Actueel Nieuws

Behoefte om ook een berichtje/column in deze Kleintje Muurkrant-rubriek te plaatsen? Dat kan via email aan ons. We proberen zo vaak mogelijk deze rubriek te actualiseren. Stay tuned!

Een aantal hieronder lopende series hebben we verzameld op een aparte site, zie followup


Project Fear (2)

vrijdag 24 juni 2016
"Het gaat goed in Denemarken", met die leus als van wijlen Loekie de Leeuw eindigde 20 juni een bijdrage over het Britse referendum. Teneur van het stukje: referenda zijn best lekker en de meltdown van UK en EU is allemaal allenig maar propaganda van de NATO en zo.
Vinden wij een tikkeltje kort door de bocht maar waar we hier over vallen is die oprisping over Jutland en omstreken. Ook nooit in Naestved geweest?
Neen, want het klinkt inderdaad als Urk of Tietjerk en is voor de kindertjes straks met de grote vakantie lang niet zo leuk als Legoland. Voor toeristen is Naestved dus helemaal niks, maar toch heb je er gasten uit den vreemde. Hoewel: gasten? In Naestved ligt een opvangkamp voor asielzoekers.
Het bestaat uit tenten. Nu zijn de winters in Denemarken al een ietsje kouder als in de Betuwe, dus de korte dagen er doorbrengen in een tent is meer iets voor extreme sporters en niet voor mensen die het allemaal wat warmer gewend zijn. Daarbij komt: in die tenten is het ook niet erg gezellig. Er is er eentje waarin maar liefst negen bedden zijn geplaatst (lees: matrassen met dekens) en in een hoekje zie je een wc-pot. Het is ook niet de bedoeling van de baas van het kamp (lees: de Deense overheid) om het er gezellig te laten zijn. Het kamp in Naestved is opgericht ter afschrikking van de sloebers die het tijdens hun Odyssee door Europa tot helemaal in Naestved gebracht hebben. Hullie moeten niet denken dat wij het hier allemaal voor elkaar hebben.
'Naestved' is een onderdeel van de harde asielpolitiek van de rechtse, door populisten en pseudo-nazistische partijen gesteunde Deense regering. In Skandinavie, zeg maar de Verenigde Koninkrijken van boven Hamburg, vindt het goede voorbeeld uit Kopenhagen gretig aftrek. Juist afgelopen woensdag verloor Zweden niet alleen van de Belgen tijdens Euro 2016 maar nam het parlement in Stockholm anti-immigrantenwetgeving aan die bij Geert Wilders tot een orgasme van Venlo tot Petten zou leiden. Zo goed gaat het in Denemarken en in de rest van Noord-Europa... (JoopFinland)


Wie gaat Brexit betalen? Winnaars en verliezers.

vrijdag 24 juni 2016
De beurzen zijn gekelderd, het pond ingestort, het zijn de mechanismen van 'het vrije handelsverkeer' die hun werk doen. De 'weldoener' George Soros vergaarde zijn kapitaal met speculeren tegen het pond; geen twijfel dat hij en andere grote jongens opnieuw miljarden zullen winnen terwijl beurs en bookmakers gokten op Bremain. Het merkwaardige is dat algemeen gedacht wordt dat geld kan 'verdwijnen'; oftewel in rook opgaan. Dat is niet zo: het wordt gestolen.
Voor het referendum werd gewaarschuwd door de regering Cameron dat een Brexit de burgers van het UK geld zou gaan kosten. Veel geld. Dat zullen ze dus weten ook, dat kan ik u verzekeren. Zoals er verdiend gaat worden aan het Brexit, moet er dienovereenkomstig ook betaald worden. De vraag is natuurlijk wie gaat betalen. Nu dat worden uiteraard de 'usual suspects', de armen. Waarom zouden een paar rijken er voor opdraaien wanneer een massa armoelijers het ook kunnen opbrengen? De rijken zijn nu eenmaal verantwoordelijk voor de welvaart, doen de investeringen, scheppen werk en moeten dus beschermd worden. De armen spelen hier geen rol in en zijn deze maatschappij slechts tot last. De lagere middenklasse (afhankelijk van de besteding van 'the working poor') is de aangewezen betaler voor Brexit. Toevallig ook een groep die massaal voor Brexit heeft gestemd. Gerechtigheid, hoor ik u denken. Maar dat is erg kortzichtig.
Want alleen een desastreuze afwikkeling van Brexit (over de ruggen van de kwetsbaarste groepen) kan een verdere desintegratie van de EU voorkomen. Daarvoor is het zaak dat ook de kwetsbaarste groepen van de landen die binnen de EU zijn gebleven financieel ader zullen laten dankzij Brexit. We moeten allemaal lijden! Samen met de Britten. Alleen dan zullen we het uit ons hoofd laten het Britse voorbeeld te volgen.
Want stel dat het UK (dat er helemaal niet zo florissant voorstaat als men doet geloven) een economische boost zou krijgen door Brexit? Dan zouden de rapen gaar zijn. Zo'n succesvol voorbeeld volgt navolging, dus dat mag nooit gebeuren. Het moet een afstraffing worden. Een voorbeeld niet voor herhaling vatbaar. Eens maar nooit weer. Zodat de Britten (bestaan gelukkig helemaal niet) over vier jaar met hangende pootjes terugkomen in Brussel. 'Mogen we alsjeblieft weer meedoen?' Uiteraard kan dat. Maar er hangt wel een prijskaartje aan.
Brussel is een comedie. Een comedie op instigatie van de VS. Dat was het sinds het begin van het project.
Het is grappig dat het juist bij de laatst gekomenen begint te dagen dat de club waar ze zich bij hebben aangesloten na hun tijd bij 'het Oostblok' eigenlijk helemaal niet bestaat. Europa is een markt, misschien de grootste markt ter wereld. Maar politiek bestaat Europa niet. De EU heeft geen buitenlandse politiek. Het kan deze Oost-Europese staten dus ook geen politiek onderdak brengen beginnen ze te merken. Politiek zullen ze zelf moeten voeren en dat doen ze. Op eigen houtje zoeken ze defensiesteun (Polen, Baltische Staten) bij de VS (NAVO) of economische steun bij Rusland (Hongarije, Slowakije, Finland). De vluchtelingencrisis heeft de interne grenzen opnieuw inhoud gegeven. Vroeger stond het IJzeren Gordijn langs Hongarije. Nu om het land heen. Het Brexit zal deze 'Einzelgang' alleen maar stimuleren.
Het Brexit is ook een probleem extra voor Merkel. Ik denk niet dat zij in staat zal zijn haar positie in de nieuw ontstane situatie te handhaven. Duitsland leek decennia niet vatbaar voor 'Einzelgang' en is dit nu nog niet. Maar de combinatie van een krankzinnige emigratiepolitiek, waar eerder tienduizenden stierven voor een plaatsje onder de welvaartszon, en horigheid aan de VS-politiek tegenover Rusland heeft haar geloofwaardigheid en uhd ernstig aangetast. Er lijkt geen alternatief voor haar. Dat maakt het nog gevaarlijker. Een stuurloos Duitsland is het grootste geschenk aan Hitlery Clinton. We gaan een hete tijd tegemoet.
(WK)


Rebellie

vrijdag 24 juni 2016
Wat denkt Andy Cap wel dat ie is, stemmen tegen de EU? Het zoveelste bewijs dat de parlementaire democratie toch niet het juiste politieke bestel is voor de markt. Angela herhaalt weliswaar vaak dat “we” een marktconforme democratie hebben, maar daar is geen politieke campagne voor gevoerd dus is gewoon “gelul”.
En wat de parlementaire democratie betreft, dat was al zo fijntjes uitgepond (dank meneer Kok). Nu kan je voor je het weet weer gedoe krijgen over van alles en nog wat. Zoals weer geroep om volkshuisvesting als taak van de overheid, of ga-zo-maar-door. Hoe ouderwets. Fuck the electorate!
Laat die besluitvorming toch over aan degenen die ervoor hebben gestudeerd, experts zijn op hun gebied. Kijkend naar de BBC was het snel duidelijk, de politieke elite zou zich in zijn geheel hebben moeten uitspreken voor de EU, er is geen alternatief.
Grappig dat een paar maanden geleden er een tweetje verscheen van Nassim Taleb, dat de moeite waard is om in zijn geheel te publiceren, zie hier. Experts, meneer, experts.


Lone wolves (3)

vrijdag 24 juni 2016
We willen onszelf geen veer in onze uitlaat steken. Maar in aflevering 1 van deze serie op 18 juni memoreerden we het al. De moord op Anna Lindh had geen invloed op het Zweedse referendum over de invoering van de euro. De Zweden zeiden nee. De allereerste poll na de moord op Jo Cox gaf hetzelfde beeld. De meerderheid van de Britten bleef voor Brexit. Daarna kregen we via de msm steeds te horen dat de tegenstanders aan de winnende hand waren. Die berichten waren afkomstig uit de banksector in de City en uit gokkantoren. Zoals we al wisten: geen instituten om op te vertrouwen.
Een van de felste voorstanders van “Remain” buiten de UK was de man die eerder in zijn leven het Britse Pond een opsodemieter had verkocht om zijn eigen spaarvarken te spekken, Sjors Soros. De Open Society goeroe en in een niet al te lang verleden de werkgever van onze prinses Mabel. Lone wolf Thomas Mair bracht MP Jo Cox op de zestiende van deze maand om het leven. Diezelfde dag (!) al kwam de Amerikaanse organisatie SPLC (Southern Poverty Law Center) met dit bericht op de propjes. Inclusief het bonnetje. Dus dat wil wat zeggen. Door wie wordt de SPLC volledig op de been gehouden? Door de welzijnsclub van ome Sjors. En wie was een van de sprekers bij het afscheid van Jo Cox op Trafalgar Square? Prinses Mabel. Kunnen we daar een bonbonbloc van maken? Nee. Niet echt. Maar laten we het erop houden dat het curieus is. Stay tuned.


Octopussy (560)

donderdag 23 juni 2016
Familie krijg je er gratis bij. Dat geldt ook voor de deftigen onder ons. Neem nou bijvoorbeeld eens Gilbert Monod de Froideville. Als er iemand in Nederland is die weet hoe het heurt is het Gilbert wel. Daarom was ie ook jarenlang ceremoniemeester aan het Oranjehof toen Bea daar nog de dienst uitmaakte. Bij alle officiële gebeurtenissen zorgde Gilbert ervoor dat alles volgens de door hem geboekstaafde regels verliep. Dus geen ouwe fiets tegen de pui van het paleis als er een nieuwe ambassadeur een hand kwam geven. Het stilletjes laten verwijderen van luitjes die zich een orgel stonden te zuipen bij koninklijke recepties. Het checken van het wijwater bij de doop van de jongste Oranje exemplaren. Etcetera etcetera.
De broer van Gilbert is ene J.A. Monod de Froideville (1). Woonachtig in Groenekan tussen imposant struweel. Ook deze telg van de roemrijke familie Monod de Froideville was geen petite patate. Als grote speler in de internationale bouwwereld en vertegenwoordiger van met name de Franse belangen in de Europese cementindustrie werd hij met alle egards omgeven als er ergens onderhandeld moest worden over prijzen, overnames en meer van dat moois. Hij liet zich bij die gelegenheden vervoeren in een navenante voiture met aan het wiel zijn zoon Frederic. Een jongeheer met de looks en de aspiraties van een playboy als je de insiders geloven mag. Niet zelden vonden voornoemde onderhandelingen plaats in aangename etablissementen. Met in de finale glaasjes prik en professionele dames. Hetzij in dezelfde etablissementen (2), hetzij in nabij gelegen percelen en geheel verzorgd door topondernemers uit de fijne vleeswarenbranche. Een van hen was de Utrechtse specialist Ronnie Galiart en die zag wel wat in de jonge Frederic. En zo werd de neef van Bea's ceremoniemeester bedrijfsleider bij Ronnie, de gabber van voormalig welnessondernemer Johan Verhoek aka de Hakkelaar. Zoals gezegd: familie krijg je er gratis bij.
Overigens hebben wij in 2004 al eens gerefereerd aan een van de hierboven beschreven bijeenkomsten in de cementsfeer. Daarin figureerde ondermeer Rinus Platschorre, de echtgenoot van voormalig minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat (3). Het ging in die tijd ondermeer om Europese kartelafspraken, waarbij ook de Franse cementreuzen Holcim en Lafarge de klos dreigden te raken. Kijk, en daar stuitten we op een interessant spoor. Stay tuned.

(1) We hebben ons best gedaan om zijn doopnamen op te duikelen, maar hebben het uiteindelijk opgegeven. Waarschijnlijk heet ie Jean Adrien. We houden ons aanbevolen.
(2) Er werden ten tijde van de parlementaire enquête bouwfraude met enige regelmaat dames van de lichte cavallerie in de directe omgeving van het door ons geëgaliseerde afknijpinstituut “De Terp” gesignaleerd. Wie die serie daarover nog nooit heeft geconsumeerd raden wij aan onze Followupsite te bezoeken met de zoekterm Bert Terpstra. Educatief en hilarisch tegelijk. Een aanrader.
(3) Zie het serietje “Bim Bam” uit dat jaar.


Leugens en nog eens leugens

woensdag 22 juni 2016
Een week of wat geleden stak er een stormpje op in een glas water. Anders kunnen we het niet noemen, zo’n 50 hoge medewerkers van het VS Ministerie van Buitenlandse Zaken die openlijk pleitten voor een oorlog tegen Syrië. Ontslagen? Hahaha, wat denkt U, gewoon de aankondighing van het buitenlandse beleid van Hellary: meer oorlogen. Eén van de betrokkenen bij die publicatie was de voormalige VS ambassadeur in Syrië, Robert Ford. In een interview verklaarde hij weer eens dat er onderhandeld zou moeten worden tussen de Syrische regering en de jihadi’s. Dat was altijd het Amerikaanse beleid geweest, onderhandelen en waar nodig vreedzaam betogen. Geen gewelddadig omverwerpen van een gekozen regering maar dialoog en onderhandelen. Dat zou Ford altijd hebben gezegd in al zijn gesprekken met de oppositie.
Klinkt allemaal wel heel humanitair, bijna onamerikaans. Zeker uit de mond van een man die de rechterhand was van John Negroponte (de man van de doodseskaders in Midden Amerika en later VS Ambassadeur in Baghdad, zie hier een bron).
Gelukkig hebben we hier een getuige die dit tranentrekkende betoog kan ontzenuwen. Dat is S. Rifai, één van de betrokkenen bij die gesprekken. Volgens hem liep het allemaal wel ietsje anders.
De Amerikaanse boodschap bij monde van ambassadeur Ford was duidelijk: Assad moest weg, in gesprekken met de oppositie vertelde Ford dat er geen dialoog mioest plaatsvinden. Verder adviseerde Ford de oppositie om op toernee te gaan in Europa met de boodschap dat Assad weg moest. Rifai vraagt zich af of de reisjes naar de Turkse grens om te praten met opstandelingen ook bedoeld waren om die dialoog te realiseren. En vreedzame betogers? Laten we wijlen pastoor Frans van der Lugt aan het woord, (vermoord in Homs in augustus 2014): “Vanaf het begin waren er gewapende demonstranten bij de demonstratie. Zij begonnen te schieten op de politie”. Allemaal ouwe koek natuurlijk: Assad moet gewoon weg.


Lone wolves (2)

woensdag 22 juni 2016
What's in a name? Loretta Lynch heet ze. De advocaat-generaal die zich bezighoudt met het onderzoek naar de bloedige gebeurtenissen van tien dagen geleden in een homobar in Orlando. Wist Noor Salman, het wolvenvrouwtje van gunslinger Omar Mateen, wat haar echtgenoot van plan was en stond ze misschien in contact met hem toen hij aan zijn finale klus bezig was? Dat is een van de hamvragen waarmee Loretta zit opgescheept. Die vraag is namelijk niet 1,2,3 te beantwoorden omdat Noor niet netjes heeft zitten wachten tot ze voor verhoor werd opgehaald. Noor is pleite. En niemand weet waar ze uithangt. Hoewel. Desgevraagd liet Omar's vader weten: “She is not here”. En aangezien pappa dikke duivenkater was en is met redelijk hoge CIA- en FBIsmurfen plus een handje politici mag je dat best een curieus antwoord vinden. Mogelijk dat Noor het lot heeft gedeeld van Tatiana Gruzdeva. Hop, hop, het land uit. Voor ze per ongeluk op de verkeerde plek gaat zitten zingen (1).
Over naar de UK. Naar Thomas Mair. De naar rechts gerichte tuinkabouter, die het vorige week als zijn taak zag om parlementariër Joe Cox met haar schepper te verenigen. Geestelijk niet helemaal honderd werd er gezegd. Maar wat denk je? Ook hij stond in contact met de FBI. In ieder geval rond het millenium. De betrokken Fed was in die tijd geïnfiltreerd in de Britse uiterst rechtse scene. En nou lijkt het ons zeer stug dat die connectie zonder medeweten van de Britse snuffelinstanties tot stand is gekomen (2). Wat meteen weer de vraag oproept of het lijntje met vriend Thomas ergens deze eeuw is doorgeknipt of niet. Zo niet, dan opent zich zoals haast gebruikelijk in dit soort gevallen een doos van Pandora, vol met speculaasjes en conspiracycake. Dus stay tuned.

(1) Zie voor Tatiana aflevering 17 van de serie “Bombs away” dd. 5 oktober 2013.
(2) Zie dit artikel voor wat meer details over deze interessante connectie.


Barbarossa

woensdag 22 juni 2016
Het is vandaag 75 jaar geleden. Toen de moffen oostwaarts trokken. Een van de resultaten van die operatie was de dood van 27 miljoen Russen. Daarna volgde de Koude Oorlog, het deficit van het communisme, het leegroven van Rusland onder de bezopen sluismeester Jeltsin tot Poetin daar een einde aan maakte. En kijk waar we nu staan. Lekker opgeschoten. Veel geleerd. Boeiend in deze context is dit Duitse artikel. Daarin komen ondermeer de rapid deployment forces van de NATO voorbij. Zijn die rapid genoeg als de Russen komen? Nou, volgens de hopman van de Amerikaanse troepen binnen het Vierde Rijk niet. Lees en vrees het ergste. En mocht dat ergste komen, waar moet je dan heen met je pinpas en je credit card? Zucht.


Fuck (102)

dinsdag 21 juni 2016
Nou dat weer. Kreeg president Willy Wonka in Kiev een verzoekschrift in de gleuf en een stel Brusselse klaverjasverenigingen een cc-tje. Uit Bukovina. Een Piggelmee-arrondissement in het zuiden van Oekraïne met een Roemeense bevolking. En die bevolking voelt zich rechteloos en niet vrij in doen en laten. Hoe is het mogelijk zou je zeggen. Of Willy in de nabije toekomst Bukovina een autonome status zou willen bezorgen. Daarbij verwezen de vertegenwoordigers van de betrokken Roemenen naar het besluit van Willy om de Tataren op de Krim van een dergelijke status te voorzien. Niet dat die Tataren daar wat aan hebben, maar het is zo zalig om het klok en hamerspel van die agressieve Russen heen en weer te rammen.
Bij die Roemeense kloothommels in Bukovina ligt de zaak uiteraard heel anders. Die moeten gewoon hun bek houden of anders opzouten naar Roemenië. Het is maar een paar kilometer, dus kleine moeite. En als ze dwars blijven liggen heeft Willy altijd nog een stel bruinhemden achter de hand om de rust te herstellen. Wat overigens ook geldt voor de Hongaren die sinds jaar en dag in Oekraïne wonen. Als het moet opent de door ons op de been gehouden Willy een tweede front. Net als indertijd die kladschilder annex publicist bij de vorming van het Derde Rijk. Geen grappen. Stay tuned.


Fracken, frackte, gefrackt (5)

dinsdag 21 juni 2016
En wij maar denken dat Henk Kamp uniek is. Nou in de UK kan je ook demonstreren tot de vellen erbij hangen, maar het is net als hier. Uiteindelijk hebben de dames en heren die de tent runnen namens de 1% gewoon schijt aan het voetvolk in hun constituency. Neem nou North Yorkshire. Daar kreeg de frackclub Third Energy in mei van dit jaar al toestemming voor een potje fracken. Dezelfde maand kreeg ook een andere frackclub, INEOS, groen licht van de lokale slippendragers. Die is van plan om even 4000 putten te slaan. Beter dan zo'n erg klein beetje. Er was veel protest, want fracken brengt een flinke emmer schade toe aan het milieu, het boerenland en het toerisme. Maar ja die agressieve Russen hè. Die moet je zoveel mogelijk buiten de deur houden. Dus is het fracken geblazen in North Yorkshire. Goddank hebben ze bij INEOS het milieu hoog in het vaandel. Het vergiftigde water dat naar boven komt gaat namelijk in dubbelwandige containers, verdwijnt vervolgens in de recyclingmolen en wordt aan het eind van de rit in de Noordzee zee gedumpt. Garanties? Tot het eind van het riool. Als u extra ui moet gebruiken bij de nieuwe haring van volgend jaar omdat ie wat typisch smaakt weet u hoe het komt. Stay tuned.


Sushi

dinsdag 21 juni 2016
Eerst dit Aso-hapje. Nee, heeft niks van doen met uw buren of dat verdrag met het door de USSA en Hans van Baalen geïnstalleerde fascistoide regime in Kiev. Aso is de Japanse minister van Financiën en een betere naam kan je voor een spaarvarkenshoeder niet verzinnen. Daarnaast heet Aso niet alleen zo, hij is het ook nog. In 2013 boerde de toen 72-jarige minister het volgende:
Je kan toch nooit lekker slapen als je bedenkt dat je hele hebben en houden wordt betaald door de regering”. Een rechtstreekse schop onder hun hol voor alle Japanse ouwetjes. De grootste bevolkingsgroep en ook de grootste kostenpost. Aso zei het nog net niet, maar in wezen gaf hij die ouwe uitvreters de suggestie mee wat sneller dood te gaan. In verband met de precaire economische situatie. Iets recenter deed Jeroen's Japanse collega er nog een chopstickje op. Nu boerde hij het volgende:
Ik zag kortgeleden een oudje van 90 op de televisie die vertelde dat ie de toekomst somber inzag. Ik vroeg me af hoe lang hij nog van plan was om verder te leven”.
Goedensmorgens. Nou wordt hetzelfde gedachtengoed ook hier wel eens geopperd bij een overdosis blondschuimend bier. En niet te vergeten door Bill Gates en zijn soortgenoten. Bovendien wordt het bij ons in het gebied achter het Kurhaus stiekempjes verwerkt in wat beleid wordt genoemd. Met het zo lang mogelijk thuishouden van kreupele ouwetjes en ze tegelijkertijd hun thuishulp afhandig maken. Dat heet welzijn. Maar is een doodschop om een hoekie.
Maar om bij de sushi te blijven. Volgende hapje. In juli arriveert 1,9 ton Japanse rijst in de UK. Niet zomaar rijst maar Ten no Tsubu. Komt uit de regio van Fuckushima en is weer gezond verklaard. Net als de vis die daar wat amorf langs de kust rommelt. Waar ze die rijst op de markt smakken is nog onbekend, maar gezien het voorafgaande is het niet ondenkbaar dat bejaardenhuizen en tafeltje-dek-je het eerst aan de beurt zijn om deze toverrijst zonder Lassie uit te serveren. Wat dit betreft is er trouwens nog meer goed nieuws uit Japan te melden. De regering heeft zeer waarschijnlijk op aandringen van minister Aso besloten om twee veertig jaar oude nucleaire reactors weer op te starten. Het wachten is nu op de volgende aardbeving van 8 of meer op de fruitschaal van Richter. Lekker hè? Sushi.


Zonnig

maandag 20 juni 2016
Surprise. Vorige week werden we aangenaam verrast met het bericht dat het Britse pulpblad The Sun voor Brexit was. We zullen het over de inhoud verder niet hebben, maar The Sun zet wekelijks meer dan 1,5 meloen exemplaren weg. Heel wat minder dan vroeger, maar wat is er niet minder dan vroeger in die sector? The Sun is het eigendom van de Australische persmagnaat Rupert Murdoch, die zijn onderdanen binnen zijn imperium alle ruimte geeft om buiten de paden van het oirbare te rotzooien.
Hacken, afluisteren, chantage. Alles is geoorloofd. Nieuws is nieuws. Is overigens nooit een belemmering voor Murdoch geweest om ouwe neel te wezen met de groten der aarde. Zo struikelden wij vanochtend over dit artikel. Hoe Murdoch zijn entree maakte in het Witte Gekkenhuis toen Ronnie Reagan hoofdbewoner was. Je houdt het niet voor mogelijk. Roy Cohn!
De man die ondermeer het pedonetwerk opzette in Brussel dat zo'n formidabele rol heeft gespeeld bij de latere dramatische gebeurtenissen bij onse zuiderburen in de jaren zeventig en tachtig! (1) Een grens tussen boven- en onderwereld? Die is er niet. Het is net Schengen.

(1) Zie voor dit stukje smerigheid ondermeer aflevering 100 van de serie “Van Estoril naar Zandvoort.


Project Fear

maandag 20 juni 2016
Referenda zijn mooi. Behalve als de gewenste uitslag kut met perenmoes is. Dat moet koetkekoet worden voorkomen. Dus wordt een hele kudde gevaren van stal gehaald om te voorkomen dat het de foute kant op gaat. We weten nog niet hoe het er eind van de week in de UK voor staat, maar als je mag geloven wat er allemaal gaat gebeuren als de Britse bevolking zijn middelvinger naar het zwerk priemt dan keert het land terug naar de periode voorafgaand aan de slag bij Hastings in 1066.
Brussel en Washington trekken de hele trukendoos open: Vlad Poetin zou zich een scheur lachen. John with the cap kon het de komende jaren wel eens ernstig gaan voelen in zijn knip. Want Londen zou na de Brexit niet langer het financiële roofcentrum van de wereld zijn, Europese bedrijven zouden zich uit de UK terugtrekken en het Pond kreeg een serieus tikkie. De UK zou de paria van de wereld zijn. Enzovoort enzovoort. Al dat gelul maakt deel uit van een uitgewogen campagne: Project Fear. Althans volgens de Deense sociaal-liberale politicus Lave Knud Broch. Lees hier hoe dat project in Denemarken tot leven kwam bij verschillende referenda die daar in verband met allerlei toenaderingspogingen van het Vierde Rijk werden georganiseerd. Blijkbaar is er nog hoop. En nu je het zo vraagt: het gaat goed in Denemarken.


