Actueel Nieuws

Behoefte om ook een berichtje/column in deze Kleintje Muurkrant-rubriek te plaatsen? Dat kan via email aan ons. We proberen zo vaak mogelijk deze rubriek te actualiseren. Stay tuned!

Een aantal hieronder lopende series hebben we verzameld op een aparte site, zie followup


We gaan er een hele tijd tussenuit, je zou 't vakantie kunnen noemen, maar we gaan gewoon door met andere noodzakelijkheden, tot ziens over een paar weken

woensdag 31 augustus 2016
zaten we maar hier


Octopussy (565)

dinsdag 30 augustus 2016
Het is nog maar net met zijn kopje boven de grond. Een nieuw bloemetje op het macabere speelveld van good old Pierre Salik. Een van de twee heren die halfweg de jaren negentig van de vorige eeuw door de op weg naar de uitgang zijnde "ome" Jaap Kroonenberg werd aangewezen om zijn kleinzoon Leslie Bamberger te assisteren bij het bestieren van zijn imperium. Uitgebreid beschreven in deze serie. Ook wie Pierre Salik was. Nu dat bloemetje: Bij geruchte hebben wij vernomen dat onze Pierre niet alleen betrokken was bij de listen en lagen binnen de Schumacher Kramer Stichting, maar ook bij het beheren van de bij het Kroonenberg imperium behorende wasstraat in Zwitserland. Voor de ouwe jeanskoning geen terra incognita. Zo dook zijn naam en die van zijn dochters Véronique en Brigitte onder meer op bij de Swissleaks-affaire, die zich centreerde rond de geheime rekeningen bij de HSBC in Genève. Pierre en zijn Nachwuchs hadden volgens de officiële gegevens daar 97 meloen dollar gestald. Die poen moet ergens vandaan zijn gekomen. Nou deed Pierre voor zover wij weten in textiel, diamanten en vastgoed, maar hij had ook kennissen die zich bijvoorbeeld bezighielden met de handel in wapens en aangrenzend ongerief. En wat let je om af en toe eens een vorkje mee te prikken. Een praktische vraag: hoe parachuteer je die poen zonder ongelukken bijvoorbeeld bij HSBC? Daar waren ook toen al bancaire foefjes voor, maar het kon ook eenvoudiger. En daarmee komen we bij voornoemd bloemetje. Pierre zou namelijk af en toe de trein naar Zwitserland hebben gepakt om wat cash te stallen. Samen met een notarisweduwe die eveneens tot de menagerie van ome Jaap behoorde en inmiddels ook zelf een uiterst ferme vastgoedportefullie in Amsterdam en omstreken heeft opgebouwd. Die cash zou zowel bij de Schumacher Kramer stichting als de Kroonenberg groep zijn afgeroomd en later weer lentefris zijn teruggekeerd naar de stad aan de Amstel. Bij latere afleveringen zou de weduwe zijn vergezeld door een schoonzoon van Pierre aka Pieter. All in the family zullen we maar zeggen. Nou maar hopen dat dat bloemetje groeien wil. Stay tuned.


Mexico, Mexihiiiico (5)

maandag 29 augustus 2016
Kijk er niet van op. Als onze Mexicaanse collega Carmen Aristegui binnenkort een enkeltje hemel krijgt aangeboden en daarmee nummertje tien trekt van het rijtje journalisten dat vanaf 1 januari dit jaar om zeep is geholpen. Wat ze heeft gedaan? Ruim een week geleden heeft ze een nieuwe Enrique Peña Nieto ballon losgelaten. De huidige president blijkt bij het bij elkaar broddelen van zijn scriptie aan de universiteit bijna dertig procent te hebben gejat. Ter verdediging van Enrique werd een woordvoerder de Bühne opgejaagd om te vertellen dat er sprake was van “stijlfoutjes”. Je zal woordvoerder wezen.
Carmen was in 2014 ook al eens gevaarlijk bezig geweest. Een paar weken na de verdwijning van 43 studenten die vermoedelijk allemaal in rook zijn opgegaan kwam zij met de revelatie, dat het zogenaamde “Witte Huis” in een exclusieve voorstad van Mexico City eigendom was van Ingeniera Inmobiliaria del Centro. Een kind van de onder leiding van een presidentiële gabber staande Grupo Higa, die nogal wat douceurtjes van Enrique ontving toen hij nog gouverneur was en die kabeldik verbonden was met een Chinees consortium dat in die tijd een contract ter waarde van 3,7 miljard dollar binnensleutelde voor de bouw van een hoge snelheidslijn tussen Mexico City en Queretaroc. Nog zo errug niet misschien, maar in dat huis woont van tijd tot tijd de president himself met vrouw en zes koters. Drie van hem en drie van haar uit eerdere oefenseances. Geen verkeerd apparaat trouwens, dat vrouwtje van Enrique. Deze Angelica Rivera was voor haar huwelijk met de gouverneur een bekend pratend hoofd voor de Mexicaanse glazen tiet en was in die periode kennelijk in de positie om flink wat pesos in haar spaarvarken te laten glijden. Volgens een officiële verklaring na het artikel van Carmen Aristegui zou Angelica namelijk net bezig zijn met de definitieve aankoop van het “Witte Huis”. Voor een bedragje van ruim 4 meloen dollar. Als een logisch vervolg op het feit, dat zij al geruime tijd in het bezit was van een deel van het perceel plus een aanpalende woning. Geloven moet je liggen.
Een ander laagstandje in deze naar corruptie riekende sfeer heeft eveneens te maken met een pand dat in gebruik is bij de presidentiële familie. Het gaat om een weelderig appartement in Key Biscane, Florida. Eigendom van de Grupo Pierdant en als u nieuwsgierig bent hoe dit gevalletje in elkaar zit dan kan u hier terecht.
Lekker stel die Enrique en Angelica. Gevoegd bij het feit, dat de Mexicaanse president in de aanloop naar zijn huidige functie Rafa Celeya, een luitenant uit de Witte Neusdivisie van El Chapo, tot zijn vaste companen mocht rekenen en je begrijpt waarom nou juist dit echtpaar tot de top is doorgedrongen (1). En het volk? Het volk kan barsten. Stay tuned.

(1) Rafa werd in juni 2012 in het Spaanse Algeciras in een kerker geholpen wegens de vondst van 337 kilo Witte neus. Samen met een neef van El Chapo Guzman.


Ambassadeurs

maandag 29 augustus 2016
De meeste vakantiegangers hebben het weer gehad. Ook in de UK. Tot nog toe maakten de gefrituurde kabeljauw met patat aanbidders de zonnige kusten van Spanje, Griekenland en Turkije onveilig. Dit jaar kwam een kink in de trend. Vanwege de Brexit. Het Pond kreeg een wapper en heel wat Britten sloegen in eigen land hun tentje op. Of maakten leuke dagtochtjes. Onder andere met de Virgin trein van de altijd zo Colgate-lachende miljardair Richard Branson. Nou ja, leuk.
Als je tenminste met zijn allen als geplette kabeljauw met chips in een bomvolle trein hangen leuk vind. Labour leider Jeremy Corbyn in ieder geval niet. Die protesteerde onlangs, omdat ie tijdens een trip naar Londen nog net ergens in een hoekie naast een om WC-eend schreeuwend toilet een plekkie op de vloer had kunnen vinden. Iets wat trouwens ook buiten de vakantieperiode geen zeldzame gebeurtenis. Het is een van de redenen voor Corbyn's opvatting dat het zo langzamerhand tijd wordt om de liberalisering van het openbaar vervoer terug te draaien. Wat doet Branson in reactie daarop? Die dondert een inzoomer van een CCTV veiligheidscamera de speenstreammedia in. Van Jeremy in een praktisch lege eersteklaswagon toen hij het even beu was om met zijn knieën achter zijn kruin in een zeikgeur te zitten. Mag je die beelden voor dit soort grappen gebruiken? Nee, maar het werkt wel. In dit geval trouwens ook averechts, want Twitter liep vol met beelden van hutjeopmutje reizigers, die 52 weken per jaar het genoegen smaakten om met Branson's openbaar vervoersvehikel vice versa naar hun werkplek te mogen hobbelen. Daarnaast werd ook het belasting ontwijkende verleden van de treinbaron via zijn exclusieve Caraïbische lijntje weer even breed uitgemeten. Plus zijn connectie met Jeffrey Epstein. Ook een ondernemer met een voorliefde voor de Caraïben, die jarenlang de Lolita Express runde voor de fans van frisse heuveltjes (1). Een echte natuurliefhebber dus, die Richard. Vandaar waarschijnlijk ook, dat ie zich bemoeit met de Postcode Lottery Green Challenge en ambassadeur is van onze Nationale Postcodeloterij. Jawel. Samen met onderandere oorlogsmisdadiger Tony Blair en de baas van de steeds meer naar een goeie doelenscam riekende Clinton Foundation. Om wat dunnetjes bloed terug te geven aan mensen die ze leeg gezogen hebben.

(1) Zie de serie “Van Estoril naar Zandvoort.


Octopussy (564)

zaterdag 27 augustus 2016
Toch nog heel even. Over die schikking die de Staatsloterij heeft getroffen met een belazerde gokker. Die had een rechtszaak aangespannen tegen de oranje walvis en om veel ruis op de lijn te voorkomen handjeklapten ze de zaak af met een bedragje van 4250 euro. De oranje diepzeeduiker zag zich in dit geval daartoe genoodzaakt "vanwege een samenspel van factoren". Hmm.
Bij handjeklappen gaat het over de vraag wat de een wil hebben en de ander bereid is te schokken. Ergens in de midden kom je dan uit. Eigenlijk wel heel veel drukte voor een aalmoes. Tenzij die aalmoes niet eenmalig maar maandelijks in het centenbakkie van die schrobber uit Bosch en Duin wordt gedeponeerd. Kijk, dan wordt het interessant. In ieder geval interessant genoeg om het voor de kadi te gooien. Toch eens even verder hengelen. U hoort nog van ons. Stay tuned.


Voor het kelen de kerk uit

vrijdag 26 augustus 2016
Het lijkt alweer een eeuw geleden. Maar het is nog maar een maand. Op 26 juli stampten twee net uitgekomen jihadjes de parochiekerk van het Franse Saint-Etienne-de Rouvray binnen, gijzelden wat klunzig het aanwezige hemelse personeel en verenigden uiteindelijk mesgewijs de 85-jarige pastoor Jacques Hamel met zijn schepper. Na een ontmoeting met de Franse schutterij volgden zij niet lang daarna Hamel's voorbeeld, zij het dat ze op een andere afdeling terechtkwamen. Nu het lullige: begin augustus wisten zowel de Franse als de Israëlische speenstreammedia te melden, dat vader Hamel's outfit op een lijstje van IS-doelen figureerde. En dat het desbetreffende lijstje al maanden voor de aanslag langs een cyberale sluipweg in bezit was gekomen van het in 2015 opgerichte Intsights. Een Israëlische onderneming uit Herzliya die onder leiding staat van ene Alon Arvatz, een “ex-medewerker” van de militaire inlichtingendienst Aman. Ja leuk, maar je vraagt je toch af wat er met dat lijstje is gebeurd? Werden de Franse smurfen gewaarschuwd? Werden vader Jacques en zijn personeel op de hoogte gesteld? Werd er een uitkijknon in de klokkentoren geposteerd? Voor zover wij weten niet. Een van de betrokken jihadjes kwam wel op een verlanglijstje terecht, nadat een buitenlandse smurfdienst (?) de stormbal had gehesen. Maar dat was het wel zo'n beetje. Niks over die kerk. Raar hè? Of toch niet? Twee Vandaag bellen? Dilemmallah.


Valt er nog wat te putten? (11)

donderdag 25 augustus 2016
Er is een actie op gang gebracht in Nederland. Free Baybasin. De Koerd die mede dankzij gemanipuleerde teepgesprekken levenslang op zijn norrenbord kreeg. Er zijn binnen dit complot met uw permissie een paar zwartepieten uitgedeeld: een aan kotervriend Joris Demmink en een aan de Turkse autoriteiten, die een paar getuigen van Joris' uitwedstrijden aan beide zijden van de Bosporus aan de korte lijn hielden. Merkwaardig is wel dat het Israëlische aspect van deze affaire totaal is ondergesneeuwd. Al kan je dat met het huidige weer nauwelijks voorstellen. Die teeps waren namelijk contractueel verzameld door de Israëlische onderneming Comverse en konden door onze eigen bromsnorren en aanverwante artikelen pas worden afgeluisterd cq. omgeploegd na tussenkomst van de Israëlische contractant. Ouwe meuk. Allemaal voorbijgekomen in onze Comverse-serie op de Followup-site (1). Waarom takelen we die vandaag dan toch weer op? Vanwege een bericht over Kobi Alexander. De vroegere baas van Comverse had via wat gevalletjes voorkennis op de beurs tussen 1998 en 2001 heel wat oneigenlijke poen in zijn spaargeit laten zakken. Toen hij in 2006 op de nominatie stond om naar binnen te worden getrokken nam hij samen met zijn famielje de poten naar Namibië. Om een langdurig verblijf in een kerker in Newark te voorkomen. Mei jl. keerde hij terug naar Manhattan, want voor de rest van je leven in Windhoek wonen is ook niet alles. Oorspronkelijk moest Kobi terecht staan voor nog 34 andere plasbeurten buiten de strafpot, maar na een deal met het Amerikaanse OM bleef er nog maar één zaak over. Kan ie toch nog tien jaar voor in de gleuf krijgen, maar gezien de coulante houding van Justitie tegenover Kobi's gappies in het kwaad en de navenante strafjes die dat duo kreeg opgelegd zal het ook bij Kobi wel meevallen. Mede vanwege de kennis die Kobi als ex-Comversebaasje draagt van de gebeurtenissen achter de coulissen in de aanloop naar het optreden van Osama's Flying Circus. Stel je voor dat ie gaat zingen tegenover de kerkerrabbi of briefjes gaat schrijven aan kennissen bij de speenstreammedia. Voor je het weet heb je naast de Hoekse en Kabeljauwse twisten tussen Hellary en the Donald en de revelaties over de Saudische betrokkenheid bij 9/11 een nieuw hok met herrie en en daar zit niemand op te wachten. Dus weet je wat: zand erover. Kalaharizand. Stay tuned.

(1) Mocht u echt geïnteresseerd zijn in deze materie neem een frisse duik in deze conspiracy. Heerlijk en helder.


Witte helmen (2)

woensdag 24 augustus 2016
Nog even over dat gewonde kereltje in Aleppo. Die door de “Witte Helmen” onder het puin vandaan werd gehaald, in een oranje stoel werd gedrukt en vervolgens werd gefotografeerd om de wereld te laten zien wat Adolf Assad en Vald Putin allemaal uitrichten. Nou zal u ons niet horen roepen dat die twee heren ikonen van een schone oorlog zijn, maar we worden wel misselijk van al die waaireclame via de glazen tiet en de rest van de speenstreammedia. Vooral als je weet, dat de fotograaf in kwestie, ene Mahmoud Rslan, zichzelf in het recente verleden ernstig heeft bezwadderd met een selfie waarop hij breed lachend staat afgebeeld met Mad Max-achtige leden van de Mohammedaanse eiliegroep Harakat Nour al-Din al-Zenki. Een groep die zich in juli dit jaar nog wereldfaam verwierf met de publicatie van een video waarop de onthoofding van een 12-jarig Palestijns jongetje te zien was.
Op zijn knuistjes getikt reageerde Mahmoud ondermeer met deze volzin:

I strongly hope that you understand the complexities of living and working in a war zone and hope you don't let this one photo distract from the story of the daily massacres of the Assad and Russian forces on civilians everyday”. Yeah. Right. Mahmoud maakt in ieder geval duidelijk aan welke kant hij staat. Aan de kant van de “rebellen”, Al Nusra, Harakat Nour, Ahrar al-Sham, IS (stiekem) en meer van dit soort uiterst beschaafde lentebodes.
Waar de Witte Helmen staan hebben we in aflevering 1 al aangestipt. Meer daarover vind u in dit artikel. Ook erg gezellig: de Nederlandse regering liet vorig jaar december weten in 2015 een bedragje van 20 meloen Pond te hebben geschoven voor civiele hulp aan de Syrische bevolking. Die hulp was deels bestemd voor het trainen en equippen van “civil defense teams to carry out fire fighting and search and rescue”. En wat liet “Flappie” Koenders ons in april van dit jaar weten? Dat ie 4 meloen euro uittrekt voor de Witte Helmen. Een organisatie die wordt geleid door James Le Mesurier. Een voormalige Britse militair, die ooit in Noord-Ierland en Kosovo namens Queen en vaderland gevochten heeft tot alles was tot wat het zijn moest. Tel uit je winst. Stay tuned.


Hill goes to hell (23)

woensdag 24 augustus 2016
Coy Copeland en Jim Clemente heten ze. Twee FBI-smurfen die op 2 juni van dit jaar dit verhaal in de Daily Mail wisten te lozen. Hellary zou volgens hullie Vince Foster (haar ouwe collega uit Little Rock voor wie een plaatsje in het Witte Gekkenhuis was ingeruimd toen de famielje Clinton in januari 1993 daar de ovale kamer betrok) in het openbaar zo gekoeieneerd hebben dat ie een week daarna op 20 juli van datzelfde jaar zelfmoord pleegde. Of gezelfmoord werd. Maar daar zullen we hier niet over hebben. Van die koeieneersessie was tijdens het officiële onderzoek een keurig rapport in elkaar gehangen en dat kwam samen met andere rapporten uiteindelijk terecht in dozen oud papier bij de National Archives. De ingehuurde kolommenvuller van het Britse dagvod ging ernaar op snor. Zal je het zelf wezen. Maar helaas Calvékaas, het verslag was op de plek waar het zou moeten liggen niet te vinden. Zeiden de boterletters van de National Archives. Wilde niet zeggen dat het er niet was. Misschien was het verkeerd weggelegd en ga dan maar eens zoeken.
Kunnen we een heel conspiratief verhaal aan vast knopen, maar voor je het weet word je benaderd door een dude van Twee Vandaag om de serie “Complot or not” te redden van de ondergang en dat willen we onszelf besparen. Niettemin moeten we nog wel even opmerken, dat wij de story van Coy en Jim niet helemaal voor lief nemen. Want waarom Hellary haar ouwe makker zo de grond in boorde blijft rijkelijk vaag. Daarom zouden wij graag nog even willen wijzen op onze bijdrage aan de discussie rond Foster's dood. Die gaat over een buitenlandse escapade van de deputy legal counsel eerder in die maand juli, die alles te maken had met een geheime financiële transactie. Op 7 juli meldde hij zich daarvoor aan de balie van hotel De La Paix in Genève. De rest vind u in aflevering 1 van de serie “De achterzijde van het beursschandaal op de site van de Morgenster. Veel plezier. Stay tuned.


Maffie (2)

dinsdag 23 augustus 2016
Ze zeggen dat die Willy Wonka ook een gezellige zuipschuit is. Net als Jan Kloot Juncker. Dus moeten we het volgende wel met een zak Jozo nemen. Willy heeft namelijk afgelopen vrijdag een metrostation geopend in Kharkiv en daar boerde hij licht zwaaiend dat de Oekraïners over een paar weken visavrij door het Vierde Rijk kunnen gaan zwalken. En ... dat er een nieuwe wagon poen onderweg was. Nou kan Willy dat allebei schudden. Hij krijgt helemaal niks. Hooguit nog meer wapens en ander oorlogstuig om de agressieve Russen het hoofd te bieden als ze door het kippengaas naar binnen mochten komen (1). Is daar op korte termijn sprake van? Volgens een meneer van het Pentagon niet. Zoals we nog uit de tijd van de MH-17ramp weten hangen in die regio nogal wat spionageoogjes in het zwerk. En die hebben geen extra drukte aan Russische zijde waargenomen. Maar wie weet is het bij een volgende demonstratie vals vendelzwaaien wel raak. Gewoon Putin blijven kietelen. Dat is ook maar een mens. Proost Willy.

(1) Zie "Hamsteren" van 22 augustus jl.


