsde een plot om Rodrigo Duterte ten val te brengen. Geheel klassiek, met het stieken van de oppositie, de media, het militaire apparaat, buurlanden en hoge hotemetoten in regeringskringen. Plus het economisch isoleren van de Philippijnen (1). Dit alles werd volgens Duterte aangestuurd door Philip Goldberg. De voormalige Amerikaanse ambassadeur, die een paar maanden geleden naar Washington werd teruggeroepen na een openlijke clash met de Philippijnse president over het gangrapen van een Australische missiedame in 1989. Het was overigens niet de eerste keer dat Goldberg in verband werd gebracht met het blueprinten van een machtsovername. In 2008 werd ie om die reden Bolivia uitgekegeld en als je in de vorige eeuw ook nog eens met meer dan je neus in de Kosovaarse lente hebt gezeten aan de zijde van Richard Holbrooke kan je moeilijk volhouden dat je nergens van weet (2).
Inmiddels heeft Vlad Putin aangekondigd de move van Barack Hussein O. met gelijke roebel te zullen betalen. Allemaal gebarentaal in afwachting van de komst The Donald. Laten we samen contact zoeken met de Heer en hem vragen of ie het een beetje netjes houdt in 2017. Stay tuned.

(1) Zie voor hetzelfde laken een pak de serie “Gladiolen in Venezuela” die op 7 november 2013 te water werd gelaten en in de daarop volgende jaargangen furore maakte. (zoek naar "gladiolen in Venezuela" in op deze locatie)
(2) Zie voor een staaltje Holbrooke-diplomatie de serie “Mabeltje op onze Followup-site.


Verrassing

donderdag 29 december 2016
Goh, die Berlijnse aanslagpleger maakte zomaar gebruik van het vrije verkeer van personen in de EU, schande. En hij reisde via Nederland, nog meer schande. Dat is zo ongeveer het niveau van de berichtgeving in de Nederlandse media. Alhoewel ongewoon voor de media bij onze oosterburen (normalerwijze Putin, Putin en meer Putin) hadden zij toch wel een aardige scoop. Een scoop die naar onze mening vast niet verder zal worden uitgegraven. Want, Anis Amri, de man uit Tunesië, was al lang bekend bij de Duitse AIVD. In 2015 kwam Anis naar Hamburg en werd lid van een fundamentalistisch netwerk ter plaatse. Hij deed een poging om asiel te verkrijgen, maar dat werd afgewezen.
De Duits AIVD had een 2tal informanten in dat Hamburgse netwerk. Die kregen te horen dat hij wel een AK 47 wilde hebben en explosieven om aanslagen in Duitsland te plegen. Een andere informant reed hem naar Berlijn, begin 2016. Onderweg verklaarde Anis een missie namens Allah te hebben en te zullen gaan doden. Alles werd keurig doorgegeven aan de inlichtingendienst in Berlijn. Die schaduwde Anis tot september 2016, maar ondernam verder geen stappen. Je zou bijna gaan denken dat een aanslag iemand goed uitkwam. Maar dat is ongetwijfeld samenzweringsdenken, fake news.


De slag is begonnen

donderdag 29 december 2016
Mark Rutte aka de Damesfiets wil premier blijven. Heeft ie gezegd. Maar met name door dat verrekte aso-verdrag met Oekraïne is zijn popurariteit op zijn retour. Dus dat premierschap staat op de tocht. Vandaar dat hoogst irritante reclamespotje op de glazen tiet tussen de oproep van Frank Lammers om je smile te discoveren met TUI en het vieze vreten van Frank Lammers als ie een stukkie appeltaart van Jumbo krijgt. Maar er was meer. Ineens verscheen de Damesfiets in eenvoudig overhemmetje en een strak spijkerbroekie in het Glazen Huis om Afrikaanse kinderen met een longontsteking voor de deur van de hel weg te halen en verder te laten leven in de hel die ze al kenden. Kortom, er is een team aan het werk om Mark's popurariteit weer een beetje op te krikken in verband met de aankomende verkiezingen. En wie denkt er dan niet met weemoed terug aan de glanzende campagne van Ed Nijpels in 1982? Er werd zelfs een lekker wijf ingehuurd om Edje Kadetje de allure van een toffe gozer te bezorgen in een jolig soort documentaire bij Veronica (1). Maar zijn dit soort strapatsen voldoende voor onze Mark om in maart met de gladiolen te gaan strijken? Zoals het er nu uitziet ligt er maar één obstakel op de weg: Geert Wilders. En wat doe je dan? Je huurt een bevriend medium in om wat drek op te duiken over de zuurkoolprak uit Venlo. In dit geval dook de NRC te water en het als netjes bekend staande dagvod kwam met dit artikel weer boven. Over de financiën van Prak. Dat brengt herinneringen terug aan de tijd waarin 50-plus onder leiding van voormalig Demminkhunter Henk Krol een grote vlucht nam en Henk als een Icarus naar beneden lazerde na plotselinge berichten over zijn financiën. Maar dit terzijde. De NRC komt in dit schrijfsel aandragen met ouwe Deventer, waarbij de Amerikaanse baardbestrijder David Horowitz voor de verpakking zorgt. Met als financier op de achtergrond Aubrey Chernick. In alle bescheidenheid verwijzen wij u in dit verband naar het artikeltje “Bibi en de poen van 21 december 2010. Moeten we nog meer zeggen? Stay tuned.

(1)Zie het smakelijke artikel Van oude koeien en troebel water dd. 24 september 1999 op de site van de Morgenster.


Nepnieuws (3)

woensdag 28 december 2016
Hik. Jan Kloot Juncker heeft samen met zijn juntaleden zeker weer aan de neut gezeten. Ze hebben gisteren namelijk een ongelooflijk bezopen ballon opgelaten. Aan het touwtje zat een voorstel om de controle op de invoer van edelmetalen, prepaid cards en gewone flappen van een flinke dosis extra helium te voorzien. Want weet je, die baardslagen in Parijs, Berlijn, Nice etcetera waren gefinancierd met bescheiden bijdragen van buiten het Vierde Rijk. Nou is in de loop van de tijd de geur van gladiolen rond al die bloedige bruiloften sterk toegenomen en het kan er bij ons niet in dat Jan Kloot niet weet waar die poen vandaan komt, waarom die feestjes worden georganiseerd en wie de boel financiert. Dan moet je toch wel erg veel proost hebben geroepen. Wij raden onze geliefde Reichsführer daarom aan ons NATO-artikeltje van vandaag maar eens door te nemen en dan gewoon naar huis te gaan. Verderop het plein over en dan rechtsaf. Welterusten Jan Kloot. Doei. Stay tuned.


NATOnaal (4)

woensdag 28 december 2016
We dachten het al. Maar nu weten we het zeker. In Erdoganistan waait de wind van de andere kant. De naamgever van het land verklaarde gisteren namelijk in Ankara, dat de USSA en haar slippendragers de terroristische baardgroepen in Syrië steunen met poen en wapentuig. Inclusief IS, Al Nusra en leden van de Koerdistan Vooruit beweging. En hij heeft overvloedig bewijs. Zegt ie. Nou zal dat wel, want tot voor kort behoorde Erdogannef tot diezelfde NATOnale slippendragers, dus allicht dat je bewijs hebt. Pot, ketel, u weet het. Snorremans zal naar onze inschatting zijn smurfenmateriaal niet meteen op tafel keilen. Zo gaat dat niet bij internationale spelletjes. Maar bij de NATO in Brussel zullen de toiletten dezer dagen wel wat vaker bevuild worden. Vooral omdat Barack O. op het scheiden van de markt een wet van de Hill heeft laten rollen waarin ruimte wordt gegeven aan de leverantie van zwaarder wapentuig aan de "rebellen" en "het vrije Syrische leger". Om Adolf Assad alsnog te laten sneuvelen. In de nog te leveren kratjes en containers duurloos speelgoed zit zonder twijfel moderne ground-to-air apparatuur, die de baarden ondermeer in staat zal stellen Russische choppers en ander vliegend materieel uit de hemel te plukken. Zelfs als het gaat om vredelievende Toepoelevjes met Jan Smitkov, Monique Smitkova en het koor van de Lutherse brandweer uit Sint Petersburg aan boord. Ai Kalinka, Malinka, waar moet dat naar toe?
We zullen er nog van horen. Maar dat in Damascus en omgeving 2017 wezenlijk anders zal zijn dan 2016 zit er voorlopig niet in. Zucht. Stay tuned.


Bye bye Bibi (7)

dinsdag 27 december 2016
In maart van dit jaar begonnen we deze serie. En veel lezers hebben mogelijk gedacht, die zijn niet goed. Maar geloof het of niet, de braamstruik in Bibi's voortuin staat op het punt in de hens te vliegen. Zonder goddelijke boodschap deze keer. De smurfenclub Lahav 433, die zich met het geheime voorlopig onderzoek naar de narigheid rond de Frans/Joodse zwendelaar Arnaud Mimran bezighield (1), heeft procureur generaal Mandelblit gisteren namelijk verzocht het licht op groen te mieteren voor een bulldozeronderzoek. Naar aanleiding van naar overjarige sprotjes riekende nieuwe info die erop wijst dat Bibi ruim 1 meloen Europese flappen heeft aangenomen van vriend Arnaud. En zich bovendien heeft schuldig gemaakt aan een gevalletje fraude binnen deze affaire. Daarnaast wordt er zoals u weet nog heftig gesnuffeld in de zaak rond de aankoop van een paar lieflijke onderzeesigaren van Thyssen Krupp (jawohl!) en slingert er nog ergens een kritisch rapportje rond bij het ministerie van Financiën over de jolige buitenlandse tripjes die Bibi en zijn vrouwtje ondernamen in de jaren 2003 tpt en met 2005, toen hij als minister nog over de shekels ging. Btw. dezelfde periode waarin hij al zonnebaaiend samen met Arnaud aan de Côte d'Azur op de kiek ging. Kan je alles heftig ontkennen en stoer doen tegen de leden van de Veiligheidsraad die de moed hadden om zijn Lebensraumpolitiek te bekritiseren, maar denk om de braamstruik Bibi. Voor je het weet staat de hele boel in de fik. Stay tuned.

(1) Zie onze eerdere vuurwerkbommetjes in deze serie.


Het Amerikaanse leger is gearriveerd in Nederland

zondag 25 december 2016
Vrijwel onopgemerkt is het Amerikaanse leger in Eygelshoven een voorpost aan het inrichten waarmee ‘vijand’ Rusland bestreden kan worden. Zo’n 1.600 Amerikaanse militaire voertuigen staan binnenkort paraat op Nederlandse bodem. We (1) maakten er begin dit jaar al melding van dat in het kader van Koude Oorlog 2.0 Amerikaans oorlogstuig terug zou keren naar het Zuid-Limburgse Eygelshoven. Een en ander vloeit voort uit afspraken die in het najaar van 2014 op de NAVO-top in Wales werden gemaakt om oostelijke bondgenoten te helpen. Volgens minister Hennis (Oorlog) onderstreept opslag van Amerikaans materieel in Nederland ‘de bondgenootschappelijke solidariteit’ en is het een ‘herbevestiging van de trans-Atlantische band’.
Inmiddels is het zover. Als dieven in de nacht slopen vorige week de eerste M1 Abram tanks, Bradley pantserinfanterievoertuigen en M109 Paladin gemechaniseerde houwitsers van het Amerikaanse leger het VS-depot van Eygelshoven binnen. Het Army Prepositioned Stocks Eygelshoven (APS-E), zoals de voorziening officieel heet, neemt een belangrijke faciliterende functie in voor Amerikaanse troepen in Europa. Op termijn zullen ook depots in Duitsland, Polen en België heropend worden. De meeste voertuigen arriveren in de loop van volgend jaar. Ze zijn afkomstig van een US Armored Brigade Combat Team van het Amerikaanse leger. Ongeveer honderd Nederlandse Defensiemedewerkers ondersteunen de Amerikanen bij het onderhoud en de bewaking. Het APS-E-terrein heeft een oppervlakte van 27 hectare met daarop acht loodsen met duizenden vierkante meters voor opslag, 32 werkplaatsen en 20 waspunten, meldt het Ministerie van Defensie.
Momenteel zijn er alleen twee lichte VS-brigades operatief in Europa, de 173ste Luchtmobiele Brigade in Italië en het 2e Stryker Regiment Cavalerie in Duitsland. Het Amerikaanse Congres heeft in totaal 3,4 miljard dollar uitgetrokken voor de versterking van de NAVO in Europa. Juli 2017 zal oefening Swift Response 17 worden gehouden om de snelle interventie binnen 18 uur vanaf het marsbevel aan de eenheden door te exerceren. Daarbij zal van tevoren een VS-bataljon zijn gestationeerd op een basis in Polen om de reactietijd te verkorten.