Lone wolves

zaterdag 18 juni 2016
Een moord komt nooit alleen. Op 11 september 2003 werd de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Anna Lindh op straat neergestoken. De volgende dag overleed ze. Twee zaken zijn binnen dit kader interessant: Anna trok zich het lot van de Palestijnen aan en ze was voor de invoering van de euro. Voor dat laatste had ze zelfs een campagne op touw gezet. Op 24 september werd de dader bij de kladden gegrepen. Een Servische vluchteling. Eerst leek hij geestelijk niet helemaal wel aan boord. Na onderzoek bleek dat wel mee te vallen en verdween hij voor levenslang in een kerker. Er werd nog even gedacht dat ie door een Russische onderzeeboot aan wal was gebracht, maar jammer genoeg was dat niet te bewijzen. De aanslag bleek geen invloed te hebben op de uitslag van het referendum in november. De Zweden zeiden "nee" tegen de euro.
Een paar dagen geleden werd de Britse Labour MP Joe Cox op straat neergeschoten en bewerkt met een mes. Ze overleed dezelfde dag nog. Joe trok zich het lot aan van de Palestijnen en van de immigranten in de Britse samenleving. Verder was ze tegen de Brexit. Ze voerde daar zelfs campagne voor. De dader zou een vijftiger zijn. Een armoedzaaier, die wat poen bij elkaar scharrelde met het bijhouden van tuinen van de iets beter gesitueerden. Naar het schijnt een rechtse rakker en een aanhanger van de Brexit-beweging.
Maar mogelijk dat de eigenaar van een van de tuintjes die hij onderhoudt een Rus is en dan wordt het anders. Een onderzoek daarnaar is nog onderweg. Het Brexit-referendum staat gepland voor 23 juni a.s.. Een poll na de moord op Cox zou hebben uitgewezen, dat een meerderheid van de Britten nog steeds voor Brexit is. Stay tuned.


Tok

vrijdag 17 juni 2016
Het kan altijd beter. Maar het gaat goed in Bolivia. Wat financiële cijfertjes: In 2006 bedroeg het inkomen per hoofd van de bevolking 1200 yankee dollar. In 2015 was dat 3119 dollar. En de hut van haar van Lagarde voorspelt voor 2016 een economische groei van 3,8 procent. Het is misschien geen grote stut voor het succesvolle beleid van de @&%$#@ linkse president Evo Morales, maar de export van jaarlijks 36 meloen kippen draagt wel degelijk een eitje bij. De rest van de voorraad tokkies, zo'n 160 meloen, is voor binnenlands gebruik.
Komt ene Bill Gates met een lumineus idee. Hij heeft bij een hele reeks landen de gratis leverantie van 100.000 kippen aangeboden. De organisatie van dit kakelende gebeuren heeft ie in handen gelegd van Heifer International uit Little Rock USSA. Little Rock? Little Rock? Was dat niet...? Nou ja, laat maar.
Heifer doet zijn best om de arme sodemieters in de wereld op te stoten in de vaart der volkeren. Onder andere met microkredieten. Microkredieten? Microkredieten? Was dat niet....? Nou ja, laat maar.
Stel dat je per jaar 250 kippen op het erf zet, dan verdien je al gauw 1250 yankee dollar en dat is voor een arme sodemieter al heel wat. Aldus de godvergeten rijke stinkerd Gates. Wel een beetje merkwaardig dat Billy ineens met een stukje mantelzorg de boer opgaat, terwijl ie tegelijkertijd zich zo inzet voor het millimeteren van de wereldbevolking. Maar er is geen haan zo bont of er zit een vlekje aan. Nou het grappige: hij heeft die kippen ook aangeboden in La Paz. Begrijpt u het, begrijpen wij het. Ecuador heeft het aanbod inmiddels afgewezen. “Steek ze in je reet gringo” zullen ze waarschijnlijk gedacht hebben. “En leg je fucking eieren ergens anders neer”. Maar ze zeiden het niet, want voor je het weet komt er een ploegje economic hitmen voorbij en ondergaat je land hetzelfde lot als Venezuela. Bill hoort namelijk bij de 1-procent en daar valt niet mee te spotten. Tener cuidado, Evo.


Van Estoril naar Zandvoort (198)

donderdag 16 juni 2016
Vlag uit bij Harry Webb aka Cliff Richard aka Kitty. Hij had niet hoeven te verhuizen naar Barbados. Er waren in totaal vier Bart van Welles, die verklaarden dat ze in vroeger tijden door Kitty gehopst waren. Maar het OM besloot dat er te weinig hard bewijs was om de Living Doll voor de kadi te trekken. Het wachten is op de strafzaak tegen Joris. U kunt wedden bij uw sigarenboer om de hoek. Hou vantevoren wel even rekening met matchfixing. Stay tuned.


Wolken boven het paradijs (11)

donderdag 16 juni 2016
Gisteren hadden we het nog over haar. Sabrina de Sousa. De voormalige CIA-agent, die op het punt staat om vanuit Portugal te worden overgebracht naar een kerker in Milaan. Ze voelt zich in de steek gelaten. Niet alleen door haar baasjes in Langley, maar vooral door ... Hellary Clinton. Dat meisje van de humanitaire doelen. Zie hier hoe Sabrina haar gal spuugt. Denk om de spetters. Stay tuned.


Hill goes to hell (11)

donderdag 16 juni 2016
Och, och, die Russen toch (bis). Een hacker had zitten grutten in een berg computerbestanden van de Amerikaanse Democraten. En het beruchte privémailbestand van Hellary. Elk nadeel hep zijn voordeel. Dus waar kwam die hacker vandaan? Uit Moskou!! En Vlad had al gedreigd om de hele boel op straat te mieteren !!! Moskou ontkende. Maar die Russen kunnen liegen dat ze groen zien. Bovendien zijn het agressieve klootzakken, die er zelfs niet voor terugschrikken om goed getrainde hooligans naar Frankrijk te sturen om ons foebelfeestje te versteren. En morgen Polen en de Baltische staten zouden binnenvallen als we de NATO niet hadden gehad. Met minister Plasje in de frontlinie. Inmiddels heeft de betrokken hacker, Guccifer 2.0, al even laten zien wat ie allemaal heeft opgehaald. Mocht u nieuwsgierig zijn, ga dan naar Cryptome.org en geniet van een heerlijk voorafje. Stay tuned.


Lone wolf

woensdag 15 juni 2016
Er is een hausse. Van eenzame wolven. Luitjes die in hun eentje eropuitgaan om een lekker potje te kelen. Soms uit politieke overwegingen, soms uit religieuze en soms gewoon om de kick of the game. En als ze eenmaal zijn uitgeschakeld wordt het vaak een hels karwei om hun motieven boven water te takelen. Of, als het om moverende redenen beter is, die motieven onder water te laten. Zo'n probleem doet zich momenteel voor bij Omar Mateen. De man die in Orlando een paar dagen geleden 50 bezoekers van een homobar verenigde met hun schepper en bij ongeveer hetzelfde aantal letsel aan hun carrosserie veroorzaakte. Was de werknemer van de beruchte, administratief in Amsterdam ondergebrachte bewakingsoutfit G4S misschien een bietje en zat ie daar een bietje mee? (1) Had ie een link met de uit de Marines gekegelde radicale imam Marcus Dwayne Robertson aka Abu Taubah? Was ie een gappie van de Amerikaanse zelfmoordbaard Monar Abu Salha? Kreeg ie een appie uit Raqqah? Wordt allemaal onderzocht door de FBI. Maar of de Feds de verklaring van ene Patience Carter serieus zullen nemen is nog even de vraag. Patience behoorde tot een plukkie van 24 gegijzelden in de bar en die hoorde Omar zeggen, dat de Amerikanen moesten stoppen met het bombarderen van Afghanistan. Dat je om dat statement te maken een homobar rigoureus uitruimt lijkt wat bizar. Maar Omar is van Afghaanse bloede en kan dus uit wraak hebben gehandeld. In dat licht is het ook interessant dat zijn vader zich een draaiorgel in Washington lobbiet om steun te krijgen voor zijn poging de volgende president van zijn geboorteland te worden.
Desnoods in samenwerking met de Taliban, die hij openlijk de hemel inprijst op de glazen tiet. Kijk, en als je vader zo aktief is op dat heikele terrein dan geniet jij als familielid in de eerste lijn ook meteen de volle aandacht van de CIA. En daar begint Omar's kees in de verte te ruiken naar die van de gebroeders Tsarnaev. De sjakies bij het vuurwerk tijdens de marathon van Boston in 2013, van wie een oom een tijdje als schoonzoon te boek stond van de door alle wateren gewassen CIA-smurf Graham Fuller (2).
Het zou leuk zijn om met dit karretje het spoor verder te volgen, maar je mag er een pondje retinin op innemen dat de Feds het onderweg in de poep zullen rijden. Omar was een eenzame homowolf met een flinke kortsluiting tussen zijn oren. Niks meer, niks minder. The end.

(1) Bezoek voor G4S de pagina's 2012, 2013 en 2014.
(2) Voor Graham zie vooral aflevering 11 van de serie “Bombs away” dd. 30 april 2013.


Wolken boven het paradijs (10)

woensdag 15 juni 2016
Och, och, die Russen toch. Blijken ze al jaren ene Carvalho Gil bij de staart te hebben. Een voormalige “C” van de afdeling terrorismebestrijding binnen de Portugese snuffelgemeenschap.
Hij werd in de jaren negentig al in de kieren gehouden, maar een paar weken geleden klapte in Rome de val pas dicht. Die was daar op verzoek van de Portugese speursmurfen neergezet door hun Italiaanse blauwe collega's. In samenwerking met het wakkere Eurojust in Den Haag. Carvalho zwaaide een Italiaanse kerker in op beschuldiging van het verkwanselen van NATO- en EU-geheimen. In ruil voor 10.000 piek per tranche. Zijn Russische gesprekspartner deelde zijn lot, maar daar hebben we het nu even niet over.
Tijdens die operatie werden in Portugal ook huiszoekingen gedaan. Of daarbij een beetje duidelijk werd wat voor materiaal Carvalho heeft overgeheveld naar Moskou (dat de Amerikaanse nucleaire afweer met floppies wordt bediend of zo) is nog niet in uitgefilterde staat aan een msm-riool toevertrouwd. Wel de reden waarom Carvalho tot zijn wandaden zou zijn gekomen. Hij zat niet lekker in zijn vel vanwege een vechtscheiding. Daardoor was hij gevoelig voor de avances van een lekker wijf uit Georgië en voor ie het wist was ie de sjaak. De rest van het verhaal is net een ouwe film met listig overstappen in de metro, woeste autoritten, vliegtuig in, vliegtuig uit, door de keuken van een restaurant rennen, etcetera etcetera. Binnenkort wordt ie overgevlogen naar Lissabon. Mogelijk met hetzelfde vliegtuig waarmee de in Portugal vast zittende Sabrina de Sousa naar Italië wordt versleept om daar een hele stoot streepjes te mogen krassen aan de binnenkant van een kerkermuur. Vanwege haar aandeel in de “rendition” van een ouwe imam naar een folterparadijs in Egypte (1). Wij houden u van de verdere ontwikkelingen op de hoogte. Dus stay tuned.

(1) Zie aflevering 4 van de serie “Lady en zijn tramps” dd. 18 januari 2016.


Hill goes to hell (10)

woensdag 15 juni 2016
Het houdt niet op. Toen Hellary daar superakela was maakte het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken 55 meloen dollar over naar Laureate International University. Een instituut waar je op allerlei terreinen online een bul of een bulletje kan halen. Het instituut heeft ook lineaire kinderen, waaronder de Walden University, de University of Liverpool, Glion en University of Roehampton. En je maintiendrai, je maintiendrai, Holland spreekt een woordje mee: de laatste drie hebben ook een pleisterplaats op de Haarlerbergweg 23C in Amsterdam. Klinkt goed, maar er zit een addertje onder de pc. Die universiteiten draaien niet op een glaasje water. Er moet winst worden gemaakt, dus wordt er nog wel eens gerommeld met het prijskaartje van de corner-cap (1). Ook al omdat de kosten om zo'n instituut op de been te houden verre van gefixeerd zijn. Neem nou bijvoorbeeld de poen die je als universiteit moet schokken om een bekende BA-er te strikken voor de post van honoray chancellor. Een soort boegbeeld bij allerlei plechtige gebeurtenissen. Hoef je geen IQ van rond de 150 voor te hebben. Als je maar bekend bent en niet al te dom. En wie heeft Laureate International in 2010 op de kop weten te tikken? Geile Billy. En wat incasseerde de veelvoudige passagier van de Lolita Express voor die erebaan in de periode 2010 – 2014? Het schamele bedrag van 16,5 meloen dollar. Bijna 1/3de van de 55 meloen die zijn superakela liet overmaken naar het spaarvarken van de universiteit. Denkt u....? Begrijpelijk.
En nu we het toch over flinke zakken poen hebben meteen maar de btw erachteraan. Gisteren stuiterde op de klinkers, dat de verkiezingskas van Hellary tot nu toe voor 20 procent is gevuld door Saudi Arabië. Bekend van het steunen van goeie doelen als het Flying Circus en de sportverenigingen IS en Al Nusra en het in stand houden van oude gebruiken in de trant van hoornblazen en volkdansen zoals daar zijn: het snellen der koppen, het kruisigen, het stenigen, het toedienen van zweepslagen, het houden van slaven en het piepelen van gleufdieren. Nette mensen hè? Die Clintons. Heel wat anders dan die ordinaire Trump. Stay tuned.

(1) Een van de namen voor dat vierkante kattenbakkie met een kwassie opzij, dat je opzet als je in verwachting bent van een bul.


Cypriotica (10)

dinsdag 14 juni 2016
We boerden er al iets over op 3 mei van dit jaar. Het plan om de illegale Turkse bezetting van Noord-Cyprus opnieuw te labelen. Daarbij zou de militaire vertegenwoordiging van Erdogannef op het eiland worden voorzien van een NATO-plakker (1). In het diepste geheim en stilzwijgen van de msm wordt er zowel in Washington als in Limassol druk onderhandeld. Met Fucktoria Nuland, de Amerikaanse moeder van de fascistische coup in Oekraïne, als spelleider. Haar belangrijkste gesprekspartner is de Cypriotische president Anastasiades en die kan ze voor zijn ballen schoppen wanneer ze maar wil. De president zit namelijk tot zijn adamsappel in een corruptieschandaal (2). En nou kunnen we wel ons best doen om dat een beetje fatsoenlijk onder woorden te brengen. Maar als u een beetje Engels tot uw beschikking heeft laten we dat graag over aan onze onvolprezen collega John Helmer. Bij deze. Die hereniging van Noord- en Zuid Cyprus? Forget it. Waar die Russische agressie al niet goed voor is. Stay tuned.

(1) Zie deel 7 van “De grijze wolf en de 28 geitjes” van 3 mei jongstleden.
(2) Zie ook deel 4 van deze serie dd. 26 maart 2013 en deel 7 van 2 april 2013.


Terugkeer van de spoken

dinsdag 14 juni 2016
Heeft Klaas Knot vandeweek tegen wind in gepist? Daar ziet het wel naar uit. Collega's van het Financieele Dagvod mochten namelijk koekeloeren in een geheim, in het Engels opgesteld dossier van Knot's outfit. En we kunnen ons niet voorstellen, dat Klaas niks van dat ondeugende initiatief wist. Of Jeroen poep-aan-je schoen ervan op de hoogte was onttrekt zich aan onze waarneming, maar hij heeft al dan niet voor de vorm inmiddels om opheldering gevraagd. Het dossier behelsde grosso modo dat in het vorig decennium de reserves van het Antilliaanse verzekeringsvehikel Ennia door de eigenaar stevig waren aangesproken om leningen te kunnen verstrekken aan een paar van zijn andere ondernemingen. Als je een bedragje van 570 meloen euro tenminste stevig mag noemen. Daarmee zou hij de solvabiliteit van Ennia in gevaar hebben gebracht en wat dat eventueel betekent voor de verzekerden kan u zelf invullen. Let wel op de kleine lettertjes.
Een en ander geschiedde onder het toeziend oog van Nout Wellink, de voorganger van Klaas in het poenpaleis op het Amsterdamse Frederiksplein, en diens collega Emsley Tromp van de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten. Nou is het lullige voor Klaas, dat die eigenaar van Ennia niet tot een Curacaose mafiaclan behoort. Die kan je naar believen voor de kadi trekken wegens het runnen van een wasstraat of het laten kelen van een politieke dwarsligger. Maar in het onderhavige geval gaat het om een wel heel witte boord. Ene Hushang Ansary. Een politieke topper uit het pre-ayatollah tijdperk in Iran, die tijdig zijn boeltje naar de USSA liet verhuizen en daar hele dikke mik werd met de jongens van Bush, met Henry Kissinger, met James Baker en Frank Carlucci. Zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Jongens die weten hoe de hazen lopen en ze laten afschieten als ze uit de koers gaan lopen. Jongens ook, die het niet veel kan schelen of poen wit of zwart is.
Nog een leuk detail. Emsley Tromp, Ansary's trouwe makker op Curacao, beschikt ook al over de nodige Amerikaanse contacten. Niet zo prominent misschien als zijn gabber, maar toch. En dan deed Officier in de Orde van Oranje Nassau Emsley indertijd nog zaken met ene John Deuss. Een “bankier” die het op een bepaald moment blijkbaar nodig vond om de beruchte ex-CIA agent Ted Shackley aka “the blond ghost” in dienst te nemen (1). In 2014 kreeg Eldon “Peppie” Sulvaran, de luidruchtige bef van voormalig Curacao's premier Gerrit Schotte, een berisping. Hij had ten onrechte beweerd, dat Emsley Tromp betrokken was bij de moord op Helmin Wiels (2). Waar haalt zo'n gozer het vandaan hè?

(1) Over Johnnie Deuss kan u terecht bij de gelijknamige serie vol ongerief op onze Followupsite. Voor Ted is het misschien wijs even te goegelen. Bij ons komt ie naast de serie over Deusemans ook voor in de serie “Van Estoril naar Zandvoort”.
(2) Zie de serie “Wiels on fire” uit de jaren 2013 en 2014.


Scheefwonen

dinsdag 14 juni 2016
Als we “onze” politici mogen geloven is er geen alternatief, huisvesting is een zaak van de markt. Die regelt dat wel effectief en efficiënt; huren is OK, mits voor de aspirant kopers en dus bij voorkeur tijdelijk. Want ja zeg, permanent huren is niet van deze moderne tijd. Dat regelen “we” dan wel via de belastingen en extra huurverhogingen, terwijl de sociale woningmarkt op slot gaat. Kan niet anders, markt, EU, God, of wie-dan-ook heeft dat zo beslist. En braaf knikken de haagse bollen. En uiteraard knikken de toplui van woningcorporaties mee. We zijn een soepel volkje, met weinig last van ruggengraat. Als we even een uitstapje maken over de grens, maar wel binnen de EU, dan zien we dat dat gebral allemaal gelul is. Wenen telt pakweg 1,7 miljoen inwoners. Daar is het politieke standpunt dat nieuwbouw van woningen niet aan de markt moet worden overgelaten. Dus investeert de stad jaarlijks pakweg 550 miljoen euries in woningbouw. Dat doet ze trouwens al tientallen jaren. En de EU dan? Wat EU, dit is ons beleid. Maar ja hier hebben we ook sängerknaben, maar die zingen het lied van de markt.


'Tricky' eliminatie van een Turkse soefi-beweging

maandag 13 juni 2016
Religies ontstonden vanaf 800 voor Christus en richten zich oorspronkelijk op meer menswording. Dit via spiritualiteit, met andere woorden - door in verbinding met de Bron bezield te leven. In de woorden van Boeddha: ‘Je eigen lantaarn, je eigen licht te zijn’. Maar het duurde niet lang of religies verwerden tot onderdrukking. Met claims als enige de ‘waarheid’ te hebben, uitstoting, publieke verbranding, 'kruistochten’ en oorlogen, omdat ‘God het wil’. We kennen onze geschiedenis als Europa. Tegelijk zien we ook een evolutie ten goede via interne civilisatie van religie zoals sociologen het noemen. Vaak een geweldloos proces, ook al was er bij die hervorming ook wel (enig) geweld, denk ook aan de beeldenstorm bij ons. Toch heeft de interne civilisatie bij ons gewerkt. Vormen van censuur, juist ook van opinie, het denken van anderen sterk veroordelen, projectie vanuit eigen onbehagen en andere subtiele vormen van verbaal geweld komen nog wel voor, maar Europa lijkt niettemin redelijk vrij van sektarisch geweld.

Evolutie van interne civilisatie van religie
In de islam zit die evolutie van interne civilisatie nog in een andere fase. Mede vertraagd omdat politieke machthebbers als Attaturk en Nasser eeuwenlang probeerden de islam te ‘beheersen’. Vaak ook om ‘uit te zenden’, zoals nu nog vanuit Saoedië-Arabië met het wahabisme. Wat anderen als bedreigend zien. De koning van Marokko maakte daarom onlangs een vrijzinnige vorm van islam tot ‘mainstream’ in het land. Leuk, ook al toonde Assad aan, dat hij als (liberale) Aleviet heel lang de orthodoxe islam in zijn land heeft kunnen ‘beheersen’. President Erdogan doet nu in naam van democratie –door hem vergeleken met ‘een bus, waar je uitstapt, als je je bestemming hebt bereikt’- , hetzelfde jegens de Turkse Soefi’s. Hij is een geslepen autocraat – het vredesproces met de Koerden bewust terugdraaien gaf hem indirect extra macht, – maar tevens een islamist. Hij ‘gedoogt’ de Alavieten nog, maar de in zijn ogen te invloedrijke Hizmet-beweging met een sterke mystieke inslag verkettert hij als ‘geen religie’. Terwijl prediker Gülen, tevens een belangrijke emancipator van Anatolië, - mensen in de grote steden keken lang neer op het platteland - en de Hizmet-beweging zich richten op geweldloosheid, dialoog, verzoening en democratie, maakte Erdogan, ‘trias politica’ of niet, de er aan verbonden journalisten, wetenschappers en officieren van justitie brodeloos. En plaatste hij 27 mei jl. deze religieus-sociale beweging zelfs formeel onder de misbruik-gevoelige anti-terrorisme-wet, die de EU terecht vervangen wil zien. Laat de EU aan deze eis vasthouden s.v.p. Anno 2016 geeft het immers geen pas (religieuze) ‘dissidenten’ zo ‘tricky’ uit te schakelen, zeker als je zelf in een corruptieschandaal bent verwikkeld en dat uit alle macht toedekt. (Hans Feddema)


Oud zeer (6)

maandag 13 juni 2016
Het moet nog ergens tussen uw kwabben zitten. Als u het tenminste gelezen heeft. Over DINOS. Nee? Geen bel? Misschien heeft u het helemaal niet gelezen. Goed, komt ie nog een keer. Een prima apparaat dus, dat is weggejorist door duisterlingen bij TNO annex TPD. Belangetjes? Het zal.
Maar het is kennelijk niet het enige voorbeeld van Delfts gehussel dat de vraag “Was wuppert da in Wupperthal?” oproept. Naar aanleiding van dit droeve bericht van afgelopen weekend stuurde de strijdbare DINOS-uitvinder Nico Roosnek dit mailtje naar Jessica Oudhof, legal counsellor van TNO (1). Kort, krachtig, droevig. Sterkte Jessica. Stay tuned.

(1) Inmiddels is de duiker gevonden. Had in ieder geval sneller gekund als de bewuste telefoon in omloop was gebracht.


Hill goes to hell (9)

maandag 13 juni 2016
Jamie F. Mannina heet ie. Jong gozertje nog. Beetje een branie. Zegt van zichzelf dat ie van zijn land houdt en dat ie een expert is op het gebied van nucleaire bewapening, smokkel, terrorisme, sancties en politieke stabiliteit in Zuidoost Azië en Europa. Waar vind je zoiets nog in de gauwigheid? Jamie F. zat in 2008 in het team dat probeerde Hellary Clinton als eerste vrouwelijke hoofdbewoner het Witte Gekkenhuis binnen te sleutelen. Dat lukte toen niet omdat de eerste vertegenwoordiger van de “coffeecoloured people” de voorkeur kreeg. Niettemin werd onze expert in van alles en nog wat wel beloond voor zijn noeste arbeid. Hij kreeg een baantje bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, waar het voorwerp van zijn adoratie tijdelijk met de scepter mocht zwaaien. Tot zover Jamie F. Weet u in ieder geval iets van zijn achtergrond, anders denkt u misschien wie is dat nou weer.
Recentelijk werd onze Jamie F. Mannina als nucleair expert bij BuZa benaderd door een paar snoepjes van het Amerikaanse msm-vehikel ABC News. Aanleiding was de publicatie van een hele bups interne BuZa-mails die betrekking hadden op de benoeming van ene Rajiv K. Fernando tot lid van de International Security Advisory Board (ISAB) in 2011. Een verzameling bollebozen die ieder kwartaal adviezen uitbrengt aan Rose Goettemuller, de staatssecretaris voor dit stukje buitenlands beleid. Nou was Rajiv K. wel een bolleboos als het om handel in securities ging, maar van Security wist ie geen ene moer. Met die effectenhandel had hij blijkbaar flink wat kluiten verdiend. Maar eerlijk is eerlijk, hij bleef daar niet plompverloren op zitten. Zo had hij ten tijde van Hellary's eerste presidentsrace flinke bedragen in de gleuf van haar verkiezingsvarken gedropt, was ie met Bill op pad geweest naar Afrika en had ie in 2011 een kwart meloen dollar overgemaakt naar de Clinton Foundation. Het naar een wasstraat riekende goeie doelenkanon dat zo'n prominente plaats inneemt in de p.r. van onze Nationale Postcodeloterij. Kort daarna zeilde Rajiv K. op initiatief van Hellary's rechterhand Cheryl Mills de ISAB binnen. Niet zo wonderlijk dus dat ABC News het naadje van de kous wilde weten. Jamie F. had geen flauw idee waar dat naadje zat en vroeg om 24 uur uitstel. Kreeg ie. En wat geschiedde? Fernando hoorde de drums en streek meteen de vlag bij ISAB. Blijven we zitten met de vraag of hij zijn benoeming nou te danken had aan zijn donatie aan de Clinton Foundation of niet. Wat denkt u? Ja, denken wij ook. Stay tuned.