Maffie

dinsdag 23 augustus 2016
Twee oktober kan leuk worden. Voor het Vierde Rijk. In Oostenrijk gaan ze op die dag met zijn allen opnieuw een president kiezen. Omdat er vorige keer is gesjoemeld om de reichsangehauchte Van der Bellen in de positie van uithangbord te wurmen. Mocht deze keer de als nationalist te boek staande Norbert Hofer als eerste over de streep gaan, pist het Manneke in Brussel azijn. Want daar houden ze niet van nationalisten. Die zijn in staat om het hele Schengenverdrag naar de kloten te helpen. Dat geldt ook voor premier Viktor Orban, de Hongaarse buurman van Hofer. Die verrekte goulashvreter heeft voor twee oktober een referendum uitgeschreven. Mogen de pustaneros stemmen over de vraag of de EU zonder toestemming van het Hongaarse parlement een quotum vluchtelingen op een strandje van het Balatonmeer mag neerpleuren. Open deur. Een onderzoek van opiniesnuffelaars heeft recentelijk al uitgewezen dat zeventig procent van de Hongaarse bevolking baas in eigen land wil blijven. Met andere woorden: dat quotum kunnen ze op het Manneke's buikje schrijven.
Reichsführer Jan Kloot Juncker schijnt afgelopen weekend ergens gereuteld te hebben, dat grenzen de slechtste uitvinding ooit zijn. Maar wees eerlijk, alcohol mag er ook wezen. Hik.


Octopussy (563)

maandag 22 augustus 2016
Hop, daar dook de oranje walvis weer even op. In het nieuws van Neerland's speenstreammedia van vandaag. Het jolige dier bleek vorig jaar juli 4250 euro stiekem te hebben teruggeblazen naar een prijzenvisser die zich belazerd voelde. Nou zijn er nog 200.000 van die teleurgestelde hengelaars, maar die hebben nog niks teruggekregen in hun leefnet. Dus waarom die ene wel en de rest niet?
Op die vraag zou een woordvoerder hebben gehakkeld dat er tussen de walvis en de mazzelaar nog een ander akkefietje heeft gespeeld. Vandaar de deal. Geheimzinnig. Vooral als het gerucht juist is, dat dit eenzame vissertje uit Bosch en Duin afkomstig zou zijn. Want laat dat nou precies de lommerrijke plek zijn die een rol speelt in onze complotstory over de Staatsloterij die wij in deze serie naar buiten hebben gereden (1) en die Twee Vandaag nooit zal halen. Het zegt misschien noppes en van het bewuste bedrag wordt niemand meer zenuwachtig, maar curieus is het wel. Stay tuned.

(1) Zie de artikeltjes 423 t.m. 425 en verder...


Hamsteren

maandag 22 augustus 2016
Voor ons is het niks bijzonders. Wij worden al jaren door die zenuwenhamsters van Appie Heijn aangespoord om voedsel op te slaan. Voor als er iets ergs gebeurt. Dan heb je in de kelder, in je schuurtje, in je gangkast, in je kruipruimte of in je vriezer in ieder geval nog wat frikadellen, ovenschotels, spruitjes, krieltjes, plofkippenboutjes, bloembollen, chippies en meer van dat lekkers om de eerste weken fesoendelijk door te komen. Later kan je altijd nog die hamsters zelf opvreten. Een soort replica van de gebeurtenissen in Georgië toen stropdassenslikker Saakashvili dacht dat ie die beer kon lummelen. Mocht dat laatste zo zijn, dan kunnen we buuf Merkel gerust stellen. De inmiddels in Washington “met zijn roze overhemd” rondstruinende ex-premier Yatsenyuk heeft tijdens zijn regeringsperiode naar Oostduits/Amerikaans/Israëlisch voorbeeld een muur laten optrekken aan de grens met Rusland. Volgens wat wilde schattingen was daar een bedragje van ruim 150 meloen euro mee gemoeid. En still counting, want die muur is nog niet af. Nou ja, muur. Het blijkt om een hekwerkje te gaan dat sterke gelijkenis vertoont met de omheining van een of ander korfbalveld. En dat verklaart waarom een ploegje Oekraïense saboteurs zo makkelijk de Krim konden binnenhobbelen om de beer te treiteren. Gewoon even een schaar meenemen en hatseflats. Klaar is Keeski. Kwaaie tongen beweren trouwens dat voor kippengaas is gekozen in plaats van metselwerk omdat een deel van die 150 meloen zwaar is afgeroomd door hoge hotemetoten. Al dan niet gehuld in roze overhemden.
Maar goed, voordat het Russische leger dat hekkie heeft omgewalst hebben “wij” mooi de tijd om schuttersputjes te graven en “ho” te roepen.
Moeten wij hier ten westen van Elten en Tudderen ook massaal naar Appie om de schappen leeg te halen? Of is het allemaal grosse Kwatsch? En maakt het onderdeel uit van de door ons regelmatig uit de stal gehaalde strategie van de spanning? Kunnen collega's van de speenstreammedia eens aan Mark Damesfiets vragen hoe het nou precies zit met dat Kladderadatasch-denken van buuf Merkel? En of wij zorgeloos naar sport kunnen blijven kijken? Bij voorbaat dank.


Witte helmen (1)

zondag 21 augustus 2016
Zing met ons mee:

Tien december tien december, ja dat is een blijde dag.
Dat arm en rijk en oud en jong weer vrolijk wezen mag.
Tien december is de dag die vier je levenslang nog mee.
Want Nobel strooit met prijzen en dan roepen we hoezee
”.

Een van die prijzen is voor een persoon of een instelling die zoveel voor het behoud van de witte duif heeft gedaan dat hij, zij of het daarvoor op tien december een vetleren medallie, een diploma voor goed gedrag en een kleine meloen euro in de gleuf krijgt geduwd. Van sommige prijswinnaars krijg je pijn in je lijf (Obama, de EU). Maar we weten allemaal dat het in de meeste gevallen om een polletieke reclamestunt gaat. Zo ook dit jaar. Paus Frans de Eerste, sluiswachter Angela Merkel, atoomdealers John Heinz Kerry en Javad Zarif, een Congolese gynaecoloog, een Eritrese priester, een Japanse Boeddhist en lekkagespecialist Edward Snowden staan op het officieuze lijstje. Die laatste is naar wij aannemen aan het gezelschap toegevoegd om de humor er een beetje in te houden. Overigens kan iedereen daar nog een kandidaat onder plakken. Naar verluidt wordt er bijvoorbeeld in de nabijheid van het Witte Gekkenhuis hard gewerkt aan de kandidatuur van de Witte Helmen aka Syria Civil Defense. Een organisatie die volgens de door Sjors Sores en consorten gestiekte speenstream media reddend werk in Syrië verricht zonder aanziens des persoons. Of je nou slachtoffer bent van Adolf Assad, Nusrabaarden, Putinbommen, PKKogels, Pentagonia's, NATOnalen of Allah mag verder weten van wie of wat, de Witte Helmen staan paraat. Heeft u nog nooit van die jongens gehoord? Nou dan bent u zeker in Lloret de Mar geweest, want die witte ridders hebben kortgeleden nog flink aan de weg getimmerd. Ze hadden een klein gewond jongetje op de kop getikt in een vrijwel zeker door Adolf gestileerde puinhoop, op een oranje (!) stoel gezet en voor de eeuwigheid vastgelegd. Een selfie kon helaas niet. Het was overigens niet het eerste jongetje dat voor wereldwijde commotie zorgde, maar laten we dat maar als toeval beschouwen. Waar jongetjes al niet goed voor zijn tegenswoordig.
Hoe geweldig onpartijdig die Witte Helmen zijn kwam onlangs nog aan het licht in dit op 29 april jl op Youtube gepletterde filmpje. En er waren meer ongelovigen. Zelfs bij de FBI. Tien dagen voor de publicatie van dat filmpje arriveerde de hopman van de helmen, Raed Saleh, op Dallas Airport. Hij was door Interaction (een vergaarbak van globalistische hulpNGO's) en USAID (de hulpcover van de CIA) uitgenodigd om tijdens een vette gala op het schild te worden geheven en een bonus te ontvangen. @#$#%&@!! Waarschijnlijk door een administratieve blunder werd Saleh bij de vliegveldpoortjes door FBI-smurfen vriendelijk verzocht om meteen weer op te sodemieteren. Hij stond namelijk op een internationale no-flylist. Leuk zo'n gala zonder feestvarken. Dat schild liep Raed dus mis, de poen kreeg ie later alsnog in Turkije.
Merkwaardig detail bij deze les in klungelen: op 26 juni 2015 was de onafhankelijke hopman nog in New York om ten overstaan van de VN Veiligheidsraad een fel prevelement te houden tegen de oorlogspraktijken van Adolf Assad. Mogen we het een zootje noemen? Dat mogen we. Stay tuned.


Heli

vrijdag 19 augustus 2016
Wat te doen? Als je bij voorbeeld diamant, frekkabele olie en andere heerlijkheden in je grond hebt zitten en je dure toeristen kan lokken met het afschieten van al dan niet overtollig wild. Ware het niet dat een stel armoedzaaiers in je gemeenschap willens en wetens de boel versteert. Dan zit er niks anders op dan ze of tegen hun wil op een achteraffie te stallen of ze gewoon te kelen. Je moet vooruit in de wereld nietwaar. Binnen dat kader kwamen we dit artikel tegen. Over het lot van de Bosjesmannen in de Kalahari woestijn. En dan met name de exemplaren die weigeren hun eeuwenoude levensstijl aan te passen aan die van Coke, Kentucky Fried Chicken, televisieschermen van 5 bij 5 meter, heilige koeien met een stekkerdoos, een eiland in de keuken, Goegel, Wi en Fi, Sam en Sung en god mag weten wat nog meer verworvenheden die je niet kan missen. Die exemplaren schiet je af. Uit een heli. Uit een heli? Dat herinnert ons aan wat we al eens eerder in de aanbieding hebben gesmakt. Ging over eigenwijze Indiaanse krakers en de aanleg van beloftevolle teakplantages in het Amazonegebied. Absolutely fabulous. Bent u er klaar voor? Ga dan voorzichtig naar Octopussy (493) dd. 17 maart 2013. Indien van toepassing: doet u de koters maar even naar buiten. Die kennen wel “Helicopter, helicopter, mag ik met jou mee omhoog? Hoog in de wolken wil ik wezen, hoog in de wolken wil ik zijn. Helicopter, helicopter, vliegen is zo fijn”. Maar waarom zouden we dat lieflijke beeld dat ze hebben voortijdig naar de kloten helpen met gruwelijkheden die je met zo'n wentelwiek ook kan uitvoeren. Dat komt nog gauw genoeg. De tijd is net een antilope.


Een Specht maakt nog geen zomer (38)

donderdag 18 augustus 2016
Old soldiers never die. En dat geldt zeker voor Friedrich Adolf Specht. We hebben in de loop van de tijd in dit dossier toch een vracht narigheid over die ouwe laaienlichter en witwasser uitgestort. Maar fade away? Nee, nee. Dankzij een tip uit de samenleving trokken wij een interessante link boven water. Op 11 mei 1980 werd in Panama de SA Monex Holdings ter wereld gebracht. Drie heren maakten daar de dienst uit: onze Friedrich Adolf, ene Gunnar Stein en ... Jurgen Mossack. Ja, die. De SA was geen lang leven beschoren. Een jaar later werd ie al bijgezet. Maar de licht naar Sauerkraut en Bratwurst riekende heren verloren elkaar niet uit het oog. Na de nodige justitiële beslommeringen in Europa is Bobbie kennelijk weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde Panamese habitat. Dat mogen we concluderen aan de hand van officiële gegevens uit 2014. Op 22 oktober van dat jaar blaast hij geassisteerd door zijn alte Kameraden nieuw leven in een SA, die eveneens in 1981 de bietenberg was opgeholpen: Pesquera Rio Hato. Een lekker stekkie aan zee, waar je op je gemakkie van alles aan de haak kan slaan. Dit dossier? Gaat nog niet dicht. Stay tuned.


Olympic collateral damage

dinsdag 16 augustus 2016
Sharon van Rouwendaal goud. Dorian van Rijsselberghe goud. In de pijplijn: Marit Bouwmeester: goud. Ferry Weertman: goud. Allemaal in de wateren voor de kust van Rio. Gisteren in datzelfde water aangetroffen een been van een man. Kennelijk afgehakt bij de lies. Staat uiteraard hoog op het lijstje van aangespoelde trofeeën in de Braziliaanse hoofdstad. Maar wat ons betreft wordt die vondst overtroffen door die van vorige maand. Toen bleek in een plastic zak de kont van een vrouw te zitten. Je zal er in je eindsprint tegenaan bumpen. Wordt een bizar feestje in het Heineken House.


Soros geha(c)kt

dinsdag 16 augustus 2016
U moet het al ergens gelezen hebben. Onverlaten hebben zich toegang verschaft tot het inner sanctum van de Open Society Foundation. Het slagschip van de primus interpares onder de lentebrengers op deze aardkloot: Sjors Soros. Ooit de baas van onze avontuurlijke prinses Mabel. En wat hebben die onverlaten gevonden? Ondermeer een lijst van Europese vehikels die poen kregen van Sjors om ons een lente te bezorgen die aan zijn voorkeuren voldeed. En daaruit blijkt dat de Mabel-connectie wel degelijk een ruim spoor heeft achtergelaten bij ons achter de duinen.
Raadpleeg deze lijst uit 2014 en let dan met name op Kieskompas (!), Finance Watch, European Cultural Foundation, ProDemos, SOMO, Spior, Stichting Eurofact, United for Intercultural Action en Votewatch CIC. Compleet met hun roergangers. Fijn hè? Om zo'n suikeroompje te hebben. En zijn boodschap te mogen uitdragen terwille van zijn spaarvarken. Stay tuned.


Snuffelen achter het front

maandag 15 augustus 2016
Je moet het geloven willen. Maar er zouden momenteel zo'n 300 Amerikaanse Special Forces lieden hun boots on the ground hebben in Syrië. Om de rebellen en Al Nusra door de lente te helpen. Nou is het daar een chaos, dus wat heb je nodig? Intelligence. Je zou verwachten dat ze bij het Pentagon over redelijke contacten beschikken met befaamde snuffelclubs als NSA en CIA, waar ze naar wij aannemen zelfs weten hoe het seksleven van Mark Damesfiets in elkaar zit. Om eens iets interessants te noemen. Kennelijk was dat voor de luitjes van de vijfhoek niet voldoende. En daarom hebben ze de particuliere firma Six3 ingehuurd. Een logische keuze, want dat sixpack heeft op dit terrein al nuttig werk verricht voor de jongens in Afbaardistan. Je zou verwachten dat deze gespecialiseerde verzamelaars voor het ophengelen van hun info spoorslags naar Aleppo of andere Syrische speeltuinen afreizen. Gedeeltelijk is dat zo, maar een hele pluk ervan gaat zich ook settelen in Duitsland en Italië. Dus die hebben mazzel. Wat ze daar precies gaan uitspoken zullen ze ons niet aan ons snuffelapparaat hangen. Maar we zouden het wel heel graag willen weten. Vooral omdat het moederbedrijf van Six3 een ouwe bekende is: het ook in Nederland gevestigde CACI. En moeders heeft een reputatie van een uitgehongerde krokodil als het gaat om het verzamelen van informatie. U hoeft onze serie over Abu Ghraib maar op te slaan en u weet meteen weer hoe laat het is. Martelpraktijken waar je zo achterlijk van werd dat het pensioenfonds ABP het een leuke belegging vond. Misschien hanteren ze bij CACI en haar dochter nu aangepaste methodes. Maar we hebben er een hard hoofd in. Geopolitiek is oorlog. En dan is alles toegestaan. Stay tuned.


Een dief die geen dief was

zondag 14 augustus 2016
Laten we het eenvoudig houden. Stel je bent een eenvoudige immigrant en je hebt honger als een volwassen kameel. Maar jammer nou, je hebt geen poen bij je. En je zal het altijd zien, net als je honger hebt sta je bij de bakker voor de deur. Je denkt what the fuck en je gaat naar binnen. Je bent van plan om een paar heerlijke Bossche bollen te jatten. Wat gebeurt er? De bakker pakt de bollen voor je neus weg, verpakt ze netjes en zegt neem maar mee. Nog gekker, hij laat je weten dat als ze bij je thuis die bollen lekker vinden, dat je dan van hem het recept en de ingrediënten kan krijgen.
Helemaal flabberd ga je naar huis en jawel, iedereen vindt die bollen lekker. Dus wat doe je? Je gaat terug en onder het toeziend oog van de bakker en een bakkersmaat draai je je eigen, nog wat slordig ogende bollen in elkaar. Je krijgt het recept mee naar huis en dat stuur je naar je thuisland met de vraag of er daar interesse is voor Bossche bollen. Iedereen vond ze jammie en een avontuurlijke bank bleek bereid te zijn er poen in te steken. Je vertrekt met zijn gezinnetje back home en begint voorzichtig met de opbouw van een eigen Bossche bollenimperium. Met hulp van specialisten uit de Nederlandse bakkerswereld. Alles loopt crescendo. Alleen jammer, dat voornoemde bakkersmaat naar het lokale suffertje is gestapt en heeft verteld dat je het recept hebt gestolen. Nog jammerder, dat suffertje gooit de boel op straat en iedereen denkt nu dat je een vuile dief bent. Smurfen gaan nog wel op de bakkersmaat af om hem de bek te snoeren. Maar het is al te laat. Zelfs een speciale Kamercommissie onder leiding van een latere minister van Defensie en CvK sluit zich naar buiten toe bij het suffertje aan. Maar ben je een dief als je met medewerking cq. medeweten van de bakker, de specialisten uit de bakkerswereld, smurfen uit binnen- en buitenland en de borstelige premier van je gastland in je eigen regio Bossche bollen in elkaar hangt? Niet dus.
Zo lees nu eens, met deze eenvoudige saga in het hoofd, dit artikel van onze parlementaire complotdenker Ronald Raak. Ziet u het? Abdul Quadir Khan is en blijft een dief. Zucht. Mocht u zich nog wat dieper in de bollenmaterie willen begeven, dan kan u terecht bij het uit 2005 stammende artikel Miljoenen dodelijke slachtoffers op de site van de Morgenster. De winkel is open. Houdoe.


Tussen premies en piraten (143)

vrijdag 12 augustus 2016
Moet u dit even lezen. Vooral die uitspraak van ASR's gongmepper. Jos Baeten. Godsallejezus. Hoe krijg je het je bek uit? Overdreven? Neem dan op uw gemakkie deze serie nog even door. Met al zijn gechicaneer en kinderachtig getraineer. Het zou hem sieren om eindelijk dit dossier in goed overleg te sluiten. In afwezigheid van kadi's en beffen en in overeenstemming met het fonkelnieuwe credo van zijn verzekeringshut. Maar eerlijk gezegd hebben we daar een hard hoofd in. Misschien maken we er nog eens een rapje over. Beginnen met “Als ik boven op de Dom kom, kijk ik even naar benee. Dan zie ik het ouwe Grachie, Jos Baeten en wijk C”. Stay tuned.


Fuck (103)

donderdag 11 augustus 2016
Putin was pissig. Militair uitgedoste Oekraïense infiltranten zouden van plan zijn geweest om de infrastructuur van de Krim te ontregelen. Na wat piefpaf en schaarse dooien werden een paar van die Oekraïense bivakmutsen gevangen genomen en geroosterd. Tussen twee slokken door verklaarde de Oekraïense president annex Panamagarch Willy Wonka, dat Putin uit zijn nekwervels lulde en een smoes gebruikte om de aanwezigheid van het Russische leger in de regio op te krikken. Inclusief de rebelse Oekraïense gebieden. Kan. Putin is ook maar een mens. Maar het is ook best mogelijk, dat Willy gewoon niks wist van de geheime mutsenactie. Want de oorspronkelijke nazi-bataljons mogen dan officieel embedded zijn geraakt bij het Oekraïense leger, in de praktijk rotzooien ze af en toe gewoon buiten de legerleiding om. Ten behoeve van hun financiers. Onder wie Igor Kolomoisky, die door het optreden van de rebellen en van Vlad nogal wat veren heeft moeten laten. En als de rui eenmaal toeslaat moet je maar afwachten hoe lang die duurt. Recentelijk nog hebben de Krimse autoriteiten aangekondigd opnieuw inbeslaggenomen bezittingen van Igor ter waarde van zo'n 30 meloen dollar eind van dit jaar te zullen verpatsen (1). Om de verliezen van een stel onderdanen te compenseren. Die arme zielen raakten in het nog niet zo lang achter ons liggende verleden namelijk heel wat poen kwijt door het gerotzooi bij Igor's Privatbank. Dat Krimse initiatief moet als een rooie lap hebben gewerkt bij stier Igor, die bekend staat om het zeer kort door de bocht gaan bij dit soort zaken. U begrijpt waar we heen willen? Gelukkig. Want je weet maar nooit. Straks bedenkt die docudoedel van Een Vandaag zich en wil ie alsnog een notoire complotdenker als talking head introduceren. Brrrrr. Niet aan denken. Stay tuned.