(1) Dit stukje hebben we overgenomen uit Ravage-Webzine


Zoek de tien verschillen

donderdag 22 december 2016
Alweer vijftien jaar geleden, maar ze leest als de dag van gister: de column van Matty Verkamman over Fortuyn. Het kostte de journalist zijn baan maar de voldoening zo vlak voor de zogenaamde feestdagen zal er bij de man niet minder om zijn geweest (1).

Pim en Frank
Dinsdagavond heb ik net mijn debuut op de biljartclub van ons prachtdorp achter de rug, als Barend en van Dorp begint. Precies op tijd ben ik thuis. Ik wil nu weleens horen wat Frank van den Wall Bake heeft te vertellen over de bron waaruit hij put, wanneer hij meent overal in geuren en kleuren te moeten uitleggen dat de spelers van het Nedeerlands elftal schooiers, drankorgels en vreemdgangers zijn.
Een dag eerder verheug ik mij erop in het NOS-Voetbalcafe Eredivisie op Maandag verbaal de degens te mogen kruisen met sponsorgoeroe Frank. Helaas. Bij binnenkomst in het opname-cafe wordt mij meteen al gezegd dat Frank heeft afgebeld. Griep. Een dag later is hij weer beter.
Terwijl ik bij Henk en Frits zit te wachten op onze Frank, moet ik eerst een halfuurtje levensgevaarlijk gebral van Pim Fortuyn doorstaan. Ik heb Henk en Frits hoog ziitten als journalisten, maar dit keer kunnen zij niet voorkomen dat de vreemdelingenfobie van Fortuyn bijna onstuitbaar het land wordt ingeslingerd. Henk en Frits komen er niet afdoende tussen en zelf word ik steeds kwaaier: ook een beetje op Jan Mulder, die dit keer blijkbaar ook geen raad weet met deze gast, die -hoe dan ook- een persoonlijkheid is.
Fortuyn houdt voortdurend de regie in handen, hij laat zich het woord niet ontnemen en niemand ziet kans deze arrogante praalhans onder druk te zetten of in een hoek te drijven. Pim is zo glad als zijn schedel. Jan probeert het eens met een mislukt grapje over mooie jongens. Ik zeg tegen mijn vrouw: waarom hakt Jan er nou niet op in? Haal die zak stront neer, schop hem, steek een vinger in zijn oog, pleeg obstructie! Hou je rustig, zegt mijn vrouw. Ga er dan zelf zitten! Wat zou jij dan wel allemaal willen zeggen?
Wat ik zou willen zeggen?! Wat ik zou willen zeggen?!! Ik denk na. Mijn keu ligt nog op de bank. ik voel aan de pommerans, zie dat biljarthoofd van Fortuyn en en bedenk dat ik met een lekkere trekstoot de haatkwab in zijn hersenen voorgoed onschadelijk zou willen maken. Dan ineens weet ik het. Ik zeg: ik zou gaan schelden, bij voorkeur op de toon van Henk Spaan. Jij vuile, kale nepprofessor, jij hebt de intelligentie van Adolf Hitler en de charme van Heinrich Himmler. Jij leeft van haat en daarom hoop ik dat je in die dark room van je zo gauw mogelijk aids krijgt.
Zou je dat werkelijk zeggen?, vraagt mijn vrouw. Misschien toch ook niet, zeg ik, het was meer een opwelling.
Even later mag Frank van den Wall Bake in de babbelbox. Ik kan me er niet meer over opwinden. Neen, beweert Frank, hij is niet de sprekende pop van Louis en/of Truus van Gaal. En ja, beweert Frank, hij is en blijft ervan overtuigd dat spelers van het Nederlands elftal een slechte mentalitiet hebben. Die jongens zijn over het paard getild, ze weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten doen. Waardeloze gasten met pubergedrag. Ook onder Frank Rijkaard was dit al het gteval.
Het is knap dat je dat allenaal weet, als in de wereld van het voetbal Louis en Truus van Gaal je enige kennissen zijn.
Rob Cohen, de schoonvader van Ronald de Boer, zegt mij in Amsterdam dat de internationals deze aanvallen niet meer pikken. Zou meneer Van den Wall Bake dit ook allemaal bij de rechter durven beweren? Hier denk ik over na. Stel dat ik op een goede dag heel Nederland ging vertellen, dat de familie Van den Wall Bake in de jaren veertig uit NSB-ers bestond? Want dat had ik gehoord, maar ik zei niet van wie.

(1) JoopFinland vandaag op Konfrontatie.nl over een column van Matty Verkamman, overgenomen uit de Trouw van 22 december 2001 - vandaag precies 15 jaar geleden


Amerikaanse tweets

donderdag 22 december 2016
Deze week tweete ik (1) dat Trump zich omringt met generaals en miljardairs. Het was een reactie op de benoeming van de nieuwe minister voor de landmacht Vince Viola. Vince heeft een eigen ijshockeyclub in Florida en $ 2 miljard aan bezittingen. Daar kwam kritiek op van een Amerikaan: Van Kerry werd dat nooit gezegd, wierp hij me voor de voeten.
Nu is Kerry evenwel geen miljardair. Hij moet het stellen met een schamele 137 miljoen dollar. Hij werkt desondanks nog steeds in het landsbelang. Op het moment dat ik schreef was hij net terug uit Saudi Arabië voor overleg over de samenwerking met het Huis van Saoed. Zijn vrouw is wel een stuk rijker. Ze komt uit tomatenketchup familie Heinz en haar bezittingen worden geschat op tussen de 750 en 1200 miljoen (een marge groter dan de jackpot van de nieuwjaarsloterij).
De 140 tekens zijn een niet meer weg te denken gegeven in de politiek. Je kan er veel informatie in kwijt als je dat wilt. De komende president van de VS heeft 34K tweets op zijn naam. Ze gaan van zelfverheerlijking tot aan oorlogszucht en het afschrijven van de joint strike fighter, Chinese producten en nog zo wat. Om rijk te worden moet je weten hoe je je eigen ik verkoopt en daarmee kun je ook de geïndividualiseerde politiek in.
Over de rijkdom van Amerikaanse politici schreef ene Jeep Bilenki in de Maryland Gazette van 6 november 2013 dat er 245 miljonairs in het Huis (179 van de 435) en de Senaat (66 van de 100) zitten die hun geld bij leven nooit op kunnen maken. “Waarom krijgen ze nog steeds geld? Ze zouden ons moeten betalen,” schreef Bilenki.
In Nederland maken we ons, terecht, druk om het feit dat het vooral academici – met een blinde vlek voor het leven van een groot deel van de bevolking – zijn die het land besturen. Maar in de VS zijn ze al een stap verder en gaat het bij een fors deel alleen maar om de eigen beurs.
Maar niet allemaal. Bernie Sanders bijvoorbeeld komt aan ruim een half miljoen dollar bezittingen. Qua tweets zit hij nog niet op de helft van Trump. Hij is er ook duidelijk over dat alleen die afgesloten met een -b van hemzelf zijn en de rest van zijn staf. Die -b heb ik zo gauw niet kunnen vinden. De laatste tweet (van die staf dus) stelt: “As never before, the American people are going to have to organize and fight back against this reactionary movement toward oligarchy.” Daar kan een verstandig mens het alleen maar mee eens zijn. Jammer dat de man het af moest leggen tegen Clinton.
Hoe gaat het eigenlijk met haar twitteraccount? Wat krijgen de 12 miljoen volgers te horen? De laatste tweet van een vriendelijk en natuurlijk lachende Clinton: "To all the little girls watching ... never doubt that you are valuable and powerful & deserving of every chance & opportunity in the world." Ook daar kan een verstandig mens het alleen maar mee eens zijn. Maar hij stamt wel van 9 november. De strijd lijkt gestopt met het verliezen van de verkiezingen. Terwijl een volle kracht vooruit meer op zijn plaats zou zijn: oligarchie, militarisme, feminisme, racisme, wanhoop omzetten in hoop; de thema's zijn terug van nooit weggeweest. Trump en zijn kliek leveren voldoende munitie voor die strijd. Dat hoeft zich niet te beperken tot twitter, dat kan ook in vakbonden, kerken, muziek, groepen plattelandsvrouwen, literatuur en poëzie, in de media en op straat.

(1) Martin Broek, gisteren op Konfrontatie.nl


Haalt Borssele 2018?

woensdag 21 december 2016
Het stof is neergedaald, de Zeeuwse aandeelhouders van de kerncentrale Borssele hebben alle gezonde delen van het energiebedrijf moeten verkopen en gaan de opbrengst de komende jaren opbranden in de verlieslatende kerncentrale. Ja, u leest het goed. Behalve het personeel van Borssele zelf is niemand blij met deze uitkomst, maar een rationeel beSLUIT was kennelijk nu niet mogelijk. Er wordt tussen de 400 en 500 miljoen euro gereserveerd om de centrale open te houden tot "de elektriciteitsmarkt weer aantrekt". Wij leggen ons hier niet bij neer, er komen nog tal van momenten en mogelijkheden om alsnog sluiting af te dwingen. De verkiezingen spelen een rol, de grote investeringen die de kerncentrale volgend jaar moet plegen om 'Fukushima-proof' te worden, misschien worden zelfs de aandeelhouders wat zelfbewuster...
Op donderdag 22 december aanstaande vindt er nog een voorlopig afsluitend debat in de Tweede Kamer plaats. In 2017 gaat de centrale langer dan normaal dicht voor groot onderhoud, nodig om de veiligheid op orde te krijgen. Kosten: ongeveer 50 miljoen euro. Een prima moment om er een punt achter te zetten...


Kamer kiest voor wet vol achterdeuren

dinsdag 20 december 2016
Het hackvoorstel is door de Tweede Kamer aangenomen (Zie ons berichtje "Geen sleepnet" van 14 december 2016 j.l.) Wij vinden het heel verontrustend dat de Tweede Kamer akkoord is gegaan met een wet vol achterdeuren. Op papier ziet de wet er goed uit, maar nu al is te zien dat het in de praktijk heel anders uit zal pakken. Het grootste pijnpunt: de meerderheid van het Nederlandse parlement vindt het prima dat er geld wordt verdiend aan onze digitale onveiligheid, door het laten kopen van onbekende kwetsbaarheden. Daarmee wordt een markt gesteund die volgens een meerderheid van de Kamer schimmig is en niet gesteund moet worden – en toch gaat dat gebeuren.
Want de directe aankoop van onbekende kwetsbaarheden wordt uitgesloten, maar indirecte aankoop niet. Via de aankoop van hacksoftware, die gebruik kan maken van onbekende kwetsbaarheden staat de deur alsnog wagenwijd open staat voor het gebruik van onbekende kwetsbaarheden. In de praktijk zal juist zulke software gebruikt worden – we weten dat de politie al zaken doet met bedrijven die deze software levert. Daarom is de toezegging dat onbekende kwetsbaarheden niet worden aangekocht een wassen neus.
Verder moeten onbekende kwetsbaarheden na gebruik door de politie bij de maker van de software gemeld worden. Op papier lijkt dat helder, in de praktijk opnieuw niet. De politie zal, als ze hacksoftware gebruikt, niet weten of niet goed weten welke onbekende kwetsbaarheden worde gebruikt. En als je het niet weet, dan hoef je niet te melden. Maar wat nu als je het wel weet? Dan ontstaat er een situatie waarin de Nederlandse overheid sowieso de wet gaat overtreden of contractbreuk pleegt: De politie moet onbekende kwetsbaarheden melden van de Nederlandse wet, maar ze mogen volgens de Non Disclosure Agreement (NDA) van de leverancier van de hacksoftware waarschijnlijk niet melden. En wat er dan zal gebeuren blijft onduidelijk.
De wet laat ook op veel andere punten de deur open. Zo is het aantal apparaten dat gehackt kan worden schier eindeloos – en zijn er geen beperkingen opgelegd. En dat brengt risico’s met zich mee, als er door het hacken foutjes ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan wat er mis kan gaan als er een auto wordt gehackt. Dat had moet worden afgedekt.
Ook is er nog steeds geen goed toezicht op de inzet van de bevoegdheid. Er is wel beter toezicht aangekondigd, maar we moeten nog zien hoe dat in de praktijk uit gaat pakken – onze vrees is dat de kunde en expertise ontbreekt om daadwerkelijk effectief toezicht te houden op de inzet van de bevoegdheid.
Is er nog iets vrolijks vandaag?
Ja. Het is niet zo dat er niets is veranderd. De wet is op heel veel punten totaal anders dan het eerste voorstel uit 2013. Toen waren er nog helemaal geen regels over het gebruik van kwetsbaarheden. Toen was er nog geen (beter) toezicht aangekondigd. Toen waren er nog geen regels over het hacken in het buitenland. Er is dus veel ten goede veranderd. Ook al is het voor ons dan niet genoeg, het is wel een stuk beter dan het had kunnen zijn. En dat is zeker te danken aan iedereen die ons de afgelopen jaren geholpen heeft met campagnes, met het uiten van zorgen of kritiek over dit voorstel, met benaderen van Kamerleden. Wij zijn jullie ontzettend dankbaar voor jullie hulp.
Wat gaan we nu doen?
We zijn er natuurlijk nog niet klaar mee. Want er zijn zeker nog kansen om al deze zorgen in de Eerste Kamer voor te leggen. De partijen die nu voor hebben gestemd, hebben namelijk in de Eerste Kamer de kleinst mogelijke meerderheid: 38 zetels. Dus daar liggen kansen! (zie bron)


Chemtrails

dinsdag 20 december 2016
‘t Is weer de tijd van heldere luchten en volgens de aluhoedjes zie je ze dan het best: de chemtrails. De sporen in de lucht, gemaakt door grote vliegtuigen, bedoeld om... Ja, om wat? Wat het ook moge zijn het gaat om duistere bedoelingen, aldus de aluhoedjesgemeenschap. Alhoewel je vooroordelen niet met feiten kan bestrijden, althans niet in dat soort kringen (alhoewel: Putin), doen we hierbij toch een poging. Kijk hier met dank aan Fefes blog.