Fuck (101)

zondag 12 juni 2016
U nog wat gehoord? Over dat asoverdrag met Oekraine? Eind deze maand schijnt Mark Damesfiets iets daarover te gaan boeren in Brussel. Eerst in de wandelgangen van hotel Kempinksi in Dresden even lullen met de 1-procentvertegenwoordigers over het wassen van Jan Roos zijn varkentje. En dan aan het eind van zijn EU-hopmanschap (!) samen met Jan Kloot Juncker en Timmerfrans op naar Manneke Pis om op het referendum te pissen. Want we hebben na de door dat takkenwijf van Fucktoria Nuland en haar cabal georganiseerde nazi-coup besloten om Oekraine door dik en dun te steunen tegen de agressie van Vlad Poetin's crypto-communistische klotenland. Een boodschap uit de Goebbelstunnel die zelfs zijn weerklank vond in het zinloos gebabbel rond de foebelwedstrijd Engeland – Rusland bij monde van journalistieke highlights als Henry Schut en Kysia Hekster.
Overigens is dat nog niks vergeleken met de boodschappen die het blondfascistische Oekraiense parlementslid Yrina Farion pleegt uit te dragen. Zo sprak ze al eens de welgemeende wens uit dat alle demonstranten tegen de huidige regering van Willy Wonka doodgeschoten moesten worden. En na de door haar soortgenoten aangestoken brand in Odessa waar in ieder geval 35 mensen de dood vonden zette ze op feestboek: “Bravo Odessa. Laten de klootzakken branden in de hel”. Als prominent lid van de parlementaire commissie voor onderwijs en wetenschap, die zich ondermeer bezighoudt met het uitbannen van het Russisch uit de Oekraiense samenleving, bracht ze een bezoek aan een kleuterklasje. Daar bleek pas hoe volstrekt maf deze blonde greet eigenlijk is. Kijk en pas op bij het achterover vallen. Zie je wel, we hadden het bij het rechte eind. Niks associatieverdrag. Asoverdrag!. Stay tuned.


Pindakaas

zondag 12 juni 2016
Over de impact van reclame gesproken. Herinnert u zich deze nog? Zelfs pappa, de kanarie, het schildpadje, de goudvissen, poes, bello, alles en iedereen ging thuis aan de Calvé. Over huisdieren gesproken. Ene D.L.W. is in Canada voor zestien jaar in een kerker geworpen. Hij had een hond die gek was op pindakaas. Nou was dat het probleem niet. Maar hij smeerde die substantie op de genitaliën van zijn stiefkoters en onder het toeziend oog van pappa's camera likte zijn doggie de boel weer schoon. Die act maakte onderdeel uit van een heel gevarieerd hopsprogramma dat pappa had ontwikkeld voor zijn dochtertjes. En dat werd uiteindelijk gehonoreerd met een langdurig verblijf achter een deur met een kleppie, dat elke dag even open gaat om de boterhammetjes met pindakaas en kommetjes pindasoep in zijn huidige habitat te schuiven. Maar wat vindt D.L.W. in zijn vrijetijd uit? Dat er een wak zit in de Canadese wetgeving op het gebied van sex met dieren.
Al is het een ijsbeer, je mag je achter de Maple Leaf helemaal uitleven met dieren zolang je je pielemoos er maar niet insteekt of de ijsbeer jou verrast met een warme pegel. Waarschijnlijk hadden de filmpjes van mafkees flink gescoord op het darknet, want hij kon zich een bef permitteren. En die procedeerde zich de pindavellen. Zelfs tot aan de Canadese Hoge Raad. Wat denk je? Hij wint de zaak ook nog. Er wordt nu hard gewerkt aan een wetswijziging om alle vormen van sex met dieren strafbaar te maken. De verkoop van pindakaas is in Canada licht gedaald. Smakelijk.


Hellary’s boodschappenlijstje

zaterdag 11 juni 2016
Alweer bijna 20 jaar geleden kwam er een handleiding voor Amerikaanse suprematie op de markt, van het Project for the new American Century PNAC. Wat er nodig was om de Amerikaanse bevolking wakker te schudden voor de nieuwe tijd was een herhaling van Pearl Harbour. Laat dat nou geleverd worden, 9 september 2001, toeval uiteraard. De rest is bekend, Afghanistan, Irak, hier en daar een “colour revolution”, en ga zo maar door. Was de PNAC vooral een zaak van de Republikeinse partij, nu heeft de Democratische partij iets soortgelijks afgeleverd. Dit keer gaat het om de Center for a new American Security, die een blauwdruk levert voor de buitenlandse politiek van Hellary. Het heet: Expanding American Power” (zie hier). En, verrassing: wat er nodig is ”meer oorlogen, meer regime change" (Syrië), meer “vrijhandels verdragen” (zoals TPP en TTIP), nauwere samenwerking tussen de EU en de VS, terugdringen van de invloed van Rusland, China, Iran. What ‘s new, pussycat?
Wat de schrijvers veel zorgen baart is dat de bevolking in de VS het wel gehad heeft met buitenlandse militaire en politieke avonturen.


Groetjes uit het land van Cor en Don (2)

vrijdag 10 juni 2016
Kusadasi is net Almelo. Er is altijd wat te doen. Eerst was de afdeling voorlichting van de Turkse badplaats paraat tijdens de interneringsvakantie van Ebru Umar. En eergisteren maakte ze overuren bij het afzinken van een ouwe Airbus vlak voor de kust. Om de lokale vissoorten een nieuw tehuis te bezorgen en snorkelaars een wat buitenissige rif om zich uit te leven. De burgemeester verwacht daarmee in totaal 250.000 liefhebbers uit binnen- en buitenland te trekken. Per jaar. Wel erg optimistisch, want dankzij het eminente beleid dat de laatste tijd is ontwikkeld door president Erdogannef zien de Turkse badplaatsen er deze zomer uit als een V & D-filiaal na de laatste op = op-aktie. Komt nog bij, dat als reaktie op dat beleid de TAK, een afgerukte tak van de PKK, vandaag heeft laten weten dat toeristen die het ondanks alles nog in hun hoofd halen zich voor een paar weken te laten zakken aan de Turkse kust, niet veilig meer zijn. Nou eens kijken wie de langste heeft. De burgemeester met zijn Airbus of de TAK met zijn Kalashnikov. Stay tuned.


Pigs ahead

donderdag 9 juni 2016
Raar idee. Maar bij gebrek aan donors en morele bezwaren tegen de handel in menselijke onderdelen zijn wijsneuzen in de USSA begonnen met een nieuw experiment. Gaat zo: ze vervangen in een varkensembrio het stukkie DNA dat de alvleesklier vertegenwoordigt door een corresponderend stukkie menselijk DNA. Dan schroeven ze dat veranderde embrio weer terug in de zeug, wachten een maandje en schroeven het er dan weer uit. Als alles goed is verlopen kunnen ze vervolgens een piepklein menselijk alvleeskliertje demonteren uit het embrio van miss Piggy en op kweek zetten. Simsalabim. Geen donors meer nodig, niet langer illegaal onderdelen uit de carrosserie van gevangenen of arme sloebers verwijderen, gewoon een varken open en dicht naaien. Kan je daar buitenissige dingen aan overhouden? Ach, hoeveel mensen knorren al niet in hun slaap, verorberen regelmatig wereldgerechten van Knor of hebben een omvang die sterk doet denken aan een speksaver. Dus op zich heeft dit experiment toekomst. Wat gaan we toch vooruit in deze wereld.


Agressie

donderdag 9 juni 2016
Vind u het ook zo fijn? Dat we Vlad Poetin onze spierballen laten zien in onze Europese buitengewesten. En dat we de sancties tegen die kutrussen handhaven. Eigen schuld. Moeten ze maar niet zo agressief wezen. Je kan niet zomaar een heel stuk losknippen uit Oekraine en denken dat je ermee weg komt. Ook al lijken die Krimski's zelf heel tevreden.
Nou willen wij als vertegenwoordigers van het precariaat niet voor de zoveelste keer op dat lieflijke Kosovo wijzen. Die Mo's daar wilden indertijd graag zelfstandig zijn onder hun eigen mafiose regering. Nou, dat was heel legitiem en uiteraard heeft de NATO een handje toegestoken toen Belgrado dwars lag. Maar Kosovo is natuurlijk heel wat anders dan de Krim. En dat geldt ook voor de Golan hoogte. Israël heeft dat strategische Syrische plekkie in 1967 na een spannende zesdaagse bezet. En hoewel de VN al een paar keer heeft gezegd dat die bezetting illegaal is zitten de Mosjes daar nog steeds. Gekker nog, Bibi heeft ons in april van dit jaar laten weten dat we de landkaarten zullen moeten veranderen: Golan blijft bij Israël. Al was het alleen maar omdat Bibi's own country het water dat daar in de grond zit prima kan gebruiken. Om nog maar te zwijgen over het gas en de olie. Hadden we daar wat op? Nou nee. Eigenlijk niet. Bibi is onze gap in de regio en Adolf Assad kan de pleuris krijgen. Die Syrische boertjes in dat gebied? Oprotten. Agressie? Het hangt ervan af waar die vandaan komt.


Zalm

woensdag 8 juni 2016
Vandeweek op de glazen tiet. Een mevrouw die een snufje salmonella had binnen gekregen bij het verorberen van een mootje zalm. Met alle gevolgen uit het medisch handboek. Erg, maar wat denkt u van deze? U nog een mootje? Hoef je nooit meer naar de dokter.


Tussen de gong en het woekerpolisje (2)

woensdag 8 juni 2016
Nog twee dagen. Dan slaat Jos Baeten zich naar zijn moment of glory op de gong van Beursplein 5. Maar er hangen wolken boven het feestje. Na Woekerpolis.nl (1) drukt nu ook op het scheiden van de markt de Stichting Woekerpolisproces zijn neus aan het venster. Die vindt dat ASR de kosten van de beleggingsfondsen had moeten doorberekenen bij het vaststellen van de compensatie. Niet gedaan en dat scheelt een slok op een woekerborrel.
Iemand die dit gekrakeel zo vlak voor het afsteken van het vuurwerk buitengewoon jammer vindt is de van koterhopsen betichte Jan Wolter Wabeke. Als ombudsman heeft ie jaren gezocht naar het oplossen van deze financiële onenigheid. Maar helaas. En nu voorziet hij dat de twee partijen nog tot het einde der tijden elkaar in het haar blijven zitten. Daarnaast daalt door dit gekrakeel de waarde van het nu in de etalage liggende aandelenpakket als een ijsberg voor de kust van Ghana. In een paar dagen tijd naar schatting al zo'n 3 à 400 meloen. En dat betekent dat wij met zijn allen aanzienlijk minder terugkrijgen van de poen die Jeroen-poep-aan-je-schoen namens ons in het Utrechtse woekerinstituut heeft gestouwd om het op de been te houden. Jan Wolter legt dan wel nergens de schuld neer, maar we durven er een glaasje prik op in te nemen dat ie die stilletjes bij de eisers in de gleuf duwt. Wij als lid van het precariaat weten wel beter. We hoeven alleen maar te wijzen op de meest afzichtelijke gruttersmentaliteit die Baeten cs. ten toon spreiden ten opzichte van Jos Lindhout en u weet waar maatje 45 wringt (2). Stay tuned.

(1) Zie deel 1 dd. 3 juni 2016.
(2) Zie de serie “Tussen premies en piraten.


Bilderberg en het precariaat

woensdag 8 juni 2016
Vroeger had je het proletariaat. De klasse in de kapitalistische maatschappij die moest werken voor zijn brood. Als er al werk was. En het leven was geen lolletje. Na pak weg een eeuw bikkelharde strijd wist die klasse zich een redelijk bestaan te verwerven en het woord proletariaat ging de meterkast in. De bulk van haar parlementaire vertegenwoordigers werd in de decennia die volgden ingepakt met steeds meer vetvrij liberaal gedachtengoed tot je alleen het verschil tussen links en rechts nog zag als je bij Specsavers was geweest. Toen arriveerde de technologische revolutie en alle sociale zekerheden kwamen op de glijbaan terecht. En de onrust groeit. Ook bij de 1 procent en de laag daar net onder. Ze vrezen niet alleen het eigen gepeupel, maar ook en vooral de stoet armoedzaaiers uit krepeergebieden elders in de wereld die op allerlei slinkse manieren hun achtertuin binnensluipen. Het nieuwe ... nee, dat kan niet meer. Laat de meterkast maar dicht. We noemen die nieuwe misérables “het precariaat”. Een beetje precair en een beetje proletariaat. Weten we waar we het over hebben als we ons genoodzaakt zien om maatregelen te nemen.
Morgen begint de Bilderbergvierdaagse. In Dresden. Nederland wordt vertegenwoordigd door koning Willy, Mark Damesfiets, kleedjesklopper Ahmed Aboutaleb, Shellpompbeheerder Ben van Beurden, ruimtelijk minister Sharon Dijksma, de ouwe Victor (Halberstadt) en Damesfietskenner Kajsa Ollongren. En laat nou het precariaat een van de onderwerpen zijn waarover onze fine fleur mee mag lullen. Jawel. Of het precariaat zelf ook vertegenwoordigd is? Ben je bezopen na dertig pilsjes? Toch fijn hè als er over je geluld wordt.


Oelala Conrad

dinsdag 7 juni 2016
Vandaag bereikte ons dit droeve bericht. Over Conrad Hilton. Het broertje van Paris. De zoon van de ouwe Hilton. Conrad zit al een tijdje zwaar aan de snuif en gaat daarom een paar maandjes streepjes trekken in een luxe kerker. Verbazend? Heulemaal niet. Ga daarvoor even naar het artikeltje “Oelala Paris van 3 september 2014. U daar nog iets over gehoord? Nee, wij ook niet. Verbazend? Heulemaal niet.


Hill goes to hell (8)

dinsdag 7 juni 2016
Ze heet Camila Wright. En ze is Assistant Attorney General in Georgia USSA. Zij houdt zich bezig met de bestrijding van mensensmokkel en commercieel koterhopsen. Daar kweek je vrienden mee, maar ook vijanden. Mogelijk dat lieden uit die laatste categorie een paar dagen geleden haar echtgenoot met twee schoten in zijn borst het hoekje om hebben geholpen. Als waarschuwing niet al te bijdehand te worden. Waar was Camila mee bezig? Nou, volgens de SVR, een van de Russische snuffelvehikels, zou Camila van plan zijn Bill Clinton en andere bekende figuren uit de high society voor de kadi te sleutelen wegens koterhopsen op het Maagdeneiland van Jeffrey Epstein (1). En dat een groepje CIA-killers op zijn Spetsnatz de man van Camila had gekeeld onder de slogan “geen grappen”. Russen? Onbetrouwbaar. Flauwekul. Hebben een hekel aan Hellary. Voor u afhaakt, lees dit toch maar even. Je weet maar nooit. Stay tuned.

(1) Zie voor Jeffrey en zijn strapatsen de serie “Van Estoril naar Zandvoort.


De MH17 conspiracy (2)

dinsdag 7 juni 2016
U heeft er waarschijnlijk niet zo'n erg in gehad. Met uw koe ingeperst tussen soortgenoten met witte nummerplaten. Maar afgelopen weekend was het echt een SBU-feestje. De geheimedienst van de Oekraïne pakte even flink uit. Eerst lieten de snuffelaars uit Kiev op de Poolse grens een Franse imbeciel oppakken. Die zou de laatste maanden onder het oog van de SBU een busje hebben volgestouwd met leuke dingen voor de mensen. Een bult Kalashnikovs, een toefje granaatwerpers, een tonnetje explosieve chocola, wat rondjes ammunitie en de benodigde ontstekers voor een memorabel vuurwerk. Om te voorkomen dat bij de EK in zijn thuisland de hele boel in slaap valt bij de duizenden tikkies breed en achteruit. Nog een mazzel, dat er tussen Oekraïne en Polen nog geen sprake is van open grenzen. Houden zo.
Maar met de aanhouding van deze nog naamloze gestoorde, die overigens zomaar Van der Lubbe kan heten, was de koek nog niet op. De jongens van oom Tjibbe's JIT-cluppie maakten namelijk bekend, dat ze op de plek waar de brokstukken van de MH17 indertijd zijn neergekomen de staart van een BUK-raket hadden gevonden. Nou kan Van der Lubbe die in alle haast verloren hebben, maar laten we net als oom Tjibbe maar aannemen dat ie hoort bij de BUK waarmee de MH17 uit de lucht is gehaald. En zo'n vondst straalt natuurlijk ook af op de SBU, die in JIT-verband zo nijver meewerkt om Rutte's onderste steen boven te krijgen. In wezen in de rol van kroongetuige en u weet net zo goed als wij, dat kroongetuigen soms zwaar uit hun longen staan te liegen. En kijk, daar waren Vlad Poetin en zijn Maleisische collega Najib Razak blijkbaar ook bang voor. Want wat lieten ze vorige week al weten? Nou dit. Die dikke dame met haar bloes? Nog lang niet in zicht. Stay tuned.


Uitgeverij Suspect (10)

maandag 6 juni 2016
Zoals deze serie niet altijd heeft geheten zoals ie heet (1), zo heeft ook Perry Pierik niet altijd zijn eigen boeken willen uitgeven. Ons moeder bewaart alles van haar meisje, van het beugeltje tot en met de eerste bh, en zij heeft ook een schoenendoos waarin als het ware de genese van Aspekt.
We moeten daarvoor terug naar 1994. Om precies te zijn naar de 21e maart van dat jaar. De lente begon voor Perry met het sturen van een manuscript. In het begeleidende briefje leest het: "Bij deze het hernieuwde manuscript "Kadaverdiscipline" over de Nederlandse Waffen-SS. U zult zien dat ik, mede dankzij de aanwijzingen van uw uitgeverij, het een en ander grondig gewijzigd heb. Per brief zal ik spoedig ingaan op de kritieken. Het manuscript wilde ik u niet zo lang onthouden".
De stijl is onmiskenbaar al helemaal Perry Pierik/Aspekt. Maar de toon is, om in die stijl te blijven, een beetje wanhopig. Uit het briefhoofd mag geconcludeerd dat het Perry toen niet meezat. Hij woonde in Nieuwegein, de Bijlmer van Utrecht, op een adres dat Schakelstede heet. Zien we direkt voor ons: een galerijflat uit de griezelige jaren tachtig, al flink aangevreten door betonrot en voor ongeveer de helft leeg, de parkeerplaats vol Opeltjes, een enkele bladloze boom, kromgebogen door de westenwind...
En tja, we kunnen niet om de facts of life heen: in je manuscript het een an ander grondig moeten wijzigen is voor geen enkele auteur leuk, laat staan voor eentje die de wijsheid in pacht meent te hebben. Want in de brief die Perry hierboven aankondigt stelt hij zich veel minder nederig op. "Ik hoop dat we nu spoedig de puntjes op de i kunnen plaatsen", schrijft hij op 23 maart, "en tot uitgave van dit voor Nederlandse geschiedschrijving belangrijke boek kunnen overgaan. Het echte 'zwarte gat' zit hem hierin, dat dit boek nog altijd niet geschreven was!"
Hier pakt onze Perry uit met de kromtaal en de uitroeptekens die we van hem gewend zijn. En gooit hij alle schroom van zich af. Dat 'zwarte gat' betreft een kritiekpunt van de recensent van het manuscript: Pierik zou met de chronologie in zijn onderwerp maar wat aanrommelen. De aangesprokene voelt zich op zijn pik getrapt. "Hier wordt het boek van W. Haupt (Tragödi um die Treue, schrijffout PP) genoemd. Dit boek is helemaal niet van W (Werner) Haupt. Dit is een boek van Wilhelm Tieke – oud-soldaat van de ss-divisies 'Wiking' en 'Horst Wessel' – Hier dus het verwijt dat ik juist een SS-titel NIET gebruikt zou hebben. Ik heb het gevoel dat de critici een aantal boeken over de SS uit hobbyisme gelezen hebben. Ik ben de enige die het overzicht heeft."
De centrale kritiek van de lezer van het manuscript, en de reden om het ook de tweede keer af te wijzen, was juist deze zichtbare begaanheid van Perry met het lot van de SS-er. "Ik ben rond blz 60 maar gestopt met het weergeven van bladzijdegewijze commentaar", zo meldt de recensent. "M.i. rammelt er het nodige aan dit manuscript, de auteur lijkt me op zijn gunstigst een politiek naief persoon die wel heel enthousiast is (meegesleept raakt) over zijn onderwerp. Wat zullen zijn motieven zijn om (historicus zijnde) dit op een nogal populair wetenschappelijke wijze te publiceren?"
Gaskamers, foltering, standrechtelijke executies, de Verbrecherstaat in al zijn gruwelijke details, uitgelegd voor mensen met een lagere beroepsopleiding, zeg maar. Past zó tussen het jaaroverzicht van Autovisie en de Ikeagids in hun boekenkastje, als het ware. Zie daar de missie van Perry Pierik. Want nog in hetzelfde jaar 1994 waarin hij met zijn manuscript nergens aan de bak kwam, richtte hij Aspekt op. De eerste titel van de kersverse uitgeverij luidde: Van Leningrad tot Berlijn. Nederlandse vrijwilligers in dienst van de Duitse Waffen-SS. De inhoud? Juist...

(1) Zie Basr en Baarn 1 en 2, van respektievelijk 17 december 2015 en 26 januari 2016


Nos-propaganda

maandag 6 juni 2016
We kwamen ergens op facebook onderstaand schoolvoorbeeld van propaganda tegen bij de NOS/Nieuwsuur:

1. 'Met het EK-voetbal volgende week als ultiem drukmiddel zetten de bonden alles op alles om hun zin te krijgen.'

'Om hun zin te krijgen' is typisch taalgebruik om de tegenstander als een klein kind met onredelijke eisen weg te zetten.

2. 'De wet is inmiddels al behoorlijk afgezwakt, maar de vakbonden blijven tegen.'

Ze zijn gewoon tegen om het tegen zijn.

3. 'Hoewel slechts 5 procent van de werkende Fransen lid is, weten de bonden iedere keer weer grote delen van het land plat te leggen.'

Ze komen alleen maar op voor een heel kleine minderheid -> henzelf. Dat de strijd breed gesteund wordt en dat de strijd gevoerd wordt voor de overgrote meerderheid van de bevolking is blijkbaar geen issue. Ook het feit dat de regering zelf juist opkomt voor de kleinste minderheid die er is - de elite - is geen issue.

4. 'Vakbonden hebben de macht om iets te blokkeren, maar niet om iets te veranderen.'

Opnieuw: Het zijn kleine kinderen die wel op straat kunnen gaan liggen en daarmee hun moeder wat later thuis doen komen, maar uiteindelijk is het zinloos.

5. 'Ze verhinderen vooruitgang.'

Want: Langer en harder werken voor minder geld is vooruitgang. Voor wie laat de NOS onvermeld.

6. 'Frankrijk is kampioen opwerpen van belemmeringen aan ondernemers.'

De NOS laat een Nederlandse ondernemer (het summum van onfeilbaarheid in deze tijd) aan het woord om te laten merken hoe verschrikkelijk het is, al die wensen van werkende mensen.

7. 'De wet waar het allemaal om gaat, kan op weinig steun rekenen van de Fransen: uit peilingen blijkt dat slechts 13 procent voor de wet is zoals ie er nu voorligt.'

Tegelijkertijd verkondigt het hele artikel dat een kleine minderheid dwarsligt en 'vooruitgang' blokkeert.

Het 'artikel' sluit af met: 'Maar Verhaege ziet verandering niet zo snel komen. "We weten allemaal dat we niet in staat zullen zijn om te hervormen, en dat het met een big bang zal gebeuren. Als je naar de geschiedenis kijkt is Frankrijk nooit uit zichzelf hervormd, maar functioneert van big bang naar big bang." '

Ja Verhaege, laten we dat hopen. Maar dan wel de Big Bang die voor jou fout uitpakt!


Niets is heilig

maandag 6 juni 2016
Zowat elk debat ontaard tegenwoordig in ingegraven stellingen, moddersmijterij en verdachtmakingen. Dat maakt het zoeken naar toenadering, begrip en oplossingen schier onmogelijk. Iedereen verschanst zich in zijn eigen standpunt, ingenomen stellingen worden met de dag onwrikbaarder.
Open debat voeren, praten zonder reserves, oprecht luisteren, kritiek incasseren, je standpunten onderbouwen, bereid zijn je argumenten te heroverwegen – daar doen we nog amper aan in publieke debatten. Feiten die iemands standpunt weerleggen, worden bruusk terzijde geschoven – alsof ze niets meer zijn dan de zoveelste mening.
Erger: hoe goed gedocumenteerd en onderzocht sommige feiten ook zijn, zodra ze niet van pas komen worden ze weggerelativeerd en verdacht gemaakt. Wetenschappers zijn ook maar mensen en zijn dús bevooroordeeld, toch, het is maar net wie je het vraagt, en bovendien: wie betaalde dat onderzoek van hun nou helemaal? Oh, die club? Nou, dan weet je het wel, dat hoeven we dus écht niet serieus te nemen!
En hoppakkee: daar gingen de feiten, de cijfers, het onderzoek – plus, en passant, de distantie, de wens te begrijpen, het beroep op verstand, elk besef van complexiteit, de noodzaak afwegingen te maken – onvervaard het raam uit.
Alles uit naam van de eigen mening.
Niets mag onze eigen mening in de weg staan: de feiten al helemaal niet. Want feiten zijn niets anders dan een afwijkende mening met deftige kleding aan en een boel geld en obscure belangen erachter, geparadeerd om ons de mond te snoeren. Feiten zijn eigenlijk een vorm van censuur.
Dat pikken we niet: eigen mening eerst! Wij laten ons de mond niet snoeren door argumenten, door verhalen van het tegendeel, door feiten die ons niet uitkomen. Wij zeggen wat wij denken, en daar heb je maar naar te luisteren!
Zo triest. Juist die verharding in het debat – ons onvermogen ons te verhouden tot afwijkende meningen, tot feiten en argumenten die ons onwelgevallig zijn – maakt dat we geen sikkepit verder komen en onszelf alleen verder ingraven.
De dooddoener ‘denkende elite’ versus ‘schreeuwend volk’ die vaak als verklaring voor deze malaise wordt opgevoerd, is vals. Heus: debatten gaan er inhoudelijk nooit op vooruit wanneer je eerst de halve bevolking van deelname diskwalificeert. Bovendien zijn er stapels ongeschoolde mensen die openstaan voor feiten en meningen die direct niet bij hun wereldbeeld passen, en veel goed opgeleide mensen die zichzelf zo gloedvol aan het complotdenken hebben uitgeleverd dat geen feit of argument hun geharnaste mening ooit nog kan schampen.

Wat te doen?

Benadrukken dat een mening tegenwoordig vooral een gevoel is, zelden onderbouwd met feiten. Gevoelens hun plaats wijzen: wat jij voelt, telt – en wat een ander voelt, telt óók. Compromissen vinden, overeenkomsten zoeken, accepteren dat je kunt stuiten op onoverbrugbare verschillen.

En vooral: je eigen mening niet heilig verklaren.