(1) Bij een eerdere gelijksoortige actie is Kolo al spulletjes kwijtgeraakt ter waarde van 23,5 meloen dollar.


Rechtsgang (5)

donderdag 11 augustus 2016
Je denkt er niet elke dag aan. Maar in 1946 gingen de leiders van het Derde Rijk in Neurenberg wel degelijk voor de bijl wegens het voeren van een agressieoorlog. Dat kreeg toen het etiket “supreme international crime” mee. En dat was het ook. Op grond van het toen geïntroduceerde principe probeert de Irakese alleenstaande moeder van vijf koters Sundus Shaker Saleh al een paar jaar langs juridische weg compensatie te wringen uit zes niet onbemiddelde Amerikanski's: George W. Bush, Richard Cheney, Donald Rumsfeld, Colin Powell, Condy Rice en Paul Wolfowitz. In haar ogen verantwoordelijk voor de agressieoorlog versus Irak op grond van gehusselde info. En gelijk heeft ze.
In december 2014 werd haar civiele eis nog door de shredder gehaald. Op grond van de vermeende immuniteit van de zes hufters. Maar met het Chilcot rapport in de hand zocht ze het onlangs wat hogerop. Onder het credo “wat bij Blair kan moet ook bij Bush kunnen”. Het OM heeft inmiddels al bezwaar gemaakt tegen de introductie van ome John Chilcot's opus magnum bij het eventuele proces. Begrijpelijk, want als dit civiele proces inderdaad op gang wordt getrokken dan zijn de turnips done. Dan komen er nog meer rechtzaken tegen deze remakes van de jongens die in 1946 voor de kadi stonden. En niet tegen hullie alleen, maar ook tegen Barack O. en Hillary C.. Dit odd couple draagt verantwoordelijkheid voor de nog altijd voortwoekerende agressielente in Libië en Syrië, die al honderdduizenden mensen het leven heeft gekost. Justice for all? Forget it. Stay tuned.


Man? Paard? (3)

woensdag 10 augustus 2016
Het is onzin. Volgens professor Mensur Akgün. Collega Henri Barkey was inderdaad op de dag van de couppoging in het Splendid Hotel op Princes Island in Istanbul. Maar volgens Mensur uitgenodigd door regeringsgezinde bollebozen om samen met boze bollen uit Turkije, de USSA, Afghanistan en het Midden-Oosten over de toestand in Iran te babbelen. Een van hen was Ali Vaiz, Iran-expert van de International Crisis Group. Zei Mensur. En dat had ie beter niet kunnen doen. Want die “vredesgroep” heeft in haar gelederen een paar jongens zitten met een fors geblutste reputatie. Zoals daar zijn: Mort Abramovitz, Carl Bildt, Wesley Clark, Frank Giustra, Wim Kok, Javier Solana, George Soros en Larry Summers (1). Een fraai hok met lentebodes dus, waarbij met name de aanwezigheid van Giustra voor ons aanleiding was om even naar de fles te grijpen (2). En wat kreunt Mensur nog meer? Dat zijn in Turkije geboren vriend Barkey inderdaad connecties onderhoudt met de CIA (3). En dat Barkey samen met voormalig CIA-agent Graham Fuller voor de groene kaart van Fethullah Gülen heeft gezorgd. Tel uit je winst. Van je vrienden moet je het hebben. Stay tuned.

(1) Zie ook aflevering 20 van de serie “Mabeltje”.
(2) Zie voor Frankieboy ondermeer de artikeltjes “Adam, Gustavo, Frank en Hill” van 12 april 2015 en “Hill goes Panama” van 19 april 2016.
(3) Zie aflevering 2 van deze serie dd. 7 augustus 2016.


Haat (2)

dinsdag 9 augustus 2016
Loopt een gozertje door de stille straten van Verviers. De een fluit de stilte weg. De ander neuriet krakkemikkig een deuntje van K3. Dat 15-jarige gozertje doet het anders. Hij vraagt lopendeweg aan Allah om alle christenen te doden. Netjes in het Arabisch, anders verstaat Allah hem misschien niet. Zijn bede wordt op video vastgelegd en op het internet geplant. Al heul snel komt ie op het bureel van onderzoeksbureau Memri terecht en dat zorgt ervoor dat wij als chistenen of crypto exemplaren ook kunnen genieten van dit merkwaardige nachtelijke ritueel.
Het gozertje bleek een zoon te zijn van een Nederlandse haatbaard, die de Belgen al een tijdje proberen te lozen. Als die tiener nou gewoon een Vlaams reusje was geweest zou de vraag of ie misschien bezopen op weg naar huis was voor de hand hebben gelegen. Maar in dit geval werd ie nergens gesteld. Zonen van haatbaarden zijn namelijk q.q. nooit bezopen. Anders zwaait er wat. Inmiddels zijn de Belgische smurfen op zoek naar ons niet zo slimme gozertje. Om te kijken of ie namens zijn vader handelde of IS. En of ie van plan was om in de nabije toekomst Allah te assisteren bij het uitroeien van die gehate christenen.
Even iets anders. Dat onderzoeksbureau Memri aka Middle East Media Research Institute is een NGO, huist in Washington en beschikt over filialen in Londen, Berlijn en Jerusalem. Dat laatste is niet verwonderlijk. Het bureau staat onder leiding van Yigal Carmon. Een ex-kolonel van de Israëlische militaire inlichtingendienst Aman. Memri doet ondermeer aan vertalingen van alles wat los en vast zit in de Mo-pers. Om ons christenen een beter inzicht te geven van wat er in de Arabische en aanpalende gebieden allemaal groeit en bloeit en ons altijd weer boeit. Ooit besteedde het vermaarde Britse dagvod The Guardian er dit artikel aan. Het verandert niks aan wat er in Verviers gebeurd is. Maar voor selectief nieuws moet je wel een beetje oppassen.


Vrolijk 2017

maandag 8 augustus 2016
Zijn naam heeft hij niet mee, Alastair Crooke en dat hij niet met schuim op de mond "terreur" roept als de naam van Hamas valt zal hem in bepaalde kringen niet met dank worden afgenomen. De kans om uitgenodigd te worden op een van de recepties van Hellary zal wel tot nul zijn afgenomen na zijn artikel inzake de buitenlandse politiek van de VS (en impliciet van de EU). Als zomergast zal je hem niet op het scherm treffen.
De kern van zijn verhaal is dat de VS haar positie als wereldmacht kostte wat kost zal handhaven en geen concurrentie zal dulden. De wind uit Washington waait in de richting van een hernieuwde koude (desnoods hete) oorlog met Rusland of China. Je bent hiervoor of ertegen, de Europese regeringen volgen dit blindelings. Denk aan de Putin putin putin kreten in de media, als er bij voorbeeld een grote file in Oostenrijk staat. Soortgelijke kreten waren er ook ten tijde van Saddam in Irak, met de New York Times als grote propaganda machine. Die tijden zijn aan het terugkeren. Hellary is de vrouw die zo’n programma zal uitvoeren en Trump dreigt roet in het eten te gooien. Dat mag niet gebeuren.

"Some powerful figures clearly want any winding down of this “new” Cold War dead in its tracks. Trump’s questioning of the hostilities with Russia, of the purpose of NATO, and of the costs to the U.S. of it being a global hegemon have turned them cold. So, the war in Syria is also the war against Russia and both are absolute requirements by the US to keep Europe inside the American NATO camp - and if Europe leaves NATO the entire US financial franchise is finished. Does he (Trump) not understand, (these “ancien regime” figures seem to say,) that rapprochement and entente with Putin now, could bring the whole structure tumbling down? It could collapse America’s entire foreign policy? Without a clear Russian “threat” (the “threat” being now a constant refrain in the U.S. Beltway), what meaning has NATO? And without NATO, why should Europe stay “on side, and [do] the right thing?” And if Damascus, Moscow and Tehran succeed in emerging with political credit and esteem from the Syria conflict, what price then for the U.S,-led “rules-based” global order?" Het hele artikel staat hier.


Rio(ol) (2)

maandag 8 augustus 2016
Wij staan voor niks. Door een technisch mankementje heeft u misschien dit artikel niet kunnen consumeren. Hier is het nog een keer. Mannetje hè? Die meneer Fulman. Maar zijn hoogste baas mag er ook zijn. Die meneer Gleser. Lees en smul. Beide toppertjes blijken een verleden in het Israëlische leger te hebben en lopen bij hun wereldwijde activiteiten uiteraard netjes in de pas met de Mossad. Dat ISDS voor hun nering gebruikmaakt van de nieuwste technologische snufjes uit de Israëlische oorlogsindustrie zal u net zoveel verbazen als een emotionele Willy bij een wedstrijd van de hockeydames. Met name de in het Globesartikel vermelde verbinding tussen ISDS en Elbit Systems is interessant. Al was het alleen maar vanwege de drones en allerlei uiterst vernuftige koekeloersystemen die Elbit op de markt mietert (1).
De outfit van Gleser en Fulman heeft bij vorige sportieve uitspattingen in olympisch verband ook al zijn steentje bijgedragen aan de veiligheid. Maar dit is de eerste keer dat de hele organisatie ervan in hun handen is gedrukt. Toeval? Nee, nee. De president van het Braziliaanse olympisch comité is Carlos Arthur Nuzman, de hoeder van het spaarvarken Sydney Levy en Leonard Gryner trekt aan de communicatietouwtjes. Hoe eenvoudig kan het zijn? Uittrap, driehoekje, goal.
Is 2,2 miljard dollar niet wat veul voor het uit elkaar jagen van plukjes lokale favelabewoners? Of dreigt er echt gevaar? Nou, het onder leiding van de nogal omstreden Rita Katz opererende SITE Intelligence bleek op 18 juli jl. een digitaal herderlijk schrijven uit de cyberruimte te hebben gehengeld waarin kond werd gedaan van de oprichting van een IS-filiaal in Brazilië. En wat die van plan was begrijpt zelfs een dementerende ezel. Huizen er sinds die datum echt baarden in de Brazilaanse bushes? Of heeft Rita ze uitgevonden? Mocht u net als wij twijfelen geeft u zich dan even over aan het lezen van dit artikel. Het lost niks op, maar dan heeft u even een duidelijker beeld van SITE Intelligence en zijn akela. Het wachten is nu op twee jongens met een petje die ergens hun rugzakken hebben achtergelaten. Als ze niet komen opdagen is dat te danken aan ISDS. Stay tuned.

(1) Elbit heeft bij ons al twee keer gescoord. Op 24 juli 2014 en 18 februari 2015.


Man? Paard? (2)

zondag 7 augustus 2016
Toegegeven. Dat voormalige Mossadmeisje Einat Wilf bevond zich een beetje in de periferie van het Washington Institute for Near East Policy, het kind van AIPAC (1). Maar als we nog een beetje verder naar de buitenkant uitwijken vinden we onder het hoofdje “Our experts: outside authors” ene Henri Barkey. Een professor aan de particuliere Lehigh universiteit in Bethlehem. Nee, niet daar. In Pennsylvania USSA. En verder vervult onze Henri de functie van directeur van het Middle East Program van het Woodrow Wilson International Center for Scholars. Een instituut waar allerlei brains de huidige wereldproblemen bestormen.
Barkey deelt zijn leven met Ellen Laipson. Een voormalige smurfin uit de hogere echelons van de CIA, die zich net als haar hushpup Henri expert mag noemen op het terrein van Midden-Oostelijke narigheid, ook al tot de verzameling outside authors van het Washington Institute behoort en bij gelegenheid Barack O. adviseert iets te doen of te laten. Op zich vormen Henri en Ellen al een kostelijke cocktail voor fervente complotdenkers. Maar het feit dat Henri samen met ex-CIA agent en Fethullah Gülem-gabber Graham Fuller in 1998 het boek “Turkey's Kurdish Question” de bibliotheken heeft ingeslingerd moet bij de liefhebbers een acuut delirium veroorzaken(2). Met name in Erdoganistan. Daar priemden de autoriteiten de afgelopen week hun beschuldigende vinger dan ook naar dear old Henri als een van de duistere geesten achter de mislukte coup. Naast de Amerikaanse emeritus-generaal John F. Campbell (3).
Nou kan je daar als eenvoudige Een Vandaag docudoedel misschien weinig mee, maar Henri's activiteiten ten tijde van de coup werpen inderdaad vragen op. Op de avond van de 15e juli bevond hij zich namelijk in een speciaal afgehuurd zaaltje van het Splendid Hotel op Princes Island in Istanbul. Daar aanschouwde hij met een hele bups vooral buitenlandse analisten en academici tot in de ochtend van de zestiende het verloop van de coup op de teevee. Aan de hoteldirectie had ie al gevraagd om voor faciliteiten te zorgen in verband met de door hem voorgenomen live interviews met respectievelijk CNN en de Voice of America. Het kwam er niet van. Om half vier 'snachts wist hij nog wel voor de American National Public Radio uit te kramen, dat Erdogan ondanks het mislukken van de coup aan macht had ingeboet en voortaan steeds over zijn schouder moest kijken om te zien of er onraad dreigde. Wie precies tot Henri's invité's behoorden en waar ze zijn gebleven is nog niet op de stoep gezet. Het wachten is op de uitkomst van het Turkse smurfenonderzoek. Stay tuned.

(1) Zie de derde aflevering van de serie “Mazzel” dd. 3 augustus 2016.
(2) Zie aflevering 11 van de serie “Bombs away” dd. 30 april 2013.
(3) Zie aflevering 1 van deze serie dd. 27 juli 2016.


Rio(ol)

zaterdag 6 augustus 2016
We ruiken een rat. In oktober 2014 verwierf de Israëlische IT-firma International Security and Defense System (ISDS) de opdracht om in samenwerking met 30 andere bedrijven uit het land van Hava Nagila de veiligheid van het Olympisch gebeuren in Rio te verzorgen. Zat een prijskaartje van 2,2 miljard dollar aan, maar het arme gedeelte van de Braziliaanse bevolking kreeg een lekker fris Dijsselbloemetje uitgereikt aka een sigaar uit eigen doos en klaar was Carlos.
Wat gebeurde er in mei 2015? Onder druk van pro-Palestijnse activisten werd het contract gecanceld en kreeg de Braziliaanse firma Artel Recursos Humanos de kans zich te onderscheiden. Maar je houd het niet voor mogelijk: een kleine week geleden (!) werd Artel de berm ingereden en zat de organisatie van de Spelen zo goed als zonder beveiliging. Dachten we. Maar wat wist het Israëlische zakenvod Globes op 29 juli jl. te melden? Dit. Oftewel: die geringde organisatoren hebben de zaak gewoon besodemieterd. Om die kutactivisten en hun sympathisanten in de wereld de bek te snoeren. Goochem? Ja. Sportief? Nee. Stay tuned.


Hill goes to hell (22)

zaterdag 6 augustus 2016
Hatseflats. Weer een paar dooien. Allereerst ene Shawn Lucas. Op 2 augustus jl. werd ie levenloos aangetroffen op de vloer van zijn badkamer. Oorzaak van zijn heengaan? In ieder geval was het geen mankement aan zijn snorkelapparaat. Voor de rest stilte alom. Shawn was bij leven een Democratisch activist, die betrokken was bij de verdediging van de Democratic National Committee (DNC) in de zaak die aanhangers van Bernie Sanders in Florida tegen de club hadden aangespannen. Zij beschuldigden de club van frauduleus handelen ten faveure van Hellary bij de presidentsverkiezingen. Dat was voordat Wippieleaks het bewijs daarvoor naar buiten tilde en voorzitter Debbie Wasserman Schultz door de achterdeur naar buiten werd gefrommeld. Hoe dit ook zij, Shawn is dood.
Dan hebben we ook nog Victor Thorn in de aanbieding. Vic was een complottheoreticus met een hele bups boeken en andere hartekreten op zijn conto. Tot zijn beste werk wordt de trilogie over horny Billy en zijn vrouwtje gerekend. Wat deed Victor op 1 augustus? Hij is boven op een heuvel gaan staan en schoot zichzelf voor zijn kanus. Althans, dat is de officiële lezing. Maar dat Thorn de 2nd Amendment van de grondwet heeft gebruikt om zichzelf koud te maken gaat er bij de luitjes uit zijn directe omgeving niet in. Een nieuw Fostertje (1)? Wij zeggen niks. Straks krijgen we van Jet Bussemaker te horen dat we kinderzieltjes naar de kloten helpen. Nee dank u. Stay tuned.

(1) Zie voor de dood van Vince Foster ondermeer De achterzijde van het beursschandaal op de site van onze Morgenster.


Lone wolves (4)

vrijdag 5 augustus 2016
Ja hoor, we hebben er weer een. Een eenzame wolf. Dit keer gaat om een 18-jarig exemplaar met de geestelijke gesteldheid van iemand van dik onder de tien, die niet eens zelf zijn veters kan vastmaken. Ene Mahin Khan. Op 1 juli van dit jaar gearresteerd in Phoenix Arizona op beschuldiging van het plannen van terroristische activiteiten in zijn woonplaats in naam van de Taliban en IS.
Mahin was op zijn vijftiende tegen de FBI aangeblunderd nadat ie een van zijn leraren een dreigbrief had geschreven. Hij zeilde voor anderhalve maand een psychiatrische instelling binnen en bleef daarna onder medische begeleiding. En in het snotje van FBI-smurfen die hem regelmatig met een bezoekje vereerden. Ze voorzagen hem van een eenvoudig prepaid telefoontje en tijdens de gesprekken die volgden toonde Mahin zijn bereidheid om honderden mensen te kelen, een aanslag te plegen op een registratiekantoor voor rijbewijzen en een Joods gezelligheidscentrum.
In februari 2016, een klein halfjaar voor hun wolvenpup 18 werd, begonnen de Feds aan een officieel onderzoek en twee weken na zijn verjaardag trokken ze hem binnen. Nog geen week na zijn arrestatie mocht een jury zich uitspreken over de aanklacht en u voelt hem op een mijl komen: het bijeengeraapte zootje achtte Mahin schuldig aan het beramen van terroristische aanslagen. Op 20 juli bepaalde een kadi dat ie in de petoet moest blijven. Wel in een aparte kruipruimte om herhaling van de in de Amerikaanse kerkers populair zijnde zeepscene onder de douche en andere frivoliteiten te voorkomen. De pers was er uiteraard als de leghoenders bij om Mahin als het zoveelste voorbeeld van het wereldwijde jihadisme weg te zetten. Hij loopt een goeie kans om zich tientallen jaren te spiegelen aan Edmond Dantes. Mesjogge of niet. Het woord is aan de Leidse Sleuteltjes, de experts van Clungeldael en/of die deskundige bij het VU. Stay tuned.


MH17 avant la lettre

vrijdag 5 augustus 2016
Was het een jet? Of kwam de raket uit een pre-BUK installatie? De verhalen over het neerhalen van de DC-6 waarmee de Zweedse VN-secretaris-generaal Dag Hammarskjöld op 17 december 1961 op weg was naar Noord-Rhodesië verschillen nogal. Net als die rond de MH17. Maar de achtergronden zijn hetzelfde: geopolitiek en financiële belangen. Hammarskjöld was een voorstander van een onafhankelijk Congo. Inclusief de opstandige, ertsrijke provincie Katanga. Er waren nogal wat belanghebbende partijen, die dat even anders zagen. Met name de CIA (namens Wall Street), MI6 (namens de City), Belgische zakkenvullers uit de mijnindustrie en het Zuidafrikaanse Apartheidsregime. Niet om van verbazing naast de closetpot plaats te nemen dat er direct na de ramp allerlei complottheorieën de ronde deden. 18 jaar geleden leek een daarvan wat meer vlees op de botten te krijgen. In Zuid-Afrika waren namelijk documenten aangetroffen die suggereerden dat er inderdaad sprake was geweest van een complot om Dag definitief het bos in te sturen. Helaas ging het om kopieën en u weet wat dat betekent: die kunnen niet als bewijslast worden gebruikt. Maar vorig jaar zouden originelen zijn opgeduikeld. Met als klapstuk een uitspraak van Allen Dulles, die in 1952 generaal Bedell Smith was opgevolgd als opperhoofd van de CIA (1). Een kwootje. Komt ie:

Dag is becoming troublesome... and should be removed”.