Ongewenste resultaten

maandag 19 december 2016
Als opdrachtgever van een onderzoek heb je wel wat in de melk te brokkelen. Behalve als je patiënt bent uiteraard. Zo ook bij onze oosterburen, ‘t land van Mutti Merkel. Daar had het Bundesministerium für Arbeit und Soziales een onderzoek op de markt gezet. Op zich niks mis mee, maar ja die uitkomsten stonden de opdrachtgever niet aan, dus kwam de massage van de begeleidingscommissie er aan te pas om het allemaal wat meer “draaglijk” te maken voor politiek en parlement.
Dat één van de conclusies was dat er een hoge waarschijnlijkheid bestaat dat het parlement besluiten neemt die de beterverdienende ten goede komen. Terwijl er een zeer lage waarschijnlijkheid bestaat om de wensen van de laagverdieners te honoreren. Tja, niks nieuws onder de zon zou je denken, dus dat mocht blijven. Enkele uitvoerig beschreven overwegingen moesten verdwijnen:

Dat laatste is een brug te ver, dat leidt maar tot populisme en ander ongewenst gedrag.

Niet om over te pochen

zondag 18 december 2016
Zouden Willy en Maxi wel eens naar Telesur kijken? Als ze in Argentinië zijn. Of zouden ze het te druk hebben met hun koters en opa en opoe Zorro? Jammer, want af en toe komt daar toch wel interessant nieuws voorbij. Neem nou bijvoorbeeld Telesur's recente info over de doodsvluchten van de Argentijnse marine ten tijde van opa's werkzaamheden voor Videla cs. Uit Amerikaanse vodjes over de operatie Condor die niet zo lang geleden zijn vrijgegeven voor ons collectieve geheugen. Daarin stond ondermeer dat de Amerikanski's volledig op de hoogte waren van de omgekeerde hemelvaart die een paar duizend politieke gevangenen ten deel viel. Kwootje. Komt ie:

... Terroristen en subversieve elementen die voor eliminatie in aanmerking kwamen werden geïnjecteerd met ketalar ... Ketelar wordt onderhuids toegediend als een preventieve gezondheidsmaatregel. Het subject verliest snel zijn bewustzijn en vitale functies komen tot stilstand. De bron laat weten dat het subject daarna wordt gedumpt in een rivier of op zee”.

Dat weerhield de Amerikaanse bondgenoten van Videla cs. er niet van om door te gaan met de leveranties van vliegtuigen en nuttige spulletjes ten behoeve van deze uiterst inventieve ruimingswerkzaamheden. Willy heeft aan de Leidse Universiteit gestudeerd. Geschiedenis. Je mag veronderstellen dat ie nu iets weet over de slag bij Nieuwpoort of de manier waarop de Batavieren hun piepers verbouwden. Maar over opa Benno weet ie waarschijnlijk al geen reet. Laat staan over opa Zorro die nichts gewusst hat van bovengenoemde gruwelijkheden. En Amalia? Wie? O, onze kroonprinses. Nee, die moet leren dat ze goed op haar fiets moet passen als er Russen in de buurt zijn.


Een langzame dood?

zaterdag 17 december 2016
Ooit, als achttienjarige, stemde ik -voor 't eerst- op de PPR. Groen en progressief. Later ging deze partij op in Groen Links en dus ging mijn stem opnieuw naar Ria Beckers. Ook opvolgster Ina Brouwer kon mij nog boeien, maar Rosenmöller had ideëen, die mijlenver afstonden van wat ik links vond. Denk hierbij vooral aan de toestand in voormalig Joegoslavië, waar Rosenmöller notabene de NAVO aanval op Servië steunde. Hierna, met Femke Halsema in de hoofdrol werd het al niet veel beter... Opnieuw steun voor de zeer dubieuze NAVO projecten. Om nog maar te zwijgen over de afkeer voor de SP en de toenadering naar de PVDA. Sap en Ojik waren natuurlijk de mokerslag voor Groen Links en eindelijk kwam er eens een persoon naar voren, die deze partij weer het oude linkse gezicht wilde geven: Jesse Klaver.
Maar ... het congres, dat vandaag 17 december plaatsvond en dat volgens de NOS zeer druk bezocht werd, gaf toch wel even een koude douche. Niet de partijleiding kon nu als schuldige worden aangewezen voor een veel te rechts of volgzaam beleid, maar de leden! (lees: kiezers)
Kennelijk was het simpele feit, dat iemand met Geenstijl connecties verantwoordelijk was voor het anti-Oekraïne verdrag al voldoende voor de Groen Links kiezers om de kant van Rutte te kiezen. De grafsteen voor links Nederland kan nu besteld worden. Wat erin gebeitelt moet worden is echter volstrekt onduidelijk. (Rob)


Pieter en Friedrich (4)

zaterdag 17 december 2016
Zelfs een drone is niet altijd nauwkeurig. Dus het is maar de vraag of de Britse vliegtuigbom die op 27 april 1943 het Amsterdamse Carlton Hotel in de Vijzelstraat voor een deel verwoestte willens en wetens daar was gedeponeerd. Een ding is vrijwel zeker: het hotel was daarmee niet de best denkbare plek voor geheime bijeenkomsten tussen Duitse en geallieerde hotemetoten binnen het kader van de gemeenschapelijke strijd tegen Stalin en zijn kornuiten. Een kwoot uit een omvangrijk naoorlogs rapport over de schermutselingen die voorafgingen aan de vorming van de Nederlandse Gladio. Komt ie:

Deze bijeenkomsten waren in oorlogstijd gehouden en wel aan het Comomeer, een in Zürich en twee in Amsterdam, respectievelijk het Carlton Hotel en het Victoria Hotel. Op deze bijeenkomsten waren ondermeer aanwezig dr. Wilhelm Harster, Obergruppenführer Wolff en de SS-er Skorzeny va Duitse en geheime agenten van Engelse en Amerikaanse zijde. Dit waren “Top Secret”-conferenties maar Schallenberg heeft als lid van de Feldgendarmerie [en de Abwehr, red.] de conferenties te Amsterdam meegemaakt. De notulen van een der vergaderingen heeft hij in zijn bezit gehad en ze leken hem een mooie levensverzekering. Met deze notulen kon hij immers internationale politieke zaken aan het licht brengen, waarvan ieder mens zou staan te kijken”.

Een en ander houdt in, dat de bijeenkomst in het Carlton in ieder geval voor 27 april 1943 georganiseerd moet zijn geweest en hoogstwaarschijnlijk naar aanleiding van de gebeurtenissen in Stalingrad, waar de voorhoede van de Adolf's Wehrmacht voor het eerst een geweldig pak op zijn sodemieter kreeg. In diezelfde context moeten we mogelijk de brief zien die prins Bernhard op 24 april 1942 vanuit Washington aan Adolf schreef, waarin hij zich aanbood als Reichsstatthalter met Juliana aan zijn zijde en begrip toonde voor een eventuele weigering van Adolf's kant om Wilhelmina terug te laten keren. Dat was voor Stalingrad toen Adolf op het toppunt van zijn macht stond en de Jappen net ons Indië hadden geannexeerd. Kortom, het zag er toen somber uit voor Benno en Juul.
Hoe toevallig kan het trouwens zijn, maar zowel het Carlton als het Victoria behoorden beide tot de playground van de Duits/Britse dubbelspion Gerrit Reede, die zowel bij het Englandspiel als de Ausradierung van de communistische verzetsgroep CS6 zo'n imposante rol heeft gespeeld (1). Weggemoffeld uiteraard en in de schoenen geschoven van een stel minkukels. Reede vertelde ons in de jaren zeventig persoonlijk nog, dat er ook gesprekken van dit genre waren gevoerd in de Mozes en Aäronkerk, waar de Katholieke politicus Carl Romme geen vreemde uit Jeruzalem was en Reede zelf deel uitmaakte van het koor. Ons verdere onderzoek in die richting werd kundig in de wielen gereden door de Amsterdamse Politieke Inlichtingen Dienst (PID).
Hoe dit ook zij, de stofzuiger van Schallenberg kan tijdens diens werkzaamheden tijdens en na de oorlog het nodige chantabele materiaal hebben opgezogen. Materiaal dat bruikbaar was voor Pieter Menten om zijn straf te ontlopen. Intrigerend detail: in 1952 vervoegde minister van Justitie Donker zich tweemaal op Soestdijk voor een babbel met Bernhard. Kort daarna werd het onderzoek naar Menten's oorlogsverleden “definitief” afgelegd. Tot midden jaren zeventig toen zowel Bernhard als Menten opnieuw in de problemen kwamen en wij Gerrit Reede ontdekten. Een film? Een serie bij MAX? Heeft u gedronken? Stay tuned.

(1) Reede was ver voor de oorlog al in het Victoria gerecruteerd door de Abwehr. In diezelfde periode werd hij via een reisbureau op het Rokin door de Britse SIS binnengehaald.


Nepnieuws (2)

zaterdag 17 december 2016
Zijn wij nou gek of is de CIA zo slim? Hoe lang is het geleden dat wij shocked waren en aw riepen bij de berichten uit Moskou, dat de Amerikaanse National Security Agency (NSA) meneer God, meneer Alleman, buuf Merkel, juntaleider Juncker en nog een hele rij andere westerse polletieke kanjers op allerlei manieren aflegde? Een paar jaar. En die berichten waren niet afkomstig van Vlad Putin, de greatest hacker of all times, maar van een gevluchte medewerker van Booz Allan Hamilton, een franchiseonderneming van de CIA. Waarom de NSA dat deed? Is uw IQ zo laag? Om de boel in de bewuste targetlanden te beïnvloeden. Daar is het Amerikaanse spiegelpaleis in gespecialiseerd. En weet u nou wat zo gek is? Dat in de kouwe drukte om de vermeende Russische hackactiviteiten ten faveure van The Donald nergens de NSA in het krijt treedt. Als Vlad inderdaad achter het afschieten van Hellary zat dan zouden die grutsmurfen het toch moeten weten. Maar noppes, nada, niks. Het is net als met de MH17. Ze roepen in Washington DC wel dat ze over bewijzen beschikken, maar à la Snowden ermee over de brug komen homaar. Het is allemaal geopolitiek. Een begrip dat zelfs Mark Damesfiets vandeweek had opgesnord om het kind van Jan Roos te begraven. Wie zei ook weer: “Laat mij de media controleren en ik verander elke natie in een kudde varkens”? Schapen is al erg, maar varkens!! Zet daarom meteen uw gratis tweede spekzeevertje op zodra ze op de glazen tiet of in de dagvodden weer beginnen over het Russische gevaar. Voor u met een krulstaart rondloopt. Stay tuned.