Door ons overgenomen van de website van Karin Spaink


Uitgeverij Suspect (9)

zaterdag 4 juni 2016
Zegt ons vandaag de dag de lettercombinatie CCC nog iets? Nee, nu hebben we het niet over de Cellules Communistes Combattantes, de Strijdende Communistische Cellen, in het België van dertig jaar terug. Heel in de verte familie van de jongens en meisjes van Isis, maar dan wel tweetalig. Hier gaat het over Louis Couperus, Simon Carmiggelt en Antoon Coolen, drie nederlandstalige auteurs die heel beroemd zijn geweest maar nu net zo erg vergeten. Nou ja, van Coolen herinneren we ons feitelijk niks en van Simon alleen die kop vol rimpels maar de boeken van Couperus werden ooit met succes verfilmd: wie van boven de veertig herinnert zich niet de tieten van Pleuni Touw in De Stille Kracht? Stille Lowietje liet ons tevens mooie boektitels na. Extaze (ja, echt zonder c), Eene illuzie (tja...) en De boeken der kleine zielen. Maar de mooiste is Van oude menschen, de dingen, die voorbijgaan... (incluis die drie puntjes dus). Een juweeltje inderdaad, vooral vanwege dat 'van' in de plaats van 'over'.
Wij moesten laatst van B naar C met de trein en omdat er op het station voor de warme saucijzenbroodjes een rij van jewelste stond, brachten wij de wachttijd door in de boekenstand. Geen Brabantse Coolen en geen Amsterdamse humor te bekennen maar wel een pocket waarvan de titel luidde: Van nieuwe managers en de dingen die voorbijgaan. Wij ons gebukt en het boekje onderuit de stapel gelicht. Bleek geschreven door ene Wijnand Libbenga, uitgegeven door Aspekt en de foto op de cover - puntige rotsen in een hooggebergte of zoiets - versterkte onze twijfel aan het nut van de eventuele aanschaf. Maar het was de ondertitel die het boekje definitief de das omdeed: Een Frans verhaal tegen Nederlands nieuw rechts. Ga er maar aanstaan... Was het boek een vertaling? Van wie dan? Gelukkig liep de trein al binnen. Maar toch nog even de tekst op de achterkant gescand op 'vertaling' en misschien wel een verwijzing naar Couperus. Niet dus. In plaats daarvan een verfomfaaide titel. Van voren heet het boek Van nieuwe managers en de dingen die voorbij gaan maar op de achterkant Over nieuwe managers etcetera. Weer thuis uit C googelden we op het boekje om te checken of we het juist gezien hadden en ja hoor, zelfs twee keer is het op de achterkant van Over waar het toch Van zou moeten zijn. In welke zijstraat van de edele boekdrukkunst heeft uitgever Perry Pierik ons nu geparkeerd? Leest de 'redder van het boekenvak', zoals hij zichzelf graag noemt, eigenlijk wel de onzin waar hij de naam van zijn bedrijf aan verbindt? Wij vrezen van niet. Want ook de rest van de tekst op de cover van Van of was het nou over nieuwe managers en dingen die er niet meer zijn, is alleen maar proof voor het feit dat Libbenga in ieder geval niet schrijven en misschien ook niet denken kan.
'Het boek is geschreven voor mensen die houden van filosofie en Frankrijk, of gewoon van een ontspannend en toch spannend verhaal', aldus besluit Libbenga, waarbij voor 'ontspannend' een spatie teveel staat. Die loze spaties rijgen zich in de tekst daarboven aaneen, net als dito bijvoeglijke naamwoorden en tenenkrommende constructies als 'het verhaal van een nieuwe bevolkingslaag die is komen bovendrijven'. En waar gáát de woordenbrij van Libbenga nu eigenlijk over? In het universum van deze would be-auteur komen 'nieuwe managers' uit het 'noordelijke Nederland' naar Frankrijk, en blazen ze daar 'als zeepbellen schaalvergroting, beroepsvervlakking, arbeidsvervreemding en bovenal een complexe, onnavolgbare werkelijkheid' in 'de verfrissende lucht van het Franse landleven met haar levenskunst'. Je suis Napoleon, zo zie je Libbenga denken...
Maar wat denkt de uitgever van deze pauvre d'esprit? Pierik denkt niet, hij incasseert. Libbenga is niet uitgegeven door Uitgeverij Aspekt, de drommel geeft zichzelf uit en betaalt Pierik op de koop toe. Libbenga heeft pakembeet driehonderd exemplaren van zijn produkt laten uitprinten en in een bandje steken en heeft daarvoor aan Pierik ongeveerabout zevenduizend euri's gefourneerd. Die driehonderd vans en overs staan en liggen nu bij Libbenga onder diens lit jumeaux, naar wij voor hem hopen droog. Moet Libbenga zich bedonderd voelen? Ach meneer Zonneberg, wie voelt zich op heden nog bedrogen op de vrije vlooienmarkt... De vraag die ons bezig houdt is wat Pierik doet van dat geld dat hij aan het uitprinten van keukenmeidenromans en dito voer voor de open haard opstrijkt? Gaat dat naar lekkere wijven of juist sexy peuters, naar dure auto's en dito huizen? Het zal misschien wel maar daar liggen wij op zich niet wakker van. Wij vermoeden dat Perry Pierik in oud papier doet om de boekjes uit te kunnen geven die hij zelf leuk vindt. Welke boekjes dat zijn? We hebben ze juist deze week van de kelder naar de zolder gebracht, als waren het de schatten uit het Louvre. Regent het alweer pijpestelen? Dat biedt ons mooi de gelegenheid om eens wat in Perry's boekjes te bladeren. Stay tuned!


Tussen de gong en het woekerpolisje

vrijdag 3 juni 2016
Jos Baeten vanochtend: @#$%&#@. Mag ie eindelijk op de tiende van deze maand een klap op de gong geven op Beursplein 5, krijgt zijn verzekeringshut ASR een dagvaarding in de gleuf. Van Woekerpolis.nl. Leest u maar even mee. Een miljardenclaimpje. Heeft zoiets straks invloed op de koers van het aandeel ASR? Wij zijn leken, maar we denken van wel. Zal ons benieuwen of Jos de komende tijd net zo gezond slaapt als medebestuurslid Karin Bergstein (1). Pak eens en romannetje Jos, wie weet helpt het. Truste.

(1) Zie “Tussen de gong en het romannetje” van 31 mei 2016.


Octopussy (559)

vrijdag 3 juni 2016
Triomf! Joris D. moest voor de kadi verschijnen. Niet dat het veel opleverde, maar toch. Lees en neem een slok. Maar niet om het of het ander, kan iemand ons vertellen of Peter Ros dood is? Want als er één getuige is die iets kan vertellen over deze materie is het Peter wel. Zie daarvoor de roemruchte afleveringen 375 en 376 van deze serie. Oh en btw.: Is er iemand die in zijn jeugd door Oranjebef Frits Salomonson is bestegen en daarover kond wil doen tegenover een rechter-commissaris? Of in een ritueel kringetje heeft meegelopen voor twee deftige geile beren in een pand aan de Amsterdamse Catharina van Renessestraat? Zou dolletjes zijn. Stay tuned.


Masturbant geassocieerd met Gülen-beweging

donderdag 2 juni 2016
Soms bereiken de meest idiote berichten de Turkse media. Neem deze. Een bijrijder op een bus van de onderneming Metro Turizm wordt ervan beschuldigd dat hij op 24 mei staande voor een passagier heeft gemasturbeerd en zijn sperma op haar heeft gedeponeerd. Op zich heel goed mogelijk. Deze schending van de eerbaarheid sluit aan bij andere berichten over seksuele mishandeling van vrouwen in Turkije, en dat zijn er niet zo heel weinig. Activisten van de organisatie ‘We zullen de moord op vrouwen stoppen’ trokken dan ook naar het kantoor van Metro Turizm in de stad Eskisehir om daar op vervolging van de verantwoordelijken aan te dringen. De honorair voorzitter en oprichter van Metro Turizm, Galip Öztürk, gaf een bijzondere draai aan het verhaal. Via Twitter beschuldigde hij de ‘parallelle staat’, oftewel de beweging rond imam Fethullah Gülen van het incident: ‘Parallel tuig. We weten dat jullie verraders zijn en proberen Metro Turizm aan te vallen om de Gülen-beweging te redden. Ik verwacht niets anders van jullie.’ Nu kunnen we ons bij een aantal beschuldigingen die Gülen en zijn beweging over zich heen krijgen veel voorstellen, maar dat de in de VS woonachtige imam een masturbant in dienst neemt om een busonderneming in diskrediet te brengen wordt erg bizar. Het onderstreept dat Gülen de ideale zondebok is geworden in Turkije sinds president Erdogan hem tot aartsvijand verklaarde. Er wordt gezegd dat Turkije deze zomer door een hittegolf zal worden getroffen. Als het inderdaad onhoudbaar heet wordt, weten wij al wie de schuld krijgt...


Three Mother Fuckers

donderdag 2 juni 2016
Mozambique. Het land waar Willy en Maxi een vakantiehut aan zee hadden gepland. Gisteravond sprak de geestelijk leider van de Twan Huyskerk hel en verdoemenis uit over datzelfde land. Er had zich een financieel schandaal voorgedaan dat zo kon zijn weggelopen uit de Panama Capers. Gefaciliteerd door TMF. Een Amsterdams trustkantoor dat onder leiding staat van drie keurige heren en een dochter heeft geadopteerd, Equity Trust. Wij zouden die vehikels van zijn lang zal zijn leven niet trusten. Maar wie zijn wij? Mocht u het schandaal gemist hebben dan kan u hier terecht. Uiteraard ging de aandacht vooral uit naar de boeven in Mozambique. Wij ieder jaar een zootje bonen naar Maputo sturen om de hongerige bevolking op de been te houden, terwijl figuren uit die regeringskliek daar hun zakken vullen. Zijn we gek of hoe zit het? En ... (zachtjes) moeten we niet iets doen aan die trustkantoren hier? Aan TMF en consorten.
Nou wil het geval dat wij in al onze bescheidenheid ook al eens hebben gewezen op TMF. Mocht u dat ook gemist hebben dan kan u terecht bij aflevering 34 van de serie “Fuck” dd. 30 juli 2014 en in het woeste artikeltje “U nog een meloentje?” dd. 30 oktober 2015. Krijgt u misschien een wat beter beeld van dat Panamees aandoende zootje aan de Amsterdamse Herikerbergweg, dat blijkbaar aan de aandacht van de Süddeutsche Zeitung en de meisjes en jongens van de ICIJ is ontsnapt. Stay tuned.


Hill goes to hell (7)

woensdag 1 juni 2016
Wat Subject B5 is weten we niet. Maar ene Jacob Sullivan van het ministerie van BuZa wil op 16 juni 2011 die info naar Hellary overkabelen. Afgeschermd tegen nieuwsgierige kloothommels. Zoals het hoort. Dan ontstaat deze mailwisseling. Met andere woorden: Hellary draagt een piepel op haar ministerie op de boel over te prikken naar haar onbeschermde mailadres thuis. En dan mag ze achteraf zeggen dat ze naief was of dat ze wat dit betreft niks anders deed dan haar voorgangers, het blijft een ongelooflijk genante overtreding van de veiligheidsregels. Mocht de FBI besluiten de zaak voor de kadi te gooien dan kon deze mailwisseling wel eens de “smoking gun” betekenen. Stay tuned.


Oeps

woensdag 1 juni 2016
Altijd goed voor vette koppen, de Volksfiets met het wensenlijstje van meer bezuinigen; 50 miljard, kan ook 100 zijn, ga zo door jochies. Iets voor Ascher, de man die zo op de achtergrond blijft en die op een bijeenkomst van de rechtse Labour kamerleden een lezing mocht houden. Niks Corbyn: verder bezuinigen en moderniseren enzovoorts enzovoorts. De dorknopers in aktie: douchen in een verpleeghuis? Onzin; even de deodorant erover en klaar. Minimumloon? Dat belemmert de economische groei, net als vaste contracten trouwens, dus weg ermee.
Het kan ook anders. De salariskortingen op de ambtenaren en rendvolgers is afgeschaft; vier geschrapte feestdagen zijn in ere hersteld; de financiering van private onderwijsinstellingen uit belastinggelden is gestopt en de vrijgekomen gelden gaan naar openbaar onderwijs; de verhoging van de BTW gaat niet door; minimumloon, AOW en uitkeringen verhoogd. Op het lijstje staat nog de herinvoering van de 35-urige werkweek. Kan zomaar in de EU, maar niet in NL, wel in Portugal.


Een legostukje van 9/11 (6)

woensdag 1 juni 2016
Hoe het er nu mee is? Met die 28 pagina's uit het ouwe rapport van de 9/11 Commissie? Met details over de Saudische betrokkenheid bij de voorstelling van het Flying Circus op Manhattan. Nou, niet zo best. De Senaat was unaniem: gooi ze op de keien. Momenteel kauwen de leden van het House op de taaie kwestie. En mochten die hetzelfde doen als de collega's van de Senaat dan kan Barack alsnog dwars gaan liggen. Want de aangekondigde repercussies uit de Saudische zandbak zijn niet gering. In wezen dreigen ze met een ruk het oosterse tapijt onder de petrodollar weg te trekken. Ook al omdat de Saudische economie door de oorlog met de Amerikaanse frackers en de daarmee samenhangende lage olieprijzen eruit ziet als een klapperboom zonder klapper. Als u benieuwd bent naar het antwoord op de vraag hoe die Amerikaanse-Saudische alliantie tot stand kwam in de jaren zeventig van de vorige eeuw, inclusief de geheime afspraken, kan u hier uw hart ophalen. Boeiend. Stay tuned.


Tussen de gong en het romannetje

dinsdag 31 mei 2016
Ze is blond. Maar dat zegt in dit geval niet alles. Ze heeft namelijk medische biologie gestudeerd in Utrecht. Denk je al gauw dat ze haar zakken is gaan vullen in de medische sector. Per saldo is daar veel te halen. Zo niet Karin Bergstein. Ze gaat na haar biostudie naar Nijenrode en Rochester USSA om haar carrière bij de ING te stutten. Dat zet aardig zoden aan de dijk, want ze belandt in de directie van het oranje spaarvarken. Ze doet alleen dingen die ze leuk vindt, zegt Karin ergens in een interviewtje. Mogelijk is dat de verklaring voor haar overstap naar de Raad van Bestuur van ons geliefde verzekeringsvehikel ASR onder voorzitterschap van de van meineed verdachte Jos Baeten. Binnen die Bende van Vier is zij sinds 2011 verantwoordelijk voor de afdelingen Leven, Schade, Uitvaart en Bancair. Ieder zijn meug, zei de boer en injecteerde zijn varken. En je houdt het niet voor mogelijk, maar Karin slaapt er geen uurtje minder om en mochten die er zijn dan zet ze de zorgen opzij met een frisse duik in een romannetje.
Toevallig dat u erover begint, maar Karin had onlangs inderdaad enige zorgen. Over de identiteit en de achtergronden van nieuwe klanten. Vooral die hun entree maken via verzekeringsadviseurs. Die laatsten kregen dan ook een brieffie van Karin in de gleuf, waarin ze aankondigde dat ASR per 1 juni 2016 ging controleren of die adviseurs zich wel aan de gemaakte afspraak hielden om alle persoonsgegevens van nieuwe klanten op te slaan en 5 jaar te bewaren. Daar kreeg Karinnetje wel wat giftige reacties op. Onafhankelijke adviseurs vallen namelijk onder de Wet Financieel Toezicht i.c. de AFM. Dus behoefte aan een dubbele porte brisée, nou nee. Karin zal wel last hebben gehad van wedstrijdzenuwen, nu gappie Jos op 10 juni op Beursplein 5 een klap tegen de gong gaat geven. Daarom raden wij haar aan om nou eens niet een romannetje van de plank te halen, maar onze serie “Tussen premies en piraten te consumeren. Leuk en toch leerzaam. Doen hoor Karin. Alleen of je dan nog goed slaapt kunnen we niet garanderen. Houdoe.


Hill goes to hell (6)

dinsdag 31 mei 2016
Beetje vroeg misschien. Maar het moddergooien tussen de meest waarschijnlijke Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en zij van Clinton is al begonnen. En je kan nu al zien dat The Donald daarbij in het voordeel is. Zo heeft ie Hellary's echtgenoot recentelijk al eens een verkrachter genoemd. Daarbij ondermeer refererend aan Bill's veelvuldige tochtjes met de Lolita Express van zijn vroegere gabber Jeffrey Epstein (1). Met de goedkeuring van zijn vrouwtje. Nou was Trump ook geen onbekende in het land van prille heuveltjes en verse kontjes (2), maar het valt niet te verwachten dat zijn opponente de lift naar beneden zal nemen om op Trump's niveau tot de aanval over te gaan. Ernstiger is het dat The Donald bezig is met het oprakelen van affaires uit het vunzige verleden van de Clintons, die meestal een financiële achtergrond hadden. Een daarvan was de suspecte dood van hun vriend en financieel adviseur van het Witte Gekkenhuis Vince Foster in juli 1993. Bij een interview met de Washington Post noemde Donald die droeve gebeurtenis “very fishy”. Donald:

He [Foster, red.] had intimate knowledge of what was going on. He knew everything and then all of a sudden he committed suicide. There are people who continue to bring it up because they think it was absolutely a murder”.

Die uitspraak was voor ons een Gouds kaassie. Het geeft ons namelijk de gelegenheid nog eens te wijzen op onze eigen historische speurtocht naar de vraag waarom Foster werd gezelfmoord. Maak gerust een bommetje als u daar ter opfrissing van uw geheugen (weer) eens in wil duiken. U vindt het hele verhaal in “De achterzijde van het beursschandaal” op de site van de Morgenster. Inclusief the Dutch Connection. Jawel. Stay tuned.

(1) Zie voor Epstein's sensuele vervoermiddel de serie “Van Estoril naar Zandvoort.
(2) Zie aflevering 2 van “The Donald Connection” van 8 maart 2016.


Roze balletten (15)

maandag 30 mei 2016
Heppu dit al gezien? Leek al die tijd appeltje eitje. En ja, de kees is verjaard. Maar je zal Martien Hunnik wezen. En al die tijd hebben geleefd met de onterechte veroordeling voor de moord op platenbaas Bart van der Laar. Btw, die moord en de Umwelt ervan komt uitgebreid voorbij in deze stokouwe serie. Nog altijd een lekker tussendoortje op deze herfstdag. Stay tuned.


De grijze wolf en de 28 geitjes (8)

maandag 30 mei 2016
Gisteren kreeg Binali Yildirim het groene licht van de Turkse landdag. Daar zal niemand van achterover in de Bosporus gieren. Binali ziet de ballen van Erdogannef voor exclusieve dadels aan. En wil met alles wat hem lief is meewerken aan het vergroten van diens slagschaduw over de Turkse samenleving. Denk je misschien gauw dat Binali een mietje is. No way. Binali is volgens de resultaten van een juridisch onderzoek, dat door Erdogannef schielijk in de prak is gereden, een topmafioso. Over die materie tikten wij dit uiterst sappige artikel op de kop. Lekker hè? Voor een maandagochtend. Dat wordt binnenkort lach of ik schiet bij de ontmoeting van de leden van de Brusselse junta en Marc Damesfiets met de dadelverse premier Yildirim. Als ie namens zijn Godfather een laatste ultimatum komt overhandigen in de zaak rond het visavrije reizen van een kleine 80 meloen Turken.Party, party. Stay tuned.


Antillen vice versa (55)

maandag 30 mei 2016
We rest our kees. Dat schreven we in de vorige aflevering van deze serie. En dat blijft ook zo. Van ons mag ie koud worden. Maar in tegenstelling tot de kees rond Chris van Assendelft van Wijck is die rond Viviane Verhoeven nog niet aan die status toe. Er lopen namelijk nog een heel stel juridische akkefietjes tegen haar. En die hebben allemaal betrekking op de financiële laagstandjes waarmee La Verhoeven op slinkse wijze goedgelovige mensen de boot heeft ingeholpen. In dat licht is het misschien goed om de methodes die zij hanteerde voordat de kerkerdeur achter haar dichtknerpte nog eens tegen het licht te houden. Aan de hand van het pleidooi van bef Frank Marneffe in de laatste battle tussen Chris en Viv, waarin van laatstgenoemde tartaar met uitjes werd gemaakt. Mocht u even tijd hebben, lees en neem daarna uw hoed af. Stay tuned.


NATO zonder sokken

zondag 29 mei 2016
Het verstand komt met de jaren. Zeggen we aan deze kant van de duinen. In Zweden hebben ze daar een variant op gevonden: het verstand komt op sokken. Heeft niks met Pippi Langkous te maken. Böllebözen in Stockholm hebben namelijk na jaren onderzoek uitgevist, dat koters beter leerstof tot zich nemen als ze vantevoren hun schoenen uittrekken. Zou te maken hebben met het huiselijk gevoel dat dan toeslaat. In hoeverre dat ook van toepassing is voor andere kledingstukken? Goeie vraag. Zou een leuk vervolgonderzoek wezen, maar het is nog een hele klus om voor dit soort gevogel subsidie los te wrikken. Vooral nu de Zweedse landdag goedkeuring heeft verleend aan het regeringsvoorstel plekjes uit te ruimen voor NATO-bases. In verband met de geweldige agressie van Russische zijde met yellow submarines, yellow BUK-installaties en yellow gevechtsvliegtuigen in de nabijheid van IKEA's Democratic Design Center in Älmhult. Jammer, als dat van die schoenen en die sokken eerder bekend was geweest, hadden die klöngels in de landdag misschien een wijzer besluit genomen. Maar goed, het kost een paar Krönen maar dan hep je wat.


YPG-emblemen US-Special Forces

zaterdag 28 mei 2016
Aan het front boven Raqqa vechten Amerikaanse commando's aan de zijde van de SDF met YPG emblemen op hun mouw. Waarom YPG emblemen en geen SDF-emblemen (een gezamenlijke krijgsmacht van Koerden, Arabieren, Yezidi's, Armeniers, Assyriers en 50 minderheden meer van Syrie tegen IS), vraag je je af: immers de YPG (de Syrische tak van Ocalan's PKK) is een direct affront tegen NATO-vazal Turkije. Wat kan de bedoeling zijn van foto's in de pers van Amerikanen met YPG-emblemen en de erkennning door het Pentagon? Waarom dit publieke affront tegen Erdogan?

Om deze vraag te beantwoorden moeten verschillende parallelle "processen" naast elkaar worden gelegd.
In de eerste plaats is er de traditionele tegenstelling tussen het State Department (het ministerie dat de Buitenlandse politiek van de VS voert) en het Pentagon (het Ministerie dat de militaire uitvoering uitvoert). In een periode van een "lame duck" president lopen deze tegenstellingen op. Voeg daarbij de verschillen tussen de voorzichtiger richting-Obama en de ronduit neocon richting-Clinton die als beoogd de boel gaat overnemen en een gedeeltelijke verklaring ligt voor de hand: het Pentagon ziet YPG als de effectiefste strijdmacht tegen IS en heeft geen boodschap aan de politieke implicaties voor de relatie met vazal Turkije. Is de oppositie tegen de neocon-oorlogspolitiek (Sanders, Trump) in 2017 voorbij? Ik denk het wel. Clinton zal naar mijn mening de gevaarlijkste van alle presidenten blijken te zijn; erger dan Nixon, de Bushes of Johnson. Ze heeft het imago 'links' te zijn terwijl ze een massamoordenares is; dat maakt haar zo gevaarlijk. (WK)


Fuck (100)

zaterdag 28 mei 2016
Het blijft een flapdrol. Bilderbert Koenders. Vanochtend wisten de msm te melden dat onze minister van Buza een brieffie in de gleuf van de Haagse Landdag had geduwd. Daarin liet flappie namens de klaverjasclub van Marc Damesfiets weten, dat wat hullie betrof alle 45 meloen Oekraieners visumloos welkom waren in het Vierde Rijk. Dit in navolging van Neutje Juncker's Brusselse junta. Dat moet vooral bij verzekeraars hier te lande als muziek in de oren hebben geklonken. Welke muziek? “Daar hou ik zo van” van haar van Joling. Want naar verwachting zullen in ieder geval alle musea op korte termijn hun artistieke inboedel extra willen verzekeren.
Het moment waarop Bertje zijn schrijfsel naar de landdag stuurde is overigens wel wat ongelukkig. Hij heeft namelijk vaak de bek vol over mensenrechten in kwalijke landen. En wees eerlijk, Oekraïne is een kwalijk land vol corruptie, met een lege kas en Nazi's in het parlement. Een land ook waar naar alle waarschijnlijkheid mensenrechten naast gestolen schilderijen hangen. Dat wilde een commissie van de Verenigde Naties wel even uitvlooien. Met name op het gebied van het mishandelen cq. martelen van gevangenen. Maar jammer nou, de regering van Willy Wonka wierp allerlei barricades op en de betrokken commissie zag zich genoodzaakt om onverrichterzake huiswaarts te keren. Je mag dus aannemen dat Kiev nogal wat te verbergen heeft. Volgens flappie had Oekraïne aan alle voorwaarden voldaan voor die visumvrije regeling. What else? Stay tuned.