Kort daarna kreeg Allen zijn congé van JFK. Naar aanleiding van de totaal naar de kloten gelopen operatie Zapata aka Bay of Pigs op Cuba.
Vandeweek kwam via de msm tot ons dat er een nieuw onderzoek komt naar de dood van Hammarskjöld. De CIA heeft altijd ontkend een vinger in de maïspap te hebben gehad. Kom op Clooney, zeg het. Stay tuned.

(1) Zie voor het intrigerende contact van beide heren met prins Bernhard in verband met de stichting van het Vierde Rijk Founding and funding dd. 18 januari 2014.


Het Complot (2)

vrijdag 5 augustus 2016
Zeg niet dat ze niet gewaarschuwd waren. Die onafhankelijke journalisten van Een Vandaag. De meisjes en jongens van hoor, wederhoor en opiniehengelen. In juli kreeg de redactie van het programma deze mail in zijn gleuf geduwd. Afkomstig van Hans Vogel, de initiatiefnemer tot de klacht aan het adres van het Institute of Security and Global Affairs (ISGA), een offshoot van de Leidse Sleuteltjes Universiteit (1). Reactie? Zit Whiskas in een blikkie? Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1 dd. 3 augustus 2016.


Slobo en de jurken (2)

donderdag 4 augustus 2016
Zit het in het weer? Willen de zwarte jurken van de Internationale Strafhut een wit voetje halen? Werden wij vandaag ineens fijntjes erop gewezen, dat ze Slobodan Milosevic eerder dit jaar vrijgesproken hebben van oorlogsmisdaden. Hij wilde volgens hullie een vreedzame oplossing van het conflict in het vroegere Joegoslavië. Heb je de djuvec ooit zo zout gevreten? Zo ben je een Adolf en zo een witte duif. Wel een vermoorde witte duif, maar toch. Moet u nog boodschappen doen? Nou, doe die dan maar eerst. Kan u straks onder het genot van een slokkie “what else” dit artikel even doorploegen voor wat meer ins en outs. Word je wijzer van.


Nog effe IMFFEN

donderdag 4 augustus 2016
Ze zijn gewoon blijven zitten waar ze zaten. Dat meisje van Lagarde en haar bende. Zwaar buiten de pot gepist in Griekenland, maar schaamte zit er bij dit soort lieden niet in en blijkbaar heeft niemand de moed of de power om ze naar huis te sturen. Aandacht in de pers? Mondjesmaat. Te moeilijk misschien. Te genant. En Christientje moet toch al voorkomen in verband met een cadeautje dat ze ooit aan avontuurlijk ondernemer Bernhard Tapie heeft geschonken. Mocht u desondanks toch wat meer willen snuffelen in deze materie dan kunt u zich uitleven dankzij deze mail. Veel plezier.


Slechte verliezers

donderdag 4 augustus 2016
Nu we het toch over ICTY hebben (1). Maart jl. zagen de Haagse Joegojagers zich genoodzaakt om Radicaal Partijvoorganger Vojislav Seselj vrij te spreken van alle negen beschuldigingen die het OM bij elkaar had kunnen vegen. Waaronder dingetjes als moord, vervolging, marteling, plundering en misdaden tegen de menselijkheid in Bosnië, Kroatië en Servië. Zoiets gaat ze uiteraard niet in hun kouwe jurken zitten, dus werd in Belgrado opnieuw druk uitgeoefend om drie handlangers van Seselj naar Den Haag te sturen. Opnieuw, want de hutbewoners hadden dat begin januari 2015 ook al eens gedaan. Het OM verdacht ze er namelijk van getuigen à charge nadrukkelijk te hebben toegesproken dan wel 500 piek te hebben aangeboden om hun wafel te houden. Maar de collega's in Belgrado zagen die uitlevering niet zitten. Volgens hullie waren ze alleen verplicht luitjes met de veewagen mee te geven als ze werden verdacht van oorlogsmisdaden en andere wandaden uit die categorie. En niet, zoals in dit geval, “contempt of court” oftewel belediging van het betrokken jurkenpanel.
Goh, wat doen we toch een moeite om een Joegoslavische kloothommel in een kruipruimte te wringen. Maar een oorlogsmisdadiger als Blair laten we gewoon vrolijk rond vliegen. Wat een baan. Hoewel, het betaalt best leuk en achter de duinen is het goed toeven. Johan had gelijk.

(1) Zie “Slobo en de jurken” van 2 augustus jl.


Hill goes to hell (21)

donderdag 4 augustus 2016
Dit zal je niet horen bij Een Vandaag. Dit? Wat dit? Nou dit. En het vervolg daarop over de Deep State in de USSA. Nee, in Hilversum houden ze het liever hierbij. Complotdenkers? Wie? Wij? Die Binney en die Napolitano zal je bedoelen. Klootviolen met een lage status en extreem-rechtse ideeën. Stay tuned.


Mazzel (3)

woensdag 3 augustus 2016
Toch nog maar even in zijn achteruit. Naar aflevering 1 van 24 juli. Daarin kwamen we op de propjes met ene Richard Gutjahr, die de onuitsprekelijke mazzel had met zijn videocamera zowel aanwezig te zijn bij de ontruiming van de boulevard in Nice als de depopulariseringsactie bij een MacDonald's in München. Richard bleek zijn leven te delen met Einat Wilf. Een uiterst intrigerend meisje dat vorig jaar nog op Bibi's kandidatenlijstje stond voor het Israëlische ambassadeurschap bij de VN. Na haar werk voor de Mossad en de Knesset trad ze als Adjunct Fellow toe tot het Washington Institute voor Near East Policy (WINEP). Mag je het misschien niet eens zijn met de polletieke keuzes van het instituut, ieder zijn meug zei de boer. Lulliger wordt het als je weet dat WINEP een volle dochter van is AIPAC (American-Israël Public Affairs). En wie bij god niet meer weet waar die AIPAC voor staat kan terecht bij onze imposante serie “AIPAC en de leugenfabriek” uit het jaar 2004. Opnieuw, het zegt niks over die aanslagen in Frankrijk en München, maar hebben wij even mazzel dat we een goed geheugen hebben. Stay tuned.


Hill goes to hell (20)

woensdag 3 augustus 2016
Lafarge is voor ons geen onbekend vehikel. De Franse cementreus maakte op 24 maart 2016 zijn entree in aflevering 45 van de serie Kafka in Zeist. Daarna kwam ie nog eens voor de bumper in de afleveringen 560 en 561 van de serie Octopussy. In dat laatste artikeltje wisten we uit te serveren dat Lafarge een deal met ISIS had gesloten om de cementfabiek in het kalifaat aan de gang te houden. Niet alleen in de vorm van kale cash, maar ook via de afname van olie. In potentie valt daar namelijk veel te bouwen en aan te leggen.
Naar nu blijkt uit journalistiek snuffelwerk en wippieleaks begaven de cementhaantjes zich niet voor het eerst op hachelijk terrein. Toen Saddammeke nog in het putje viel in Washington behoorde Lafarge tot het geheime netwerk van de CIA voor wapenleveranties aan snorremans. In die jaren deed Hellary Clinton juridische klussen voor het Franse bedrijf en trad beginjaren negentig zelfs toe tot de directie. In die periode van twee jaar werd het filiaal in Ohio voor de kadi gesleept wegens het illegaal verbranden van giftig afval bij het productieproces. Hellary verdedigde dat nummertje milieuvervuiling, maar Lafarge kreeg desondanks een boete van 1,8 meloen dollar voor de ballen. Kort daarna stapte de Amerikaanse directrice uit de directie vanwege de benoeming van haar geile Billy tot Democratisch presidentskandidaat. Een jaar later, toen Billy hoofdbewoner was geworden van het Witte Gekkenhuis, werd de boete verlaagd naar 6 ton. That's what friends are for. Of zijn we met die conclusie complotdenkers?
Hoe dit ook zij, die vriendschap tussen Hellary en Lafarge is na die vrijage nooit verbroken. De haantjes maken jaarlijks ferme bedragen over aan de Clinton Foundation en Eric Olsen, het baasje van LafargeHolcim, komt af en toe aanwaaien bij een wine and dine van het Global Initiative van Billy en Helly. Pay for play noemen ze dat in de wandelgangen. The Donald mag soms raar uit de hoek komen, een kreupel verleden hebben en “niet geschikt zijn voor het presidentschap”, hij is naar onze smaak ver te prefereren boven de Clintons. Stay tuned.


Het complot (1)

woensdag 3 augustus 2016
Gisteravond was het zover. Bij Een Vandaag. Er werd een serie over complottheorieën op gang getrokken. Op zoek naar het antwoord op vragen als: Waarom zijn die theorieën zo onweerstaanbaar? Waarom zijn ze tegenswoordig zo popi? Welke ingrediënten heb je nodig voor een ovenheerlijke theorie? Welke risico's zijn eraan verbonden? Hoe moeten media en overheden omgaan met complotdenkers? Is er een verband te leggen tussen dit verschijnsel en terrorisme?
Het is gebruikelijk dat voor de beantwoording van zulke beenhamvragen zogenaamde “experts” cq. deskundigen worden ingehuurd en vaak hengelen programmamakers bij de glazen tiet daarvoor in de onuitputtelijke vijvers van Clungeldael, de universiteit van de Leidse Sleuteltjes en andere bolwerken van het establishment. Zo ook in de uitzending van gisteren, waarbij twee uiterst gerenommeerde universitaire knoerten hun entree maakten: Jelle van Buuren en Jan-Willem van Prooijen. De eerste behoorde tot het elitaire wetenschappelijke gezelschap dat op 14 juni deze klacht voor zijn ballen kreeg (1). En Jan-Willem verdient zijn broodje bal bij de VU in Amsterdam. Wie heul erg nieuwsgierig is naar de success story van deze “haan met stront aan zijn poten” (2) kan zijn geluk op bij Goegel. Als u wat anders te doen heb bieden wij u hierbij een vluggertje aan. Rechtstreeks uit het AD van 19 november vorig jaar. Kwootje. Komt ie:

"Verspreiding [van een complottheorie, red.] hangt wel samen met lager zelfvertrouwen en een lage status. Maar sommige theorieën worden door een groot deel van de bevolking aangehangen. Complotdenkers zijn geen gekken. Daarvoor zijn het er teveel... Het kan het vertrouwen in de democratie ondermijnen en het kan ook tot geweld leiden. We weten dat complotdenken samenhangt met radicalisering. Complotdenkers zijn vaak of extreem links of extreem rechts. En wat je denkt stuurt nou eenmaal je gedrag... Hitler heeft de Holocaust voor een belangrijk deel verkocht aan de hand van het complot dat de Joden verantwoordelijk waren voor het verlies in de Eerste Wereldoorlog”.

Wetenschappertje hè, die Jan-Willem. Kan je zeggen, dat ie zijn mening in een makreelverpakking heeft geduwd en dat het effect ervan nul is. Maar het zal je gebeuren om als rechtgeaard complotliefhebber uit de losse pols te worden weggezet als een extreem-linkse of extreem-rechtse lowlife met een zelfvertouwen onder het vriespunt. En je theorie op een hoop wordt geveegd met Adolf's Ausradierung van de Joden.
Goeiemorgen. Over gevaarlijk gesproken. Mogen we Jan-Willem in dit verband even attenderen op de haast Goebbelse perscampagne versus Putin en de zijnen, de stiekeme betalingen en cadeautjes aan westerse topjournalisten en het stieken van wetenschappers door overheden en wereldconcerns? Is dat niet gevaarlijk? Stay tuned.

(1) Meer daarover en dan met name over de veelzeggende afhandeling van die klacht in een van de volgende bijdrages. (2) Een term die wij wel vaker gebruiken voor pedante kwasten. Hij is afkomstig uit het boek “Frank van Wezel's roemruchte jaren” van volksschrijver A.M. De Jong, die op 18 oktober 1943 binnen het kader van operatie Silbertanne door Nederlandse SS-ers werd vermoord. De operatie was eerder dat jaar op touw gezet bij een bijeenkomst van Duitse topmoffen en Britse speurneuzen in de Amsterdamse Mozes en Aäronkerk. Dat laatste is een complottheorie. Zie ook de serie Naar de kloten op onze Followup-site.


Wolken boven het paradijs (12)

dinsdag 2 augustus 2016
En wij in juni nog denken groenteboer kippenboer. Bij dat uitleveringsgevalletje van Sabrina de Sousa. Niet dus. Sabrina zit nog steeds in een redelijk opgetuigd appartement in Lissabon (1). In afwachting van een eventueel besluit in Milaan om de hele juridische procedure tegen haar opnieuw uit te kauwen. U weet nog waarom ze op haar vestje werd gespuugd? Juist. Wegens haar aandeel in een baardvluchtoperatie van de CIA en een plukje Italiaanse collega's in Milaan waarbij imam Abu Omar aka Hassan Mustafa Osama Nasr van de straat werd gehaald en overgebracht naar de Nijldelta voor een fris aantal martelsessies. Kwam niks substantieels uit. In plaats van vervolgens per ongeluk tussen de krokodillen te worden gedeponeerd keerde Abu terug in Milaan en waren de dadels gaar. Het hele team van snuffelsmurfen uit de USSA bleef uit voorzorg binnen eigen landsgrenzen. Behalve de hopman van de operatie, de uit Honduras afkomstige Robert Seldon Lady. Die dacht in juli 2013 fris en vrij even naar Latijns Amerika te kunnen hoppen, maar werd onverhoeds in Panama in een smurfenhokje geduwd. In verband met de aanwezigheid van zijn naam op een Italiaans verlanglijstje. De volgende dag snoof hij na een een-tweetje met Washington weer frisse lucht op. Maar het was wel even schrikken, want hij had in Italië acht jaar tegoed.
Sabrina blijft dus de sjakelien. Het vooruitzicht op vier jaar in een ruimte waar de dunne soep en een schrale portie pasta door een luikje worden geserveerd is geen pretje. In cassatie ging ze al voor nul aan de kant en inmiddels weet ze dat een nieuwe procedure er niet in zit. Moet nog wel op schrift aan haar bef worden opgestuurd. Maar dat Sabrina er gezellig bij zit, nou nee. Stay tuned.

(1) Vgl. de voorkeursbehandeling die Ng Lap Seng moment te beurt valt in New York. Zie aflevering 19 van de serie “Hill goes to hell dd. 29 juli 2016. Zo gaat dat met hot potatoes.


Slobo en de jurken

dinsdag 2 augustus 2016
Het is u misschien niet zo opgevallen. Maar we hebben een pesthekel aan die Internationale Strafhut in Den Haag. Een vooringenomen zootje zwarte jurken, dat zich willens en wetens beperkt tot het invullen van lege ruimtes in de Scheveningse petoet met figuren uit donker Afrika, het Midden-Oosten en de Balkan die zich weigeren te conformeren aan “onze” internationale politieke plannetjes. Wil niet zeggen dat we de betrokken heren graag zouden tegenkomen in het steegje naast onze stamkroeg bij een nummertje wildpissen na sluitingstijd. Maar recht moet recht zijn en voor iedereen gelden.
Een van de clubjes binnen de hut is het Joegoslavië Tribunaal. ICTY op zijn Engels. Ondermeer gestiekt door de internationale poenschuiver Sjors Soros. De ouwe baas van dat in ons Koninklijk Huis opgenomen meisje uit 'tGooi, dat zich indertijd aan de arm van Mo Sacirbey zo intrigerend bezighield met de Joegoslavische problematiek (1). ICTY heeft zich ondermeer onledig gehouden met het onder de wol stoppen van de Servische leider Slobodan Milosevic, die sinds mei 2002 een tijdelijk onderkomen had gekregen in Scheveningen. Op 11 maart 2006 werd Slobo daar totaal overleden aangetroffen. Een paar maanden later verklaarde het OM dat cliënt Milosevic een natuurlijke dood was gestorven. Geloof kan je leren. En wie dat niet kan in dit geval komt al gauw uit op een ander woord met twee o's: moord. Doorhalen wat niet gewenst wordt.
Aanleiding tot het ophalen van deze geschiedenis vormen twee nieuwe artikelen die vandaag over deze materie op het net zijn gepletterd: The Murder of Slobodan Milosevic en The truth behind the death of Slobodan Milosevic. Mocht u bijvoorbeeld op Schiphol wachten op uw vlucht of Joris Linssen, ga uw gang. Lezen mag nog.

(1) Zie de serie “Mabeltje”. Te vinden op onze Followup-site onder de titel “Mabel Wisse Smit.


Bukken (2)

dinsdag 2 augustus 2016
Ook toevallig. Daar hadden we het gisteren nog over. De FBI speelt een hoofdrol bij de beveiliging van de Olympische Spelen in Rio. Aldus het Amerikaanse dagvod de New York Times. Nou maar hopen dat alle lieden met een rugzak door lokale koddebeiers ondersteboven worden getrokken. Anders zien we het somber in. Stay tuned.


De drol die brulde

maandag 1 augustus 2016
Dick Zandee heeft vanochtend het nieuws gehaald. Wie? Dick Zandee. Nee, wij kennen hem ook niet, maar hij schijnt defensiespecialist te zijn bij Clungeldael. In die hoedanigheid legde hij een ei bij de Volksfiets. Dat ei was een reactie op gekakel van Bilderbert Koenders aka de Flapdrol in het Britse dagvod The Independent. Flappie beweerde daarin dat er extra internationale druk moest komen op de Syrische Adolf Assad om het beleg van Aleppo en bijbehorend vuurwerk te staken en zo een calamiteit als in Srbrenica te voorkomen. Zag Dickie even anders. Kwootje:

De oproep van Koenders is een diplomatieke noodkreet, geboren uit het idee dat we toch iets moeten roepen vanuit de beschaafde wereld. Maar de effectiviteit zal buitengewoon beperkt blijven zolang Rusland Assad steunt”.

Zonder twijfel zal Dickie met “beschaafde wereld” ons eigen Avondland bedoelen en dat is na “onze” geopolitieke slachtpartijen als bijvoorbeeld in Vietnam, Afbaardistan, de Balkan, Irak, Libië en Latijns-Amerika een term waarmee een defensiebolleboos wel heul voorzichtig mee om mag gaan. Voor de rest zijn we het met hem eens. Het is beter om als een kalashnikov de afgebroken vredesonderhandelingen met Adolf te hervatten. In plaats van de in Aleppo verblijvende baarden van Al Nusra nog zwaarder te bewapenen en zo inderdaad een replica van Srebrenica te forceren. En dat niet alleen. Als we een beetje afmaken kunnen die Syrische vluchtelingen gewoon terug naar eigen land en kan Erdogannef een dikke krijgen met zijn visa vrije ultimatum. Had Flappie ook wel kunnen bedenken schatten wij zo in, maar die moet naar zijn Amerikaanse baasjes luisteren en om zijn toekomst denken. Hm? Flap?


Another one bites the dust (2)

maandag 1 augustus 2016
Robert Menendez voelt zich zwaar in zijn klok en hamerapparatuur getast. Zoals u misschien weet is de Democratische senator van New Jersey vorig jaar april aangeklaagd wegens 14 gevalletjes van fraude en corruptie. Volgens hemzelf is ie in al die gevalletjes onschuldig, maar hij moest wel 1,5 meloen dollar schokken om zijn mening in alle vrijheid te kunnen uitkraaien.
Wie er gelijk heeft moet nog blijken, maar allicht dat er in zijn staat sukkels rondlopen die Robert hangende het onderzoek een zakkenvuller cq. een laaienlichter vinden en allicht heeft dat invloed op hun stemgedrag. Nou zijn de volgende senaatsverkiezingen pas in november 2018, dus wie dan leeft wie dan zorgt. Zou je zeggen. Maar Robertje ziet de bui hangen en zocht een rechtzaal op om de zaak van tafel te krijgen. Argument? Meneer vond dat zijn immuniteit als senator wordt aangetast.
De kadi stak met zijn ene hand een middelvinger naar het plafond en met de andere gaf ie een klap met zijn hamer. Robert kon het schudden. Mocht u meer willen weten over deze Groszmaul, dan kan u terecht bij de doorwrochte eerste aflevering van 6 april 2015. Fraude? Corruptie? You ain't seen nothing yet. Stay tuned.