Fuck (113)

vrijdag 16 december 2016
Denk je dat je alles gehad hep. Met dat grutten van Rutte in Brussel. Maar eerder deze week is er aan het Oekraïense front nog iets gebeurd dat binnen het Vierde Rijk zijn sporen na zal laten. Het Europees Praathuis heeft namelijk de visavrije deur opengezet voor 43 meloen luitjes uit Kiev en omstreken plus nog 5 meloen uit de omgeving van Tblisi. Naar verwachting gaat de komende lente het prikkeldraad opzij en komt er een nieuwe golf van misérables deze kant op. Oké, mocht het te gortig worden dan kunnen de Länder op eigen gezag hun poort dichtgooien, maar we hebben in het recente verleden gezien hoe dat werkt. Das Reich moest her en der zelfs DDR-achtige muren optrekken om de boel een beetje in de adelaarsklauwen te houden. Wie had dat gedacht.
Komt nog bij, dat in de eerste Oekraïense vloedgolf die we mogen verwachten mogelijk Bandera-rakkers meesurfen en in dat geval mag met name Jan “Referendum” Roos wel uitkijken. Want voornoemde rakkers zijn nogal heetgebakerd en maken van het Malieveld met alle plezier een nieuw Maidan. Hoe ver hun plannen reiken in hun thuisland bleek nog eens ten overvloede toen zij eerder deze maand een vrolijk wetsontwerp indienden via hun vertegenwoordiging in de Kievse landdag. Dat voorzag in het doorhalen van de Oekraïense handtekening onder het non-proliferatie verdrag van nucleair wapentuig. Nog een leuke. De Poolse landdag besluit vandaag of de standbeelden en andere prullaria die na de oorlog in het zuidoosten van het land zijn opgericht ter ere van Bandera en diens volgelingen moeten worden opgeruimd. Per saldo heeft die gotspe al lang genoeg geduurd, want de club van Bandera mag zich dan in WO II verzet hebben tegen de Russen (en dan mag het al gauw een onsje meer zijn) hij functioneerde wel in Nazi-verband. Inclusief het uitmoorden van duizenden Polen, Joden, homo's en zigeuners. De Oekraïense Nachwuchs van deze Murder Incorporated heeft Warschau inmiddels al laten weten dat een eventuele afbraak van de herdenkingstekens niet zonder gevolgen zal zijn. Toch wel fijn, dat Mark Damesfiets dit alles meeneemt bij het doordrukken van het aso-verdrag. Maar ach, het is nou eenmaal zijn baan. Stay tuned.


Fuck (112)

donderdag 15 december 2016
Vandaag zit het hele zootje Kreisleiters van het Vierde Rijk weer eens bij elkaar in Brussel. Met op de agenda Syrië, Rusland, sancties, Brexit, Trump, immigranten en tijdens de lunch Oekraïne. Dat laatste onderwerp behelst de ratificatie van het aso-verdrag waartegen de meerderheid van de Nederlandse kieskudde nee stemde. Maar tussen een sneetje pindakaas en een slokkie melk gaat onze Torenbewoner proberen een extra clausule in het verdrag te wurmen. In wezen een overbodige clausule. Een echo van wat er in het verdrag al wordt gejodeld. Dus al dat moeizame geouwehoer is louter voor de Bühne, waar Jan Roos wordt gedegradeerd tot Jan Lul. En waarom doet premier Lachebek dat? Vanwege het Russische gevaar. Kwootje van Mark. Komt ie:

Als je ziet wat Rusland doet in het oosten van Oekraïne, de Krim en Aleppo en je ziet dat Rusland zich in toenemende mate agressief opstelt tegenover Europa, dan kun je als Nederland niet zeggen dat we niet ratificeren”.

His master's voice. Zo goed, meneer Obama? Gelopen koers dus. Terwijl Rusland in Oost-Oekraïne en de Krim niks anders doet dan de NATO indertijd in Kosovo, waarbij zelfs burgerdoelen van Belgrado in puin werden gegooid. In Aleppo helpt Rusland een wettig en keurig gekozen president bij het millimeteren van Al Nusra. Een kind van Al Qaida en zelfs door het Washington van de vredesprijswinnaar als terreurorganisatie bestempeld. Het officiële Syrische verzet heeft nooit ene reet voorgesteld en is op een mooie Pinksterdag ergens buiten Syrië bij elkaar geknutseld om de door het westen gesteunde strijd een spoor van legitimiteit te geven. En waar Lachebek die groeiende Russische agressiviteit vandaan haalt mag Joost de Draaier weten.
Moet je opletten, als ie straks terug is en de achterband van zijn damesfiets staat leeg zegt ie meteen dat de Russen er een punaise in gestoken hebben. Of nog sterker: Vladimir Putin zelf. De Hacker of all hackers. We horen het vanavond allemaal nog wel van de voorgeprogrammeerde speenstreammedia. Vervelend? Dat mag je wel zeggen. Stay tuned.


Stomp niet af, stomp terug

donderdag 15 december 2016
Tijdens de Koude Oorlog, toen Nederland ook al op bevel van onze “bevrijders” moest meedoen met anti-Russische campagnes, verzetten veel dienstplichtigen zich tegen hun dagelijkse dosis hersenspoeling. Stomp niet af, stomp terug, luidde het devies. Het heeft menig soldaat innerlijk weerbaar gemaakt.
Achteraf bleek pas wat voor een schandelijke zwendel dat dagelijkse, niet aflatende gemekker over die gevaarlijke Russen was geweest. Hoewel, ook toen al vermoedden velen dat het allemaal leugens waren, een soort nepnieuws dat door alle media op instigatie van de NATO en de VS-ambassade in Den Haag dagelijks over de bevolking werd uitgestort.
Inmiddels zijn we in West-Europa weer terug bij af. De wildste verhalen over de gevaarlijke, gemene, verraderlijke Russen worden tot brakens toe herhaald. Hoe gekker hoe beter, net als tijdens de Eerste Koude Oorlog.
Nu zijn er weliswaar geen dienstplichtigen meer, maar de staat probeert niettemin de bevolking te mobiliseren in de anti-Russische hetze, als ging het om dienstplichtigen. Tevens wordt iedere burger nu als potentiële terrorist beschouwd. De staat heeft geen enkel vertrouwen in de burgers. Daarom hangt de openbare ruimte vol met CCTV-camera's, worden onze mails en telefoongesprekken afgetapt en opgeslagen. De Nederlandse staat doet nu precies hetzelfde wat indertijd bijvoorbeeld de DDR deed.
Toen werd ons voorgehouden dat het “Westen” anders was. Wij waren “vrij” en als we niet waakzaam en weerbaar waren, zou Nederland net zou worden als de DDR. Vandaar ook die dienstplicht.
Inmiddels is het zover: de Nederlandse staat behandelt zijn burgers niet anders dan indertijd de DDR haar burgers. In de DDR had je het “Ministerium für Staatssicherheit,” in Nederland hebben we nu het “Ministerie van Veiligheid en Justitie.” Veiligheid komt op de eerste plaats, daar moet het recht voor wijken.
Wie weigert dit te accepteren, kan wel sputteren maar dat helpt niets. Er moet iets gedaan worden, maar wat? Aangezien de staat maar twee talen verstaat, geld en geweld, moet de staat op die terenen worden tegemoetgetreden. Geweld is echter geen optie. Dat gaat de burger sowieso verliezen. Bovendien is de politie lang en breed daarop voorbereid. Je hoeft alleen maar te kijken naar hoe politiemensen worden getraind en hoe ze tot de tanden worden bewapend en gepantserd. De politie staat gereed om er hard op los te slaan zodra het sein wordt gegeven.
Blijft over: geld. Aangezien iedere staat per definitie in wezen een terroristische organisatie is, die met intimidatie geld van de burgers afperst, kan verzet tegen de staat het beste in deze sfeer plaatsvinden.
Aangezien burgers overal worden gefilmd, aangezien wat zij schrijven door onbekenden wordt gelezen, aangezien wat zij zeggen door onbekenden wordt beluisterd, aangezien dit alles ook nog eens wordt gekopieerd en opgeslagen, vindt er massale schending plaats van het portretrecht en het auteursrecht. Daartegen valt niet veel te ondernemen, zoals ook nog eens is gebleken uit het verloop van het proces van de stichting Privacy First tegen de staat.
Uit een en ander volgt dat elke burger aanspraak kan maken op geldelijke vergoeding door de staat voor het gebruik van zijn portret, en voor wat hij schrijft en zegt.
Daarom zou elke burger jaarlijks een forfaitair bedrag, bijvoorbeeld duizend gulden, moeten aftrekken van zijn belasting, voor portretrecht en auteursrecht. Juridisch is hier niets tegen in te brengen en de staat zal het wel uit zijn hoofd laten hiervoor iemand voor de kadi te slepen.
Tenzij natuurlijk de staat besluit dat het recht niet langer geldig is. Maar dan is ook het moment gekomen voor een andere vorm van verzet.


Uitverkoop (3)

donderdag 15 december 2016
Ze staan met flappen voor de deur te wapperen. Bij TMG oftewel Telegrof Media Groep. De ouwe melkkoe van de noch immer naar Deutschfreundlichkeit riekende famielje Van Puijenbroek, die vorig jaar nog een kratje aandelen van de groter gegroeide sigarenkistjesboer Marcel Boekhoorn overnam (1) en daarmee op ruim 40 procent van de koe uitkwam. En wie staat er met flappen aan de deur op de Amsterdamse Basisweg? Jawel, VP Exploitatie aka Van Puijenbroek Exploitatie. Samen met het Vlaamse Mediahuis. Je zou bijna zeggen Alte Kameraden, want binnen het Mediahuis waart ook baron Piet rond, de pater van de Van Waeyenberge-familias. En die famielje hebben we in aflevering 10 van de serie “Zwijgen is voor de daders” al eens stevig door de wringer gehaald. Daarnaast is het misschien nuttig om te weten, dat de famielje een flinke viool meekrast in Almanij (Algemene Maatschappij voor Nijverheidskrediet). In 2005 vastgelast aan de KBC Group. En voor Almanij verwijzen wij u van harte naar de afleveringen 4 en 5 van de serie Octopussy waarin zowaar een verbinding wordt gelegd tussen Almanij en de Nederlandse zakenvrienden Willem Endstra en Klaas Hummel. Maar u weet het: flappen zijn flappen. Waar ze ook vandaan komen. Stay tuned.

(1) Gewoon voor de lol: zie het artikel “Sigaartje?” (2) van 4 juli 2005.


Octopussy (573)

donderdag 15 december 2016
Wat zijn dat voor ontvoeringen tegenswoordig? Eerst wordt Ronald Maurits aka “de zigeuner” vlakbij zijn huis in Nunspeet klem gereden door een gezelschap dat sterk op een cleaning team van de overheid leek. Heleboel fuzz en wat gebeurt er? Een paar uur later komt ie gewoon de straat weer inkuieren. Hij was effe naar Brabant geweest. Achtergrond? Wat achtergrond?
En dan afgelopen zaterdag. Was de Amsterdamse avontuurlijk zakenman Dicky Peschar na het eten ontvoerd door een groepje Albanezen. Zei Dicky woensdag na zijn “vrijlating”. Maar dinsdag was ie gespot in het Hilton. Nou hoeft het een het ander niet uit te sluiten en Dicky zou tevoren al een paar keer klem zijn gereden. Dus nou ja. Benefit of the stout zullen we maar zeggen. Deze fuzz zou overigens te maken hebben met de mislukte beursgang van Brandia Global. Een marketingvehikel op sportgebied met op de voorplecht Dicky Peschar en Unico Glorie, de man die indertijd Marco Borsato op camera tot tranen toe beroerde (1).
Mocht u de onbeschrijflijke lust bekruipen om wat dieper in deze modder te duiken dan kan u hier terecht. Alleraardigst detail van dat artikel is de prominente aanwezigheid van dat meisje van Botermans en haar ouwe zakenpartner Plantinga. Want dat duo hebben we in 2012 al eens op de korrel gehad (2). En als u nog een extra snuifje Dicky belieft - gewoon voor de couleur locale - dan raden we u aan ook nog even de serie “Joepie de poepie” door te ploegen. Oké, er mag dan sprake zijn van perpetuum mobile, maar eigenlijk verandert er niks. Stay tuned.

(1) Unico komt bij ons maar heel even in de marge voorbij in aflevering 10 van de serie “Frequent gerommel” dd. 29 april 2003.
(2) Zie de afleveringen 12 en 13 van de serie “Schilderachtig”.