The Donald Connection (6)

vrijdag 27 mei 2016
Alsof het om een wonder ging. Zo werd vandeweek Paul Manafort uitgelicht. Sinds maart jl. de campagneleider van Donald Trump. Vriend Paul zou volgens de berichten een schandelijk verleden hebben. Als lobbyist, dealbakker, wapenhandelaar en meer van dit soort feestelijkheden. Zo stiekte hij bijvoorbeeld namens de Pakistaanse wapensjaggeraar El-Assir in 1995 de verkiezingskas van de toenmalige Franse presidentskandidaat Edouard Balladur (1). Met als tussenpersoon een andere handelaar in explosief ongerief, Ziad Takkieddine (2). In de jaren tachtig van de vorige eeuw vertegenwoordigde hij tegen een ruime vergoeding Jonas Savimbi. Leider van de rechtse UNITA-militie, die gesteund door het Zuidafrikaanse apartheidsregime, de CIA en MI6 jarenlang Angola in een gruwelijk abattoir veranderde.
Verder was Manafort in touw voor schatjes als de vroegere Zaïrese president Mobutu, de Nigeriaanse president Abacha, de Keniaanse president Arap Moi, de koninklijke jurkenwinkel van Saudi Arabië, de Filippijnse president Marcos en de Somalische dictator Said Barre, die tijdens hun machtsperiode allemaal slaagden voor hun slagersdiploma.
Manafort oefende zijn pr-activiteiten niet alleen in Afrika uit. Ook in Zuid-Amerika was hij aktief. Zo trad hij in het krijt voor de beruchte Argentijnse senator Alberto Pierri, die ondermeer de gewoonte had om journalisten die niet al te lekkere stukkies over hem schreven in elkaar te laten hengsten door groepjes gewapende onverlaten.
Als je in dit internationale territorium driftig rondhakt vallen er soms ook wat spaanders. Een zo'n spaander trof Manafort in 2008 in de vorm van een rechtzaak. Die werd aangespannen door de Russische oligarch Oleg Deripaska (3). Oleg had samen met de firma van pientere Paultje een private equity vehikel opgetrokken op de Kaaimaneilanden met een zakje investeringspoen dat 19 meloen dollar bevatte. Nou had Oleg heel wat aan zijn hoofd, dus Trump's huidige campagneleider mocht het management voeren tegen een vergoeding van 7,5 meloen. Dat was wat achteraf wat ruim gemeten, want de investeringsactiviteiten van de jongens en meisjes van Manafort waren nogal miniem en bovendien onduidelijk. Na wat snuffelwerk beweerde Oleg voor de kadi dat zijn equitypoen zonder zijn medeweten in Oekraïne terecht was gekomen bij de aankoop van aandelen in een kabelteevee-firma en een stukkie internet. Hij wilde zijn poen terug, maar ving een botje.
In 2011 kreeg Paulus nog een proces aan zijn broek. Blote bene aangespannen door “Vlechtje” Timoshenko, die toen nog premier van Oekraïne was (4). Hij zou de Oekraïense energiegarch Dmytro Firtash geassisteerd hebben bij het wegsluizen van niet al te netjes verworven meloenen naar fiscale paradijzen en het investeren ervan in vastgoed. Geen Vinex, maar bijvoorbeeld een luxe appartementencomplex in Manhattan. Hebben we verder niks meer over gehoord. Kan komen omdat Vlechtje zelf een kerker inzeilde wegens sluiswerkzaamheden ten eigen bate richting the City of London.
Manafort een schandelijk verleden? Wat ons betreft zeker wel. Maar in Washington gelden andere normen en waarden en als je die hanteert heeft The Donald een uitstekende keuze gedaan. Mede gezien de andere toppers uit zijn galactica die eerder in deze serie figureerden zou het ons echt niet verbazen als Trump begin volgend jaar van het Witte Gekkenhuis een politiek casino maakt. Stay tuned.

(1) Die kas werd beheerd door penningmeester Sarkozy. Zie daarvoor aflevering 1 van de serie "Poen en Politiek van 18 november 2010.
(2) Zie voor dit stuk vreten aflevering 4 van dezelfde serie dd. 1 mei 2012.
(3) In aflevering 4 van onze geruchtmakende serie Deuss en de Ruskies dd. 5 april 2012 verscheen Oleg in het voorbijgaan even in onze koplampen.
(4) Ook Dmytro stond ooit in de berm toen we voorbijreden. Zie daarvoor het artikeltje Tikkies terug” (2) dd. 19 mei 2015. Overigens was hij het onderwerp van een diplomatiek geschil tussen de USSA en Oostenrijk, waar Firtash domicilie had gekozen. Washington had Firtash dringend op haar verlanglijstje staan, maar Oostenrijk weigerde hem uit te leveren.


Zaken zijn zaken (4)

vrijdag 27 mei 2016
Kwootje. Uit aflevering 2 van dit serietje. Aan het woord is de Romeinse mafioso Salvatore Buzzi. Komt ie:

Weet je hoeveel poen we verdienen aan al die migranten? Meer dan aan de drugshandel”.

Die uitspraak dateert uit de tijd, dat de meeste migranten via het rubberen pontje tussen Libië en Lampedusa het Vierde Rijk binnentuften. Een pontje dat al dan niet tijdelijk weer stevig wordt uitgebaat sinds Erdogannef de Brusselse junta voor een paar miljard in de houdgreep nam. Maar daar blijft het niet bij. Aldus de Italiaanse OM-rakker Franco Roberti. Trouwens, volgens Franco hebben Allah Akbar of niet ISIS en de mob ook de handen ineen geslagen bij de handel in verwarrende middelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van hetzelfde pontje. Ook de illegale export van ouwe stenen en andere dure antiquiteiten die voor de rijke stinkers onder ons leuk zijn om in de tuin of op de schoorsteenmantel neer te zetten bloeit welig. Met de poen die dankzij deze onzalige handel in handen van de ISIS-baarden terecht komt worden weer wapens aangeschaft om de kalifaat te wassen. En het zou ons niet verbazen als de mafia ook uit die tak van sport een slaatje slaat. God, hadden we de VOC nog maar. Stay tuned.


Clinton onder zwaar vuur

donderdag 26 mei 2016
Het vervelende of liever armzalige van dit land is dat, hoewel 'onze bevrijder' de VS op alle gebieden tot voorbeeld dienen, niemand hier geïnformeerd of zelfs maar geïnteresseerd is in dat land. Zelfs correspondenten (dan ben je gescreend en op hun pay-roll) zullen de geheimen van het Amerikaanse systeem niet prijsgeven. Niemand is op de hoogte van hoe het daar werkelijk werkt.
Het email-probleem van Hillary Clinton sleept zich nu al meer dan een jaar voort. Het rapport van de Inspecteur-Generaal van het State Department, waar ze als Minister van BZ de veronderstelde overtredingen pleegde, is vernietigend. Daarbij heeft Clinton geweigerd aan het onderzoek door haar voormalig Departement mee te werken. In Nederland zou een minister gedwongen aftreden, een onderzoek onderleiding van zijn opvolger zou geen consequenties hebben. Tenminste niet voor de politieke toekomst van de afgetreden minister.
Maar in de VS is dat anders. Clinton was al vervangen als minister van BZ. Ze wilde zich voorbereiden op haar candidatuur voor het presidentschap en dacht zo ook het schandaal beter te kunnen indammen.
Een voortdurende affaire in de aanloop naar de vestiging van haar candidatuur blijkt al vervelend. Als favoriet tegen Trump kan het haar nek alsnog kosten. 'E-mail' en het debat is al verloren.
De onverzettelijkheid van Sanders is een tweede onzekere factor voor het Amerikaanse Establishment, nooit eerder werd een gedoodverfde presidentscandidaat als Clinton in dit stadium nog binnen eigen partij zo uitgedaagd. Het sluiten van de gelederen in de Democratische Partij gaat heel moeilijk worden. Net zoals het partijestablishment van de Republikeinen zich niet achter Trump wil scharen.
Zal het onwaarschijnlijke gebeuren? Dat de candidaat die Wall Street niet wil wint? De laatste keer dat gebeurde was JFK. We weten hoe dat is afgelopen.

Baardverwarring

donderdag 26 mei 2016
Als ze terugkomen zijn ze de piel. Die Nederlandse ISISfighters. Hoewel ze in wezen hetzelfde doen als dat handjevol piloten van Jeanine Plasje. Ze proberen namelijk allebei Adolf Assad onderuit te halen. Maar mochten ze zich in Syrië aansluiten bij Al Nusra of een aanverwant artikel uit de Al Qaidawinkel, dan wordt het al een stuk moeilijker om ze bij terugkeer voor de kadi te sleuren. Want die clubs worden niet eens zo stiekem meer gesteund door onze bondgenoten in de regio, waaronder de USSA. Net als eerder in Afbaardistan, op de Balkan en in Libië. Een bewijs daarvan is een paar dagen geleden in het publieke domein gemieterd. Ene Labib al Nahas, de hopman van de samen met Al Nusra optrekkende fanatieke baardengroep Ahrar al Sham is in december op bezoek geweest in Washington. Met een Europees paspoort. Hoe dat kan? Heel eenvoudig. Die groep staat niet op het terroristenlijstje van de USSA en dus is de leider ervan meer dan welkom om eens even een lekker potje stratego te komen spelen onder de kerstboom van het Witte Gekkenhuis. Nominaal als een figuur uit het officiële Syrische verzet, dat in wezen van Damaskus een soort Islamitisch Staphorst wil maken. Hoofdstad van een land waar de scheiding van moskee en staat tegelijk met de afbeeldingen van Assad omver wordt getrokken zodra Vlad Poetin zo vriendelijk is om op te zouten. In wezen niet eens ver van het doel dat de jongens van ISIS en die van Plasje nastreven. Als u er nog iets van begrijpt horen we dat graag van u. Bij voorbaat.


Bye bye bonnetje

donderdag 26 mei 2016
Zo. We zijn eruit. Bij Veiligheid en Justitie was er geen sprake van een doofpot in de speurtocht naar het kluifje dat Fredje Teeven indertijd toewierp aan Cees Helman. Het was er gewoon een zootje. Vooral in de top. Althans volgens oud-ombudsman Marten Oosting en zijn clubje snuffelaars. Iedereen blij. Want een zootje is niet zo erg als een doofpot en baron Van der Steur tot Warmond kan verder rustig zijn termijn afmaken. Tenzij er nieuwe narigheid boven water komt over andere deals of pre-deals die Fred in zijn woelige loopbaan heeft gesloten.
Overigens zagen we gisteren het laatste caisson in de dijk rond het heiligdom van de baron zakken tijdens de babbel tussen dat grietje van Tweebeeke en Oosting himself. Keurige ouwe baas. Netjes in het pak. Net naar de kapper geweest. Kortom: vertrouwenwekkend. Wij hebben Marten ook wel eens anders meegemaakt. Nieuwsgierig? U vindt hem terug in de serie “Verdacht geknerp rond De Terp, waarin hij flink bakzeil haalde. Kijk je toch weer anders tegen zo'n schouwspel in Nieuwsuur aan. Stay tuned.


Antillen vice versa (54)

donderdag 26 mei 2016
Tien dagen geleden scoorden we al een vette driepunter. In de serie Letselschade. Maar ook in het dossier rond de van alles en nog wat beschuldigde Chris van Assendelft van Wijck kregen we een flinke bos gladiolen in de armen gedrukt. De stenenstapelaar is namelijk door een Antwerpse kadi als winnaar aangewezen in zijn langdurige battle met Vivian Verhoeven en heeft te horen gekregen dat het OM hem definitief met rust laat. Hè, hè. Voor de volledigheid: dit is het vonnis. We rest our case.


Hill goes to hell (6)

woensdag 25 mei 2016
Beetje vroeg misschien. Maar het moddergooien tussen de meest waarschijnlijke Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en zij van Clinton is al begonnen. En je kan nu al zien dat The Donald daarbij in het voordeel is. Zo heeft ie Hellary's echtgenoot recentelijk al eens een verkrachter genoemd. Daarbij ondermeer refererend aan Bill's veelvuldige tochtjes met de Lolita Express van zijn vroegere gabber Jeffrey Epstein (1). Met de goedkeuring van zijn vrouwtje. Nou was Trump ook geen onbekende in het land van prille heuveltjes en verse kontjes (2), maar het valt niet te verwachten dat zijn opponente de lift naar beneden zal nemen om op Trump's niveau tot de aanval over te gaan. Ernstiger is het dat The Donald bezig is met het oprakelen van affaires uit het vunzige verleden van de Clintons, die meestal een financiële achtergrond hadden. Een daarvan was de suspecte dood van hun vriend en financieel adviseur van het Witte Gekkenhuis Vince Foster in juli 1993. Bij een interview met de Washington Post noemde Donald die droeve gebeurtenis “very fishy”. Donald:

He [Foster, red.] had intimate knowledge of what was going on. He knew everything and then all of a sudden he committed suicide. There are people who continue to bring it up because they think it was absolutely a murder”.

Die uitspraak was voor ons een Gouds kaassie. Het geeft ons namelijk de gelegenheid nog eens te wijzen op onze eigen historische speurtocht naar de vraag waarom Foster werd gezelfmoord. Maak gerust een bommetje als u daar ter opfrissing van uw geheugen (weer) eens in wil duiken. U vindt het hele verhaal in De achterzijde van het beursschandaal op de site van de Morgenster. Inclusief the Dutch Connection. Jawel. Stay tuned.

(1) Zie voor Epstein's sensuele vervoermiddel de serie “Van Estoril naar Zandvoort.
(2) Zie aflevering 2 van “The Donald Connection” van 8 maart 2016.


Vlotgetrokken

dinsdag 24 mei 2016
Vanochtend werden wij getroffen door een aanval van nostalgie. Oorzaak was dit artikeltje uit het Belgische dagvod De Standaard. Direct gingen onze gedachten terug naar de herfst van 2001. Toen we in de serie “IJ, IJ nog zoveel lol hadden met ondernemers als Arie Hommel, Rini Huis in 't Veld, Peter Witschge en last but far from least onze Oranje getinte kindervriend Frits Salomonson. Dat waren nog eens tijden. Goh!


Luchtzakkenwassers

dinsdag 24 mei 2016
Vliegen? Zo langzamerhand gaan we liever met de bus. We weten nog niet eens wat dat Egyptische vliegtuig vorige week tot een nose dive dwong, een bom cq. een zwart gebakken biefstuk, of er priemt een nieuw bericht over vliegende ongein door de ether. Eergisteren werden de jongens in de stuurhut van een KLM Boeing 777 die van Tokio net op weg was naar Amsterdam door Russische luchtverkeersleiders vriendelijk edoch dringend verzocht even de koers een stukkie te verleggen. Op hun hoogte en iets te dicht bij hullie in de buurt vloog namelijk een Amerikaans spionagetoestel dat zijn transponder had uitgezet. Een kunstje waarop we al eens hebben gewezen in verband met de rampzalige gebeurtenis in het Oekraiense luchtruim op 17 juli 2014 (1). Ook de bemanning van een Zwitsers passagiersvliegtuig kreeg een seintje weg te wezen. Die hadden de Amerikaanse incommunicadokist zelf ook al in de kieren en meldden een “visual contact with a large four-engine aircraft, which was in direct proximity to their plane”. Commentaar? Laten we aan u over.

(1) Zie onze serie “Hello Kiev” uit juli 2014.


Don Leo op glad ijs (6)

maandag 23 mei 2016
Oké. Het zag er voor de buitenwereld nog best gezellig uit. Voordat de hypotheekmarkt zijn bretels verloor en naar de kelder ging. Maar we mogen aannemen, dat voor de binnenwereld die genante gebeurtenis geen verrassing was. Hoewel. Don Leo Geeris nam in de beginjaren van deze eeuw een paar industriële ondernemingen van good old Hendrik van den Hombergh (rip) over. Inclusief de bijbehorende stenen. Uiteraard grotendeels op de pof. En die pof was ondermeer afkomstig van de RABO-Apeldoorn onder leiding van een meneer De Jong. Handelde om een bedrag van zeven nullen, dus geen kattenplasje. Hoe het ging ging het en het ging niet best. Maar meneer De Jong had blijkbaar veel vertrouwen in de door deftige baantjesjager Boele Staal gesteunde Don Leo en stak de nodige poen in diens privégleuf. Nee, niet uit de RABO-ruif. Dit keer uit de kas van zijn eigen zakenvehikel, De Jong Participatie Management.
In den beginne arriveerden de aflossingen aardig stipt, maar al spoedig na de intrede van de wereldwijde crisis vielen er hiaten. Het was het begin van amechtig geschuifel binnen Don Leo's piramide. Via een borgstelling van Floris BV werd wat tijd gekocht. Maar de aflossingen liepen opnieuw zware vertraging op toen Florissie werd overgeheveld naar Partmij. Dat werd meneer De Jong wat al te bar en hij dreigde met een faillissementsaanvraag. Dat was voor Don Leo het sein om zijn 2SQR van stal te halen voor een nieuwe borgstelling. Liep een tijdje heel aardig tot van 2 SQR-zijde werd geopperd dat de borgakte vernietigbaar was en dat de onderneming dus niet gehouden was aan het betalen van de aflossingen van Don Leo's privélening. Dat werd meneer De Jong wat al te bar en hij ging op zoek naar een guillotine om 2SQR te kelen. Begin 2012 viel de bijl. Het enige wat bleef hangen was de vraag of participatiemanager De Jong zich wat al te makkelijk had laten piepelen door Don Leo, diens gevulde echtgenote en diens imposante vriendenkring. Wat denkt u? Ja, wij ook. Stay tuned.


Rojava en Israël

maandag 23 mei 2016
Het valt natuurlijk niet te verwachten dat Fins journalist Joop Wassenaar al mijn 50 artikelen op The Kurdistan Tribune en The Pasewan (beide in Londen) heeft gelezen, maar deze zijn toekomstgericht. In het perspectief van de Koerden in Rojava bestaan er over zo'n 25 jaar drie autonome gebieden naast elkaar aan de Middellandse Zee: Rojava, Israël en Palestina (met Gaza). Veredelde landbouw- en veeteeltproducten worden vanuit Palestina geïmporteerd in de kuststeden Tel Aviv en Haifa. Die veredeling is het gevolg van de vestiging en financiering door Israël in Palestina van moderne landbouwhogescholen, technische universiteiten, plantages en boerderijen waardoor de landbouw en veeteelt daar op een veel hoogwaardiger plan zal staan dan nu het geval is. De technische know-how van vooral Tel Aviv zal als vliegwiel voor deze ontwikkeling dienen. In de visie van de mensen in Rojava maakt ook Libanon dan deel uit van een aaneengesloten gebied in West-Azië dat gekenmerkt wordt door stabiliteit, vrede en economische voorspoed. Rojava fungeert dan in de regio als leverancier van olie aan Palestina, Israël en Libanon en zal dankzij de expertise van Israëlische en Libanese ingenieurs dan eindelijk eens een eigen olie-industrie kunnen ontwikkelen. Zonder de hoop op dit toekomstperspectief staat de nu met uithongering bedreigde bevolking van Rojava als autonoom gebied binnen Syrië slechts vernietiging door NAVO-bondgenoot Turkije te wachten. Even verder kijken dan je neus lang is, Joop! Leer eerst maar eens een AK 47 hanteren en patrouille lopen in de bergen van Rojava's district Jazira in plaats van je scherpe pen tegen mij te wetten. Alsof de huidige bezettingsstaat Israël nooit uit z'n isolement zou moeten komen! Even doordenken makker!

(Jan Best de Vries - respons op het artikel Sjalom en Azady van gisteren).


Sjalom en Azady: de Koerden uitgehuwelijkt aan Israël

zondag 22 mei 2016
De staat Israël krijgt steun uit onverwachte hoek. "In het Westen heerst de misvatting dat Israël gehaat zou zijn bij alle omliggende landen. Het is nagenoeg onbekend dat dit niet opgaat voor de bewoners van Koerdistan, de Koerden. Die zien in de Joden en de staat Israël een navolgenswaard voorbeeld, niet alleen hoe een volk uit diep lijden kan komen tot de uitroeping van een eigen nationale staat, maar ook tot een staat met een democratisch bestel."
Het citaat staat op de achterkant van het boek Het verdriet van Koerdistan (Aspekt, 2014). Het kloeke werk (340 bladzijden) is geschreven door Maria F. Luten en Azad Kardoi. Over de achtergrond van deze auteurs word je in het boek niets wijzer. In een blog komt naar voren dat het voor de eerste haar debuut vormt. De ander heeft blijkbaar niet geschreven maar een geluidsband ingesproken.
De link met Israël wordt in het boek zelf nergens gelegd. Deze moet dus geheel op het conto worden geschreven van de auteur van de inleiding: Jan Best de Vries. Hem kennen we uit Konfrontatie. Hij heeft ooit twee bijdragen (1) aan het blad geleverd, in de laatste besprak hij een boek van wijlen Nanny de Vries, dat ook wordt geciteerd in Het verdriet van Koerdistan. In deze reaktie op een stuk van Hans Feddema geeft Best de Vries aan dat hij regelmatig voor The Kurdistan Tribune schrijft.
In dit blad huwelijkt hij de Koerden -en specifiek de bewoners van Rojava- uit aan Israël. Een recente bijdrage heet zonder om de hete brij heen te draaien Rojava and Israel en levert het volgende citaat op: "When in the future the land along the eastern coast of the Mediterranean, stolen by Turkey in 1923, will be restored to Rojava, then may Rojava export its oil and agricultural products to Israel and Israel its technical know-how and weapons to Rojava."
Even daarvoor in het artikel heeft de auteur de hoop uitgesproken dat 100.000 Joodse Koerden vanuit Groot-Jeruzalem waar ze nu leven het noorden van Israël zullen koloniseren en als peshmerga's de staat zullen beschermen tegen Hezbollah en het leger van Syrië. Wat er in die visie met de huidige bewoners van Noord-Israel gaat gebeuren blijft onduidelijk, Best de Vries kan nauwelijks wachten op het openen door Rojava van een ambassade in Jeruzalem.
De staat Israël als een 'navolgenswaard' voorbeeld voor de bewoners van een regio die al decennialang lijden onder het bestaan van juist die staat. De staat Israël als een toonbeeld van democratie. Het uitroepen van de eigen nationale staat als the cure for all your ills... Wanneer leren we eens dat volkeren die 'diep lijden' niet van vandaag of gister en al helemaal niet alleen maar in het Midden-Oosten te vinden zijn?
Kill all nations, make an end to war!

(1) 8 augustus en 5 september 2014

(JoopFinland in Konfrontatie)


Slijmbal (2)

zondag 22 mei 2016
Derk Sauer wordt in Moskou van fraude verdacht. Dat droeve bericht bereikte ons een kleine twee weken geleden. Dat kwam omdat onze SP-meloenair kwalijke berichten had verspreid over een dochter van Vlad Poetin, een tot Vlad's vriendenkring behorende cellist met Panama-connecties en iets over kwalijk riekende oesters. Verklaarde Derk. Die daar nog aan toevoegde dat de zaak op de rails zou zijn gezet door een van zijn voormalige werknemers, die een paar jaar geleden met een koperen handdruk bij de vulles was gezet. Wel wat kort door de bocht en identiek aan het gekrakeel rond Mikkel Khodorkovsky indertijd. Lees dit artikel van John Helmer en je krijgt een wat ruimere blik op de nieuwe affaire rond de “linkse” Nederlandse persmagnaat. Veel plezier. Stay tuned.


Brexit

zondag 22 mei 2016
Zie Brexit, the movie


Snap je dat nou juffrouw Snip?

zaterdag 21 mei 2016
Wij snappen er geen buck meer van. Heeft die Groenhof, de ouwe dirrek van de SNS Property Finance, gisteren een jaar kerker voor zijn gecoiffeerde ballen gekregen plus een half jaar voorwaardelijk.
Wegens omkoping, valsheid in geschrifte en lidmaatschap van een criminele organisatie. De rest van zijn bende kregen navenante cadeautjes van de kadi. Allemaal prima. Maar nou het gekke. Bij verzekeringscruiser ASR was intern ook jarenlang een criminele organisatie actief. Onder leiding van directeur Rob Beumer (rip). Vast staat dat Robbie valsheid in geschrifte niet uit de weg ging, een lid van de Hell's Angels op pad stuurde om bij dwarsliggers enige druk uit te oefenen en bij sommige vergaderingen op zijn bureel heren met guns liet opdraven. Verder deed de trubbelsjoeter namens ASR zaken met de tot het Endstra-complex behorende Herman Buurman (rip), met de tot de club van Johan Verhoek aka de Hakkelaar behorende Henk van de Meene en de ondermeer met avontuurlijk ondernemer Bertus Luske (rip) op redelijke voet staande gedeputeerde Ton Hooijmaijers. Wat die heren precies uitspookten mag de lieve, nog steeds van meineed verdachte Jos Baeten weten. Nou kan het zijn dat een Haagse schoonmaakploeg na de ondergang van Fortis deze hele criminele zooi ergens in een container heeft gedeponeerd en Beumer met een vette bonus naar huis heeft gestuurd. Lekker makkelijk. Maar dat is nog geen reden om een x-aantal slachtoffers van zijn criminele organisatie te laten verrekken. Ook al zou dat betekenen dat lieden uit de top van ASR die Robbie jarenlang zijn gang lieten gaan cq. faciliteerden net zo'n buckbeurt krijgen als capo Groenhof en de zijnen. Ouwe koek? Zeker. Maar deze bijna kouwe kees is nog steeds een factor van belang in de zaak rond de bewust in de weggesloot geramde intermediair PSL en diens oud-eigenaar Jos Lindhout (1). Merkwaardig dus, dat noch Justitie noch die triomfantelijke schriebel van de Eurogroep die bij windkracht zes al van de weg waait hier verder geen vinger naar hebben uitgestoken. En oppergod Baeten straks triomfantelijk een klap op de gong laten geven als ASR zijn entree maakt op Beursplein 5. Kamerleden? Van der Steur? Poep aan je schoen? Anyone? Al is de recherche nog zo incompetent, er moet toch ergens wel een bonnetje of een e-mailtje zijn te vinden over deze affaire. We voelen ons al vaak genoeg een roepende in de Kalahari. Lees bijvoorbeeld de historische artikelen over de Bank Cantrade, de nuclaire onderhandelingen met Syrië en het verraad van de verzetsgroep CS6 en u weet wat we bedoelen. Laat het niet zo zijn, dat onze revelaties bij voorbaat al geen buck waard zijn omdat we niet tot de fine fleur van de journalistiek behoren. Blaffen tegen de man kan altijd nog.

(1) Zie de bandeloze serie Tussen premies en piraten.


protest tegen nieuwe permanente gezinsgevangenis op Kamp Zeist

donderdag 19 mei 2016
Om 14 uur vanmiddag heeft de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) een berg speelgoed gestort in de toegangspoort van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (Turfmarkt 147, Den Haag). Het speelgoed symboliseert datgene wat achterblijft van uit Nederland gedeporteerde vluchtelingenkinderen.
De actie is een protest tegen de nieuwe permanente gezinsgevangenis op Kamp Zeist bij Soesterberg, die rond deze tijd in gebruik genomen zou worden. De toegangspoort van het ministerie is afgesloten met een stuk hek, van hetzelfde type dat ook rond Kamp Zeist staat. Activisten hebben spandoeken opgehangen en delen flyers uit.

De actie is onderdeel van een campagne van AAGU tegen de bouw van de zogenaamde 'Gesloten Gezinsvoorziening' (GGV), een gevangenis voor vluchtelingengezinnen en minderjarige alleenstaande vluchtelingen. De campagne wordt afgesloten met een lawaaidemonstratie bij Kamp Zeist op zondag 29 mei, om 15.30 uur. Dit is het slot van de tweede door 'Geen Kind aan de Kant' georganiseerde demonstratietour langs gezinslocaties voor vluchtelingen. Veel in deze locaties verblijvende gezinnen komen, na ochtendlijke politierazzia's, in de gezinsgevangenis terecht in afwachting van hun deportatie. De eerste demonstratietour, waarbij gezinslocaties in Gilze, Katwijk en Den Helder worden aangedaan, vindt komend weekend plaats.