Bukken

maandag 1 augustus 2016
De vliegende pannen zijn terug! Boston all over again. De Canadese Royal Mounties (RCMP) dachten waarschijnlijk wat de Feds kunnen met die broertjes Tsarnaev, kunnen wij ook (1). En wisten twee arme methadondroppies zover te krijgen, dat ze met een paar hoge drukpannen vol explosieve rotzooi op 1 juli 2013 de nationale feestdag in Brits Columbia versteerden. John Nuttall (daar heb je het al) en Amanda Korody werden door een team van in totaal 240 smurfen vijf maanden lang opgewarmd met cadeautjes en voedselpakketten. Tot ze bereid waren hun plannen tot het kapen van een waarschijnlijk gele onderzeeër en het in elkaar frutselen van korte afstand raketten te laten varen en een paar eenvoudige pannetjes op het vuur te zetten.
De droppies werden vorig jaar voor een jury gesleurd en die vond ze schuldig. Normaliter hadden ze levenslang streepjes mogen trekken op een kerkermuur, maar de kadi kreeg kouwe voeten en sprak ze vrij. Ze vond dat Johnnie en Amanda erin waren geluisd door de valse vendelzwaaiers van de RCMP. Of die nu op hun beurt worden vervolgd? Staat op hun vlag een Maple Leaf? Stay tuned.

(1) Zie de helaas wat slordig genummerde serie “Bombs away” op de pagina's van 2013 en 2014, waarin ook ondermeer voormalig CIA-agent Graham Fuller figureert. De Darth Vader van de momenteel wegens het vermeende bereiden van een flinke portie coupdöner in het nieuws zijnde Fethullah Gülen.


Hill goes to hell (19)

vrijdag 29 juli 2016
Goed. Er kan wel eens iemand merkwaardig dood gaan. Maar dat wil niet zeggen, dat daarom de achterliggende affaire ook meteen van de baan is. Zo hadden wij het op 4 juli jl. over het heengaan van John Ashe, die blijkbaar te weinig rekening had gehouden met de zwaartekracht tijdens een nummertje powerliften (1). De affaire waarbij Ashe betrokken was draaide om een Chinese bijdrage van 1,2 meloen dollar aan geile Billy's herverkiezingskas. Zoals vermeld was de illegale poen afkomstig van stenenschuiver Ng Lap Sen en sommige Amerikaanse volksvertegenwoordigers meenden daar de hand van de Chinese overheid in te zien. Om invloed uit te oefenen op de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zoiets als de “Russische hack” bij de Democraten in de huidige race naar het Witte Gekkenhuis, maar dan anders. Kortom, gelul dus.
Overigens vond de poen van Lap Seng zijn weg naar Billy's spaarvarken via de Chinese restauranthouder Charlie Trie, die voor zijn medewerking een paar jaar in een kerker mocht doorbrengen. Momenteel bevindt Lap Sen zich in verzekerde bewaring in New York. Niet in een of andere dump, maar in een appartement van 3 meloen. Verschil moet er wezen. De kans is groeiende dat ie na al die jaren alsnog aan de Amerikaanse autoriteiten mag uitleggen hoe dat nou precies zat met die 1,2 meloen die in 1996 naar Billy werden gesluisd. Oftewel, was er sprake van een tegenprestatie? Gevoegd bij het IRS-onderzoek naar de Clinton Foundation (2) en je kan op je wooden shoes aanvoelen dat de shark de sheriff nadert. Kan je wapperen met je Schoppen Vrouw, de hele presidentiële familie op het podium trekken, FBI-opperhoofd Come(d)y het enge e-mailbos insturen en de corrupte Hollywoodbende alarmeren, het zal niet helpen. Hellary's imago gaat volledig naar de kloten. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 14 van deze serie.
(2) Zie aflevering 18 van deze serie dd. 28 juli 2016.


Rechtsgang (4)

vrijdag 29 juli 2016
Eitje. Vorige week startten een stel nabestaanden van Britse militairen die tijdens de oorlog in Irak het loodje legden een inzamelingsactie. Om oorlogsmisdadiger Tony Blair voor de kadi te sleuren in een civiele procedure. Aan de hand van het rapport van ome John Chilcot (1). De Internationale Strafhut in Den Haag verrekt het om ook maar iets tegen dodgy Tony te beginnen, omdat ie niet uit donker Afrika, de Balkan of het Midden-Oosten komt. Dus wat moet je. De initiatiefnemers hadden 150.000 Pond nodig om de kar op gang te brengen en een paar dagen geleden was driekwart al binnen. We mogen aannemen dat begin volgende week de vlag in top kan. In verband met die eventuele procedure zal de inmiddels niet onbemiddeld geraakte ex-premier ook een befkantoor in de arm moeten nemen. Dat kost hem zelf niks. Wordt betaald uit een regeringspotje. Zo regelen we dat in Bilderkringen. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 2 van deze serie dd. 6 juli 2016.


Mazzel (2)

vrijdag 29 juli 2016
Er werd wat afgefilmd in Nice. Toen de boulevard werd ontruimd met een vrachtwagen. We hebben het al gehad over die gozer van Gutjahr, die zijn leven bleek te delen met een voormalige smurfin van de Mossad (1). Maar de dag na de day before dook op Facebook nog een video van de ontruiming op. Geschoten door ene Silvan ben Weiss vanaf het terras van restaurant La Canne à Sucre. Een eenvoudige in Frankrijk wonende Joodse magazijnbediende als je het geloven mag. Maar mag je dat wel geloven als de zoon van de ouwe Weiss na wat snuffelwerk Sylvain Benouaich blijkt te heten, stevig zionistisch in elkaar hangt en een interessant verleden met zich meetorst? Zo was Sylvain jarenlang veiligheidsagent bij het wijnimperium van baron Edmond de Rothschild en daarna 12 jaar lang vertegenwoordiger van het Israëlisch Export Instituut onder leiding van de legendarische Mossadtopsmurf Rafi Eitan (2). Bewijst dat allemaal wat? Nee, maar je zal zo'n mazzelaar wezen. Stay tuned.

(1) Zie deel 1 dd. 24 juli 2016.
(2) Zie voor Rafi onder andere aflevering 42 van de serie “Cold Turkey” dd. 11 januari 2008 en aflevering 2 van de serie “Smokkelwaar” dd. 22 februari 2014.


Kill the euro

donderdag 28 juli 2016
Mocht u eens denken dat wij notoire doemdenkers zijn. Moet u dit eens lezen.


Kosovomit (2)

donderdag 28 juli 2016
Het Vierde Rijk is net Oost-Groningen. Het barst van de scheuren. In Italië staan een stel banken op de tocht. De Duitse Bank heeft een loodgieter gebeld. Spanje en Portugal hebben van het Reichs Finanz Ministerium een jaar voorwaardelijk gekregen. Griekenland krijgt weer eens de roe. In Frankrijk kan je zelfs niet meer naar de kerk. De UK is uitgestapt en Turkije speelt haasje over met Moskou. Dus moet er snel wat positief nieuws opgepompt worden. Wat dacht u van de visa vrije toegang van Kosovaren? Die hebben zo hun best gedaan om hun corrupte land een fatsoenlijk verfje te geven, dat moet gehonoreerd worden. Volgens Reichsführer Jan Kloot Juncker en zijn junta.
Even terug naar 2013. Toen beweerde een onderzoeksbureau uit Belgrado dat luitjes die IS helemaal te gek vonden in Kosovo konden worden opgeleid. Zowel voor de strijd in de zandbak voor een echt kalifaat als voor guerilla-acties in kruisvaarderslanden. Belgrado. Belgrado. Dat zijn Serviërs, dus dat onderzoek zal wel nep zijn. Maar vandeweek stuitten we op verse berichten over die opleidingscentra in Kosovo en net over de grens in Albanië en Macedonië. Weliswaar opnieuw via Oosteuropese bronnen die tegen Vlad aanleunen. Maar stel nou, dat het waar is. Of een beetje waar.
Zouden we dan niet beter eerst even kunnen gaan checken? Voor we ineens worden geconfronteerd met plukjes visa vrije Kosovaren die een IS-cursusje hebben gevolgd en in Makkum of zo een dominee kelen. Gewoon voor alle zekerheid. Kunnen wij weer rustig gaan slapen. Stay tuned.


Hill goes to hell (18)

donderdag 28 juli 2016
“Jaws” ain't over till the sheriff meets the shark. En dat geldt zeker ook voor Hellary. Haar verkiezingsbootje mag dan al flink water hebben gemaakt de echte aanval moet nog komen. Die kan worden verzorgd door Wippie-Leak leider Assange, maar ook van totaal onverwachte zijde binnen denderen. Die van de Amerikaanse blauwe brievenbrigade. De Internal Revenu Service heeft namelijk aangekondigd op korte termijn een onderzoek op de rails te zetten naar de financiële ins en outs van de Clinton Foundation. Met name twee ondernemingen hebben de aandacht getrokken: Uranium One en de met een Amsterdamse connectie opgescheepte Laureate Education. Allebei vehikels die bij ons al eens op bescheiden wijze zijn uitgeserveerd (1). Maar mocht u nog iets meer willen weten dan kunt u zich hier uitleven. Oh en don't stop thinking about tomorrow. Stay tuned.

(1) Voor die uraniumgeschiedenis zie “Hill goes Panama” van 19 april 2016. En voor die Laureate revelaties kunt u terecht bij de afleveringen 10 en 12 van deze serie.


Man? Paard?

woensdag 27 juli 2016
Vroeger waren we nog niet zo bijdehand. Toen zeiden we nog “het staat in de krant dus het zal wel waar wezen”. We zijn nu wat goochemer en zoeken bij alles wat door de dagvodden en de glazen tiet wordt aangereikt naar de propaganda of de dubbele bodem. Zelfs bij het weerbericht. Dus ligt het voor de hand dat wij ook een luxe doos vraagtekens neerzetten bij een sensationeel bericht uit het Turkse dagvod Yeni Safek. Daarin werd beweerd dat de Amerikaanse emeritus generaal John F. Campbell de leiding zou hebben gehad bij de coup in Erdoganistan. Tot 1 mei van dit jaar was Johnny het opperhoofd van de International Security Assistance Force. Op die datum hing hij zijn stars and stripes aan de wilgen. Had ie er tabak van, was ie toe aan zijn pensioen of was het in verband met zijn “deniability” in verband met de geplande coup beter om ajuu paraplu te zeggen? Hoe het ook zij, Campbell zou binnen het kader van de Turkse operatie in totaal 2 miljard dollar via de United Bank of Africa in Nigeria en met assistentie van rond de 80 CIA-smurfen naar de spaargeitjes van de Gulenistische complotteurs hebben laten vloeien. Want voor niks gaat de maan op. Verder zou hij tot tweemaal toe in het geheim naar Incirlik en Erzurum zijn gevlogen. De twee door de Amerikanski's beheerste militaire bases in Turkije van waaruit ondermeer stiekempjes hulp werd verleend aan de Syrische lentebodes ISIS en Al Nusra tot die meesterhacker in Moskou roet in de döner mieterde. En de jets opstegen om de coup een beetje ballen te geven.
Je vraagt je af hoe zo'n dagvod aan die details komt. Uit de hardhandige verhoren van voornoemde complotteurs of dankzij gegevens van de meesterhacker? We zullen er zonder twijfel nog van horen. Overigens ontkent Campbell het hele verhaal. Hij is als emeritus nooit in Turkije geweest. Maar is dat in een ander dossier ook al niet eens weggejorist? Kortom, ook voor deze story geldt: aanpappen en erbij blijven (met dank aan Wim Sonneveld). Stay tuned.


Burgerwacht

dinsdag 26 juli 2016
Nee, je zal een haantje wezen. Mag je elke dag roepen “Je suis”. Met daarachter dan weer de volgende plek waar onschuldige medeburgers zijn gekeeld. Je suis Nice. Je suis Charlie. Je suis Saint Etienne. Je suis Montrouge. Je suis Saint Quentin. Je Suis Saint Denis. Je suis Etcetera. Kan je daar iets aan doen? Volgens Alain Marsaud wel. Het Republikeinse parlementslid heeft laten weten dat de Franse burgers zelf de handen uit de mouwen moeten steken en niet alles overlaten aan de blauwe cq. groene smurfen en/of aan particuliere veiligheidsfirma's. Er moet een soort burgerwacht komen. Zoiets als in Israël, waar je medeverantwoordelijk bent voor je naaste buren. Tenzij dat Palestijnen zijn. Dan ligt het even anders. Over de vraag hoe zo'n burgerwacht de vijand te lijf moet gaan als het moment supreme daar is liet Alain zich niet uit. Nou schijnt er ergens in het noordwesten van Frankrijk een dorp te liggen waar de inwoners voor ze ten strijde trekken gedrogeerd worden door ene dokter Panoramix. Onder protest van Ellen van Langen. Maar wat maakt het uit als het doel de middelen heiligt? Aucune flute. Dus Alain, op naar Armorica. En als je een grote kerel tegen komt met een menhir op zijn rug ben je aardig op streek. Aux armes citoyens!


Valse vlag (48)

maandag 25 juli 2016
Je durft het bijna niet meer te zeggen. Maar ten tijde van die reclame voor de Big MacGun in München was er in de buurt een grote smurfenoefening aan de gang. Die richtte zich op het redden van mensen bij ernstige gebeurtenissen. Vandaar dat het direct na het uitserveren van de broodjes kogel wiemelde van de smurfen en hulpverleners. Toeval? Natuurlijk.
Nog een detail voor lekkerbekken: die Ali David Sonboly had een onklaar gemaakte Glock gekocht via het internet. Kwam uit Slowakije. Net als die spulletjes die in Parijs werden gebruikt om Charlie Hebdo de bek te snoeren en de klandizie van een kosherette te millimeteren. Vraag blijft wel wie Ali had ingehuurd om die Glock weer gebruiksklaar te maken en waar ie de kogels vandaan had. Het zal wel ISIS worden. Kwestie van tijd. En dat van die Israëlische link (1)? Toeval. Sure. Stay tuned.

(1) Zie het artikeltje “Mazzel” van gisteren.


Poetin, Poetin, you little devil

maandag 25 juli 2016
Het is nog niet in het publieke domein gemieterd. Maar wat dacht u van deze: Poetin heeft ervoor gezorgd, dat een paar putdeksels op de Champs Elysée extra waren aangescherpt. Daardoor kreeg Dylan Groenewegen een lekke band en kon ie niet meesprinten bij de laatste etappe van de Tour de France.
Wel in het publieke domein: Poetin heeft opdracht gegeven de e-mails van de Amerikaanse Democratische Partij te hacken en die een dag voor de Conventie te publiceren. Daar was ondermeer uit op te takelen dat de leiding van de partij vuige activiteiten heeft ontplooid om Hellary's Democratische tegenstander Bernie Sanders op zijn bek te laten gaan. En knokploegen op de bijeenkomsten van haar Republikeinse tegenstander Trump heeft afgestuurd om voor vette eilie te zorgen. Inmiddels heeft partijvoorzitter Debbie Wasserman Schultz de pijp aan Bill gegeven en lacht Poetin in zijn rooie vuistje. Het is wat hè?


Mazzel

zondag 24 juli 2016
Je houdt het niet voor mogelijk. Journalist Richard Gutjahr was zo gelukkig om op 14 juli aanwezig te zijn bij de aanslag op de boulevard in Nice, waarbij 84 mensen de dood vonden en Bono goddank tijdig werd afgevoerd door alerte smurfen. Richard filmde de gruwelijke gebeurtenissen en keerde terug naar zijn woonplaats München. Daar viel hij niet meteen met seine Nase in der Butter, maar veel scheelde het niet. Ruim een week. Op de 22ste was Richard namelijk zo gelukkig om aanwezig te zijn bij de aanslag bij een MacDonald's in zijn woonplaats. En opnieuw kon hij boeiende plaatjes schieten. Nou zijn de wonderen de wereld niet uit, maar Richard deelt zijn woelige leventje met Einat Wilf. Een Israëlisch meisje uit de nabijheid van ex-premier en ex-minister Ehud Barak, lid van de Knesset en voormalige smurfin van de Mossad. Bewijst dat iets? Nee, maar je zal zo'n mazzel hebben.


Fout

zondag 24 juli 2016
Malik Azmani heet ie. Malik is een Kamerlid van de VVD. En wat voor een. Hij laat vandaag (blote bene via de Telegrof) weten, dat in zijn visie de Nederlandse overheid de rug moet toekeren aan Turkse organisaties die banden onderhouden met “extremisten, terroristen en Islamitische fascisten”. Is dat even flink van Malik of niet? Alleen zouden wij graag van hem willen weten of de Nederlandse overheid dat ook moet doen met Oekraïense organisaties die banden onderhouden met extremisten, terroristen en fascisten in Kiev en omgeving. Want Malik zal toch niet van mening zijn dat een Turkse “ist” heel wat anders is dan een Oekraïense soortgenoot. Hm?


Rechtsgang (3)

zondag 24 juli 2016
Het is dat er een heli uit de Libische lucht is geschoten. Anders hadden we nooit geweten dat er militaire haantjes achter Tripoli opereerden. Wat moesten die daar? Baardbestrijding? Of had het te maken met de vrijlating van Saif Khadaffi en diens mogelijke terugkeer aan het polletieke front (1)? Dat zou niet zo prettig wezen voor Parijs. En dan met name voor Sarko, die ook al bezig is met een polletieke wederopstanding (2). Opvallend is trouwens, dat de Haagse Internationale Strafhut om uitlevering van Saif heeft gevraagd. Om hem te berechten voor zijn vermeend tuinieren in de Libische killing fields toen de westerse lente daar uitbrak. Saif's bef heeft er al op gewezen dat zijn cliënt daarvoor al een paar jaar in de woestijnpetoet heeft gezeten en dat ie volgens internationaal recht geen twee keer voor hetzelfde kan worden gestraft (ne bis in idem). Daar zullen de Haagse jurken waarschijnlijk schijt aan hebben. Hun opdracht is om klootviolen uit de Balkan en donker Afrika een langdurig verblijf in de Scheveningse kerker te bezorgen en daar houden ze zich aan. Tenslotte worden ze daarvoor betaald.
Een schril contrast: Vandeweek liet voornoemde Strafhut weten, dat de USSA, de UK en Australië in de jaren 1965/1967 medeverantwoordelijk waren voor het aanleggen van een stel killing fields in Indonesië en bijbehorende rituelen als het martelen van gevangenen en het planmatig verkrachten van vrouwen en koters. Naar schatting werden toen 500.000 burgers gerooid. Gelukkig waren het allemaal opstandige communisten en wees eerlijk, dat was een goeie reden om ze er massaal onder te schoffelen. Zonder twijfel leven er nog een hele stoot uitvoerders van deze operatie, maar als de huidige Indonesische president sorry zegt vindt de Strafhut dat voldoende penitentie voor de massamoord. Die president voelt daar geen donder voor. En verder? Verder niks. En zo heurt het ook. Stay tuned.

(1) Zie het artikel Will Ghadafi's son be Lybia's next leader?.
(2) Zie ons artikel Pik in het zand van 17 maart 2011.


Fecundo adios

vrijdag 22 juli 2016
Zomer in Zeeland. En wat voor een. Gisteravond kregen wij vanuit Middelburg dit cadeautje aangereikt. Die Jan S. is in onze annalen uitgebreid terug te vinden als Jan Schorsy en Fons S. wat minder uitgebreid als Fons Schirris. Twee laaienlichters die heel wat Nederlanders knollen voor Costa Ricaanse citroenen hebben verkocht, waarbij uiteindelijk zelfs de knollen niet bleken te bestaan. Mocht u de dringende behoefte hebben om wat dieper in deze zaak te duiken raden wij u aan het volgende te goegelen: Celstraf voor grootschalige fraude Middelburg – De Rechtspraak.
Een andere mogelijkheid om uw hart op te halen is onze serie “Fecundo. Daar komt een zootje rap en roet voorbij, dat wil je niet weten. Van Jaap de Bode tot Geurt Roos, van Robbie van de Rhee tot Willem Endstra. En wat Fons betreft is misschien het op de pagina van 2009 terug te vinden serietje TRE, wat is daarmee? ook heel aangenaam om nog eens door te struinen. Al was het alleen maar vanwege de aanwezigheid van Palm Invest-illusionist Danny Klomp, bij wie indertijd een teen werd verwijderd maar zijn leut gespaard bleef. Of we ook hilarische dingen hebben meegemaakt in al die jaren. Nog veel plezier vandaag.