Geen sleepnet

woensdag 14 december 2016
Bits of Freedom, Free Press Unlimited en Internet Society Nederland lanceren vandaag de campagne “Geen sleepnet” op geensleep.net. Doel is om het sleepnet te laten schrappen uit de voorgestelde nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.
Met het sleepnet kan al je communicatie – mails, telefoongesprekken, chats en de sites die je bezoekt – worden getapt en jarenlang worden opgeslagen door de geheime diensten. Het sleepnet maakt een vergaande inbreuk op de privacy, kan leiden tot zelfcensuur en beperkt de vrijheid om afwijkende meningen te delen. Zo is het onder de voorgestelde wet mogelijk om alle communicatie af te tappen uit een buurt waar iemand naar Syrië is vertrokken of kunnen alle Facebook-berichten uit een bepaalde stad worden onderschept.
Het sleepnet maakt het bovendien voor journalisten onmogelijk om de bescherming van hun bronnen te garanderen. Dit kan ertoe leiden dat klokkenluiders minder snel bereid zijn gevoelige informatie met journalisten te delen.
De Tweede Kamer bespreekt het omstreden wetsvoorstel morgen, op donderdag 15 december tijdens een rondetafelgesprek met praktijkdeskundigen. Daarna hebben de leden van de Tweede Kamer tot 22 december de tijd om schriftelijke vragen over het wetsvoorstel in te dienen. Bits of Freedom, Free Press Unlimited en Internet Society Nederland roepen iedereen op om Tweede Kamerleden aan te sporen om op te komen voor onze vrijheid door het sleepnet te schrappen.
De organisaties onderschrijven dat de huidige wet inderdaad toe is aan vernieuwing en dat de diensten doelgericht en efficiënt hun werk moeten kunnen doen. Maar hiervoor is het niet noodzakelijk om op grote schaal de communicatie van onschuldige burgers te onderscheppen.
Zo waren de daders van de aanslagen in Brussel en Parijs bijvoorbeeld al bekend bij geheime diensten en opsporingsinstanties. Gebrek aan informatie is dus niet zozeer het probleem. In plaats van nog meer informatie te onderscheppen kan er beter worden geïnvesteerd in het benodigde mensenwerk om gericht verzamelde data te analyseren. Dat verbetert de slagvaardigheid van de geheime diensten zonder dat er massaal informatie over onschuldige mensen wordt verzameld.


Roestig (27)

woensdag 14 december 2016
Vanochtend trokken we dit stukkie uit de Telegrof. Dat verhuislijntje uit Curacao is in 2009 op de rails gezet. Kunt u bij ons terugvinden in aflevering 25 van deze boeiende serie, waarin haast stilletjes een bef uit Maastricht in België werd gezelfmoord. Nog veel plezier vandaag. Stay tuned.


Hill goes to hell (43)

dinsdag 13 december 2016
En maar zitten te zeiken. The Donald ging met de gladiolen strijken omdat de Ruskies hem een kontje hebben gegeven. Via Wikileaks. Volgens de CIA. Keiharde bewijzen? Nee. Meer dodgy. Maar nadat de boerderijsmurfen hun mening door de Washington Post de kiosken in had laten mieteren en een paar volksvertegenwoordigers op hun wenken hadden bediend is er gauw gauw een officieel onderzoek op de rails gezet. Op initiatief van Barack O. Niet om voor The Donald alsnog de deur van het Witte Gekkenhuis gesloten te houden, maar gewoon om te zien of Vlad de verkiezingen heeft beïnvloed. Ja, ja. Geschrokken van hun eigen moed en het moordende commentaar van hun Fed-collega's hebben de betrokken smurfen nu verklaard het hele verhaal nooit naar de WaPo te hebben gelekt. Leuk om te weten, maar het onderzoek gaat full speed ahead. Volgende week is namelijk het woord aan de kiesmannen en ... u begrijpt het. U leest niet voor niks onze stukkies. Een verkapte aanval van Hill dus in blessuretijd. Het feit, dat de koppensnellers uit Ryadh 20 procent van haar verkiezingscampagne ter waarde van 1,2 miljard dollar hebben geschokt doet er in deze discussie over beïnvloeding blijkbaar geen ene reet toe.
Overigens is dit niet het enige bord waarop Hill een vrijwel hopeloze stelling verdedigt. In Washington DC loopt namelijk een rechtzaak tegen haar. Aangespannen door de moeders van de tijdens het Benghazi-drama gesneuvelde stafleden van ambassadeur Chris Stevens. Eerst had Hill kort na de treurige gebeurtenissen in de Libische zandbak tijdens een persoonlijk onderhoud de moeders laten weten, dat de baardenaanval het gevolg was van het uitbrengen van de meesterlijke film “Innocence of Muslims” (1). Daarna trok ze die verklaring in en toen de moeders de inhoud van hun gesprek met Hill in het publieke domein pletterden werden ze door de toenmalige minister van BuZa voor leugenaars uitgemaakt. En dat nemen ze niet. Zo simpel kan het zijn. Zij van Clinton trekt nu aan wat touwtjes om dat proces geschrapt te krijgen. Want mensen die deel uitmaken van de elite trek je toch niet voor de kadi voor zoiets banaals? Vladimir en Estragon wachten op Godot. Wij op de kadi in Washington DC. Stay tuned.

(1) Zie ons fascinerende onderzoek naar de artiesten die betrokken waren bij de productie van deze suspecte rolprent. Eventjes zoeken op de titel "onschuld en boete" in Kleintje Actueel 2012.


Rouw siert Eddie

dinsdag 13 december 2016
Gisteren ontvingen wij dit droeve bericht. Eddie, onze asperges adorerende roze panter heeft uiteindelijk dan toch een zeperd van 12 meloen geladen in zijn conflict met Staal bankiers. Wij hebben indertijd veul geschreven over het gerotzooi bij en met dat spaarvarken door Eddie, Ed Maas, meneer Pels Rijcken en meer lieden van dat slag. Mocht u nog eens ouwerwets willen lachen haast u zich dan naar de serie "Schimmen achter Pim". Dan kan uw dag gegarandeerd niet meer stuk.


Octopussy (572)

maandag 12 december 2016
Waar denk je aan als je de naam van Boccaccio hoort vallen? Netjes opgeleiden zullen zeggen dat het de naam is van de 14de eeuwse Florentijnse schrijver die ondermeer de Decamerone aan ons naliet. Maar een grote meerderheid zal kraaien dat het de naam is van de luxe glijbaan in Laren, waar een paar dagen geleden een heel ander soort schrijver zijn laatste adem uitblies: Martin Kok. Volgens sommigen zou deze merkwaardige vlinder een aandeel in het etablissement hebben gehad en zou ie daar met enige regelmaat te vinden zijn geweest voor een glijsessie. Hoe dat ook zij, Boccaccio (de glijbaan) is bij ons al eens eerder voorbijgekomen. Voor als u het gemist hebt: in aflevering 271/b van de serie Octopussy en in aflevering 3 van de serie Vraagje gemist. Vooral dat laatste bericht was licht hilarisch door de vermelding dat een vroeger prominente figuur uit onze nationale veiligheidssector daar ook af en toe langs kwam waaien. Maar over hem gaan in het wereldje wel meer bizarre verhalen. Herinnert u zich deze nog? Nepnieuws? Weet u het zeker? Stay tuned.


Pieter en Friedrich (3)

maandag 12 december 2016
Cornelis Verloop was een hufter. Met een crimineel verleden. Maar desondanks of juist daardoor interessant genoeg voor Adolf's geheimsmurfenorganisatie Abwehr om hem te recruteren. In de laatste oorlogsjaren maakte hij kennis met Christiaan Lindemans aka King Kong, die eveneens voor de Abwehr actief was en net als zijn naar Engeland overgestoken gabber Kas de Graaf tot de assets van Hauptmann Gerrit Reede behoorde (1). Ook Cornelis raakte verstrikt in het sinistere Duits/Britse dubbelspel, dat al in 1942 op de wagen was getild en waarbij de Ausradierung van communisten voorop stond. Geen wonder dus dat Cornelis na de oorlog eerst een tijdje op brood en soep werd gezet, maar daarna zijn weg vond in de Gladiolenbeweging.
In die brood en soep periode werd hij een paar keer verhoord door Rijksrechercheur J.A. van Wijk met wie hij in oorlogstijd al een paar leuke huzarenstukjes had uitgevoerd. Een van die verhoren had betrekking op Friedrich Schallenberg, die volgens Verloop naast een eenvoudige Grüne Polizist ook een Schlumpf van de Abwehr was geweest en in die hoedanigheid betrokken bij het sluizen van goud, effecten en vreemde valuta naar het genereuze Zwitserland. Maar er was meer narigheid en die had niets met poen te maken, maar meer met bovengenoemd dubbelspel. En Verloop dreigde daarmee de boer op te gaan als ie niet als de donder werd vrijgelaten. Het was kennelijk zo heavy, dat Van Wijk zijn pen even stil hield. Kwootje. Komt ie:

Hoewel men in de meeste gevallen dergelijke dreigementen niet au sérieux moet nemen heeft zijn celgenoot toch de indruk dat men niet alles als “gezwam” van Verloop moet nemen. Hij is ongetwijfeld tot rare dingen in staat. Speciaal doelt zijn celgenoot op bepaalde door Verloop beweerde feiten, compromitterend voor een der hoogst geplaatsten in den lande. Ook tegenover mij, rapporteur, repte Verloop hierover en uitte de bedreiging dat hij mogelijk nog wel eens genoodzaakt zou zijn zijn wetenschap (gedocumenteerd) aan De Waarheid [het communistische dagblad, red.] mede te delen. De aard dezer mededelingen lijken mij, rapporteur, dusdanig dat het mij beter lijkt deze niet op schrift te stellen”(2).

Hoe moeilijk is het om in de term “een der hoogst geplaatsten in den lande” de man te herkennen die de oorlog in Engeland had gevierd? Niet. Houdt in dat uiterst compromitterende info in handen was van stukken verdriet die daarmee hun vrijheid hoopten te kopen. Of een financiële slag te slaan. En de twee ton waarmee Menten de info van Schallenberg via Kamervoorzitter Rad Kortenhorst probeerde over te nemen was zo'n slag. Stay tuned.

(1) Zie ondermeer de serie “Naar de kloten.
(2) Vgl. Menten's uitspraak over het bevel uit het bevrijde zuiden om een stel communisten uit de regio Haarlem te kelen: “En ik zal maar niet zeggen welke handtekening daaronder staat”.


NATOnaal (3)

zondag 11 december 2016
Puzzeltje. Wat moest Erdoganistan nou in godesnaam met dat beeldmateriaal van die ouwe Oostduitse slotenmaker (1)? Wat denkt u van deze? Niet zo heel lang geleden riep ene Binali Yildirim zijn regering op om 18 Griekse eilanden voor de Turkse kust weer Heim ins Reich te brengen. Waaronder Kos. Want volgens Binali horen ze daar historisch gezien thuis. Nou lopen er bij ons ook malloten rond die minimaal de helft van het land van Flipje en Mathilde terug willen hebben. Normaliter zouden we dus geen aandacht besteden aan de cri de coeur van een Turkse straatveger. Ware het niet dat Binali bij die gelegenheid geen straatveger was, maar de hopman van president Erdogannef's AK-partij, die op 24 mei van dit jaar tot premier werd verheven (2). Denk je nog dat één Binali nog geen zomer maakt. Maar een paar dagen geleden hoestte oppositieleider (nou ja) Tanzu Ozkhan het volgende op:

Ik ga naar die eilandjes toe en hijs de Turkse vlag. Dan vouw ik de Griekse vlag op en stuur hem met een of andere koeriersdienst naar Athene”.

Kijk, dan krijgen de snuffelpraktijken van die voormalige landgenoot van buuf Merkel toch enig perspectief. Komt nog bij dat hij tijdens zijn proces ontboezemde dat ie niet de enige was die voor Erdoganistan rondneusde in Griekenland. Hij maakte deel uit van een hele zwik Vierde Rijksgenoten die op dezelfde manier aktief waren. Hello Brussels, hello Brussels. This is Kos. Do you read? Over.
Brengt ons trouwens op de inhoud van een mail over ene Hans Kok die wij voor een gedeelte hebben verwerkt in het artikeltje “Zoek de zon op” van 2 december 2016. Was afkomstig van een Nederlandse arts die in de omgeving van het Spaanse Javea heeft huisgehouden. Nog even een toetje daaruit. Komt ie:

Kok had elke week een andere telefoon. Ik heb hem eens op zijn verzoek ontmoet in een bar in Benitachell. Een uur nadat wij waren vertrokken werd die bar overvallen. Niets meegenomen. In Moraira/Javea/Benitachell zaten diverse topagenten. De ex-hoofdcommissaris Van der Molen uit Amsterdam, de ex-baas van Scotland Yard, de commissaris uit Berlijn en de chef uit Parijs. Ze waren allemaal patient bij me en ontmoetten elkaar soms in de wachtkamer. Wel deden ze of ze elkaar niet kenden, maar mijn nieuwsgierige secretaresse zag dat er gegevens werden uitgewisseld. Ze hadden volgens Kok, die ze ook kenden, stiekem een onderzoeksteam.
Javea heeft een pedofielennetwerk, waar jonge Marokkanen worden misbruikt. Een Nederlandse huisarts is daarbij betrokken. Was getrouwd en had kinderen als dekmantel. Wat een zootje. Dat opruimen is bijna onmogelijk. Wel zijn ze allemaal als de dood voor Trump, die maar weinig kans heeft dat hij zijn presidentschap overleeft
”.