De overheid presenteert de GGV als 'kindvriendelijk', maar vermeldt liever niet dat het wel degelijk om een gevangenis gaat, omsloten door hekken binnen vijf meter hoge muren, die weer omringd gaan worden door penitentiair hekwerk met stroomdraad en camerabewaking. Het opsluiten van kinderen, onder welke omstandigheden dan ook, veroorzaakt sowieso grote schade bij hen, zo hebben diverse onderzoeken aangetoond.
Desondanks zag bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk, dat zich graag beroept op maatschappelijk verantwoord ondernemen, geen probleem in het bouwen van deze gevangenis. Twee activisten van AAGU die worden verdacht van het plakken van posters tegen deze bouw worden vervolgd voor 'smaad' tegen De Vries en Verburg.
De twee moeten komende maandag (23 mei) om 9 uur voorkomen voor de politierechter in Den Haag. Centrale vraag daarbij is hoe het vertellen van de waarheid, het feit dat De Vries en Verburg een gevangenis voor vluchtelingengezinnen heeft gebouwd, kan worden aangemerkt als smaad. De vervolging heeft alles weg van een gezamenlijke poging van het bedrijf en justitie de waarheid over de opsluiting van vluchtelingenkinderen wederom onder het tapijt te willen vegen.

De actie van vandaag richt zich specifiek op de nieuwe gezinsgevangenis. Die mag niet in gebruik genomen worden, en daarnaast moet ook het 'gewone' detentiecentrum Kamp Zeist gesloten worden. We staan hier echter ook om het migratiebeleid in het geheel aan te klagen. Van de pogingen, met steeds meer militaire middelen, om vluchtelingen buiten Europa te houden, met talloze doden tot gevolg, tot het naar ellende deporteren van mensen die afgewezen worden. Of het nu gaat om het opsluiten van gezinnen of om de steeds grotere bijdrage van Nederland aan Frontex: het beleid en het systeem dat dat bepaalt en uitvoert moet volledig op de schop.
De activisten van AAGU zullen zich blijven verzetten tegen grenzen en staten en inzetten voor een einde aan het kapitalisme dat aan de basis staat van zoveel ellende in de wereld die mensen tot vluchten dwingt. (zie ook deze website)


Fuck (99)

dinsdag 17 mei 2016
Toch leerzaam. Dat Eurosongfestival. Nu weten we tenminste allemaal dat Jozef Snorremans in 1944 een diaspora van de Krim-Tataren verzorgde. Onder de ogen van Jamala's overopoe. Dat op 2 januari 1942 diezelfde Tataren zich aansloten bij de toenmalige aanvoerder van de Europese Unie avant la lettre en op passende wijze huishielden onder de uit Russen, Oekrainers, Joden en Roma bestaande lokale bevolking werd wijselijk weggemoffeld. Niet dat daarmee alle wreedheden van Jozef worden witgewassen, maar gezien de enorme verliezen die de Russen in WO II hebben geleden wordt die gedwongen uittocht wel een tikkie begrijpelijker. Uiteraard paste dat niet in de door de USSA en Brussel in gang gezette Goebbelsoperatie om Rusland nog zwarter te maken dan Piet aan het eind van het jaar. Mocht u binnen deze culturele ambiance de behoefte hebben aan een antiserum dan kan u hier terecht. Nee, wordt niet doorberekend door uw zorgverzekeraar. Stay tuned.


Panama capers (7)

dinsdag 17 mei 2016
Geinig soms. Die plaatselijke sufferdjes. Dit artikel is afkomstig uit het dagvod “The Charlotte Observer” in North Carolina, USSA. Gaat over een plannetje dat de daar gevestigde Wachovia Bank had ontwikkeld om in het buitenland verblijvende rijke stinkers een riant hypotheekje te bezorgen voor de aanschaf van een hoop luxe stenen in een Thais resort. Samen met een grutter in die branche uit Bangkok trok de bank bij het Panamese Mossack Fonseca een onderneming van de plank en nam plaats in de startblokken. Alleen het startschot bleef uit. Kwam volgens voornoemd artikel omdat het enorme spaarvarken in Charlotte in moeilijkheden raakte. Door het wereldwijde instorten van de stenenmarkt en de daarop volgende internationale crisis. Het varken ging in de ramsh en werd een dochter van een andere Amerikaanse joekel: Wells Fargo.
Leuke uitleg van het sufferdje. Maar gek genoeg wordt niet vermeld, dat staatssnuffelaars rond die tijd bij Wachovia waren binnengevallen en al redelijk snel hadden uitgevogeld dat de betrokken banksters tussen 2003 en 2008 een wasstraat hadden gerund ten behoeve van Mexicaanse vertegenwoordigers van de Witte Reusindustrie. Voor een totaal bedragje van 378 miljard dollar (1). En dat wapenfeit zal zonder twijfel mede van invloed zijn geweest bij het besluit om bij Wells Fargo op schoot te kruipen.
Overigens liep Wachovia daarmee vooruit op een trend die langzamerhand zichtbaar wordt in de USSA. Gealarmeerd door de verzwakking van de petrodollar kijken financiële bollebozen uit naar alternatieve mogelijkheden om de groene rug te schragen. Het her en der legaliseren van soft drugs en het onder aanvoering van de Rothschildjes installeren van vrijhavens à la Mossack Fonseca binnen de Amerikaanse landsgrenzen zouden erop kunnen duiden dat die bollebozen een oplossing hebben gevonden: de narcodollar (2). God, dat we dit nog mogen meemaken. Je zou bijna spontaan een Witte Weduwe opsteken. Of in uiterste verwarring een lijntje snorkelen. Stay tuned.

(1) Zie ons artikeltje “Wasstraat” dd. 6 september 2010.
(2) Mocht u wat tijd over hebben tussen het eerste en tweede bakkie leut goegel dan even naar het recente artikel “From golden dollar to petro dollar to narco dollar” van William Engdahl.


Fuck (98)

maandag 16 mei 2016
Je weet het nooit. Maar mocht dat goedgeefse meisje van Lagarde (1) volgend jaar de organisatie van het Eurosongfestival in Kiev stieken, dan zal het ons toch benieuwen of een Joods-Oekraïens zangeresje van Willy Wonka de kans krijgt om iets over het lot van hààr overopoe ten gehore te brengen. Stay tuned.

(1) Zie dit artikeltje over de van plichtsverzaking verdachte Christientje.


Letselschade (35)

maandag 16 mei 2016
Dit dossier is zijn kleuterjaren al ruim ontstegen. Logisch dus dat ons inmiddels een paar figuren uit dit bonte geheel zijn ontvallen. Maar misschien tot ieders verbazing cq. woede is de hoofdrolspeler nog steeds alive and kicking. En lijkt ijskoud bezig de jarenlange juridische strijd tegen zijn listige opponenten in winst om te zetten. Dit cadeautje kreeg Koenraad Kunnen namelijk een paar dagen geleden toegestuurd. Kwam van een jurkencollege in Antwerpen dat aangaf rundergehakt te maken van het hoger beroep dat was ingesteld door voornoemde opponenten. Nou weten we uit een paar andere dossiers uit onze rijke voorraad, dat de op punten achterstaande partij tot de allerlaatste druppel zal rukken om te zien wie de langste heeft. Als er tenminste voldoende poen omhanden is om een clubje dure beffen het veld in te sturen. We nemen in dit geval dus maar aan dat het na dit vonnis ook nog tot een nummertje cassatie zal komen. Tegen beter weten in. Maar wat dondert dat als je spaarvarken vet genoeg is? Koenraad, jongen, op je gezondheid. En blijf alert. Stay tuned.


Fuck (97)

zondag 15 mei 2016
Shit happens. Vooral in Oekraïne. Afgelopen donderdag is Yuri Lutsenko door Willy Wonka tot procureur generaal benoemd. Hij mag ruim twee jaar na de Maidancoup proberen de schrikbarende corruptie in het land te millimeteren. Zijn voorganger, Viktor Schokin, had er volgens Willy een potje van gemaakt en daar was de landdag het mee eens. Nou is Yuri van huis uit ingenieur en weet ie van het hele juridische spectrum net zoveel als Jan Smit van opera. En dat was effe lastig, want je moest volgens de wet jurist zijn en minstens 10 jaar in een bijpassende jurk hebben rondgestruind voor je in aanmerking kwam voor de positie van procureur generaal. Gelukkig staat in Oekraïne het uit de roulatie halen van een wet gelijk aan banden wisselen, dus no problem. Komt bij dat onze Yuri op het gebied van corruptie uit een rijke ervaring kon putten. Zo maakten wij vorig jaar in aflevering 46 van deze serie al melding van een ernstige faux pas binnen dit genre. Hij had als minister van Binnenlandse Zaken toenmalig première Yulia Tymoshenko aka “Vlechtje” namelijk geassisteerd bij het stiekem overhevelen van een zootje goudrenetten naar het poenparadijs in de Londense City. Voor later. Daarvoor ging het criminele tweetal in 2010 zwaar de petoet in. Tot de later wegens vermeend Poetin likken en andere wandaden weggezuiverde Yanukovich het om taktische redenen goochem vond om ze te pardonneren. Kortom, met Yuri hebben we wel de juiste man op de juiste plaats. En als volgend jaar het Eurosongfestival neerstrijkt in Kiev kan ie als p.g. samen met Jan Smit de Moritat van Mackie Messer uit de Dreigroschenoper ten gehore brengen. Blijft mooi. Zelfs als er vals wordt gezongen. Stay tuned.


Vrije pers

dinsdag 10 mei 2016
Hoedje af voor de bewakers van de democratie, elke dag weer op de laptop of achter de pc strijden voor een transparantere betere wereld. Chapeau. Eh, sorry foutje bedankt. Ben Rhodes, één van de voorlichters van het Witte Huis deed een boekje open over de stand van zaken in de journalistiek aldaar en hoe het “nieuws” gemaakt wordt.

Enkele citaten:
All these newspapers used to have foreign bureaus,” he said. “Now they don’t. They call us to explain to them what’s happening in Moscow and Cairo.
Most of the outlets are reporting on world events from Washington. The average reporter we talk to is 27 years old, and their only reporting experience consists of being around political campaigns. That’s a sea change. They literally know nothing.
The easiest way for the White House to shape the news, he explained, is from the briefing podiums, each of which has its own dedicated press corps. “But then there are sort of these force multipliers,” he said, adding, “We have our compadres, I will reach out to a couple people, and you know I wouldn’t want to name them,” “I can name them,” I said, ticking off a few names of prominent Washington reporters and columnists who often tweet in sync with White House messaging. Price laughed. “I’ll say, ‘Hey, look, some people are spinning this narrative that this is a sign of American weakness,’”he continued, “but in fact it’s a sign of strength!” I said, chuckling. “And I’ll give them some color,” Price continued, “and the next thing I know, lots of these guys are in the dot-com publishing space, and have huge Twitter followings, and they’ll be putting this message out on their own.” (zie)

Zo dus, dus als de Volksfiets weer eens een artikel schrijft hoe goed de vrijhandel is, en hoe verkeerd het is om tegen de TTIP verdrag(en) te zijn, dan weet je hoe dat komt.
Overigens, Stan van Houcke heeft over dit laatste dit geschreven.


Uitgeverij Suspect (8)

zaterdag 7 mei 2016
Perry zit er wel bovenop, dat moeten we toegeven. Nauwelijks had de vorige aflevering in deze serie (1) het licht gezien, of de dynamische uitgever zette zijn persoonlijke website perrypierik.com op inktzwart. Ook de digitale etalage van zijn bedrijf uitgeverijaspekt.nl vertoont trouwens steeds meer gaten en blutsen. Gaat het bergaf op de Utrechtse Heuvelrug?
Perry's kwastkunst moeten we dus in het vervolg missen. Maar daarover niet getreurd, want vanuit de dark room in Soesterberg bereikte ons al een nieuwe term met 'kunst' erin: ideeënkunst. Het is het bedenksel van Pepijn van Houwelingen, ja inderdaad, die Pepijn van dat referendum. Pepijntje schreef, ver voordat iemand bij ons wist waar Oekraïne ligt of wat men daar eet, een boekje voor Aspekt maar zette daar een verzonnen naam onder: Vossius.
De aap kwam natuurlijk toch uit de mouw en Margreet Fogteloo spreekt er in de Groene Amsterdammer (2) schande van. Van die naamsverduistering. "Jarenlang taalde niemand naar deze fascistoïde roman. Nu duidelijk is geworden wie de auteur is, ligt dit anders. Van Houwelingen werkt bij het Sociaal en Cultureel Planbureau, waar hij onderzoek doet naar burgerparticipatie. Dat vergt objectiviteit."
Voor de Moeder Courage van sociaal-democratisch Nederland zou het dus volstaan indien Pepijn zijn baantje bij het CPB opzegt en zich toelegt op zijn ideeënkunst. Maar elke journalist zou zich natuurlijk moeten schamen voor het feit dat een boek als Oneigentijds (3) überhaupt het licht heeft kunnen zien. Sterker nog: dat er in het Nederlandse taalgebied een uitgeverij kan bestaan van het uitgeven van fascistoide lectuur.
Perry Pierik lust er per slot van rekening wel pap van. De meeste boeken en boekjes in zijn bruine bibliotheek gaan op de toer van dat waarover Jan Blokker ooit zijn gal spuugde (4). Pierik heeft bijvoorbeeld kosten noch moeite gespaard om een werkje van Roel van Duijn onder de aandacht te brengen. De oud-voorman van Provo heeft zich decennialang alleen omringd met ecofascisten maar achtte nu de tijd rijp voor de 'rehabilitatie' van zijn ex-schoonmoe.
'Verraad' gaat over de ouders van de ex van Van Duijn, Josti (nee, niet die van die band). De moeder van Josti ging in de oorlog naar bed met de baas van het kamp waar haar communistische man was gevangen gezet. Resultaat: kampbeul aan zijn trekken gekomen, man vrij, iedereen blij, een verhaal zoals er duizenden verteld worden boven de oer-Nederlandse verjaarsborrel. Niets aan de hand dus eigenlijk en over dat niets is met het oog op het Herdenken snel een boekje in elkaar geflanst.
Waar wij van het Kleintje evenwel stil van werden was de couleur locale van dit al. Tegenwoordig schrijft Van Duijn te pas en te onpas dat zijn huidige eega uit Rusland afkomstig is, maar de ouders van Josti kwamen uit Twente. Twente? Kwam daar ook niet...? Het zal toch niet zo zijn dat...? Er zijn tenminste twee Tukkerse Pieriks. De ene zit in het Europees parlement, de andere had dat ook graag gewild maar had zijn tijd niet mee.
Johan Pierik was de gouwleider van de NSB in het Twentse Denekamp (5). Over zijn doen en laten van na 1945 is niets bekend maar zijn ideeënkunst lijkt georven door Annie Pierik die als Annie Schreyer-Pierik en voor het CDA in het EP zit. Annie bedrijft naar eigen zeggen politiek 'vanachter de keukentafel' en 'omdat de lieve Heer me geroepen heeft'. Volgens haar is ook de lieve Heer gek op megagrote stallen voor dieren en ze is een warm voorstander van samenwerking van haar partij met de PVV.
Zou het kunnen? De pa van de Josti van Roel van Duijn die werd verlikt door een voorzaat van Perry de uitgever? Zou zomaar kunnen natuurlijk. Moeten we een stamboompje voor leegschudden. Leuk werk toch, zo aan het begin van het voorjaar? Schoffelen we gelijk het terras even aan... Stay tuned!

(1) 22 april jongstleden
(2) Zie ook Klaroenstoot (2) van 2 mei
(3) Wij schaffen de producten van Pierik niet aan maar uit een overzicht van het gewraakte boek in NRC van 30 april wordt duidelijk dat het de schrijver vooral verdriet dat het bij ons allemaal zo rustig is geworden. Vrede is de erfvijand van de echte man, zei Joseph Goebbels al en Oneigentijds staat omhoog van de oorlogsromantiek en heldenverering. U en ik zijn saai geworden, zo luidt de boodschap van Van Houwelingen. Zou ie nou bedoelen dat Ajax elk jaar weer kampioen wordt...?
(4) "Foute burgemeesters waren eigenlijk heel goed"
(5) Zie het onderzoek van Gerard Kuys naar de geschiedenis van de textielindustrie in Twente.


De grijze wolf en de 28 geitjes (7)

dinsdag 3 mei 2016
Rutte kan lullen wat ie wil. We zitten wel in een Turkse tang. Vanochtend lazen we dit. Er zijn plotseling alleen nog maar een paar wissewasjes en als die zijn opgelost kunnen alle Turkse onderdanen zonder visum met zijn allen vakantie vieren in Bakkum aan Zee. Dus ook de Koerdische Turken. En als die hier arriveren kunnen ze in Bakkum meteen asiel aanvragen. Hoeven ze niet met de rubberen pont, maar gewoon met Önür Air. De achterblijvers worden door de troepen van Erdogannef uitgemoord. Mogelijk is dat een van die wissewasjes.
Aan het interneren van eigenwijze journalisten komt voor 30 juni een einde. Die zijn dan allemaal geïnterneerd. Nog een wissewasje weggewassen. Verder wordt aan deze kant van de Bosporus hard gewerkt aan een soort snelrecht voor gevallen, waarbij de Turkse sultan ten onrechte beschuldigd wordt van het neuken van veestapels, koters, bowlingballen, knalpotten en andere lustobjecten. Plus aan het instellen van een door feestneus Juncker uit te reiken jaarlijkse prijs voor de meest actieve NSB-ers onder de Holturken, Belturken, Luxturken, Spanturken, Bulturken etcetera. Hik.
De doorvoer van illegaal wapentuig naar de baarden van Al Nusra en andere terreurcluppies in Aleppo en wijde omgeving wordt geïntensiveerd. De olie van ISIS mag niet meer onder de marktprijs in Rotterdam worden opgeslagen en doorverkocht. Er komt een uitgeklede cao voor Syrische werknemers in de illegale ateliers. Als de Turkse getuigen in het Joris-proces zonodig willen getuigen dan kan dat, maar garanties voor de gezondheid van hun familieleden is nog een puntje van aandacht (Franske?). De Turkse troepenmacht in het noorden van Cyprus mag worden uitgebreid. In verband met de Russische agressie. Voorwaarde is wel, dat die troepen een NATO-plakkertje op hun afweergeschut krijgen. Anders gaat Athene weer over zijn zeik. Kortom, er zijn nog wat kleine dingetjes, maar voor 30 juni wordt er wel afgebakken. Anders zet Erdogannef de poort van Westerbörkatep weer open en dat kunnen we even niet hebben. Tang? Echt niet. Stay tuned.


Network of Death

maandag 2 mei 2016
Zo heet een boek. Geschreven door drie Duitse collega's: Daniel Harrich, Danuta Harrich-Sandberg en Jürgen Grässlin. Gaat over de illegale leverantie van 9000 assault rifles aan Mexico door de firma Heckler & Koch. Met bedekte toestemming van buuf Merkel's Exportbureau en haar ministerie van Economische Zaken. Bedekt, omdat het ministerie van Buitenlandse Zaken de export van wapentuig naar het favoriete land van de Zangeres zonder Naam (rip) in beginsel had verboden.
Voorwaarde was wel dat die rifles niet in de gewelddadige Mexicaanse provincies Guerrero en Chihuahua terecht zouden komen. Maar hoe kan je zoiets garanderen niet waar? Een deel van de leverantie kwam daar dus wel terecht en werd in september 2014 gebruikt bij het uitdunnen van het Ayotzinapa college in Iguala, een stad in Guerrero. Burgemeester Abarca Velazquez kreeg het erekruis van de stichting Kop van Jut opgespeld en zijn lokale smurfen een oneervolle vermelding. Maar naar alle waarschijnlijkheid was het Mexicaanse leger verantwoordelijk voor de slachting waarbij 6 studenten het leven lieten, 27 gewond raakten en 43 van de aardbodem verdwenen. Met name dat laatste veroorzaakt nog steeds de nodige eilie, omdat de Mexicaanse regering voortdurend probeert het onderzoekskarretje in een ravijn te parkeren.
Terug naar het boek. Dat bevat saillante documenten die het verhaal over het schandaal dat aan het andere schandaal voorafging ondersteunen. Nou het leuke. In plaats van een diepgaand onderzoek en een veroordeling van de schuldigen lopen onze drie collega's een goeie kans om voor de kadi te worden getrokken. Ze zouden staatsgeheimen op de Kinderköpfchen hebben gemieterd en dat schijnt niet te mogen. Bij buuf is het al net zo als in Mexico, Turkije of Nederland. Persvrijheid is allemaal heel leuk, maar als de vuiligheid van de staat in het geding is ligt het net even anders.


Een legostukje van 9/11 (5)

maandag 2 mei 2016
John Brennan heet ie. Hij is het huidige baasje van de CIA. En in die hoedanigheid heeft hij gisteren op de dag des Heren een flinke boer gelaten. Over de 28 pagina's van de 9/11 commissie die stand up comedian Barack Hussein in zijn binnenzak heeft zitten. Die pagina's zouden bevestigen wat iedereen eigenlijk al weet: de Saudi's sponsorden het optreden van het Flying Circus op Manhattan.
Met voorkennis cq. stiekeme assistentie van de Bush clan en zijn gappies in Tel Aviv. Al zal dat laatste zeer waarschijnlijk niet vermeld zijn. Wat hield Brennan's boer in? Lees dit en grijns van oor tot oor. En neem vervolgens een kleine hoeveelheid desinfecterende info tot u via dit artikel van de onvolprezen journalist Daniel Hopsicker. Gaat het weer een beetje? Goed zo. Zonnige dag nog. Stay tuned.


Klaroenstoot(2)

maandag 2 mei 2016
Oostenrijk en in Nederland Soesterberg zijn voor mij geen toeristische bestemmingen meer, maar Westerbork nog wél. Heb het procesdossier van Ine Veen en Jean Thomassen uit 2012 met advocaat Boer te Zeist en Perry Pierik vannacht eindelijk eens doorgenomen. In Getuigenissen, met een Ten geleide van Joop Wassenaar (samensteller) dat ik morgen in productie van hem mag geven bij de drukker wordt een fraaie pagina opgenomen met Aspekts aankondiging plus foto's van Adolf Hitlers: Mein Kampf (1e druk 1998, auteur Werner Maser: "Als Hitler mir, dem knapp vierzehnjährigen Schüler, am 18. März 1936, staatsmännisch jovial riet, es mir doch noch zu überlegen, ob ich denn tatsächlich einmal über Geschichte - und vor allem über ihn - schreiben wolle, was ich ihm ehrfurchtsvoll stammelnd erklärt hatte, war das noch nicht so zwingend sicher."

Maar ik zou bijna het tweede boek op diezelfde pagina vergeten, Hitlers Mein Kampf (1e druk 2004, goedkope editie), Auteurs: Werner Maser en Adolf Hitler! En dan wordt mij in Nederland ten laste gelegd dat ik als recensent van Hitlers Tafelgesprekken (xte Aspekteditie 2014), over vertaler en uitgever beiden heb geschreven: "Wie anders dan een neo-nazi kan zo gek of gefrusteerd en ziek zijn om dit in 1980 vertaalde boek met de dikte van een Statenbijbel nog eens in 2014 te willen uitgeven?..."


Roestig (26)

zondag 1 mei 2016
Zijn er onverlaten naar binnen getrokken? In verband met die 2900 kilo Witte Neus in 010. Geen idee. Stilte alom. Maar naar verluidt gaat 't om lieden die in de vorige eeuw al actief waren binnen de vervoersonderneming Dailex en aanverante artikelen. Dat is kaassie voor ons, want Dailex is prominent aanwezig in het Morgenster-artikel “Retourtje Cantrade, vol onderlinge connecties tussen grootheden uit de witte en zwarte wereld (1). Met als middelpunt de in Zwitserland gevestigde Bank Cantrade en later Swiss Partners met vader en zoon Van Riemsdijk en een paar Van Lanschotjes aan het stuur (2). En maar lullen over Panama. Stay tuned.

(1) Zie voor Dailex ook de serie “Shady rond de voormalige Rotterdamse bef G.J. Dolk en aflevering 6 van de serie Guido's kunstjes” dd. 5 juli 2001.
(2) Zie voor Cantrade ook ondermeer het Morgenster-artikel “Cantrade en de ABP-affaire, aflevering 7 van de Morgenster-serie Aan de achterzijde van het beursschandaal, aflevering 14 van de serie “IJ,IJ dd. 4 september 2002 (de connectie tussen Cantrade en Willem Endstra).


circus van verkiezingen

vrijdag 29 april 2016
Waarom is het mogelijk om, zonder risico van fout, deze voorspelling te doen: 'het is al zo beschikt'. Heeft ooit een volk ergens in de wereld op democratische wijze besloten tot ingrijpende veranderingen in het maatschappelijk systeem? Ik weet waarmee u komt: Arbenz; Nasser; Mossadeq; Allende. Arbenz nationaliseerde de United Fruit Company, of liever: wilde dat. Verder niet. De 'ingrijpende verandering' kwam van een VS-invasie. Voor de overigen geldt hetzelfde: het waren voorzichtige hervormers die door de VS werden uitgeschakeld voor ze iets konden ondernemen.
Steeds weer het circus van verkiezingen; de debatten waarin de kandidaten elkaar voor rotte vis uitmaken; de "spanning". De euforie: 'Obama heeft gewonnen! Een zwarte!' Niemand wint behalve het MIC en Wall Street, daar zorgen ze wel voor. Dat iemand als Sanders of zelfs Trump leiding zou gaan geven aan de politiek van de grootste economie ter wereld is onmogelijk. Sanders heeft zijn campagne met kleine bijdragen en ongekend enthousiasme onder de jeugd ontwikkeld tot een spookbeeld voor het systeem: als het echt democratisch zou zijn zou Sanders winnen. Trump betaalt zelf en is mediageniek. Het maakt ze, net als Robespierre, 'incorrumptible', dat ik hier met 'onkreukbaar' zou vertalen. Ze zijn niet afhankelijk, zoals Hellary die gemaakt is door Wall Street.

De aanhoudende storm kritiek hier op 'het 1e referendum' doet haast vergeten dat in Engeland de volkswil over Brexit wordt gepeild. Hier wordt het referendum als een vijand van de democratie gezien, door "echte democraten"; niet zelden van Deezessenzessentig, dat is wel lachen. In Engeland ziet men echter het Referendum van juni als een vorm van ware democratie. Er zijn 3 NEE's geweest in de enige keren dat EU-beleid aan de volkswil werd onderworpen: de EU-grondwet in Nederland en Frankrijk; en het Nee tegen het Associatieverdrag met Oekraïne. Dat waren 'hartlanden' van de EU. GB is altijd een buitenbeentje geweest; de 'speciale behandeling' is met zicht op juni weer verder opgetuigd. Toetreding tot de euro is net zo ver weg als het lidmaatschap van de EU voor Suriname. Toch is Obama vanuit Washington komen waarschuwen dat de VS het niet zullen tolereren. Waarom? Zolang GB in de EU zit wordt het niks met EU en de euro. En ook niet met de Europese defensiemacht als neefje van de NAVO.
Al ver voor de val van de Muur en West-Duitsland de DDR opslokte als een brok waarin het bijna bleef (recessie), was West-Europa onder leiding van West-Duitsland als economie en markt de enige serieuze concurrent van de VS. Maar Duitsland was bezet en had geen kernwapens. De 'As Bonn-Parijs' dreigde een Europese defensie met (Franse) kernwapens op te leveren; een concurrentie die de VS niet wilden. En dus met succes hebben gedwarsboomd.
Er komt daarom geen Brexit. Hoe ijverig er ook actie voor wordt gevoerd. En Corbyn wint ook de verkiezingen niet.