No summer in the Citi (2)

donderdag 21 juli 2016
We zetten hem weer eens even in zijn achteruit. Naar 28 mei 2001. Wij deden toen kond over de Servische sigarettensmokkelaar Stanko Subotic. Die bleek een heel vet bedrag te hebben ondergebracht bij de Citibank in Zürich. Uiteindelijk werd ie in de kraag gevat en in 2008 kwam ie voor het eerst voor de kadi. Er ontstond een indrukwekkende charade die tot gisteren duurde. De verdachte werd vrijgelaten bij gebrek aan voldoende bewijs. Feestje voor Stanko.
De werkelijke reden mag worden gezocht in de bedragen die hij indertijd stiekem aan allerlei Servische hotemetoten overmaakte om ongestoord zijn gang te kunnen gaan. Heel wat van die hotemetoten hebben na de oorlog met hun buurtjes hun positie geconsolideerd. En spelen een rol bij de nogal stroef verlopende onderhandelingen met de junta in Brussel over toetreding tot het Vierde Rijk. Leuk hè? En Stanko's poen bij de Citi? Horen we nog. Stay tuned.


Bye bye Bibi (4)

woensdag 20 juli 2016
Nee, jammer. We weten het niet. De jongste zoon van Bibi Netanyahu, Yair, zou een vals paspoort hebben gekregen van de Mossad. Op verzoek van pappa. Nou lijkt het ons stug, dat ie dat document nodig had voor binnenlands gebruik. Voor zijn veiligheid buiten zijn landsgrenzen misschien? Is mogelijk, maar de zoon van Bibi zal daar niet rondspankeren zonder een leger oortjes om hem heen. Dus denk je al gauw dat Yair dat valse paspoort nodig had voor praktijken die mogelijk het daglicht niet konden verdragen. Zoals bijvoorbeeld wat poen door een wasstraat trekken. Al dan niet voor eigen rekening of voor die van pappa. Nou het leuke. De naam die op dat valse paspoort prijkt is opgedoken in de Panama Capers. En dan nu het minder leuke: we weten de naam (nog) niet. Maar volgens Israëlische bronnen zweeft ie al vlak onder de oppervlakte. Dus wie weet kan binnenkort de vlag uit. Er is trouwens nog een affaire rond Bibi die zich in Tel Aviv en omgeving ontwikkelt en die ook te maken heeft met het wassen van poen. Maar als u het niet erg vindt bewaren we die nog even. Tot de temperatuur weer rond de 25 graden schommelt. Stay tuned.


Odin in Grunningen

woensdag 20 juli 2016
Er wonen, werken en studeren zo'n 2000 Finnen in Nederland. De meerderheid strijkt niet ver van Schiphol neer in Amsterdam. Maar opvallend is de populariteit van Groningen onder de Nederlandse Finnen.
Misschien vinden ze het er lekker rustig, net als bij hen thuis. Of wellicht kunnen ze het er goed vinden met de plaatselijke bevolking. Want Finnen zijn net als Grunningers echte binnenvetters. Hoe dan ook, opeens waren de Finse Grunningers in het nieuws en niet zo'n beetje. Leest en huivert. Hier in Finland zijn die Odinners trouwens alweer op hun retour. Maar de reden daarvan is helaas niet dat justitie hun burgerzin onwettig heeft verklaard of dat Finnen met fatsoen in hun donder 's nachts op de loer liggen om die gasten een lesje te leren. Nee, triest feit is dat bijna een jaar na de aankomst van ruim 30.000 asielzoekers in Finland inmiddels 80 procent van die mensen een negatief besluit over hun aanvraag heeft gekregen of tegemoet kan zien. Irak, Afghanistan en Iran zijn door Finland tot 'veilige' landen verklaard waarheen mensen dus teruggestuurd worden, gezinshereniging is sinds enkele maanden vrijwel onmogelijk gemaakt en de grens met Rusland is sinds maart potdicht "voor iedereen die niet de Russische of een EU-nationaliteit bezit".
Een advies aan de Grunningers met een hart in hun donder: er zijn bij jullie weer honderden studenten op zoek naar een kamer, onder hen vele uit Finland. Vraag ze bij de onderhandelingen over de huur ook hoe ze denken over de multiculturele samenleving in het algemeen en vluchtelingen in het bijzonder. Begint er eentje over dat ie geen racist is maar... dan weet je genoeg, toch? (JoopFinland)


Een legostukje van 9/11 (9)

dinsdag 19 juli 2016
Zou het kunnen? Dat het plan voor het Flying Circus-optreden in Mount Kenya Safari Club van de tekentafel is gerold? Gezien de geschiedenis van de Club en de aanwezigheid van Saudische royals, hun geheimsmurf Omar al-Bayoumi en een varia aan bevriende westerse touwtjestrekkers op de ledenlijst van de Club is dat zeker mogelijk. Vooral als je bedenkt dat hun illustere voorgangers successievelijk betrokken waren bij historische listigheden als de Bay of Pigs-operatie en alles wat erop volgde, de moord op JFK, de Nugan Hand affaire, de Lockheed-affaire, de Iran Contra affaire en het schandaal rond de BCCI. Om eens een vaasje leeg te gooien. En zoals we in de vorige aflevering al even lieten doorschemeren: een donkerrood gevoel van gelukzaligheid overvalt ons als er een Nederlandse link te leggen valt. Zoals bij scrabble, maar dan anders. Roder. Die link bleek prins Bernhard te zijn, die graag bereid was om Agha Hassan Abedi, het baasje van de BCCI, in zijn Panda Club op te nemen. Ter bescherming van de wildstand. Verder deelde onze voormalige verzetsvierder en Abwehrspion zijn betrokkenheid bij de Lockheed-affaire onder andere met Adnan Khashoggi. De Jeffrey Epstein avant la lettre die in de eerste helft van de jaren zeventig het roer van de Mount Kenya Safari Club in handen nam. Samen overigens met ene Edward K. Moss. Een Amerikaanse p.r.-grootheid, die zich in de jaren zestig al had gemanifesteerd bij operaties die de met hetzelfde DNA uitgeruste CIA en de mafia op touw hadden gezet om Fidel Castro uit de weg te ruimen.
Deze Edward was getrouwd met Julia Cellini. De zuster van haar broers: Dino en Eddie. Mafiose gokbazen, die onder andere samen met bankier en Bernhard-gabber Tibor Rosenbaum een paar wasstraten beheerden voor toenmalige topper Meyer Lanksi. In diezelfde periode doken de gebroeders op in de roze buurt van Amsterdam in een gokproject dat was gesitueerd in het roze buurtterritorium van de legendarische Maurits de Vries aka Zwarte Joop. Ook al geen terra icognito voor de beschermheer van rhino's en andere toeleveranciers van obesitasjes en virielpoeder. Daarnaast maakten voornoemde topgokkers binnen deze context furore op allerlei Caraïbische eilandjes. Ondermeer via de firma Resorts International die in de jaren tachtig zou worden overgenomen door Donald Trump (1). Kortom, de Mount Kenya Safari Club huisvestte een mix van schorriemorrie, dat voor een deel zelfs stamde uit de categorie “Too big to jail”. Waren zij in staat om 9/11 te organiseren met wat voor doel dan ook? Nou, ze hadden in ieder geval de macht en de poen. Dus u mag het zeggen. Stay tuned.

(1) Zie “The Donald Connection” dd. 28 februari 2016.


Je suis Nice?

zondag 17 juli 2016
Die Mo Lahouaiej Bouhlel was een krabber. Huwelijk aan gort. Zelf niet lekker onder zijn kruin. Laagbetaalde baantjes. Wat doet ie? Hij huurt een vrachtwagen en jaagt hem na het 14 Juillet vuurwerk over de Boulevard des Anglais in Nice. Dwars door de menigte. Pure frustratie? ISIS? Of misschien toch iets anders? Lees dit en vraag je voor de zoveelste keer af of een nieuwe pluk gladiolen dit soort afschuwelijke gebeurtenissen organiseert om een of ander politiek doel te realiseren. Nice? Not so nice at all.


Een legostukje van 9/11 (8)

zondag 17 juli 2016
Zware bevalling. Vederlichte baby. Weinig nieuws in die befaamde geheim gehouden 28 pagina's van de Amerikaanse parlementaire enquête over de Saudische betrokkenheid bij 9/11. In wezen wisten we alles al. Mocht u toch nog zelf even van uw Specsavers gebruik willen maken vindt u de hele zwik in dit artikel terug. Wat wist een woordvoerder van het Witte Gekkenhuis gisteravond te boeren? Dat de CIA tot de slotsom is gekomen, dat de oliejurken uit Ryadh en omgeving geen rol hebben gespeeld bij het optreden van Bin Laden's Flying Circus. Nog een kwootje toe. Komt ie:

Het bevestigt wat we al lange tijd dachten: Saudi Arabië is niet medeplichtig aan de aanslagen”.

Ongelooflijk. Nou ja, ongelooflijk. We hebben net gelijksoortig gelul rond haar van Clinton achter de rug. Die had wel degelijk staatsgeheimen op haar onbeveiligde privé pc gestald. Ze waren haar bezorgd door een postbode van de firma g-mail. Alleen daarom al had ze met een rotgang voor de kadi gesleurd moeten worden. Maar na een babbel met geile Billy en een welwillend knikje van FBI hoofdman James B. Come(d)y besloot advocaat-generaal Loretta Lynch Hellary's onvergeeflijke activiteiten af te doen met de term “slordig”. Vervolgen? Are you nuts? Die twee gevalletjes bij elkaar bevestigen overigens wat wij al lang dachten: inlichtingendiensten zijn vehikels die ten dienste staan van de 1 procent en zijn aanhang. Niks meer, niks minder.
Nog even in de nastoot. Zoals de aandachtige lezer al heeft opgepikt is een van de Saudi's die in de 22 pagina's een flinke beurt krijgt ene Omar al-Bayoumi. Iemand die bij ons op 13 april 2012 al eens in dezelfde context voorbijkwam in aflevering 7 van de reeks “Deuss en de Ruskies (1). Zij het, dat wij daaraan nog een extraatje toevoegden. Omar was namelijk lidmaat van de Mount Kenya Safari Club. Eind jaren vijftig opgericht door de Amerikaanse olieboer annex luxe stenenstapelaar annex casino eigenaar Ray Ryan, Hollywoodster Willam Holden en de Zwitserse financier Carl Hirschmann. Ryan koos in oktober 1977 onvrijwillig het luchtruim en keerde kort daarna samen met duizenden stukjes van zijn auto op aarde terug. Daarmee werd een oude rekening vereffend door mafioso Marshall Caifano, die bij het pokeren door Ryan werd gepiepeld voor 60.000 groene flappen en vervolgens door een valse verklaring van Ryan tijdelijk wat krap behuisd raakte.
Mount Kenya Safari Club zag er in die jaren een stuk ruimer en ook deftiger uit en verschafte onderdak aan lieden die op het oog van een hoger kaliber waren dan Caifano. In de beginnen hing er ouwe meuk rond als Winston Churchill, Lord Mountbatten, Bing Crosby, Bob Hope, John Wayne, Clark Gable en Walt Disney. Maar later kreeg de club een heel ander karakter. Toen Adnan Khashoggi in de jaren zeventig zijn entree maakte en de club de thuisbasis werd van topsmurfen, wapenhandelaren, diplomaten, louche bankers en aanverwante artikelen als prins Bernhard (rip), Henry Kissinger, Paul van den Boeynants (2), Ted Shackley (de latere gap van Johnny Deuss) en ... onze Flying Circus sponsor Omar al-Bayoumi. Lees en huiver. Dit zal u niet terugvinden in de 28 pagina's over 9/11. Prettig weekend. Stay tuned.

(1) Voor het verband met Neerland's trots Johnny Deuss lees ook aflevering 8. Komt na 7.
(2) Zie het artikel Irangate aan de Maas, nog uit de papieren versie van Kleintje Muurkrant (nummer 325 van 25 september 1998) en ook terug te vinden in het archief van de Morgenster.


Groetjes uit het land van Cor en Don (3)

zaterdag 16 juli 2016
Hoe lang is het geleden? Niet zo lang. Op 9 april van dit jaar gaf de hut van John Heinz Kerry de Amerikaanse vakantiegangers in Turkije het advies zo spoedig mogelijk de kuierlatten te nemen. Zijn Israëlische collega schoot diezelfde dag nog in dezelfde modus (1). Zij verwachtten zware terreuraanvallen aan de meditterrane kust van Erdogan's kalifaat. Zeiden ze. Die waarschuwing werd een week of twee daarna herhaald (2). Er gebeurde niks. Pas op 15 juli gebeurde er wel wat. Een coup vanuit het Turkse leger. Ook NATO. Zomaar een vraag: Waarom duurde het zo lang? Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1 dd. 10 april 2016.
(2) Zie aflevering 6 van “De grijze wolf en de 28 geitjes” dd. 27 april 2016


Een legostukje van 9/11 (7)

vrijdag 15 juli 2016
Goh! Zelfs de msm beginnen nu warm te lopen. Voor die 28 pagina's uit het rapport van de Amerikaanse parlementaire enquête uit 2002 inzake de betrokkenheid van de Saudische regering bij de eenmalige voorstelling van het Flying Circus op Manhattan. Volgens sommige dagvodden zouden ze zeer binnenkort worden vrijgegeven. In hoeverre er in de tussentijd aan is gedokterd om de navelstreng tussen Ryadh en Washington intact te houden blijft uiteraard de vraag. Maar om te voorkomen dat u explodeert voor het moment supreme serveren wij hier alvast een voorafje, waarvan de samenstelling nog niet zo lang geleden zonder al teveel fanfare al op de kaart is gezet. Het zogenaamde document nummer 17 (1). En dat is best al smullen geblazen. Stay tuned.

(1) Te vinden in het artikel Those secret 28 pages on 9/11: read this before you read them.


Hill goes to hell (17)

donderdag 14 juli 2016
Alweer een dooie. Eerder deze maand namen we afscheid van John Ashe. Die ging to ashes nadat ie een halter op zijn nek liet ploffen. Johnnieboy stond op het punt om voor de kadi een getuigenis af te leggen over een smeergeldaffaire waarin de schaduw van Hellary Clinton viel te bespeuren (1). Afgelopen zondag liep de 27-jarige Seth Rich 'sochtends vroeg tegen een vervelende kogel op in Bloomingdale. Nee, niet die strandhut in Bloemendaal. Bloomingdale in New Jersey. Seth was een prominent lid van de DNC, de Democratic National Committee. Hij was bezig met een onderzoek naar fraude tijdens de verkiezingsrace naar het Witte Gekkenhuis. Of dat de oorzaak was voor zijn onfortuinlijke demise is onbekend. Geen daders, geen sporen, gewoon boem. Weg was Seth. Rouw alom. Vooral binnen de top van de Democratische Partij. Seth was zo'n goeie jongen uit zo'n keurig Joods gezin. Of we er nog iets van zullen horen? Misschien als we gaan golfen in Phoenix en dan toevallig op het vliegveld Loretta Lynch tegen het lijf lopen. Maar die kans is nihil. Dus ... Stay tuned.

(1) Zie aflevering 14 van deze serie dd. 4 juli 2016.


Slijmbal (3)

woensdag 13 juli 2016
Een paar dagen geleden was ie weer eens te gast in de Huyskerk. Derk Sauer. De bevlogen brenger van het vrije woord in Moskou. In gesprek met haar van Tweebeeke. Ging over de huidige situatie in Rusland, Putin en Derk's door meloenen en meloenen mensen gevolgde dagvod en glazen tiet-station (1). Die ondanks al die formidabele aandacht financieel in een verdomhoekie zitten. Ze zijn daar volgens onze miljonair geworden persridder terechtgekomen door hun intrigerende nieuws over de familie en de kennissenkring van de Russische president. Met als resultaat dat zowel de Russische oligarch die momenteel eigenaar is van Derk's mediaconcern RBC als Derk zelve van frauduleuze activiteiten worden verdacht.
Het kan toeval zijn, hoewel, maar de naam van voornoemde oligarch werd niet genoemd. Nou, dat doen wij dan maar. De baas van Derk heet Mikkel Prokhorov. Een naam die sinds begin 2007 ook bij westerse luxe blaadjeslezers faam heeft verworven. En hoe. Mikkel werd namelijk in het weelderige Franse Alpenoord Courchevel in hechtenis genomen. Samen met een paar vrienden en een eskadron luxe glijbanen aka modellen, die met zijn privéjet waren meegereisd. Liep met een sissère af, maar je reputatie als playboy is meteen gevestigd. En als je dan ook nog een echte Amerikaanse basketbalclub als de New Jersey Nets opkoopt kan je eigenlijk niet meer stuk bij het zonnebrillenvolk. Of je daar op den duur veel aan hebt in de uitlopers van de Oeral is overigens twijfelachtig. Zo heeft Mikkel zakelijk al een paar veren moeten laten en achter de schermen probeert hij nu zijn 17 procents aandeel in de aluminium gigant Rusal onderhands te verpatsen. Liefst tegen een fluwelen prijsje. Maar wat dat betreft ziet het er somber voor hem uit. Mocht u houden van zware Russische kost of lid zijn van een aandelenclubje lees dan dit uitgebreide artikel van collega John Helmer. En hoe het er voor staat met RBC weet u al (2).
Derk kondigde tijdens eerder genoemde preek in de Huyskerk aan dat hij wel weer terug gaat naar Moskou. Want Putin nou ja, maar Rusland is een prachtig land en geen enkel gevaar voor het Vierde Rijk. Nou maar hopen dat ze in het Kremlin erin tuinen Derk. Fingers crossed. Stay tuned.

(1) Getallen van Derk zelf.
(2) Zie aflevering 2 van deze serie dd. 22 mei 2016.


Grutten in de vuilnisbak

woensdag 13 juli 2016
Blair mag blij wezen. Dankzij het gekrakeel rond de Brexit kreeg het rapport van ome Chilcot over het Amerikaans/Britse Fall Weiss in Irak niet de aandacht die het verdiende (1). Bush en Blair zijn ordinaire oorlogsmisdadigers en hoe fijn zou het niet zijn als ze hun eigen Neurenbergje kregen. Maar u weet hoe de hazen lopen. Met name in de duinen bij Scheveningen.
Net als in het oorspronkelijke gevalletje Weiss werd er begin 2003 flink gerotzooid met de dodgy info over Saddammeke's militaire capaciteit en druk uitgeoefend op andere landen om steun te verlenen aan de geplande westerse overval. Vooral op de niet permanente leden van de VN Veiligheidsraad. Zoals Angola, Kameroen, Chili, Bulgarije en Guinée. Plus daarbuiten het door onze inspanningen nucleaire Pakistan en het in Latijns Amerika invloedrijke Mexico. Memorabel in deze context is nog altijd het for your eyes only briefje van Blair aan Balk. De inhoud is altijd onder water gebleven, dus kan je daar een hele zak speculaasjes op los laten. Ging het over een blonde stoot achter een Haagse bar die Balk tot woelige gedachten bracht? Ging het over Joris? Over Bernhard? Over Claus? Jan Smit? Mabel? Kan allemaal. En een ding is zeker: Balk trad toe tot de coalition of the willing en stuurde stiekem wat vliegend materieel en een handje commando's naar Bagdad en wijde omgeving.
Hoe oefen je druk uit op landen om ze in de pas te laten lopen? Je gaat eens gezellig grutten in hun vuilnisbakken. En aangezien Blair allang akkoord was met Bush om Saddammeke te grazen te nemen verzocht de NSA met een top secret mailtje aan zijn Britse tegenvoeter GCHQ om even te helpen. Twee medewerksters van de Britse dienst raakten zo buiten hun Tena Lady over het verzoek van het Amerikaanse Puzzle Palace, dat ze de mail lieten lekken naar het dagvod Observer. Lees en wrijf uw ogen uit. Of andersom. Geloof het of niet maar het effect was nihil. De beide Tena's zwaaiden wel het cachot in, maar na een paar maanden, toen de oorlog al ruim en breed aan de gang was, werden ze op vrije voeten gesteld. De zaak werd geseponeerd. En nog gekker: ome Chilcot heeft deze uitermate interessante gebeurtenissen nergens een plekje gegeven in zijn magnum opus. Nou ja, je kan niet alles hebben.