Toegegeven, dit is van een heel andere garnituur. Maar ook hier meer Smiley dan Jason Bourne. Edoch, het geeft wel aan, dat er overal buiten de deur wordt geneusd. En dat je nooit weet of iemand je in de kieren houdt als je aan een meditterane kust van kleur verschiet. Laat staan met welk doel. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 2 van 9 december jl.
(2) Over het niveau van deze hopman zie ook aflevering 8 van de serie “De grijze wolf en 28 geitjes” van 30 mei 2016.


Nepnieuws

zaterdag 10 december 2016
Mafkezen? Of willen ze geen lapdance met Vlad? In ieder geval hebben de geheimsmurfen van de Farm het nieuws naar buiten gebracht, dat Vlad wel degelijk assistentie had verleend bij het op het schild hijsen van The Donald. Hoe? De hackers die Wikileaks hadden voorzien van tonnen mails om Hellary's hele Democratische bouwwerk naar de kloten te helpen stonden rechtstreeks in contact met het Kremlin. Aldus de CIA. Och, och, och. En maar zeiken dat er op het internet zoveel nepnieuws staat. Het commentaar van Donald's transition team viel niet tegen. Kwootje. Komt ie:

These are the same people that said Saddam Hussein had weapons of mass destruction. The election ended long ago in one of the biggest Electoral College victories in history. It's now time to move on and make America great again”.

Ping pong. Over de inhoud van al die mails hebben ze het liever niet. En vooral niet over de tikkietakkies die betrekking hadden over het drama in Benghazi en over de droevige Libische lente. Of de berichtjes over het pay-to-play systeem dat binnen de Clinton Foundation en haar andere humanitaire aanhangsels opgang deed. Een systeem waarvan ook de gokbouwsels van Boudewijn Poelmann, de vriend van Moskoubasher Derk Sauer, deel uitmaakten.
Overigens verwachten we niet dat na het verschijnen van Donald's groepsfoto een einde komt aan de systematische verspreiding van nepnieuws door de speenstreammedia. Daarvoor is het als taktisch machtsmiddel te nuttig. Maar het is prima, dat het onderwerp eens een keertje als een gedurfde amuse tussen de soep en het hoofdgerecht ter tafel komt. Stay tuned.


NATOnaal (2)

vrijdag 9 december 2016
Een Turkse spionagesmurf zwaaide deze week een Griekse kerker in. Hij mag 14 jaar streepjes op de muur trekken. En omdat ie al 65 is zal het een hele toer worden om er levend uit te komen. Wat had ie op zijn kerfstok? Tussen 2012 en 2014 had ie op Kos beeldmateriaal van regeringsgebouwen, militaire installaties, uitspanningen van Frontex, de kustwacht, gevechtsvliegtuigen en voertuigen uit dezelfde categorie bij elkaar gescharreld. Kreeg ie van de Turkse cliënt 2000 euro per maand voor. Geen vetpot. Maar voor een AOW-er niet beroerd. Al met al dus meer een Smiley dan een Jason Bourne. Ook wat zijn voorgeschiedenis betreft. Hij verdiende oorspronkelijk zijn schamele kuch als slotenmaker in de naoorlogse DDR. Nou nemen we aan dat er in die jaren heel wat te doen was in die sector, maar de verdienste was ho maar en onze brave slotenmaker nam dienst in de Oostduitse volksarmee. Na vijftien jaar zwaaide hij af en verhuisde in 2009 naar een rustig plekkie aan de Turkse kust, waar meer Alte Kameraden zich hadden gevestigd om op weg naar het einde nog even van de zon te genieten. In 2011 werd ie benaderd door luitjes van de MIT, de Turkse militaire inlichtingendienst. Of ie geen zin had ... Dat had ie wel. De zon was op Kos hetzelfde, het lag op een steenworp van de Turkse kust en 2000 piek was 2000 piek. Na een stoomcursus verhuisde hij in 2012 naar de overkant. De rest weet u.
Toch een beetje bizar. Het ene NATO-land dat het andere bespioneert. En dan nog truttig ook. Maar truttigheid komt vaker voor binnen de NATO. Op 13 en 14 mei 2015 kwamen de ministers van Buitenlandse Zaken bijeen om onder leiding van de door Breivik uit zijn sociaal-democratische droom geschudde Jens Stoltenberg te keuvelen over de toenemende Russische invloed in het Midden-Oosten en Afrika. In Antalya! En wat deden ze daar aan het einde van het gezellig samenzijn? Dit!!!! Jezus. Dat is effe schrikken. “A better world”. Sure. Daarna kwam de coup.


Naar de kloten (22)

donderdag 8 december 2016
Nee. Bij MAX zullen ze niet besluiten om eens een lekkere serie te maken over het avontuurlijke leven van Gerrit Reede. Ze kijken wel uit. Je gaat niet met je steunzolen en je kunstgebit in de belangen van de famielje Oranje zitten darren. Want dat die famielje binnen deze afzichtelijke affaire een flinke trompet meetettert moge duidelijk zijn. En nog meer dan wij al dachten. Naar aanleiding van het laatste deel van het pizzaplatte drieluik over Pieter Menten dat gisteren de glazen tiet overtrok kregen wij een vette mail in de gleuf. Kwam van een geïnteresseerde lezer, die bezig is met het verzamelen van gegevens over het wel en wee van koningin Wilhelmina ten behoeve van een serieus boek. Over de moeder des vaderlands die ten tijde van de bezetting vanuit Engeland ons opriep de moed erin te houden. Hij schreef ons dit:

Zoals bekend was Gerrit Reede o.m. Verwalter van Maison de Paris. De joodse eigenaar Emanuel Kahn kwam in 1941 te overlijden. Zijn dochter Elizabeth van Veen-Kahn woonde met haar gezin in een ander pand van hem aan de Nieuwe Parklaan 110 in Scheveningen. Mei 1943 werd dit pand met de geschakelde woningen 112 – 114 door de Duitsers gevorderd. Op 110 kwam er een Kita, Kindertagesstätte, voor Wehrmacht/SS-kinderen. De dochter van Kahn en twee van haar jonge kinderen werden naar Auschwitz gedeporteerd en vermoord. Eind '45 trok Wilhelmina (als quasi Verwalter/Bewariër) in pand Nieuwe Parklaan 110 en haar hofhouding en administratie in de panden 112 – 114. Toen 't Loo opgeleverd werd, nadat het gekuist was van Nazi-sporen, betrokken de oorspronkelijke bewoners de panden weer. Max van Veen, die met 1 zoon de oorlog wel overleefd had, kwam mei 1946 weer op Nieuwe Parklaan 110 te wonen.
Voor de woning Nieuwe Parklaan 110 zul je geen Stolpersteine aantreffen, wel op de gevel een plaquette ter herinnering aan Wilhelmina als symbool van verzet. We mogen veronderstellen dat Wilhelmina en haar hofhouding bekend was met het modehuis Maison de Paris en daardoor ook met de familie Kahn. Zo ook mogen we veronderstellen dat Wilhelmina of haar kwartiermakers bekend waren met het feit dat Nieuwe Parklaan 110 geroofd joods eigendom was van de familie Kahn.
Van Gerrit Reede wordt beweerd dat hij een rol speelde in de betalingen die liepen van Schacht naar Bernhard [zie ook aflevering 20 van deze serie, plus de ingebouwde verwijzing naar het artikel “Tango dissonante”, red.]. Intrigerend is dat zowel van Bernhard als van zijn schoonmoeder, via de familie Kahn, lijnen naar Gerrit Reede lopen. Vraag is hoe kwam Wilhelmina eind '45 aan de adressen? In het Haags Gemeente Archief heb ik (uiteraard) geen sporen van koninklijke bewoning terug kunnen vinden.

Mvg. Koen van Stigt Thans.”.

Ach ja, je moet ergens heen als je na vijf jaar van ontberingen terugkomt in je land. Stay tuned.


Uitgeverij Suspekt (13)

woensdag 7 december 2016
Ine Veen (1), Wijnand Libbenga (2) en daar is ook Boinnk. Wie in het Umfeld van Perry Pierik rondkijkt, moet tegen een stootje kunnen. Boinnk is het geblutste en geblakerde vehikel waarin Silvia Videler lang, lang geleden tot stilstand is gekomen. Kruidenvrouwtje of gifmengster, wie zal het zeggen en wat maakt het uit. Silvia ligt daar tussen door haar en haar medestanders misverstane of moedwillig kromgebogen brokstukken van wijsheid en tussen scherven die geluk moeten brengen.
Silvia's nerinkje levert alles wat de getormenteerde ziel nodig heeft. Van oude fietsen tot en met abrikozenpitten, en dat alles bont en blauw door elkaar gehutseld zodat de zoeker alles kan tegenkomen behalve een begin van orde. Boven de ingang bungelt een tekst: En neemt geen deel aan de onvruchtbare werken der duisternis, maar ontmaskert ze veeleer. Het is niet de enige Bijbeltekst in deze Winkel van Sinkel.
Een fiets stelen wij liever eerlijk en op de abrikozenpitten komen we dadelijk terug. Onze interesse gaat vooral uit naar de boeken die Videler de wereld instuurt. Wie even doorgoogelt komt uit bij de site moeilijkverkrijgbareboeken.nl, "een kleine maar actieve webshop met als specialisatie en doel juist die boeken onder de aandacht te brengen die normaliter moeilijk of soms zelfs helemaal niet via de populaire boekhandels te verkrijgen zijn. Te denken valt onder meer aan boeken van Robin de Ruiter, Ine Veen, Jean Thomassen en alle boeken van uitgeverij Aspekt, Mayra en anderen."
Robin de Ruiter is de auteur van De 13 Satanische bloedlijnen - De oorzaak van veel ellende en kwaad op aarde, en in Wikipedo opent de link naar zijn website op die van Mayra. Van vrouwtje Veen hebben we dus alles al es gezien in de film Blue Movie. Jean Thomassen is de huisgenoot van Veen en wordt volgens eigen zeggen door haar geinspireerd tot het maken van schilderijen die hij absurd realistisch noemt. Thomassen schrijft dus ook en heeft titels op zijn naam staan als Smeerlappen in de kunst, Het Evangelie van het kwaad, Mediums en andere fenomenen, paranormaal of bedrog?, Egypte eerder en anders, Muziek van de duivel en Was Adam een gorilla?
Maar die pitten dan? In nauwe samenwerking met Perry Pierik heeft Boinnk een boek uitgegeven waarin abrikozenpitten (Die simpele abrikozenpitten? Ja, die simpele abrikozenpitten zijnde een onderdeel van de natuur, door de scheppende hand van God vervaardigt en voorzien van de meest geneeskrachtige stoffen voor de mensheid (taalfouten voor rekening van Videler) het met succes opnemen in de strijd tegen kanker. Ik ga liever gewoon dood, placht ons moeder te zeggen. Maar dat is er niet meer bij nu hele volksstammen het sterven hebben afgezworen... Moet U ook zo denken aan die andere Sylvia, dat meisje van Millecam? Ook zo standvastig in het geloof in de piskijker (3).
Je zou bijna wensen dat iemand zich verslikt in die pitten zodat de toko van Videler en Pierik gesloten kan worden...