Maar stel dat ...? En ze voeren de politiek die ze zeggen voor te staan uit? Dan worden ze net zo uitgeschakeld als Arbenz, Nasser, Mossadeq of Allende. Of als u wilt JFK, MLK, Robert Kennedy, Garfield, Lincoln, McKinley en ga zo maar door.
(Willy Klinkenberg)


Allianties

vrijdag 29 april 2016
Geef geloof een stem. Dat is tegenswoordig de slogan waarmee de Christen Unie de boer op gaat om het geluid van de gelovigen onder ons in Den Haag te laten horen. En in Brussel. In het Europese Parlement. Samen met de christenen van de SGP zit de Unie in de fractie van de Conservatieven en Hervormers aka ECR. Kleine stemmetjes en vandaar misschien dat wij weinig tot niets hebben vernomen van een nieuw alliantie die de fractie der Conservatieven en Hervormers hebben gesloten met de Likudpartij van Bibi en consorten. Dat geschiedde in de dagen vorige maand waarop een afvaardiging van de Israëlische partij in Straatsburg verbleef op uitnodiging van de politieke vergaarbak waarin de CU en de SGP kreetjes slaken. De Bibi's spraken daar met 15 leden van de ECR over hun indrukwekkende politieke activiteiten in hun thuisland en sloten daarna een overeenkomst, waarbij werd vastgelegd dat volgend jaar ergens hun partij als regionaal lid tot de ECR zal toetreden. Houdt ondermeer in, dat gedelegeerden van de Likud vanaf die tijd bij fractievergaderingen van de ECR kunnen aanschuiven en hun geloof een stem kunnen geven. Ter voorbereiding mogen de Bibi's nu al als waarnemers hun entree maken. Met als tegenprestatie een bezoekje van ECR-leden aan Yad Vashem, de Menachem Begin Heritage Center, het hoofdkwartier van Likud in Tel Aviv en de bezette West Bank. Dolletjes dus. De Likud is overigens niet de enige uitverkorene voor een alliantie met de ECR. De Turkse AKP van president Erdogannef en de Amerikaanse Republikeinse partij van McCain, Nuland, Bush en strakjes The Donald gingen de Bibi's al voor. Vraagje: gelooft u nou zo'n stem nog?


Roestig (25)

vrijdag 29 april 2016
Ergens in 2009 ging het mis. Bij Ronex BV. Volgens de toenmalige werknemers op het moment waarop de eilie ontstond rond de uit Amerika geïmporteerde antieke Mercedes. Om de problemen het hoofd te bieden zochten de baasjes van de internationale transportonderneming naar alternatieve inkomsten. Onder andere via een containerlijn op Curacao voor het vervoer van meubelen en soms aanvullende huisraad (1). Er werd een employé naar ons buitengebied gestuurd om daar de boel een beetje in de kieren te houden. Zijn vrouw en kindertjes bleven aan deze kant van de plas. Geweldig? Mogelijk wel voor de baasjes, maar voor de employé in kwestie was het geen botertje tot de boom. Laat staan voor zijn vrouwtje. Die besloot zelfs op een kerstavond in arren moede bij een van de werkgevers aan de deurbel te gaan hangen om wat poen te vragen. Terwille van een warm verblijf onder de boom voor haar koters. Helaas bleek de verraste werkgever een broer van Scrooge te zijn.
Uiteindelijk streek Ronex de vlag, maar de lijn met Curacao bleef intact. Achter de schermen bleef de juridische slag om de Mercedes woeden en een van de betrokkenen in Nederland kreeg in mei 2015 een paar vreemde telefoontjes uit Curacao. Of ie zich verder niet meer met de afwikkeling van de affaire wilde bemoeien. Dat kon namelijk schade toe brengen aan de meubelbusiness. Deed ie dat niet dan kreeg hij de rekening gepresenteerd.
Op 11 maart jl. werd in de Rotterdamse haven 2900 kilo Witte Neus aangetroffen in een container uit Curacao. In verhuisdozen. Aangevuld met nog wat huisraad. Werd gisteren in de publiciteit gemikt. Wij zeggen verder niks. Onze naam? Haas. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 21 dd. 11 juli 2014.


Oelala John

vrijdag 29 april 2016
Ding dong. Er werd afgelopen dinsdag een pakje bezorgd op het adres van Emily Pitha in Phoenix Arizona. Een pakje uit Nederland. Emily's vriend Christopher Hustulid tekende voor ontvangst en deed de deur dicht. Even daarna kon ie weer naar de deur. Surprise. De sheriff met een paar van zijn koddebeiers. In het pakje zat namelijk 250 gram MDMA en als je daarvoor de nodige spulletjes hebt kan je daar best een aardig hoopje xtc-pilletjes van draaien. En dat bleken Chris en Emily inderdaad te hebben. Een compleet meth labootje, plus nog wat voorraadjes LSD, hero en coke, een kamer vol pronte hennep, wat valse poen en 7000 echte dollars wisselgeld. Daartussendoor huppelden nog twee koters van 5 en 10 jaar ter verhoging van de feestvreugde. Niet waanzinig vreemd dus dat Emily en Chris werden overgebracht naar het home van de koddebeiers om aan het tandvlees te worden gevoeld. Voor zover wij het van hieruit kunnen beoordelen ziet het er niet best uit voor het stel.
Nou is aan dit gevalletje een flinke dosis ironie verbonden. Emily zit namelijk in de campagnestaf voor de herverkiezing van senator John McCain. En wat doet zo'n staf? Die probeert zoveel mogelijk poen binnen te harken, want zo'n campagne kost niet niks. McCain staat bekend als een van de felste aanhangers van de “war on drugs”. Eigenlijk van “war” in het algemeen. Vandaar dat ie nogal eens voorbij is gekomen in onze kolommen. Emily werd daarom meteen aan de dijk gezet. Nee, niet in Volendam. Wat ons brengt bij de vraag: waar kwam dat pakkie vandaan? Gaan we even voor u naneuzen. Kop op Johnnie. Shit happens. Stay tuned.


Doggies (24)

donderdag 28 april 2016
Lag een beetje stil in zijn hok. Deze serie. Maar nu is er aanleiding om weer even ongerust te blaffen. Wat dacht u van deze? Nee, ging dit keer niet over ACE. Onze door een bont gezelschap gestiekte natte neuzenclub met een Nederlandse inbreng van hebben wij u daar. Wie weet komt dat nog. Wil overigens niet zeggen dat het door de gemeente Marbella gesponsorde Triple A gespeend is van ieder Oranjesprankje. Naast de nodige Nederlandse vrijwilligers is de gearresteerde secretaris bijvoorbeeld de Nederlander Jan Weima. Overigens vond de droeve gebeurtenis twee weken geleden al plaats. Toen vielen 15 smurfen van de Guardia Civil-eenheid SEPRONA het bureel van Triple A binnen en namen de hele administratie in beslag. Vrij kort nadat de twee bestuursleden en de betrokken dierenarts naar binnen waren getrokken stonden ze weer buiten en luchtten zij hun gemoed. Alle beschuldigingen van financiële kunstjes, procedurefouten en dierenmishandeling waren volgens hullie uit de lucht gegrepen. Een paar vrijwilligers die zij ervan verdachten uit het asiel te hebben geklapt werden onvriendelijk verzocht hun biezen te pakken. En verder kregen een Spaanse bef en twee bekende Spaanse dierenactivisten de schuld van het spektakel, dat breed de Spaanse pers haalde. Over het verdere onderzoek van SEPRONA hangt nog een imposante stilte. Te zijner tijd blaffen we verder. Stay tuned.


Zweeds feestje

donderdag 28 april 2016
Die Douwe Bob mag wel uitkijken. En onze koningin moeder ook. Waarom? Omdat ze allebei binnenkort naar Stockholm gaan. Douwe omdat ie een nummertje mag zingen op het Euro Songfestival. En Bildermamma omdat ze met een kluit andere royals “er is er een jarig” mag zingen voor de zeventig wordende koning Karel Gustaaf. Gisteren mochten we vernemen dat de aanwezigheid van Willy en Maxi nog niet zeker was. Raar, maar het kan te maken hebben met het bericht, dat ISIS-baarden van plan zijn een ferme aanslag te plegen in de Zweedse hoofdstad. En om nou de hele top van onze koninklijke familie op het hakblok te leggen zou een beetje al te gek worden. De baarden in kwestie zouden van Irakese bloede zijn en mee zijn gekomen met de Turkse rubbervloot. De info zou afkomstig zijn van de Irakese inlichtingendienst. Wat dat ook mag zijn.
Fake of geen fake, het brengt Zweden weer een stapje dichter bij het lidmaatschap van de NATO. En is dat reden voor een feestje of niet?


Panama capers (6)

donderdag 28 april 2016
Heel interessant. Wat die jongens en meisjes van ICIJ naar buiten hebben gesjouwd. Maar zeker zo interessant is ook wat ze niet op het net hebben gezwiept. Tot nu toe hebben we namelijk geen Amerikaanse illusterheden mogen begroeten. En geen Israëlische. Om nog eens wat te noemen. Zijn die zo netjes of zaten hun namen niet in de tonnen materiaal die de Süddeutsche Zeitung en ICIJ in de schoot kregen geworpen? We weten wel beter met zijn allen. Hoe gezellig is het daarom dat de Daily Caller News Foundation nu de rotzooi van de familie Heinz Kerry op de stoeprand zet. Lees en geniet. Stay tuned.


De grijze wolf en de 28 geitjes (6)

woensdag 27 april 2016
Anders is het altijd mooi weer. Als de Oranje poppenkast opengaat voor het jaarlijkse feestje. Maar wat gebeurt er als een of andere gruttersfirma uitvindt dat de draagkracht voor die poppenkast ernstig afkalft? Kutweer! Kan je nagaan wat de Turken te wachten staat als de grondwet daar op de helling gaat en kerk en staat weer een pot raki wordt. Die krijgen op zijn minst een hele zomer wolkbreuken.
Blijkbaar maakt dat geen indruk op Ismail Kharaman, de voorzitter van het Turkse parlement. Die pleitte maandagavond voor het omgooien van het seculiere muurtje, dat Kemal Atatürk in de jaren twintig van de vorige eeuw bij elkaar metselde. Daar heeft de parlementaire zetbaas van Erdogannef 330 stemmen voor nodig. Hij heeft er 317 van zijn eigen partij, dus moet ie nog op zoek naar 13 gedogers uit een Mohammedbelt om de boel op de rails te zetten richting sharia. Over feestje gesproken. Dus in je blote reet door Kusadasi hossen kan je binnenkort vergeten, want geloof maar niet dat voorzitter Ismail, net toen buuf Merkel, Donald Duck en os Franske Timmermans hun hielen hadden gelicht, zomaar wat stond te lullen. Die had de volledige instemming van de sultan Recep de Eerste. Het zou overigens wel in de bedoeling liggen om in de omgeharkte Turkse staat niet aan de mensenrechten te knabbelen. Zijn wij nou gek of Ismail zo slim? Inmiddels heeft een hotemetoot van de Amerikaanse ambassade in Ankara zijn vakantie vierende landgenoten opnieuw (1) gewaarschuwd voor ophanden zijnde terreuraanslagen in de Turkse badplaatsen. Kan iemand Ebru stiekem even ophalen? Desnoods met een rubber pontje. Het wordt slecht weer daar. Stay tuned.

(1) Zie “Groetjes uit het land van Cor en Don” dd. 10 april 2016.


Oud zeer (5)

dinsdag 26 april 2016
Roepen in de woestijn? Daar lijken ze bij het Nederlands Forensisch Instituut een abonnement op te hebben. Volgens het personeel gaat het instituut naar de kloten en dat ligt volgens het personeel voor een groot deel aan het krimpbeleid van Reinout Woittiez, de huidige directeur. Aldus dit ernstige artikel in de Volksfiets van een paar dagen geleden, dat ook op de Engelstalige site van het dagvod is terug te vinden. Het was overigens niet voor het eerst dat die rampzalige ontwikkeling onder het vergrootglas werd gelegd. Begin oktober vorig jaar zat o.r.-voorzitter Marnix Hoitink met dezelfde boodschap al eens op schoot bij dat meisje van Tweebeeke. Ook wij besteedden wat moleculaire aandacht aan die problematiek, zij het om met een ezel de brug over te gaan naar het met het NFI samenwerkende TNO en daarmee verbonden bollebozen. Sommigen van die bollebozen zeulden met een uiterst bezwadderd oorlogsverleden rond, dat her en der na meer dan 75 jaar nog steeds op subtiele wijze van een netter verfje wordt voorzien. Zo staat in het gerenommeerde Amerikaanse blad Physics Today van deze maand een artikel over de in oktober vorig jaar in Californië overleden Nederlandse wetenschapper Jan Korringa bijvoorbeeld het volgende:

Born in Heemstede, the Netherlands, on 31 March 1915, Korringa received his undergraduate degree from Delft University of Technology. He went to Leiden in 1937 to pursue his graduate studies under Hendrik Kramers. The university closed in 1940 when the Netherlands was occupied by the Nazis and the faculty went on strike in sympathy with their Jewish colleagues. Korringa returned to Delft and received his PhD in 1942 under Bram van Heel with a study of algebraic optics and also did postdoctoral work with Ralph Kronig on the theory of metals”.

Als je het zo leest zou je zweren dat de professoren de zaak plat gooiden. Lag wel even anders. Het waren de studenten die op 25 november 1940 een staking uitriepen naar aanleiding van het ontslag van drie Joodse professoren. Dit ondanks het verbod tot staken van de hooggeleerde heren, die in hun warme stoel waren blijven zitten. Een van de leiders van dit eerste publieke protest in Nederland tegen de Jodenvervolging was de student weg- en waterbouwkunde Frans van Hasselt. Een paar dagen na het uitbreken van de staking werd hij door de moffen opgepakt en overgebracht naar Buchenwald. Daar overleed hij op 10 november 1942. Laten we het erop houden dat niet iedereen als held wordt geboren. Maar om het bang-voor-hun-hachie-gedrag van de bewuste professoren te verdoezelen is weer heel wat anders (2). Stay tuned.

(1) Zie de eerste aflevering van deze serie dd. 8 oktober 2015.
(2) Voor de laagstandjes van een totaal andere “studentenleider” aan de toenmalige universiteit van Leiden zie aflevering 3 van deze serie dd. 1 november 2015.


De Grijze wolf en de 28 geitjes (5)

dinsdag 26 april 2016
We gaan toch maar even verder. Op het gevaar af door een Holturk gesignaleerd te worden en we het strand van Kusadasi verder kunnen vergeten. Op naar het land van buuf Merkel. Daar is november vorig jaar in Berlijn de internationale muzikale voorstelling Agit in première gegaan. Een project van de Dresdner Sinfoniker en leden van No Borders Orchestras met ondermeer een subsidie van 2 ton uit het culturele spaarvarken van de EU, waarbij werken van een Turkse en een Armeense componist ten gehore worden gebracht. U voelt hem aankomen: het thema van de voorstelling is de Armeense genocide door het Osmaanse leger van 101 jaar geleden. De bedoeling is verzoening. Veroorzaakte bij de première niet meteen grosse Scheisse vanuit Ankara, maar afgelopen week kreeg de Turkse vertegenwoordiger bij de EU in Brussel last van hoge druk en verzocht de subsidie te schrappen. Nou wilde de betrokken cultuurinstantie niet meteen zover door de knieën, maar heeft wel de tekst over de inhoud van het project in haar palmares van de website gehaald om hem voor de Turken wat acceptabeler te maken. In april van dit jaar staat de volgende voorstelling gepland in het Hellerau Festspielhaus in Dresden. En verderop in het jaar verhuist het circus respectievelijk naar Belgrado, het Armeense Jeravan en ... Istanbul. Mogen we bij dat laatste een vraagteken zetten. Ja dat mogen we. Stay tuned.


Van Estoril naar Zandvoort (197)

dinsdag 26 april 2016
Je had al winterweer, winterwortels, wintertenen, winterkoninkje, winterpret etcetera. Maar nieuw is Winter Key. Zo heet een door een gloednieuw team van 90 man uitgevoerde Britse smurfoperatie onder toezicht van de IPCC. Een onafhankelijk vehikel dat klachten over lullig politieoptreden behandelt. Bij Winter Key gaat het om een onderzoek van de PSD (Professional Standards Directorate) naar de stiekeme begrafenispraktijken bij verschillende korpsen in de UK. Daarbij werden speurtochten naar koterhopsen van hoge mieters en smeerpijpen uit de periferie van Sir Jimmy Savile voortijdig 6 feet under geduwd op bevel van hogerhand. Een van die gevalletjes is Operation Midland die een maand geleden onverhoeds werd afgeblazen. Bij die operation kwamen de namen van allerlei VIPs en politici bovendrijven die zich in exclusieve appartementen aan het dure Dolphin Square tegoed deden aan kleine kontjes, waarbij de adrenaline soms zo naar het hoofd steeg dat er dooie kontjes te noteren vielen. Bij voornoemde evenementen zouden bekende leden van de PIE (Paedophile Information Exchange) aanwezig zijn geweest. Een club die ook aktief was in Nederland en vandaar misschien, dat bij die operatie Midland ook Nederlandse speursmurfen werden uitgenodigd om bij de Midlandverhoren in Londen aanwezig te zijn. Verder nog iets over vernomen? Nee, bij ons zijn de begrafenissen beter geregeld. Neem alleen maar die van de Zandvoortfiles onder leiding van ceremoniemeester Theo Bot (1). Misschien een leuk onderwerp voor het AD. Stay tuned.

(1) Zie over hem eerdere artikeltjes in deze serie. Te beginnen bij aflevering 4 dd. 9 februari 2003 (!!!).


Don Leo op glad ijs (5)

dinsdag 26 april 2016
Waren ze allemaal maar zo. Als curator Ruudje Dekkers. We hadden nog maar net een mail bij hem in de gleuf laten glijden over Don Leo Geeris' overleden troetelkind “What UC is what you get” (zie gisteren)en daar kwam het antwoord al. Voor de heilige transparantie bij deze de tekst van zijn mail. Komt ie:

Als curator kies ik ervoor geen commentaar te geven, behoudens hetgeen is gesteld in het openbare verslag. In de loop van het jaar komt er een nieuw verslag.

What we saw was what we got dus. En dat betreuren we uiteraard. Leuke ezel om de brug over te jagen. Nu we het toch over treurnis hebben. Toen de Don de eerste tekenen aanschouwde van de naderende tsunami aan faillissementen stuurde hij eind september 2011 een dramatisch epistel naar vrienden en crediteuren.
Daarin zocht hij de oorzaak van zijn demise niet bij zichzelf of de instortende stenenmarkt. Nee, hij schoof die in de maatjes 44 van ene Michel Tersteeg. Stamoudste van de afdeling Juridische Zaken bij Amstel Lease. Pak een tissue en snotter even lekker mee. Komt ie:

Lieve vrienden en crediteuren,
Helaas na drie jaar strijd ben ik in het zicht van de haven alsnog gestrand. Met bijna alle crediteuren (tientallen miljoenen) had ik regelingen of oplossingen. Allen waren overtuigd dat alles beter was dan een faillissement. Minimaal tien procent en mogelijk dertig procent zou er te verdelen zijn. Nu alles in een stroomversnelling komt en de curatoren aan de slag gaan, zal er maar bitter weinig over kunnen blijven.
Hoe kan het faillissement toch nog gebeuren?
Amstel Lease had een vordering van 300K op Diependaal BV. Een vennootschap die ik in het kader van de beloofde investeringen, die helaas maar gedeeltelijk gekomen zijn, heb overgedragen aan 2SQR.
De waarde van deze vennootschap is zeker 20 mio euro. Amstel Lease heeft een proces aangespannen en volgens de advocaat van 2SQR gaat 2SQR die zaak verliezen. Maw Amstel Lease gaat die 300K altijd krijgen. Maar ik stond persoonlijk borg. Hoofd juridische zaken Michel Tersteeg heeft door rancune mijn faillissement aangevraagd. Amstel Lease gaat namelijk altijd haar geld krijgen. Amstel Lease wilde absoluut niet op de uitslag van het proces wachten en riep dan ook nu de borg in. Amstel Lease kwam met voor miljoenen steunvorderingen aanzetten. Crediteuren met wie ik allemaal afspraken heb. Dus geen steunvorderingen. Amstel Lease, dochter van de ABN Amro, heeft zelf staatssteun en gaat dan zo met haar cliënten om.
Op de zitting ben ik zonder advocaat gegaan, daar ik deze zaak wel alleen aan kon. Had namelijk ook iemand die de vordering wilde overnemen. Maar Amstel Lease wilde maar een ding: mijn faillissement.
Voor mijn vrouw, mijn kinderen, mijn familie, mijn werknemers, mijn crediteuren, mijn advocaten die meegevochten hebben, mijn vrienden die mij jarenlang moreel steun hebben gegeven, hiermee een HELE ZWARE TEGENSLAG die niet nodig was geweest.
Zo'n machtsbewust mannetje, mr. Michel Tersteeg, heeft nu zijn rancune kunnen botvieren. ONGELOFELIJK. ONGELOOFLIJK. Tersteeg int dadelijk de vordering en heeft dan nul verlies.
Onbegrijpelijk dat zoiets juridisch ongestraft kan blijven. ER IS NU ALLEEN MAAR VERDRIET.
Michel Tersteeg, hoofd juridische zaken ABN Amro Lease Utrecht.
0031653248646.
Wie heeft juridische ideeën of commerciële belangen bij Amstel Lease.
PS: mijn Bernadet is hierdoor helemaal ingestort.
Nogmaals dank voor jullie steun.
Leo Geeris
”.

Snik. En dan te weten, dat een power house als Boele Staal je beste vriend is. Inderdaad. Ongelooflijk. Stay tuned.


De grijze wolf en de 28 geitjes (4)

maandag 25 april 2016
In Zweden gaat ie ook lekker. Daar kreeg teeveestation SVT vorige week een belletje van Magnus Johansson. De perswoordvoerder van de Groenen. Of ze asteblaft een reportage over Mehmet Kaplan niet op de glazen tiet wilden gooien. Mehmet is een Zweed van Turkse afkomst en inmiddels voormalig minister van Volkshuisvesting namens de Groenen. In de reportage kwam ondermeer Kaplan's lidmaatschap van de Grijze Wolven aan bod en de barbaarse oproep van Barbaros Leylani, voormalig hoofd van de Turkse gemeenschap, om alle “Armeense honden” te kelen. Bij SVT was de verbijstering groot, maar gelukkig wisten ze nog wel wat ze met hun middelvinger konden doen. Ondanks het aanbod van de Groenen om als alternatief een gezellige reportage te maken over partijgenoot Yasri Khan, die kort geleden het nieuws haalde omdat ie weigerde een mevrouw van teeveestation TV4 een hand te geven. Neuken nou vooruit, maar handen schudden brrrrr.
TV4 had trouwens nog een akkefietje met de Turken. Dit keer met Arif Gulen, de perssukkel van de Turkse ambassade in Stockholm. Die wilde voorkomen dat de docu “Seyfo 1915 – De Assyrische genocide” gisteravond het Zweedse kijkpubliek bereikte. Want Erdogannef en zijn junta in Ankara gaan zwaar over hun zeik als je de slachting van de Armeense burgerbevolking in de Eerste Wereldoorlog die affiche bezorgt. Arif was bang dat de docu een onevenwichtig beeld zou geven. Alleen een internationaal tribunaal zou in zijn ogen eventueel kunnen bepalen of er bij die gelegenheid inderdaad sprake was genocide aka volkerenmoord. Heel vriendelijk brieffie hoor, van Arif. Maar desondanks kon ie van TV4 een dikke krijgen. Let wel, we hebben het hier over een vertegenwoordiger van een land dat lid is van de NATO. Een organisatie die onze manier van leven en onze democratie moet waarborgen. Is dat effe lachen. Stay tuned.


Hill goes to hell (5)

maandag 25 april 2016
Het is een dilemma. Trekken de Feds die bitch van Clinton voor of na de clash met Trump naar binnen voor een serieus verhoor. Over haar eigen infolijntje met Libië toen zij minister van Buitenlandse Zaken was. En dat in sommige gevallen gebruikt werd om over als geheim aangemerkte zaken te ouwehoeren. Want de federale smurfen hebben daarvoor genoeg materiaal.
Ondermeer dankzij een deal met Bryan Pagliano. Een employé van BuZa, die in de kelder van Hellary's mansion het privéservertje had aangelegd. Die deal hield in dat Bryan het hele lied over zijn it-activiteiten in huize Clinton ten gehore zou brengen in ruil voor immuniteit. Voorlopig mogen we dus raden naar de tekst van zijn song. Ook al omdat ie vorige week heeft geweigerd om voor de twee parlementaire commissies te verschijnen die zich met de affaire bezighouden. Daarbij wees Bryan's bef op de verworven immuniteit van zijn cliënt en zijn recht om geen verklaringen af te leggen die zijn eigen nest bevuilden. En zo modderen we voort. Met uiteindelijk nog een goeie kans dat de hele zaak alsnog op de vuilnisbelt belandt. Want als er één land is waar klassenjustitie heerst dan is het de USSA wel. Stay tuned.