(1) Even goegelen en u begrijpt onze ondeugende woordspeling.


Een Nationaal ZorgFonds

maandag 11 juli 2016
Goede en toegankelijke zorg is onmisbaar voor iedere beschaafde samenleving. De gezondheid van de bevolking hoort centraal te staan, niet ‘de marktwerking’. Afgelopen 20 jaar verschoof de zeggenschap over de zorg van het publiek en de zorgverleners naar de commerciële verzekeraars. Zij bepalen meer en meer wie welke zorg krijgt, en waar. Het idee was dat concurrentie tussen verzekeraars de zorg goedkoper zou maken. De werkelijkheid is dat de bureaucratie en de verspilling explosief zijn gegroeid. Het publiek zou steeds meer te kiezen krijgen, maar dat blijkt alleen te gelden voor wie meer kan betalen. De rest krijgt juist steeds minder keuzevrijheid. Ondertussen zijn zorgverleners veel te veel tijd kwijt aan het afleggen van verantwoording, want verzekeraars en politiek vertrouwen hen niet.
Vechtmarkt
De zorg is een ware vechtmarkt geworden. Verzekeraars besteden jaarlijks alleen al 500 miljoen euro zorggeld aan reclame en marketing. Er zijn sinds de vercommercialisering ruim honderden miljoenen verspild aan het overstapcircus waar verreweg de meeste mensen helemaal geen gebruik van maken.
Boete op ziek zijn
Tegelijkertijd vangen we de zorgkosten steeds minder vaak samen op. Steeds vaker wordt gezegd: u betaalt het zelf maar. Wie de pech heeft om ziek te worden, betaalt 385 euro meer dan gezonde mensen, via het eigen risico. Dit bedrag is de afgelopen jaren verdubbeld. Dat is oneerlijk, en leidt er toe dat steeds meer mensen afzien van noodzakelijke zorg, omdat ze die niet kunnen betalen. Huisartsen luiden hierover al jaren de noodklok, maar het eigen risico blijft maar stijgen.
Zorg voor en van iedereen
Met de vercommercialisering van de zorg is een verkeerde weg ingeslagen. Het is tijd om een nieuwe richting te kiezen. Ten dienste van de bevolking en zorgverleners, zonder commerciële belangen. Premiegeld gaat naar zorg en één organisatie, en niet naar marketing, winstuitkeringen en de bureaucratie van -tig verzekeraars.
Eigen risico afschaffen
Een boete op ziek zijn is oneerlijk. Bovendien weerhoudt het mensen om tijdig zorg te vragen, zodat problemen verergeren en behandeling uiteindelijk juist meer kost. We schaffen het eigen risico daarom af. De zorg moet voor en van iedereen zijn. Van de bevolking en de zorgverleners. Daarom deze nieuwe richting. Steun deze campagne en herover de zorg

Aanstaande donderdag In de Roos 's-Hertogenbosch Lokale informatie-bijeenkomst voor iedereen die het zat is om (te) veel geld kwijt te zijn aan de huidige dikverdienende private zorgverzekeraars (ze maken jaar-in-jaar-uit gigawinsten) terwijl een algemeen ziekenfonds voor iedereen met een eerlijk en betaalbaar basisvoorzieningen-niveau een veel socialer (en dus beter) idee is. Bijeenkomst met supporters, experts, activisten en voor iedereen uit de regio die benieuwd is naar de campagne en naar het Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico. Met film, discussie en muziek. Neem je vrienden, familie of collega's mee. Samen zetten we een volgende stap op weg naar betere zorg. Voor iedereen in Nederland. Overigens is het initiatief voor deze campagne genomen bij de SP.

Kom aanstaande donderdag om half acht (inloop vanaf 19 uur) naar In de Roos in 's-Hertogenbosch, Zuiderparkweg 282. Wil je meer informatie kijk dan op deze website.


Bye bye Bibi (3)

maandag 11 juli 2016
Arnaud Mimran aka “de blanke wolf” mag acht jaar streepjes trekken op een kerkermuur. Aan de binnenkant. Plus nog een boete schokken van 1,5 meloen euro. Wegens zijn aandeel in een BTW-zwendel rond carbon-emissierechten die in de miljarden liep. Dat aandeel beliep een waarde van zo'n 285 meloen en daar kan je een flink flesje van opentrekken. Zijn kameraden in het kwaad liepen navenante straffen op. Voor zover nog aanwezig, want een paar van hen ontliepen hun penetentie door een hardhandige hereniging met hun schepper.
Dat overkwam ondermeer ene Samy Souied. Een bekende figuur uit de Franse gok- en drafwereld en een gereputeerd runner van wasstraten. Samy was op 14 september 2010 met het vliegtuig van 12 uur uit Tel Aviv in Parijs gearriveerd om even aan de boom te schudden. Hij had nog 50 meloen carbonale pegels tegoed en wilde graag hom voor hij 'savonds weer terugvloog naar Israël. Er waren verrekt weinig mensen op de hoogte van Samy's retourtje maar desondanks werd hij rond 8 uur 'savonds getrakteerd op zes kogels in zijn lijf. Verzonden door een meneer op het duozitje van een voorbijrijdende scooter. Vlakbij metrostation Porte Maillot. Kan je met recht een afrekening noemen. Mogelijk als represaille voor zijn bedreigingen aan het adres van Amar Azzoug aka “Amar met de blauwe ogen” die culmineerden in diens vervroegde hemelvaart op 30 april van datzelfde jaar.
En daarmee zijn we er nog niet, want ook het ruwe overlijden van miljardair Claude Dray valt volgens de Franse justitie binnen deze context. Op 24 oktober 2011 werd de in Algerije geboren Joodse stenenstapelaar dood aangetroffen in zijn appartement in de Villa Madrid in Neuilly. Vermoord met drie kogels uit een 7.65 pistool. De kluis was ongemoeid gelaten. Alle prijzige kunstvoorwerpen in de woning idem dito. De smurfen stonden voor een raadsel. Maar een ding trok de aandacht. Er was eilie met een voormalige schoonzoon. U raadt het: Arnaud Mimran. De blanke wolf.
Waarom wij redelijk geïnteresseerd zijn in deze affaire? Nou, dat hebben we in aflevering 1 eigenlijk al duidelijk gemaakt. Arnaud stond op familiare voet met Bibi Netanyahu (1). Bibi ontkent dat.
Begrijpelijk, want zo langzamerhand nadert het officiële onderzoek naar de inkomsten van Bibi en zijn vrouwtje critical mass. En het ziet er volgens Israëlische persberichten niet best uit. Een beetje Olmerts zeg maar. Vandaar dat we nog even een vinger aan de bloedstroom houden. Stay tuned.

(1) Ga daarvoor terug naar 27 maart van dit jaar.


Bye bye Alexander

maandag 11 juli 2016
Die Alexander Poteyev schijnt dood te zijn. Nee, dat is niet onze buurman van verderop. Alexander was een dubbele nul van de FSB, de Russische tegenhanger van de AIVD. In 2010 nam ie met vrouw en koters de benen naar de USSA. Heel wijs, want niet veel later kreeg ie in absentia 25 jaar goelag voor de ballen wegens het weggeven van een stel collega's die lekker bezig waren in de Grote Appel. Het ging om een tiental zogenaamde slapers, die tezijnertijd een wake up call zouden krijgen van hun werkgever in Moskou. Tot dat moment hadden ze uiteraard een cover nodig, want je kan geen jaren op je nest blijven liggen. Al was dat geen straf geweest met Anna Vasilyevna Kushchyenko aka Anna Chapman. Een bloedmooie juf, die zich samen met de andere slapers bezighield met de handel in pakken effecten aan de rand van het financiële universum. En dan vooral via de toen nog niet in het verdomhoekje terechtgekomen naked short transacties (1). Daarbij ging het niet om misselijke bedragen en het was dus niet om van verbazing je theelepeltje in te slikken, dat de coverfirma's van Anna cs. lieden aantrok die je liever niet na twaalven op de stoep van een sishalounge wil tegenkomen. Lieden ook, die graag van dit soort firma's gebruikmaken om wat irreguliere bedragen door de wasstraat te jagen. Geen mirakel dus, dat in Anna's universum ook de bekende Nederlandse illusionist John Deuss opdook. Maar daar hebben we het al eens over gehad (2). Haalde de mainstream niet. Maar ach, laten we ons daar maar niet meer druk over maken.
Overigens heerst in Rusland nog de nodige twijfel over de dood van Poteyev. De hotemetootski willen eerst meer medisch bewijs zien. Was ie ziek? Van zijn fiets gevallen? Had ie Polonium geslikt? Voordat ze straks weer voor een propagandakarretje uit Langley worden gespannen en Derk Sauer in de Twan Huyskerk komt uitleggen hoe het zit. Stay tuned.

(1) Als u net als wij niet zo geweldig bent ingevoerd in deze materie dan raden wij u aan even te goegelen naar deze naakte handel. Wil wel eens helpen.
(2) Zie vooral aflevering 6 van Deuss en de Amerikanski's dd. 7 juni 2011. Niet dat de rest van die serie knudde is, maar het is nogal een kluif voor de vroege maandagochtend.


Hill goes to hell (16)

vrijdag 8 juli 2016
Stel je geeft wat weg. Zoals dat Novamedia van die gozer van Poelmann, de gap van Poetinbasher Derk Sauer. Dat heeft 25 meloen uit het spaarvarken van de Postcodeloterij getild en overgemaakt naar de Clinton Foundation en nog een soortgelijk bedragje uit het Zweedse familielid. Bestemd voor een goed doel of een meervoud daarvan. Leuke vraag na al die narigheid over vrouwtje Clinton: weten meneer Poelmann cs. waar die gokpoen na aftrek van allerlei kosten terecht is gekomen? Hebben ze dat gecontroleerd? En gezien de suggestieve artikelen elders in de wereld over dankbare douceurtjes van de zijde van de Clintons: hebben meneer Poelmann en zijn enthousiaste aanhang cq. een of ander ministerie in Den Haag daar iets voor teruggekregen? Zulke vragen krijg je als de boel net zo transparant is als de duistere activiteiten van het Griekse Intralot (1).
Neem nou de Noorse bijdragen aan de Clinton Foundation. Tussen 2007 en 2015 in totaal bijna 90 meloen dollar. Die werden verdeeld onder de kerstboom aan subeenheden van de Foundation. Verwarrend? Nogal, want de officiële website van de Foundation gaf aan dat het in totaal om een bedragje van tussen de 10 en 25 meloen ging. Foutje? Die maken de Clintonnetjes wel vaker en dat heeft ze geen winderige eieren gelegd. Hun kapitaal wordt tegenswoordig geschat op een kwart miljard.
Een van voornoemde subeenheden is de Clinton Health Access Initiative. Daar hadden ze iets moois bedacht: geef 27 kuttige eilandrijkjes in de wereld de mogelijkheid om voor hun stroomvoorziening over te stappen van dieselgeneratoren op groene energie. Nou stond een dergelijk initiatief niet op de Noorse prioriteitenlijst, maar minister van Buitenlandse Zaken Borge Brende zag er wel wat in en liet op eigen houtje rond de 3.5 meloen overmaken naar die Health Access broddel van Billy en Hellary. En gek, dat bedrag is niet terug te vinden in de officiële data en dat lijkt ons niet gezond. Of die eilandenrijkjes inmiddels over zonnepanelen en/of windmolenparken beschikken? Weet u het, weten wij het. Je zal zo'n president krijgen. Stay tuned.

(1) Zie de afleveringen 1 en 2 van de serie “Tweearmige bandieten” op de pagina actueeltjes uit 2012, plus nog wat ongerief over dezelfde materie in de serie Octopussy.


Dichtbij onze bedshow (5)

vrijdag 8 juli 2016
Nou, dit keer niet zo dichtbij. In 2014 en begin 2015 wisten wij u te verblijden met berichten over onbekende drones die vluchtjes uitvoerden boven Franse en Belgische nucleaire installaties. Daarna niks meer over gehoord. Dus kan het een reële dreiging zijn geweest van fanatieke baarden of agressieve Russen. Of het toedienen van wat extra spanning op onze zuiderburen binnen het kader van de bekende strategie. Je weet het niet. Maar we hebben nieuws. Alert personeel van een atoombouwsel in South Carolina, USSA hebben de afgelopen weken acht keer ongeïdentificeerde drones waargenomen in het luchtruim boven hun Savannah River Site. Er werden nog helicopters op losgelaten maar noppes. Net als aan deze kant van de plas. Moeten we ons daar druk om maken? Jawel. Je moet je niet voorstellen dat een of andere onfatsoenlijke club zo'n nucleair lor nog verder in ongerede brengt als ie al is. In Doel of zo. Of in Petten. Om eens wat te noemen. Of we ook kwetsbaar zijn. Stay tuned.


Hacken, hackte, gehackt

vrijdag 8 juli 2016
Woensdag gehacktdag. Twee dagen geleden stuiterde op de Parijse keien, dat er geknoeid was aan de moob van premier Vall en diens gevolg. Tijdens een officieel driedaags bezoek bezoek aan Tel Aviv in mei jl. Voordat ze gingen babbelen met president Rivlin en Bibi over de verbetering van de verhoudingen tussen de Mosjes en de Palestijnse Mo's werd de Fransen vriendelijk verzocht om hun mobiele apparatuur af te geven. Stel je voor dat die haantjes het gesprek stiekem zouden vastleggen.
Na de gesprekken kregen les hotemetotes Francais hun spulletjes weer terug. En wat denk je wat? Er was duidelijk mee geknoeid. Nou zal u ons niet horen zeggen, dat Israëlische speurneuzen klungels zijn op dit gebied. Verre van dat. Maar misschien ging het hier om apparatuur die door Franse safesmurfen extra was beveiligd en als je daar niet op bent voorbereid krijg je dit soort gehark. Vooral als je niet al teveel tijd hebt. Uiteraard heeft Tel Aviv het bericht in de Franse pers direct ontkend. Je gaat een bondgenoot niet afleggen. Nee, nee. Dat dacht buuf Merkel ook. En haar van Clinton verklaarde kortgeleden zelfs dat haar g-mail maagdelijk was gebleven bij haar illegale escapades. Waar haalt zo'n ding het vandaan. Een variatie op een uitspraak van Michael Corleone: “Hou je vijanden dichtbij, maar je vrienden nog dichterbij”. Amen. Stay tuned.


The yellow zuipmarine en de oorlog met Duitsland

donderdag 7 juli 2016
Het was bijna zielig. Hoe onze Timmerfrans vandeweek een lans brak voor Jan Kloot Juncker. Rauwe emotie meneer. Aanleiding waren serieuze geluiden uit het Duitse polletieke wereldje om de Reichsführer naar huis te sturen. De manier waarop die de Britse afgevaardigden in de Brusselse landdag te kakkert zette na de Brexit deed voor hullie de deur dicht. Nog afgezien van al die klapjes en zoentjes die hij de afgelopen tijd al walmend had uitgedeeld aan geneerde regeringsleiders en andere hotemetoten. Trouwens, voordat Timmerfrans in het Engels een schrobbering uitdeelde aan onze oosterburen had Jan Kloot de noodrem al gevonden. Hij haalde een streep door zijn besluit dat het vrijhandelsverdrag met Canada (CETA) alleen de ratificering van zijn junta nodig had. Plotseling zette hij de draaideur open en laat nu de beslissing over aan de nationale parlementen van de lidstaten. Net als indertijd het asoverdrag met Oekraïne. En u weet wat daarmee gebeurde. Een en ander betekent, dat het CETA-verdrag voorlopig geparkeerd blijft staan in de remise totdat de hele meute van het Vierde Rijk zijn zegje heeft gedaan. Al dan niet via een referendum. Daarmee is meteen de beer los, want dat uiterst geheime TTIP-verdrag met de USSA komt daarmee meteen ook op de tocht te staan en dat zal Jan Kloot niet in dank worden afgenomen. Timmerfrans zag de bui hangen en riep in een opwelling dat de Reichsführer an honourable man was. Net als Brutus indertijd. En dan weet je het wel. De messen worden geslepen.


Hill goes to hell (15)

donderdag 7 juli 2016
Verschil moet er wezen. Volgens de hopman van de FBI James B. Comey bevatten 110 e-mails van de bups die Hellary Clinton heeft ingeleverd geheime info, waarvan 6 zelfs top secret. Zelf heeft ze verklaard, dat ze met het aanleggen van een privé-lijntje niet doelbewust haar middelvinger in het zwerk had gepriemd. Het ging om een foutje. Bedankt. Ook al zou dat zo zijn dan had ze zeker als oudgediende behoren te weten dat haar eigenwijze gekloot ronduit verboden was. En dat gold ook voor de rest van de Wild Bunch die tot haar kringetje behoorde. Mevrouw presteerde het zelfs om vanuit het buitenland gebruik te maken van haar eigen lijntje en dan rustig beweren dat er niks gehackt is lijkt ons uiterst onwaarschijnlijk. En meneer Comey geeft ons gelijk. Normaliter gaat iemand in de USSA die dit soort strapatsen uithaalt voor een paar jaar een kerker in. Maar wat zegt die gozer van Comey? Dat wat hem betreft er geen sprake is van een strafbaar feit. Hooguit slordig gedrag. Vergeet ie zeker even dat Hellary een stel werkroosters heeft laten verbranden (1). Wat toch sterk lijkt op het willens en wetens vernaggelen van de zaak. Nee, wat ons betreft mag die James B. Comey van nu af aan James B. Comedy worden genoemd. Uiteraard kopte advocaat generaal Loretta Lynch het voorzetje van James netjes in. Ze ziet geen reden tot vervolging. Zeker niet na het gesprek met Bill op Phoenix Airport (2). Een heel verschil met bijvoorbeeld Bryan Nishimura. Lees en schud ongelovig uw hoofd (3). Deze charade hoeft overigens niet het einde van de affaire te betekenen. Er kan nog wel degelijk een speciale aanklager worden benoemd om de boel alsnog op de rol te krijgen.
Stappen we over naar het goeie doelen werk van Hellary en geile Billy. We zijn nou toch bezig. Toen zij van Clinton nog minister van BuZa was werd van Amerikaanse zijde flink gestrooid met sancties in de richting van Iran. Om de aya's te bewegen geen rare dingen uit te halen met hun nucleaire project. Die polletiek werd uiteraard van harte gesteund door de westerse bondgenoten. What else? Alleen Zweden liep uit de ganzenpas. Dat probeerde betere handelsbetrekkingen met Iran te versieren. Dat ging niet onopgemerkt voorbij en Hellary kreeg dan ook van haar ambassade in Stockholm langs de normale weg een flinke ruiker brandmails. Zweden ondermijnde met zijn pogingen tot een betere verhouding met Iran de sanctiepolletiek van hare majesteit Clinton. Wat denk je wat ze doet? Niks. Niet een van de betrokken Zweedse bedrijven ging op de zwarte lijst! En wat dachten conspiracy-aanhangers dus? Dat daar wat achter zat. En ze gingen aan het grutten.Vonden ze uit dat in die regeringsperiode van Hellary meloenen en meloenen dollars in de gleuf waren gegleden van het Zweedse spaarvarken van de Clinton Foundation. Een van de gulle gevers was de Zweedse Postcode Loterij van Novamedia. Dezelfde firma die ons aller Winston Gershtanowitz bij nacht en ontij op pad stuurt met een bos bloemen en een viltstift en die vanuit de Amsterdamse Van Eeghenstraat ook al 25 meloen dollar naar de Foundation van Helly en Billy overmaakte. Je gaat je bijna afvragen of wij daar ook iets voor terug hebben gekregen. Toestemming van Hellary om klompen, tulpen en kaas naar Iran te verslepen of zo. Of wat nucleaire spulletjes. Daar zijn we ook goed in. U hoort er nog van. Stay tuned.

(1) Zie dit artikel.
(2) Zie aflevering 13 van 1 juli 2016.
(3) Zie dit artikel.