(1) zie aflevering 7 van deze serie, van 22 april jongstleden
(2) aflevering 9 van 4 juni jongstleden
(3) Zie wikipedia


Pieter en Friedrich (2)

woensdag 7 december 2016
Twee ton? Dat was in de jaren direct na de oorlog een bedrag om een moord voor te plegen. En de voor zijn hachie knokkende Pieter Menten zal niet voor de kat zijn strijkorkest zijn Nederlandse bef Rad (!) Kortenhorst hebben opgedragen om die poen over te dragen aan Friedrich Schallenberg (1). Op zeker in ruil voor informatie die schadelijk was voor een of meer hoge mieters in den lande. Liefst op papier. Decennia later beweerde de oorlogsprofiteur te beschikken over een bevel uit het bevrijde zuiden (1944) aan de “verzetsleiding” in Haarlem om een aantal communisten uit die regio te kelen (2). Pieter: “En ik zal maar niet zeggen welke handtekening daaronder staat”. Of Menten inderdaad de beschikking had over het naar alle waarschijnlijkheid door prins Bernhard ondertekende document zullen we waarschijnlijk nooit aan de weet komen. Bij zijn overhaaste vlucht naar Zwitserland in november 1976 vergat zijn echtgenote de kluis in de Blaricumse villa achter de code te gooien. Appeltje eitje voor de speursmurfen van de Rijksrecherche die er de volgende dag (!) binnenvielen. Vraag blijft hoe de niet in bewegingsvrijheid badende Pieter wist dat Schallenberg over de nodige rottigheid beschikte. Had de leider van de Katholieke Volkspartij hem getipt? Per saldo stond Schallenberg in contact met mgr. Paolo Giobbe, de subvertegenwoordiger van God op aarde, en pater Cooymans van het Haagse Aloysius college. Dus helemaal onwaarschijnlijk is dat niet.
Met name Cooymans is in deze context overigens uitermate interessant. Vooral omdat ie aalmoezenier was van de door ons uitgegraven dubbelagent en Abwehr Hauptmann Gerrit Reede aka George Brandy aka Oom Gerrit (3). De man die aan de basis stond van de story, dat prins Bernhard op 24 april 1942 vanuit de USSA een brief aan Adolf had verstuurd waarin hij solliciteerde naar het stadhouderschap van Nederland. Was dat bevel uit het bevrijde zuiden in de ogen van de Blaricumse meloenair twee ton waard? Of kreeg ie nog meer waar voor zijn geld?
Dat zou heel goed kunnen. Stay tuned.

(1) Zie vorige aflevering dd. 30 november 2016.
(2) Daartoe behoorde ondermeer de op 17 april 1945 door de moffen geëxecuteerde Hannie Schaft.
(3 ) Zie voor Gerrit bijvoorbeeld de serie “Naar de kloten op onze Followup-site.


Memories are made of this (4)

dinsdag 6 december 2016
Oké. Het is ruim 40 jaar geleden. Maar in Chili bleef de vraag rondzweven of cq. wanneer de moordenaars van Orlando Letelier voor de kadi zouden worden gesleept. Allende's minister van Buitenlandse Zaken werd op 21 september 1976 samen met zijn rechterhand Ronni Moffitt en haar echtgenoot niet ver van het Witte Gekkenhuis in Washington opgeblazen in zijn auto. De echtgenoot was de enige overlevende. De klus bleek te zijn geklaard door twee loodgieters van de Chileense geheimsmurfendienst DINA: de Amerikaan Michael Townley en de Chileen Armando Larios. In opdracht van grote smurf Manuel Contreras, die op zijn beurt weer handelde op bevel van Adolf Pinochet. De fascistische gabber van de onlangs nog door het Nobel-comité voor een eremedallie geselecteerde Henry Kissinger, die op voornoemde datum nog Amerikaans minister van BuZa was. Zowel Pino als Manuel verblijven inmiddels al een tijdje op Petrus' afdeling geretourneerde exemplaren, maar de loodgieters leven nog en hoge jurken bij het Chileense OM hebben nu besloten ze alsnog te vervolgen. Mede dankzij nieuw bewijsmateriaal dat vorig jaar aan de oppervlakte kwam. Zal met Townley, die in februari 1986 toevallig in Stockholm bivakkeerde toen premier Olaf Palme na een bioscopie aan flarden werd geschoten, niet meevallen. De USSA houdt er niet van om onderdanen uit te leveren. Zelfs niet als het om moordenaars of ander dodelijk krapuul gaat. Waarom wij ons extra interesseren voor dit gevalletje van manslaughter? Orlando had een sterke band met Nederland en is terug te vinden in het artikel “HAFMO addio op de site van de Morgenster. Vandaar. Stay tuned.


Stropdassenleed (30)

dinsdag 6 december 2016
Oké. Het is bijna 12 jaar geleden. Maar in Georgië blijft de vraag rondzweven of voormalig premier Zurab Zhvania nou vermoord is of dit ondermaanse heeft verlaten met teveel CO in zijn lijf (1). Nadat ene “Hakim Pasha” een paar jaar geleden een serie foto's van de in eeuwige ruststand verkerende Zurab en diens makker bij You Tube had gestald, was het OM geneigd om de spa ter hand te nemen. Maar tot nu toe is nog steeds het clublied van Feijenoord van toepassing. Misschien mede omdat met name Zurab's broer Gogla eropaan dringt bij een eventuële opgraafactie toezicht te laten houden door buitenlandse waarnemers, i.c. ministers van Buitenlandse Zaken. Gogla kent zijn pappenheimers. En ondertussen knaagt de zo aan Zeeland verknochte Mikkel Saakashvili verder aan zijn stropdassenvoorraad. Want mocht het inderdaad ooit tot een rechtzaak komen, dan zal ie toch met de billen bloot moeten. In sommige gevallen heeft ie daar geen moeite mee (2), maar voor een kadi is andere Ketellapper.

(1) Zie vooral de afleveringen 4 tot en met 7 van deze serie op de Followup-site.
(2) Ga in deze serie naar onze bijdrage van 29 september 2015. Genieten. Vooral als je een beetje Russisch poekelt.


To Moscow without love

maandag 5 december 2016
Twee december 2016. De Russische geheimsmurfendienst laat weten, dat de buitenlandse concurrentie vandaag een giga cyberaanval zal inzetten op het financiële systeem tussen Kamtsjatka en Sint Petersburg. Via servers die een plekje hebben gehuurd bij het in Nederland gevestigde Oekraïense bedrijf Blazing Fast. De aanval zal gelardeerd worden met een golf shitpubliciteit over de huidige financiële status van Vladimiristan. De Blazing boys bevestigden dat ze Nederlandse klanten hadden en ze zouden kijken of de beweringen uit Rusland hout sneden. Tot nog toe geen letter meer van gehoord. Aanleiding tot het hijsen van de stormbal in Moskou was begin vorige week de cyberdiefstal van een flink aantal meloenen uit de tegoeden van de Russische centrale bank. Geen totale verrassing overigens, want aan de overkant van de grote plas hadden de autoriteiten al aangekondigd de Ruskies via de cyberweg pijn te zullen doen. In reactie op de onbewezen berichten dat Moskou zich langs diezelfde weg bemoeid had met de Amerikaanse verkiezingen en The Donald een kontje had gegeven. Spelletjes. Gaaaaaap.


Cuba Libre (8)

maandag 5 december 2016
Toen waren we nog erg brutaal. In november 2011. Op de negende van die maand stuurden we deze mail naar de Cubaanse ambassadeur in Den Haag. Die ging dus gedeeltelijk over de aanmaak van rond de honderd standbeelden van president Raul Castro om de Cubanen permanent eraan te herinneren hoe groot hij wel niet was. Gisteren mochten wij vernemen dat er op het eiland geen standbeelden mogen worden opgetrokken van Rauls overleden broer Fidel. Op verzoek van Fidel zelf, die geen cultus status zou hebben geambieerd. Je moet het allemaal geloven willen en willen we dat? Meestal niet. Stay tuned.


Recep en de betalingsregeling

maandag 5 december 2016
Dunner kon haast niet. Dat ijs waar Erdogannef op stond. Maar gisteren bleek ie bereid te zijn nog een streekje verder te gaan. In de richting van een plek waar bijvoorbeeld Saddammeke en Khadaffi jammerlijk onder het ijs schoven en verzopen. Hij rolde namelijk op de keien dat premier Yildirim bij zijn komende bezoek aan Moskou voor zal stellen de onderlinge handel tussen Rusland en Turkije niet langer af te doen met dollars, maar met hun eigen munteenheden. Dit om de lira een verdere aftocht te besparen. En de Turkse leider is van plan om hiervoor ook Bejing en Teheran te praaien. Kijk, en dat vonden ze in Washington indertijd ruim voldoende om Irak en Libië een Middeleeuws verfje te geven. Het zal nog lang onrustig blijven rond de Dardanellen en de Bosporus. En wij zijn erbij.


Avanti ragazzi (2)

zondag 4 december 2016
Morgen krijgen we een cadeautje. Dan weten we wat er precies gebeurd is met David Rossi. Het baasje van de afdeling communicatie van het in de prut wegzinkende Italiaanse spaarvarken Monte dei Paschi di Siena, die op 6 maart 2013 met een salto mortale afscheid naam van al het aardse (1). Na een poosje 6 feet under te hebben gebivakkeerd werd zijn stoffelijk omhulsel op initiatief van zijn echtgenote weer opgedolven en voor nader onderzoek naar de doodsoorzaak tijdelijk in een vriescel geparkeerd. We zouden de uitslag van de puzzel afgelopen zomer al voorgeschoteld krijgen. Vervolgens in september, oktober en november, maar uiteindelijk staat de bekendmaking voor 5 december op het menu. Precies de dag na het referendum over de grondwetswijziging, die een deel van de macht van de Senaat moet inperken. Aangenomen wordt dat een eventuële afwijzing van premier Renzi's voorstel de redding van voornoemd spaarvarken wel uiterst twijfelachtig maakt. Zo niet onmogelijk.
Overigens wordt de dodelijke salto van Rossi niet los gezien van de kort voor zijn heengaan losgelaten openbaring in contact te zullen treden met een vertegenwoordiger van het OM. Dat kan je beter laten. Zeker in Italië. Wat ie voor ogen had met dat onderhoud weten we niet, maar het zal alles te maken hebben gehad met de miljarden aan kredieten die bij de bank de deur uitgingen. Telkens in tranches van minimaal een meloen. Aan lieden van wie de namen niet in de boekhouding terug zijn te vinden. Terugvorderen? Hoe bedoel u? De uitstaande (spook)kredieten bedragen naar schatting momenteel ... effe wachten ... effe wachten nog ... pizza. Maar dan wel een van 45 miljard euro. Redden? Hoe bedoel u? En dan hebben we het alleen nog maar over de MPS. Daarachter staan nog zeven banken te schudden. Dat wordt morgen knallen met de ballen. Dus stay tuned.

(1) Voor beelden daarvan zie aflevering 1 dd. 30 november 2016.


Obamamia (11)

zondag 4 december 2016
Nee. Wij zijn geen pietkijkers. Maar om nou te zeggen dat wij elke dag met een volle emmer optimisme begroeten is wat teveel van het goede. Daarvoor is er teveel geglobaliseerde shit. Vandaar dat wij in november 2008 geen hoge pet op hadden over een paar civiele zaken die in de USSA waren aangespannen tegen Chiquita. Vanwege de massieve steun die de bananenverspreider had verleend aan de in dood en verderf gespecialiseerde rechtse milities in Colombia. Kan je een uitglijder noemen en verder gaan met je leven. Zo niet een stel Colombiaanse burgers. Dit dachten wij toen van hun initiatief om de gele rakker mede-aansprakelijk te stellen voor de terreur van rechtse zijde. Maar na 8 jaar (!) blijkt er toch licht te zijn aan het eind van de togatunnel. Lees en prijs op deze zondag de schepper van kadi's en bananen. Stay tuned.


Voer voor bollebozen

zondag 4 december 2016
Uit de speenstreampers:
Mark Rutte aka de Damesfiets heeft gewaarschuwd voor het uiteenvallen van de EU ALS NIET SERIEUS WORDT GELUISTERD NAAR DE ZORGEN VAN DE BURGERS IN DE LIDSTATEN.
Mark Rutte liet afgelopen maandag aan de Tweede Kamer weten dat het kabinet een poging gaat doen om het [aso]verdrag [met Oekraïne] alsnog te ratificeren, OOK AL STEMDE BIJ HET REFERENDUM OP 6 APRIL EEN RUIME MEERDERHEID VAN DE OPGEKOMEN KIEZERS TEGEN.

Vraag: wat bedoelt de Damesfiets met serieus? Oplossingen naar kleintje@stelling.nl. Over de beloning voor het meest serieuze antwoord wordt nog vergaderd.


Gasaanval

zaterdag 3 december 2016
Natuurlijk. Dat Erdogannef vandeweek riep dat ie troepen bij buurman Assad op het erf had geparkeerd om hem zonder tussenkomst van de rijdende rechter weg te pesten werd haast jubelend geëxposeerd in de speenstreammedia. Maar dat het parlement van Erdoganistan zijn goedkeuring heeft geplakt aan de deal met Moskou over de aanleg van die South Stream gaspijp kreeg heel wat minder belangstelling. Terwijl de junta's in Brussel en Washington in het recente verleden toch geweldig hun best hebben gedaan om die pijp te torpederen. Is dat nou een teken dat de wind is gedraaid en dat ze op de hoofdredacties van bedoelde media nog niet geïnstrueerd zijn? Of zit iedereen aan deze kant te wachten op de koers die The Donald zal inslaan? Want Amerika's hoop in bange dagen heeft dan wel aangekondigd, dat regime change elders in de wereld van zijn verlanglijstje is geschrapt, de ultra-rechtse kliek die begin volgend jaar aantreedt voorspelt ook wat dat betreft weinig goeds. We kunnen niks anders doen dan blijven zitten in onze Bossche abri en wachten tot de nieuwe bus voorbijkomt. Houdoe.


Bye bye Bibi (6)

zaterdag 3 december 2016
Even beetje dieper duiken. In de affaire rond de deal die Thyssen Krupp in 2014 met Israël heeft gesloten voor de leverantie van 3 onderzeeërs. Is 1,5 miljard dollar mee gemoeid, maar Gott sei Dank was buuf Merkel bereid ook wat Duits belastinggeld in het project te steken. Tot voor kort werden de onderhandelingen bij dergelijke deals van Israëlische zijde gevoerd door oud-generaal Yishayahu Baraket. Maar vrij plotseling werd die op instigatie van de Israëlische marine opzij geschoven en nam steneninvesteerder Miki Ganor diens warme plekje in. Wat bleek? In de schaduw van Ganor was er nog iemand die een ringvinger in de subpap had gestoken: David Shimron. De neef van de Israëlische premier, die tot nu toe alleen bekendheid verwierf als bef van Bibi als er binnen de familie juridisch wat te verhapstukken viel. En zeker niet als expert op het gebied van deals in potentieel schroot. Vraag is dus: wie wist wat? Bij ThyssenKrupp haben sie nichts gewusst. Zeggen ze. Ganor's rol was ze bekend, maar Shimron? Nooit van gehoord. En ook Bibi heeft verklaard bij Jahveh niet te weten wat zijn neef met die deal te schaften had. Maar dat weigert het OM te geloven en heeft zoals we al eerder op het strand hebben getrokken een diepgaand onderzoek in zijn eerste versnelling gezet. Dat verdient een bloemetje. Stay tuned.


MH17. Shadows of a doubt (3)

vrijdag 2 december 2016
Het blijft suspect. Dat het onderzoek naar het neerhalen van MH17 meteen het aanzicht van een tunnel aannam. De tunnel naar Moskou. En er nergens een afslag te bespeuren viel. Maar er was wel degelijk nog een tunnel. Die naar Kiev. Helaas, Delftse kaas, die was hermetisch afgesloten door de Oekraïense geheimsmurfendienst SBU. En vreemd, maar het internationale comité onder leiding van snuffelkanjers als Tjibbe Joustra en Fredje Westerbeke heeft de SBU nooit vriendelijk verzocht om even op te lazeren en die andere tunnel eens binnen te rijden. Nou ja vreemd, we weten wel zo'n beetje waarom dat nooit aan de orde is geweest. Gelukkig staan we niet alleen. Een hele bups experts op dit gebied aangevuld met wat collega's van ons hebben nu een open brief bij Donald Trump in de gleuf geperst. Een nieuwe winter, een nieuw geluid. Hier is die brief. Het is een gok. Laten we bidden dat ie niet op rotsige bodem te pletter slaat. Stay tuned.


Valse vlag (52)

vrijdag 2 december 2016
Even terug naar 16 november 2015. Naar aflevering 4 van de serie “Charlie, the sequel”. Over de aanslag op de Parijse muziektempel Bataclan. Daarin joegen we ene JSS de planken op. Jonatha-Simon Sellem. Journalist en woordvoerder van Joodse Fransen in Bibiland. En wat beweerde JSS? Dat toppertjes binnen de Joodse gemeenschap in Parijs en ommelanden op de ochtend van 13/11 op het hart was gedrukt extra voorzichtig te zijn in verband met een acuut staaltje ongein van de zijde van fanatieke Mo-baarden. En wat stond er dan ook zaterdagochtend in The Times of Israel? Dit:

Just Friday morning, security officers in France's Jewish community were informed of the very real possibility of an impending large terrorist attack in the country, according to Jonathan-Simon Sellem, a free-lance journalist and a representative of French citizens in Israel”.

Dat leek wat alteveel op de instant messages van het Newyorkse Odigo op 9/11 (1), dus werd de aanhef van het Times-bericht “Just Friday morning, security officers...” etcetera veranderd in “For months, security officers...” etcetera. Dat scheelt een slok op een emmer jajem.
Verder suggereerde Sellem overigens nog dat de betrokken Mo-baarden mogelijk in de veronderstelling waren dat de Bataclan joods eigendom was. Maar dan waren ze wel erg slecht geïnformeerd, want een half jaar voor het vuurwerk had uitbater Joël Touitou de boel van de hand gedaan. Leuk, maar het toezicht op de veiligheid bij het optreden van de “Eagles of Death Metal” was wel in handen van Pascal Touitou, Joël's broer en we weten wat bandleider Jesse Hughes daarover te zeggen had (2). Nog leuker: als boekingskantoor van de Eagles trad “William Morris Endeavor” op. Een onder leiding van Ari Emanuel staande Amerikaanse entertainment moloch, die om eens een grappig detail te noemen in september 2014 de Miss Universe Organization overnam van Donald Trump, ooit de broodheer van Roy Cohn (3). Ari is een broer van Rahm Emanuel, intimus van zowel de Hillbillies als Barack Obama en de huidige burgemeester van Chicago (3). Pappa Emanuel was ook niet mis. Hij was in het verleden actief lid van de Israëlische para-militaire zionistische knokploeg Irgun, die in de jaren veertig van de vorige eeuw hier en daar nog wel eens een aanslagje pleegde op Britse en Arabische doelen om rond Jeruzalem een plekje uit te ruimen voor het Joodse volk. Nee, zegt allemaal niks misschien, maar het blijft op zijn minst curieus en draagt bij tot de mening, dat de gebeurtenissen in Bataclan alle kenmerken vertoonden van vals vendelzwaaien. Stay tuned.

(1) Zie onze serie "Comverse"
(2) Zie aflevering 50 van deze serie dd. 13 november 2016.
(3) Zie voor Roy, vooral in verband met diens activiteiten die later uitmondden in de aanslagen van de Bende van Nijvel, aflevering 196 van de serie "Van Estoril naar Zandvoort". Plus de verwijzingen naar elders.
(4) Geen brandschone bestuurder die Rahm. Goegelt u er even vrolijk op los als u erg nieuwsgierig bent naar Rahm's vuile wasje.


Zoek de zon op

vrijdag 2 december 2016
Het is wat fragmentarisch en apocrief. Maar er kwam een man bij de dokter. In het Spaanse Javea. Ene Hans Kok. Heette de patiënt echt zo? Zou kunnen. Maar Hans was een oud-agent van de AIVD en dan kan de werkelijkheid er soms wat anders uitzien. Hans zou naar eigen zeggen de zak hebben gehad cq. genomen en had daarna een detectivebureau op de wereld gezet. Je moet wat. In de hoedanigheid van privé speurneus zou hij van zijn voormalige werkgever de opdracht hebben gekregen een tripje te ondernemen naar Tsjetsjenië. Praten we over 2002/2003 toen de grenzeloze arts Arjan Erkel van de straat was gehaald in de Russische republiek Dagestan. Tsjetsjeense baarden? Rogue FSB-ers? Avontuurlijke ondernemers? Wie zal het zeggen. Welke rol Kok heeft gespeeld bij de bevrijding van Erkel is hooguit bekend bij een paar wijsneuzen van het ministerie van BuZa waar onze aloude Ben "Lobby" Bot toen de scepter zwaaide en qq. bij wat ouwe geheimsmurfen van de AIVD. Volgens deze journalistieke uitbarsting in het dagvod Trouw zou een cluppie veteranen van de KGB/FSB ervoor hebben gezorgd dat Arjan op vrije voeten kwam.
Voornoemd cluppie stond onder leiding van ene Valentin Velitsjko, die heul toevallig tussen 1984 en 1989 als Russisch handelsmissionaris actief was geweest in Amsterdam. Hoe dit ook zij, de nogal van alcohol gecharmeerde Kok zou door de officiële FSB zijn gearresteerd. Op beschuldiging van spionage. Was ie weggegeven door zijn opdrachtgevers of gewoon te loslippig geweest in een Russische kroeg? Alles kan in dit wereldje van de armée des ombres. Eenmaal terug aan deze kant van de demarcatielijn zou de met een dochter van een Antwerpse hoofdcommissaris getrouwde Kok uiteindelijk zijn verhuisd naar de omgeving van Javea, waar hij een oude bekende ontmoette: René Lancee, voormalig smurfchef van Schiermonnikoog (1). Geen mirakel, want het wiemelt in die omgeving van al dan niet actieve agenten van allerlei slag en nationaliteit. Ondermeer Ruskies. Geen vrienden van Kok en af en toe leidde dat tot uiterst gewelddadige tikkietakkies. Gevolg? Kwam een man bij de dokter. Zou die man contact met ons willen opnemen? Bij voorbaat.

(1) Om René op te graven raden we u aan even te goegelen.


Hill goes to hell (42)

donderdag 1 december 2016
Het schijnt in Donald's pijplijn te zitten. De vraag aan regeringen elders in de wereld om een onderzoek te plegen naar de bedragen die in de loop der jaren zijn gestort in de spaarvarkens van de Clinton Foundation en de met dat verzinsel geassocieerde vehikels. En info op te hoesten over de plekken op onze aardkloot waar die goeie gaven in de vorm van hulppakketten zijn neergedwarreld. Als daar al controle op kon worden uitgeoefend. Dit om uit te kunnen vlooien hoeveel ongeveer aan de strijkstokken van het Clinton Symfonieorkest is blijven hangen. Bekende projecten waren bijvoorbeeld de bestrijding van HIV in Afrika en de wederopbouw van Haiti na de tsunami.
Van donateurs als Noorwegen en Australië weten we inmiddels al wat meer (1) en in landen als Canada, Zweden en Ierland zou de stemming ten opzichte van het orkest ook wat kritischer zijn geworden. In Engeland is recentelijk een bosje vragen geplant over de 1 miljard Pond met een looptijd van 20 jaar die in 2007 door de firma Blair & Brown in de boekhouding is opgenomen. Bij buuf Merkel vragen ze zich lichtelijk nerveus af wat er precies is gebeurd met de 2,4 meloen die via het ministerie van economische ontwikkelingssamenwerking naar de Hillbillies is overgemaakt. Plus de 4,5 meloen uit de kas van het ministerie van Milieu. En bij ons ... Bij ons? Voorlopig nog niks vernomen. Zelfs niet van Boudewijn Poellmann's gokinstituut. Er draait op de glazen tiet nu wel elke dag een fillempie dat ons namens de Nationale Postcodeloterij verzekert dat geluk heel dichtbij ligt. Met name in niet al te armzalige wijken waar Winston G. in ieder geval niet de kans loopt om die bos bloemen in zijn reet te krijgen (2). Dat fillempie zal toch geen reactie zijn op al die nare berichten van de laatste tijd? Of rijden we met die vraag een tunnelsyndroom binnen? Nou maar hopen dat The Donald ons niet vergeet. Of ons verwisselt met Denemarken. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 41 dd. 26 november 2016.
(2) Zie voor meer jinglebells over die Postcodeloterij ondermeer het artikeltje “Verliezen doe je bij de Postcodeloterij” dd. 8 oktober 2010 en “Octopussy 425”.


Eerdere berichten uit dit jaar (2016) van deze Kleintje Muurkrant-ActueelNieuws-rubriek zijn hier te vinden, berichten van 't vorig jaar (2015) zijn hier te vinden. Zoek je iets uit 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008 of 2007? Voor het jaar daarvoor (2006) kun je hier klikken en voor 2005 kun je hier terecht. Voor 2004 zou ik - als ik jou was - hier klikken of op 2003, 2002 of 2001. Berichten uit 2000 - toen we begonnen zijn met deze digitale Kleintje Muurkrantrubriek - zijn hier te vinden.

Wil je ook een actueel berichtje in deze rubriek kwijt dan kun je een berichtje sturen aan 't Kleintje. Sommige van deze actuele berichten worden opgenomen in komende edities van de papieren versie van Kleintje Muurkrant. Neem een abonnement op 't Kleintje door 17,50 euro over te maken op giro 5349231 tnv Muurkrantkollektief DenBosch. Gegroet!, 't muurkrantkollektief

Ga ook eens kijken bij de morgenster waarin dieper op sommige van bovenstaande thema's wordt ingegaan.


hoofdmenumail reactie