Rechtsgang (2)

woensdag 6 juli 2016
Viel niet tegen. Tegen alle verwachtingen in heeft Sir John Chilcot rundergehakt gemaakt van Tony Blair in zijn rapport over de inval in Irak. De ex-premier heeft volgens Sir John bij deze kwestie als de poedel van president George Wacko Bush rondgetrippeld en teveel diens ballen gelikt, de beschikbare info over Saddammeke's massavernietigingswapens al te makkelijk als voldoende beschouwd om een agressieoorlog op te starten en de mogelijkheden die er nog waren om de Iraakse “dictator” aan zijn snor te trekken bij ontwapeningsgesprekken niet ten volle benut. Verder heeft Tony zijn kabinet herhaaldelijk in een dark room achtergelaten en schijt gehad aan zowel internationale als nationale wetgeving op dit terrein. Mag het een onsje meer zijn? In reactie op zijn trip door de gehaktmolen had Tony nog het lef om op te merken, dat hij nooit had gelogen of te kwader trouw had gehandeld bij zijn besluit om Bagdad de lente te brengen waarvan ze daar nu nog zo genieten. Hij had het gedaan in het belang van de UK. Dat laatste liegt hij wel dat ie barst. Het ging om het belang van de 1 procent, die met name in de City de dienst uitmaakt. De rest kon de vellen krijgen of dienen als kanonnenvoer in de Iraakse zandbak. Om de Iraakse bevolking inclusief de warchildren van Borsato cs. maar buiten beschouwing te laten. Tony is een ongeneerde oorlogsmisdadiger. Maar dan wel eentje uit de Kissinger-categorie die nooit in Scheveningen zal wegrotten. Niettemin wensen wij de families van de gesneuvelde Britse soldaten die hem voor de kadi willen trekken veel succes. En een heel lange adem. Stay tuned.


One day we fly away

woensdag 6 juli 2016
Twee oktober kan een leuk dagje worden. Voor het Vierde Rijk. Op die dag kunnen de burgers van Hongarije ja of nee zeggen op de vraag of de Brusselse junta op eigen houtje mag beslissen hoeveel vluchtelingen ergens in de poesta gehuisvest moeten worden. Zonder toestemming van het Hongaarse parlement. Nou, daar zal geen enkel gokkantoor de deur voor opengooien.
Op diezelfde datum gaan de burgers van buurland Oostenrijk ook naar de kiesgleuf. Om de presidentsverkiezingen nog eens dunnetjes over te doen. Bij de vorige gleufgang was er namelijk om het netjes te zeggen het nodige mis gegaan en werd met minimaal verschil een aanhanger van het Vierde Rijk op het schild geheven. Het is niet denkbeeldig dat juist door dit geknoei dit keer de keuze op een rechtse bal zal vallen. En die heeft al aangegeven binnen afzienbare tijd een referendum te zullen uitschrijven over de vraag of er een Auxit moet komen of niet. Moet ie wel eerst nog gekozen worden, maar begin oktober zullen heel wat billen in de Lederhosen strak gespannen staan. Om over de vlezige exemplaren in het Brusselse Europa-Viertel maar te zwijgen.
Het Vierde Rijk kraakt in zijn voegen. Es folgt noch viel mehr Schweinerei. En wij zijn erbij.


Valse vlag (47)

dinsdag 5 juli 2016
Gaat u even mee? Terug naar 11 maart van dit jaar. Toen publiceerden wij dit artikeltje. De zanger van de Eagles of Death bood later zijn excuses aan voor zijn uitspraken. Zeker een telefoontje gehad. Maar wat denkt u van deze knaller van het Belgische parlementslid Dallemagne? Komt ie:

We weten dat er zes gewapende militairen voor de Bataclan stonden die niet zijn tussengekomen op het moment dat het bloedbad aan het gebeuren was. Ze waren van mening dat ze niet moesten tussenkomen, omdat dat zo niet in hun “rules of engagement” stond. Die regels schreven voor dat ze enkel zichzelf moesten beschermen. Dat is helemaal ongelooflijk. Hallucinant”.

Nou u weer. En dan wij weer. Stay tuned.


Duitse humor

maandag 4 juli 2016
Moet u dit lezen. En dan dit. Ja, als bij buuf Merkel de linker hand al niet weet wat de rechter doet, hoe moet het dan verder met het Vierde Rijk? Zullen we maar affluiten?


Hill goes to hell (14)

maandag 4 juli 2016
Vandaag moest ie voor de kadi verschijnen. John Ashe. De jarenlange vertegenwoordiger van Antigua en Barbados in de VN en tussen september 2013 en september 2014 zelfs voorzitter van de algemene vergadering van de VN. In oktober 2014 kwam hij in een verhoorhokje terecht omdat hij de Chinese stenenschuiver Ng Lap Seng tegen een lief bedragje aan leuke deals op Antigua zou hebben geholpen. En in het verlengde daarvan ook andere Chinese investeeldels uit de kennissenkring van Ng zou hebben geassisteerd bij het overhevelen van 1 miljard dollar aan smeergeld. Nou het rottige: Ashe's Chinese gabber heeft ten tijde van Bill Clinton's presidentschap een paar 100.000 dollar in de gleuf van het Nationale Democratische verkiezingsvarken laten glijden. En daarover zouden beide heren vandaag hun zegje mogen doen. Ware het niet, dat John Ashe afgelopen woensdag een hartaanval kreeg in de sportschool. Tenminste, dat was de eerste officiële verklaring. Later borrelde naar boven, dat hij een halter blijkbaar niet meer in bedwang had kunnen houden en hem op zijn keel had laten landen. Waardoor hij voorgoed geen woord meer uit kon brengen. Gevoegd bij het gesprekje dat Bill vorige week had met advocaat-generaal Loretta Lynch op Phoenix Airport (1) en het drie uur durend “vrijwillig FBI-verhoor" van opoe Hellary en je voelt de spanning langs je ruggemerg gieren. Goed, het ministerie van BuZa probeert nu via de kadi het voor mekaar te krijgen dat de privémails van zijn voormalige cheffin die betrekking hebben op de Clinton Foundation nog 27 maanden binnen boord mogen blijven. Maar om nou te zeggen dat dat een sterke zet is, nou nee. Want zelfs een oen uit de laagste IQ-categorie zal zich afvragen of er soms iets te verbergen valt. Kortom, het wordt nog heel spannend allemaal en wie weet moet Joe Biden inderdaad nog als alternatief de arena in om de Democraten in het Witte Gekkenhuis te houden. House of Cards? Kinderspel. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 13 van 1 juli 2016.


Europese wapenfabrikanten profiteren van vluchtelingencrisis

maandag 4 juli 2016
Dezelfde Europese militaire industrie die wapens verkoopt aan het Midden-Oosten profiteert ook van de militarisering van de EU-grenzen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Stop Wapenhandel, gepubliceerd door het Transnational Institute. In plaats van een beleid dat grote wapenbedrijven winst laat maken moet de EU komen met een serieus antwoord op de vluchtelingencrisis.
In het rapport Border Wars beschrijft Stop Wapenhandel de groeiende grensbewakingsmarkt, die profiteert van de door de EU aangekondigde 'strijd tegen illegale immigratie'. Deze globale markt wordt geschat op 15 miljard euro in 2015, maar zal naar verwachting bij ongewijzigd beleid in 2022 zijn gegroeid tot meer dan 29 miljard euro per jaar. Wapenbedrijven Airbus, Finmeccanica, Thales en Safran behoren tot de grote spelers in de Europese grensbeveiligingssector, evenals technologiegigant Indra. Drie van deze bedrijven – Airbus, Finmeccanica en Thales – behoren eveneens tot de grootste Europese wapenproducenten. Zij zijn grote wapenleveranciers aan landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, waar de vele conflicten een belangrijke oorzaak zijn van de vluchtelingencrisis. Tussen 2005 en 2014 hebben EU-lidstaten aan deze en andere bedrijven vergunningen voor wapenverkoop aan deze regio toegekend ter waarde van meer dan 82 miljard euro.
Het EU-beleid in reactie op vluchtelingen concentreert zich niet op het aanpakken van de oorzaak, maar op het aanpakken van smokkelaars en het versterken van de buitengrenzen (ook in landen buiten de EU). Dit heeft geleid tot sterk groeiende budgetten waar de militaire en security-industrie van profiteert. De totale EU-financiering voor grensbeveiligingsmaatregelen van lidstaten via de belangrijkste subsidieprogramma's loopt op tot 4,5 miljard euro tussen 2004 en 2020. Grensbewakingsagentschap Frontex zag haar budget met 3688 procent toenemen tussen 2005 (6,3 miljoen euro) en 2016 (238,7 miljoen euro). De militaire en security-industrie is er ook in geslaagd een groot deel van de 316 miljoen EU-subsidie voor security-onderzoek binnen te slepen.
Het is pervers en immoreel”, zegt Mark Akkerman van Stop Wapenhandel. “Dezelfde industrie die heeft geprofiteerd van de oorzaken van de crisis profiteert nu van het beveiligen van de Europese grenzen. Daarmee helpt de EU de CEO's van wapenbedrijven en hun aandeelhouders, maar het is geen oplossing voor het lijden van vluchtelingen.
Naast een inventarisatie van welke bedrijven profiteren van de vluchtelingencrisis toont het rapport ook aan hoe de lobby van de militaire en security-industrie helpt Europees grensbeveiligingsbeleid vorm te geven, door innige samenwerking met EU-instituties en het uitoefenen van invloed op het onderzoeksbeleid. De European Organisation for Security (EOS), waar Thales, Finmeccanica en Airbus deel van uit maken, heeft stevig gelobbied voor meer grensbewaking als reactie op het vluchtelingenprobleem. Veel van zijn voorstellen, zoals voor een Europese grenswacht, zijn direct terug te vinden in EU-beleid, waar inmiddels de omvorming van Frontex naar een Europese Grens- en Kustwachtagentschap, met veel meer bevoegdheden, is ingezet.
De EU houdt de deur dicht voor wanhopige mensen op de vlucht voor oorlog, maar gooit deze wel open voor wapenbedrijven, die nu ook onze grensbewaking verzorgen”, zegt Nick Buxton van het Transnational Institute, co-editor van het rapport. “Om de vluchtelingencrisis echt aan te pakken moeten we in de eerste plaats stoppen bij te dragen aan conflicten, en geld dat nu naar wapenbedrijven gaat moet geïnvesteerd worden in veilige vluchtroutes en een eerlijke en humane behandeling van vluchtelingen.


Rechtsgang

maandag 4 juli 2016
Woensdag is het zo ver. Dan duwt Sir John Chilcot aan de overkant van het plasje met een zucht zijn rapport naar buiten. Eindelijk klaar. Samen met een stel andere begrafenisondernemers heeft ie een paar jaar gesnuffeld aan Tony Blair's pain in the ass: de oorlog in Irak. Inclusief het tot stand komen van Tony's “dodgy dossier” ter rechtvaardiging ervan (1). Desgevraagd heeft de Haagse Internationale Strafhut al gekraaid, dat de Britse ex-premier niet vervolgd zal worden voor oorlogsmisdaden. De eventuele veroordeling van een bevriende ex-regeringsleider die bloosloos in de voetsporen trad van Adolf H. zou namelijk buiten de competentie van de Strafhut vallen. Dat had anders gelegen als de roots van Tony in de Balkan of duister Afrika hadden gelegen. Maar ze lagen in Edinburgh en Oxford en die heur je niet in een Scheveningse kerker te deponeren. Loslopende Britse militairen die tijdens de Ausradierung van Saddammeke en zijn kliek uit hun voegen gingen om de lente vorm te geven kunnen overigens wel worden berecht. Een gotspe? Mag je wel zeggen.
In dat licht is het merkwaardig, dat de vroegere Israëlische minister van Buitenlandse Zaken en vice-premier Tzipi Livni aan de vooravond van haar bezoek aan Londen afgelopen week een oproep kreeg om bij de Metropolitan Police te verschijnen. Ze werd beschuldigd van oorlogsmisdaden in de Gazastrook in de jaren 2008 en 2009. Na wat gehakketak tussen Tel Aviv en het door de Brexitgolven geteisterde Londen kreeg Tzipi een speciale diplomatieke status en kon ze ongestoord meebabbelen bij een door het Israëlische dagvod Haaretz en de Brits Joodse gemeenschap georganiseerde conferentie. Tzipi haalde in het weekend alsnog haar gram. Ze had van zijn lang zal ze leven geen spijt over wat ze ooit gedaan had bij de verdediging van de Israëlische belangen. Of ze deze huzarenstukjes daar ook bij rekende kwam niet uit de grondverf. Maar de boodschap was duidelijk.
En om nog eens extra aan te tonen wat de vertegenwoordigers van de 1 procent in deze wereld zich allemaal kunnen veroorloven dit enorme stukje verse proza van de Amerikaanse journalist Daniel Hopsicker, The three amigo's, a total dreamboat, and an elephant. Die Internationale Strafhut? Een farce uit de buitencategorie.

(1) Zie hiervoor het luimige artikeltje Blairen, blairde, geblaird van 9 februari 2009.


The yellow zuipmarine en de oorlog met Rusland

zondag 3 juli 2016
Reichsführer Jan Kloot Juncker wil woestgraag een eigen leger. En wordt daarin uiteraard gesteund door de Belgische fietsenstallinghouder Verhofstadt en meer van zijn liberale Maidanhelden. Hoe komt zo'n man aan een dergelijk idee? Te diep in de fles gekeken of is het ingefluisterd door de krachten die hem die positie hebben bezorgd? Want het aloude credo van de te vroeg overleden topjournalist Wim Klinkenberg geldt wel degelijk ook in de Juncker-casus: zet de meest chantabele mensen op de hoogste posten. Is Juncker chantabel? In ieder geval blijft het spionageschandaal dat wij al eens eerder aanstipten boven zijn hoofd zweven als het zwaard van wijlen Damocles (1). En niet te vergeten het financiële schandaal dat afgelopen week een lam einde kreeg met de brutale veroordeling van twee Luxemburgse klokkenluiders (2). Die hadden naar buiten getild dat hun land grote ondernemingen jarenlang stiekem een gigantische fiscale haring had voorgehouden en dat die hem met een flinke hoeveelheid uitjes vrolijk hadden ingeslikt. Zonder te wachten op vlaggetjesdag. Panama? Sure. Beide affaires zijn herhaaldelijk voor de koplampen gemieterd, maar hoe gek het ook klinkt de verantwoordelijken voor dat gerotzooi bleven ongedeerd. Inclusief Jan Kloot Juncker. Terwijl hij als premier met 18 jaarringen wel degelijk een flinke portie verantwoordelijkheid droeg. Nog gekker: hij werd tot Reichsführer gebombardeerd. En net als Mark Damesfiets blijft ie lachen.

(1) Zie het artikel In de schaduw van de gladiolen dd. 16 juni 2015.
(2) Goegel hiervoor ondermeer het artikel “Klokkenluiders achter LuxLeaks veroordeeld”.


Hill goes to hell (13)

vrijdag 1 juli 2016
Vandeweek zat Bill Clinton weer eens in een vliegtuig. Nee, niet in de Lolita Express. Een vliegtuig dat aan de grond was gezet op Phoenix Airport. Een regeringsvliegtuig met aan boord advocaat generaal Loretta Lynch, die op 22 juni ook al bij ons in de koplampen verscheen in verband met het kreupele onderzoek naar het valse vendelzwaaien in Orlando. Waarover spraken Bill en Loretta? Koetjes, kalveren, koters volgens de officiële lezing. Maar later bleek dat het om een afspraak ging om de mails die bij het OM rondzwierven in het vooronderzoek naar het wel en vooral wee bij de Clinton Foundation binnen boord te houden. Gevoegd bij de geheimzinnige strapatsen rond de als geheim gebrandmerkte privé-mails van Hellary en je ziet wat een touwtrekkerij het kost om de eerste vrouwelijke presidentskandidaat overeind te houden. Logisch, want dat er het nodige zwaar fout zit met dat goeie doelen kanon hebben we hier al een paar keer voorzichtig aangetoetst. Dat laatste kan je van serieuze boekenschrijver James Corsi niet zeggen. Een paar dagen geleden pakte de Britse Daily Mail al fors uit over de inhoud van zijn nieuwe boek: Partners in Crime. The Clintons' scheme to monetize the White House for personal profit. Lees en denk nog eens na over al dat goeie doelen geweld dat dagelijks over je heen walst. Over hetzelfde onderwerp kunt u trouwens ook nog terecht bij dit artikel van Charles Ortel van de Washington Times. En mocht u nog een smakelijk toetje over de Clintons willen wegwerken dan kunt u hier terecht. Sex, coke en rock'nroll in het Witte Gekkenhuis ten tijde van het presidentschap van geile Billy. En nou kan je wel alles afdoen als propaganda en Loretta bewegen om de sluis dicht te houden, zo langzamerhand wordt de positie van Hellary toch precair. Is dat leuk. Vinden wij wel. Al was het alleen maar omdat het goeie doelenvehikel van Gaston, Winston, zij van De Mol, Umberto, zij van Tensen en meer van die bewogen BN-ers die de armoe achter zich hebben gelaten, in totaal 25 meloen dollar aan de Clinton Foundation heeft overgemaakt. Stay tuned.


Soros = Sores

vrijdag 1 juli 2016
Dat zo'n ouwe lul niet eindelijk eens met zijn ballen op een strand gaat zitten. En verder zijn bek houdt. Maar nee hoor, gisteren was Soros in Brussel om het Europees parlement aan te sporen meer poen uit te trekken voor het Vierde Rijk. Om zo het immigratieprobleem fesoendelijk aan te pakken en het eigen Europese defensieapparaat op te pompen. Aanleiding was de Brexit waar de ouwe baas van Mabel een flink kapitaal aan heeft verdiend door een deel van zijn schuifpoen tijdig om te zetten in goud. Waar de Brusselse junta de pecunia vandaan moet halen om Soros' ideeën vorm te geven? Nou, je kan altijd lenen, want het Vierde Rijk heeft een triple-A status. Daarnaast zijn er nog een paar potjes beschikbaar die nu zuinigjes gebruikt worden en ... je kan natuurlijk een Europese belasting introduceren. Je vraagt je af wie zo'n gozer heeft uitgenodigd om zijn zegje te doen (1). Want wie zit er te wachten op een Europees defensieapparaat als opmaat tot een Europese superstaat? Terwijl Brexit heeft aangetoond, dat een groot deel van de gewone burgers in de lidstaten Brussel en zijn oncontroleerbare manipulaties spuugzat is. Laat staan dat die burgers voetstoots bereid zijn om nog meer poen aan Brussel af te dragen. Dat vereist dus actie en gelukkig zijn de Gladiolen van Allah graag bereid om de “Strategie van de Angst” vorm te geven. Verder nog flink door blijven zeiken over de agressie van Moskou en langzaamaan worden dan de argumenten voor een gemilitariseerd Vierde Rijk door onze strot gedrukt. Als we niet oppassen. Maar gelukkig passen we op.

(1) Zie voor meer details over dat zegje dit artikel.


Den Bosch, Newark, Praag

vrijdag 1 juli 2016
Gisteren dit uitgebreid stuk proza in The Guardian. Over een super spion van de KGB. Karel Koecher. Best interessant, daar niet van. Maar als u het artikel uit hebt, een zucht heeft geslaakt en een koppie heeft gezet, raden we u aan om ook even ons artikel “Koekkie en zijn advocaat door te wurmen op de site van de Morgenster. Gaat vooral over de avontuurlijke activiteiten van de Bossche bef Martien aka Tiny Roeffen (rip). En wie komen we daar ineens tegen? Karel Koecher himself. Waar een Kleintje al niet groot in kan zijn. Een must read. Het is toch buiten toch ballen. Dus wie houdt u tegen?


Eerdere berichten uit dit jaar (2016) van deze Kleintje Muurkrant-ActueelNieuws-rubriek zijn hier te vinden, berichten van 't vorig jaar (2015) zijn hier te vinden. Zoek je iets uit 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008 of 2007? Voor het jaar daarvoor (2006) kun je hier klikken en voor 2005 kun je hier terecht. Voor 2004 zou ik - als ik jou was - hier klikken of op 2003, 2002 of 2001. Berichten uit 2000 - toen we begonnen zijn met deze digitale Kleintje Muurkrantrubriek - zijn hier te vinden.

Wil je ook een actueel berichtje in deze rubriek kwijt dan kun je een berichtje sturen aan 't Kleintje. Sommige van deze actuele berichten worden opgenomen in komende edities van de papieren versie van Kleintje Muurkrant. Neem een abonnement op 't Kleintje door 17,50 euro over te maken op giro 5349231 tnv Muurkrantkollektief DenBosch. Gegroet!, 't muurkrantkollektief

Ga ook eens kijken bij de morgenster waarin dieper op sommige van bovenstaande thema's wordt ingegaan.


hoofdmenumail reactie