Don Leo op glad ijs (4)

maandag 25 april 2016
Valt niet mee hoor. Om die ballen uit de stekelige kerstboom van Leo Geeris te wurmen. Maar hier hebben we er weer eentje. “What UC is what you get” heet die bal. Of eigenlijk heette, want op 4 september 2012 kreeg ie een leuk plekje in Don Leo's steeds voller wordende dennenboom. En aan curator Ruudje Dekker uit Rosmalen werd gevraagd “Can UC what you can get?”. Nou dat was niet veel. Don Leo leek namelijk sterk op een kale kip die geploft was. Wel stelde Ruudje tijdens de eerste maanden van zijn onderzoek al tot tweemaal toe vast, dat er sprake was paulianeus handelen en dat wordt tegenswoordig als een zwaar misdrijf beschouwd. Bovendien liet Ruudje bij Leo en zijn toenmalige Bernadette een huiszoeking verrichten om de administratie van WUC en aanverwante ballen in de doos een beetje compleet te maken. Zou je zeggen als leek, dat er voor Ruudje voldoende aanleiding was om in ieder geval Don Leo voor de kadi te trekken. Maar dat gebeurde niet. Tijd voor een mailtje. Aan Ruud. Komt ie:

Maître,
Wij zijn voorzichtig bezig met het aftuigen van de zakelijke kerstboom die de heer L.Geeris een paar jaar geleden heeft achtergelaten. Daarbij stuitten wij ondermeer op de holding “What UC is what you get”. In uw eerste faillissementsverslag van februari 2013 maakt u melding van twee paulianeuze handelingen die teruggedraaid moesten worden. Daarnaast was er sprake van een huiszoeking bij het toenmalige echtpaar Geeris-Vehmeijer. Naar wij aannemen nog in hun te koop staande landhuis De Gansenhoef in Maarssen. Wat dat laatste betreft zouden wij graag willen weten hoe een dergelijk evenement vorm krijgt. Staat er vantevoren een OT (Observatie Team) voor de deur om vast te stellen of de echtelieden thuis zijn en volgt daarna de inval om er zeker van te zijn dat geen data vlak voor het moment suprême elders worden ondergebracht? Of moeten we ons dat eenvoudiger voorstellen?
Tevens zouden wij graag van u willen vernemen waarom in ieder geval de heer des huizes in verband met eerder vermeld paulianeus handelen in dit dossier verschoond is gebleven van een bezoek aan de rechter cq. van een in dit soort gevallen niet ongebruikelijke gijzeling totdat alle gegevens over zijn kerstboom boven water zijn getrokken. Lagen daaraan humanitaire overwegingen ten grondslag, monetaire (gebrek aan baten) of een vriendelijk verzoek uit de hogere echelons van Neerland's bestuurlijk universum? En ligt uw onderzoek naar de gang van zaken bij WUC nu al geruime tijd stil onder invloed van de ontwikkelingen bij het nauwverweven 2SQR en de eventueel te ontvangen 157 miljoen euro van Propertize, de vastgoedtak van SNS?

U bij voorbaat hartelijk dankend voor uw antwoord,
Hopende spoedig iets van u te vernemen,
Krgrds
Jan Portein
Redactie Kleintje Muurkrant
.


De grijze wolf en de 28 geitjes (3)

zondag 24 april 2016
Wij in de tang van de Turken? Nee hoor, echt niet. Zegt Mark Damesfiets. Wat gebeurt er? Ebru Umar wordt opgepakt in Kusadasi. Erdogannef blijkt te zijn gestruikeld over een paar van haar tweets en haar oproep aan de sultan van Turkije in het dagvod Metro om zichzelf te fucken. Dat alles naar aanleiding van de oproep van het Turkse consulaat in 010 aan alle Holturken om de NSB-er uit te hangen als ze iets kwalijks menen te ontdekken in hun bloedeigen gemeenschap. Iedereen “verontwaardigd” en “geschokt”. Het ministerie van Bilderbert Flapdrol “zit er bovenop” en de Kamer wil een spoeddebat. En dan te weten, dat binnenkort alle Turken visavrij het Vierde Rijk mogen bestormen. Dankzij de geweldige vluchtelingendeal. Zo niet, dan kan krijgen de uitbaters van de rubberen pontjes hun vaarbewijs weer terug. Tang? Wij? Echt niet.
Loopt Ebru echt gevaar? Daar lijkt het niet op. Maar dit is al erg genoeg zou je zeggen. Hoewel. De Turkse schrijver Ergun Poyraz is vrijdag dood aangetroffen. De oorzaak is nog onduidelijk. Een van de voorwaarden waaraan iemand moet voldoen om in Turkije president te worden is dat je minimaal 4 jaar lang met succes een universitaire opleiding hebt genoten. Na diepgaand grutten tilde Ergun naar buiten, dat het diploma van de universiteit van Marmara waarmee Erdogannef wappert vals is.
Op de datum van afgifte bestond die Universiteit namelijk niet. De politieke partij “Redding van het volk” gooide die ontdekking met gevaar voor eigen leven voor de kadi. Uitslag nog onbekend. Maar Ergun is dood. Diepe zucht als Ebru straks terug is. Stay tuned.


Fuck (96)

vrijdag 22 april 2016
Een nieuwe lente, een nieuw geluid? Niet in Oekraïne. Wel met veel poeha gepresenteerd als de jonge, frisse premier die het land nodig had. Die Volodimir Groysman. Maar als je op Volodja inzoemt blijkt het toch weer tegen te vallen. Tien jaar geleden werd hij benoemd tot burgemeester van Vinnytsja. Een stad in het westen van Oekraïne met zo'n 350.000 inwoners. Hij was toen 28 jaar en dan ben je toch wel knap jong voor zo'n ketting om je nek. Maar gelukkig had ie zijn vader nog. Die had in de gemeenteraad gezeten en wist hoe de hazen liepen. Er was nog iemand die hem graag terzijde stond: Pietje Poroshenko aka Willy Wonka. Laten we het op een goeie kennis van de familie Groysman houden. Want Willy mag dan heel warm overkomen als ie Reichsführer Juncker staat te tongen, maar dat is meer een gevolg van de liters jajem die beide heren dagelijks nodig hebben om hem in zijn derde versnelling te krijgen dan een centiliter empathie. Dit gezegd hebbende, Pietje had zijn confectieimperium Roshen in Vinnytsja gevestigd en dan is het donders makkelijk als je in het gemeentebestuur je eigen Pinocchio heb zitten. Als dank voor de kranige inspanningen van zijn pupil ten behoeve van Willy's confectievehikel schonk de huidige president de stad een enorme fontein voorzien van muziek, licht en laser. Kon ook wel, want Willy maakte gebruik van de Panamaroute om de jongens van de blauwe brievenbrigade te naaien en onthield daarmee onder andere Vinnytsja van een hele stoot belastingcentjes.
Na de Maidancoup in februari 2014 bezette Groysman eerst een paar ministerpostjes om alvast wat in te lopen in Kiev. In november van dat jaar werd ie tot landdagvoorzitter benoemd als vertegenwoordiger van Willy's politieke rariteitenblok en vanaf die tijd was het een kwestie van tijd.
Alleen Yats lag wat dwars, maar na een stevige greep in zijn kruis ging die uiteindelijk toch gestrekt.
Dat er gezien de onderlinge verhouding tussen Willy en Volodja op korte termijn iets zal veranderen in Oekraïne en een gevecht met de olifanten cq. oligarchen zal ontbranden is hoogst twijfelachtig. Wil overigens niet zeggen dat het gras niet wordt platgetrapt. Integendeel. Stay tuned.


Uitgeverij Suspect (7)

vrijdag 22 april 2016
De wereld is te klein sinds wij in de vorige aflevering van deze serie (1) een bron citeerden waarin de gedreven uitgever Perry Pierik ooit lid was van een soort Hitlerjugend. Pierik belt niet meer met het Kleintje, zoals hij aanvankelijk beloofde (2), maar heeft inmiddels -zoals het een echte fascist betaamt - de rechtsstaat met al wat daarop en daaraan is te hulp geroepen.
Begin juni moeten de toga's zich uitspreken over het lot van Jan Best de Vries, de gewezen archeoloog en ex-auteur van Uitgeverij Aspekt die rond de burelen van het bedrijf in Soesterberg de Peshmerga zou uithangen (3). Eén van de puntjes in de aanklacht tegen BdV behelst die bewering over de bruine club waarin kleine Perry zou hebben meegemarcheerd.
Zo zijn we weer bijgebabbeld over de ontwikkelingen op het juridisch front en kunnen we overgaan naar de humor. Want wat is het leven zonder een lach en de grap die op straat voor het oprapen ligt, meneer Sonneberg? Het is toch niet de bedoeling dat U na het lezen van onze kolommen het beste eind touw uit het tuinhuisje neemt en Uw eigen ophangt aan die juist zo beeldig uitlopende iep of dito eik voor het raam van de buurman?
Dus daar gaan we: je kunt heus ook wel lachen hoor, met die Perry. Of nou ja: in ieder geval óm Perry...
Kent U Ine Veen nog? Volgens Wikipedo is ze een heel rijtje: ballerina, fotomodel, mannequin, zangeres, actrice, schilderes, publicist en dierenactivist. Maar wij herinneren ons Ine vooral als de zwartharige godin die het in de film Blue movie écht deed met Hugo Metsers. Na haar dans- en filmcarrière ging ze aan het schilderen en schrijven, het laatste om één of andere reden ook over Pim Fortuyn en wel voor het 'prachtfonds' van Uitgeverij Aspekt.
Nu is het zoals bekend van Professor Pim maar een heel smal bruggetje te ver naar Witte Geert en wij laten U dan ook graag delen in de volgende correspondentie tussen Veen en Wilders:

Original Message
From: Ine
To: Wilders G. (Privé)
Sent: Tue Dec 16 20:13:06 2008
Subject: 2 schilderijen van Geert W. Actrice Ine Veen

Vraag
Zeer geachte meneer Wilders,
Momenteel ben ik bezig een tweede boek te realiseren over Fortuyn. Het derde hoofdstuk gaat over de politiek na zijn dood. Hierin komt een flink (uiteraard zéér positief) stuk over u, geschreven door deze fan en bewonderaarster van Geert Wilders!
Mijn uitgever is de heer Perry Pierik, directeur van Aspekt en hij is in het bezit gekomen van 2 van uw schilderijen, die hij ergens opscharrelde en die ik in het boek over u wil plaatsen.
Zou u mij kunnen zeggen:
1 wie de dame is
2 en iets over het stilleven zeggen
3 Wilde u vroeger kunstschilder worden?
4 Uit welk jaar stammen de werken?
5 Hoeveel schilderijen heeft u ongeveer gemaakt?

Kan ik u een plezier doen met mijn boek: 'Alarm u wordt vergiftigd, zal de wereld ten onder gaan aan gif, milieu en bedrog?'

Antwoord
Dag mevrouw Veen, ik zou dolgraag een exemplaar van u willen ontvangen maar dat van die schilderijen moet een misverstand zijn want ik heb nog nooit in mijn leven een schilderij gemaakt die zijn dus zeker niet van mij, Groet, Geert Wilders

Op zijn website afficheert de gulle gever van de twee Wildersen zich zonder te blozen als 'veelzijdig talent op diverse terreinen' dus zitten wij er lichtjaren naast wanneer we Perry ervan verdenken... U zegt het!
Lachen, gieren en op de dijen slaan toch? Dankjewel Perry, nu kunnen we ons met iets lichter gemoed overgeven aan de eerste dag zonder Prince...

(1) Zie hieronder op 6 april
(2) Idem 6 maart
(3) zie Basr en Baarn 1 en 2, van respektievelijk 17 december 2015 en 26 januari 2016. Ook de ingezonden brief van BdV zelf ('Klaroenstoot', van 28 februari) is vermakelijke kost.


His master's voice

donderdag 21 april 2016
Hep u dit vandaag gelezen? Mannetje hè, die Rob Bertholee? God, wat zijn we toch naïef. Laten de hele ruif stiekem leegeten door die kutrussen, die kutchinezen en die kutayatollah's. Robbie heeft gelijk, we moeten beter opletten. Alleen, is die ouwe AIVD-rot niet wat vergeten? Moet u voor de aardigheid eens goegelen “NSA spies on big corporations in Europe”. Ziet u wat we bedoelen?
Toegegeven Robbie, we zijn soms wel wat naïef. Maar niet van de ratten besnuffeld. Zeg Robbie, als je morgen in de gelegenheid bent, laat de bedrijfsarts dan even checken of je het kouwe oorlog virus onder je leden hebt. Je weet maar nooit. Nee, dit advies is gratis. Zo zijn we ook wel weer.


Een legostukje van 9/11 (5)

donderdag 21 april 2016
Als je maar bang bent. Die koninklijke Saoedische jurken hoeven maar even te dreigen met het naar de kloten helpen van de dollar of in Washington is het code rood geblazen. Senator Lindsey Graham had een wetsvoorstel ingediend om de 28 geheim verklaarde pagina's van het parlementaire onderzoek naar 9/11 naar boven te krikken. Dat zou met name een flinke steun in de rug betekenen voor de families van de slachtoffers. Die zijn namelijk al een tijdje bezig om Saudi-Arabië voor de kadi te trekken in verband met de betrokkenheid van dat land bij de voorstelling van het Flying Circus op Manhattan. Wat doet Graham? Hij zet zijn eigen voorstel op de vluchtstrook. Om te voorkomen dat het vrijgeven van die 28 A-4tjes een zootje narigheid zou kunnen veroorzaken in de USSA en voor Amerikanski's in den vreemde. Wat overigens niet wil zeggen, dat daarmee de kooi hermetisch gesloten blijft. Inmiddels is er namelijk toch een beer los. En die beer heet “Document 17”. Een mini versie van de geheime 28 pagina's. Het gaat om een memo van twee FBI-agenten uit 2003 en heeft betrekking op een onderzoek naar de activiteiten van de Saoediër Ghassan al-Sharbi in de USSA in de periode voorafgaand aan de voorstelling. Ghassan zou vlieglessen hebben genoten in Arizona. Samen met twee gabbers die op 9/11 hun kunsten vertoonden.
Ghassan bleef om de een of andere reden aan de grond en vertrok naar Pakistan om zich over te geven aan het fabriceren van bommen. Je moet wat doen voor de kost. Ietsie later werd ie bij de kladden gegrepen en in een oranje overall gehesen in Guantanamo. Nou de smoking gun: nadat ie in Arizona zijn vliegcursus met succes had afgesloten ontving hij zijn Amerikaanse diploma in een envelop die was dichtgelikt op ... de Saudische ambassade. Conclusio? Zegt u het maar. Stay tuned.


Een hopje van het Haagse hof

donderdag 21 april 2016
Dat was gisteren een feestje in Moskou. Het Haagse Gerechtshof had een streep gehaald door een vonnis van het eveneens in het Haagje gevestigde Permanente Hof van Arbitrage. Daarin werd ruim 50 miljard dollar toegewezen aan de aandeelhouders van de door de Russische overheid geconfisceerde en vervolgens in mootjes verkochte oliemaatschappij Yukos. Reden: fraude en het besodemieteren van de blauwe brievenbrigade. Volgens die aandeelhouders, onder wie armoedzaaiers als de tegenwoordig in Zwitserland residerende Mikkel Khodorkovski, Leonid Nevzlin (1) en Jacob Rothschild, was dat bullshit. De werkelijke reden moest gezocht worden in de politieke ambities van Mikkel, waarvoor hij ook al eens een paar jaartjes gegoelagd was. Nou zal je van ons niet horen dat ze in Moskou geen vuile truukjes uithalen, maar dat Mikkel heel wat poen een Panama-behandeling avant la lettre heeft gegeven staat wel vast. Alleen heette Panama toen nog Isle of Man en Mossack & Fonseca nog gewoon Bond. Peter Michael Bond (2). Hoe dit verder ook zij, volgens het Gerechtshof was het Permanente Hof niet bevoegd om dit duel tussen de ouwe Yukosclan en de Russische regering te beslechten. Vandaar die streep. Hoger beroepje? Vast en zeker. Stay tuned.

(1) Zie voor Leonid ook de afleveringen 1, 4 en 6 van de serie “De dood van een spion” (i.c. Litvinenko) van eind 2006.
(2) Pak daarvoor de tram naar halte Vervolgverhalen en stap daar over op de bus naar halte “John Deuss”. Daar vind u in de abri de serie “Deuss en de Ruskies” en dat is een partij spannend. Goh!


Hill goes Delaware

woensdag 20 april 2016
Hoop gefuck. Over brievenbusfirma's en andere linkigheden om de blauwe brievenbrigade het enge bos in te sturen. Maagdeneilanden, Kanaaleilanden, Bahama's, Panama, Belize en Nederland zijn oorden die in dat verband vaak worden genoemd. Maar het is sinds de vroege oudheid bekend, dat je in de Amerikaanse staat Delaware ook helemaal gebamzaaid zit. Heel wat bewindslieden en hoge prollen betoonden zich “geschokt” door de moreel zo kwalijke praktijken van de rijke stinkers in de wereld. Ook de Amerikaanse presidentskandidate Hellary Clinton vond het een schande. Nou stond ze via haar vriendenkring binnen de Clinton Foundation al in de Panamese wc-eendenlucht (1). Maar naar nu op het net is geslingerd hebben de Clintonnetjes twee brievenbusjes laten registreren in Delaware. De eerste dateert uit 2008 en kreeg op het geboortekaartje de naam mee van WJC LLC. Diende om de belasting op de inkomsten uit Bill's consultancy arbeid te minimaliseren. Begin 2013 liet Hill zelf, een week nadat ze het ministerie van Buitenlandse Zaken achter zich had gelaten, de firma ZFS Holding LLC in Delaware inschrijven. Om van de 5,5 meloen dollar die ze beurde voor haar boek Hard Choices zoveel mogelijk in de tas te houden. Legaal. Sure. Moreel in orde? Moreel? Moreel? Wat is dat? Stay tuned.

(1) Zie “Hill goes Panama” van gisteren.


Van Estoril naar Zandvoort (196)

woensdag 20 april 2016
Zijn wij nou zo slim en die Engelsen sukkels? Wij zijn slim. Bij ons geen jarenlange revelaties over koterhopsen in high places. Maar aan de overkant van het plasje kon je een tijdje geen dagvod openslaan of hops weer stomende berichten over high society figuren die in de jaren zeventig en tachtig hun broek hadden laten zakken om een koter te scoren. Meestal ging het om figuren uit die society die al lang 6 feet under lagen en de nog in leven zijnde hopsers zaten bij wijze van spreken te wachten op de zwarte koets. Dus een gang naar de kerker werd ze bespaard, maar hun naam was wel naar de kloten en dat is ook wat waard. Veel van die ouwe geilbuiken waren lid van de PIE (1). Een club vol invloedrijke lieden die probeerden kinderkruipen tot de normale dingen des levens te verheffen en dat zelfs in de wet te laten verankeren. Niet gelukt, maar ze kwamen akelig dichtbij.
Tussen de Britse en Nederlandse leden van het netwerk bestond een innig contact en regelmatig maakten zij dan ook gebruik van de wipexpres om elkaars kalfslapjes te keuren. Is aan de overkant van het plasje redelijk veel over gepubliceerd, maar aan deze kant uiterst fellaciomaat. Kan alleen maar betekenen dat onze begrafenisondernemers beter werk afleveren (2).
Maar er schijnt een zwak licht aan het eind van pisbuis. Maandag zijn in Amsterdam de verhoren gestart van getuigen die al dan niet uit eigen ervaring kennis dragen over het hopsnetwerk in Nederland. Tot nu toe weinig nieuws of het moest zijn dat Onno Ruding zich liet afsabbelen in een auto. Tikkie vreemd is wel, dat men ervan uit gaat dat de staat der Nederlanden op de hoogte was van het georganiseerd koterhopsen maar het gedoogde. Gedoogde? In Engeland waren de geheimesmurfdiensten tot hun adamsappel betrokken bij het op de pen zetten en verder breien van het netwerk. Net als in de USSA. Daar boekten de CIA en de Feds zoveel successen op dit terrein, dat ze de zogenaamde “rogue agents” Edwin Wilson en Roy Cohn naar Brussel stuurden. Om ook daar met een nummertje “blij dat ik brei” een hele reeks hoge mieters in compromitterende situaties te manouvreren en ze vervolgens voor de eeuwigheid vast te leggen (3). Met alle gevolgen vandien. Dus dat er hier in Nederland alleen maar sprake was van gedogen gaat er bij ons niet in. Maar misschien kan Fredje Teeven verderop in de week ons wat heerlijke helderheid verschaffen. Joris? Dat gelooft u toch zelf niet? Stay tuned.

(1) PIE staat voor Pedophile Information Exchange.
(2) Goed voorbeeld hiervan is het voorkomen van de publicatie van het door een van ons geschreven “mythische” artikel “Linksgestrickt”.
(3) Zie voor deze heren bijvoorbeeld aflevering 100 van deze serie dd. 17 oktober 2012.


Stoelgang

woensdag 20 april 2016
Van de eigentijdse ondervragingsmethoden kan de Gestapo nog wel wat leren. Zij gebruikten handen, gummistokken en meer van dat moois. Liet wel wat sporen achter, maar wie let daar nou op.
In deze tijd zijn mensen ietwat sensitiever geworden, kijk naar de uitbarstingen van emoties, stille tochten, minuten stilte. Alhoewel de waarheid gebiedt te stellen dat die minuten stilte niet gelden voor doden van moordaanslagen buiten de westerse wereld, al dan niet per drone.
Dus de moderne ondervrager, al dan niet bijgeschoold door onze Israelische broeders, weet wat te doen. Hij pakt de “Palestijnse Stoel” en vraagt aan de verdachte te gaan zitten. Wellicht dat wat aandrang nodig is want zitten kun je het niet echt noemen. Je “zit met gebogen knieën” zodat je volle gewicht op je bovenbenen drukt. Vastgebonden, zodat je je niet kan bewegen. Machteloos. De folteraars hebben het zelf uitgeprobeerd, maar hielden het niet lang vol. Ja, de vrijheid kost wat. Kijk hier maar eens naar...


Hill goes Panama

dinsdag 19 april 2016
Sorry, maar dat wordt weer een nummertje terugpeddelen. Dit keer naar 12 april 2015. Toen zag bij ons het artikeltje Adam, Gustavo, Frank en Hill het licht. En die Frank was Frank Giustra. Een Canadees met een omvangrijk spaarvarken. Dat werd en wordt in shape gehouden met inkomsten uit Frankies wereldwijde activiteiten in de mijnbouw. Om eens wat op te noemen: olie in Colombia en uranium in Khazakstan. Om in die handjeklaplanden een voet tussen de deur te krijgen hep je een kruiwagen nodig. Dat is logisch. En laat die kruiwagen nou Bill Clinton heten. Yep. De twee heren werden na hun kennismaking al ras zo innig, dat Frank zich ook ging bemoeien met het varken van de oh zo charitatieve Clinton Foundation (1).
Nog niet zo lang geleden, toen de Panama capers werden gelanceerd, was Hellary er als de Kentucky fried chicken bij om lieden die hun poen buiten de landsgrenzen van de USSA deponeerden om te ontkomen aan de blauwe brievenbrigade flink af te branden. Je moet het durven als je dag en dagelijks zit te klaverjassen met de rijkste stinkers op onze scheefhangende draaitol. En Hellary durft. Maar komt daarbij wel in een schril daglicht te staan. Want dear old Frankie blijkt volgens de Panamese files voor zijn onderneming UrAsia Energy Ltd. gebruik te maken van een administratieve route via de Britse Virgin Islands om de bedragen in zijn jaarlijkse blauwe brief op bescheiden niveau te houden. Zijn compagnon binnen die graafonderneming is de Russische grootscharrelaar Sergei Kurzin, een ouwe zakengap van Marc Rich (rip), die een tijdlang wegens allerlei financiële narigheid op het verlanglijstje van de FBI stond en daarom de poten had genomen naar Europa (2). Net als Frank en Sergei doneerde Marc regelmatig relatief grote stukken spek uit zijn spaarvarken aan de Clinton Foundation. En wat geschiedde? Net voordat Bill de deur van de ovale kamer voor het laatst achter zich dicht trok schonk hij Marc gratie.
Zo levert die rotzooi van Mossack & Fonseca via de band naast gezeik over die mailtjes uit Libië en Bill's vriendschap met koterhopser Jeffrey Epstein (3), zowaar nog extra problemen op voor Hellary. Niet dat het verder wat zal uitmaken, maar gezellig is anders. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 2 van Charitas dd. 3 mei 2015, waarin ook een plekje is uitgeruimd voor de goeie doelenclub van presentator Winston Gerschtanowitz, die waarschijnlijk hoogtevrees heeft en daarom uiterst zelden met zijn koffertje en zijn bossie bloemen flatgebouwen betreedt.
(2) Rich deed zaken vanuit Zwitserland, maar verpoosde zich van tijd tot tijd in Marbella. Dat werd hem bijna fataal. Zie daarvoor Lagarde's List (10) dd. 25 februari 2015.
(3) Zie voor Jeffrey de serie “Van Estoril naar Zandvoort.


Een legostukje van 9/11 (4)

maandag 18 april 2016
Nog 2 dagen. Dan gaat Barack Hussein O. naar de zandbak. En zoals we al voorspelden wordt dat een heet uitje. Want inmiddels heeft hij toegezegd, dat ie over twee maanden zal beslissen wat er gaat gebeuren met de 28 A-4tjes uit het onderzoek naar de achtergronden van 9/11. Die zouden details bevatten over de rol van de Saudische topjurken bij dat drama. Met name wat de financiering van het Flying Circuspersoneel betreft. De jurken in kwestie hebben al gedreigd de dollar naar de kloten te zullen helpen als het Congres ze verantwoordelijk stelt voor de vliegshow op Manhattan. Dat wordt eind deze week dus een gezellig samenzijn in Ryadh.
Dat deze affaire weer helemaal op scherp staat is overigens voor een groot deel te danken aan de verklaringen van Zacarias Moussaoui, die begin februari van dit jaar hun entree maakten op het internet. Zacarias is niet een of andere Saudische zandhommel. Hij is een Fransman van Marokkaanse afkomst, die ooit zijn masters degree in international business aan de universiteit van de South Bank in Londen behaalde, een masters degree in internationale export business aan het Franse filiaal van het Britse Institute of Export en nog een degree in Commerce Technology. Ergo: het was niet om van je kameel te vallen, dat hij op grond daarvan in de jaren negentig de financiële topper van Al Qaida werd en de man die in de MENA-landen met de gleufbus rondging voor Osama bin Laden. Vooral in Saudi-Arabië.
Als er dus één was die de namen van de Saudische topsponsors kende was het Zacarias. Hij werd in augustus 2001 al in de kuif gepikt door Amerikaanse smurfen wegens een lullig visumakkefietje, maar ging levenslang de kerker in als “twintigste kaper”. Jarenlang wisten de Amerikaanse autoriteiten hem de bek te snoeren, maar oktober vorig jaar werd ie uiteindelijk toch uitgemolken over zijn rol als boekhouder van de inmiddels rechts ingehaalde organisatie van de circusdirecteur. En hij noemde namen. Komen er een paar: prins Waleed bin Talal al Saud (1), prins Turki Al Faisal al Saud, prins Bandar bin Sultan al Saud (2), prins Mohammed al Faisal al Saud, Yassin Abdullah al Kadi, Sharif Sedky, Mohammed al Hussein al Almoudi, Ibrahim bin Mahfouz en Khalid bin Mahfouz (3). En als u denkt dat deze heren na 9/11 gestopt zijn met het stiekem stieken van mohammedaanse circussen en cabaretiers dan moet u nodig naar de dokter. Nee, leuke jongens allemaal. Van wie een of meerderen vorig jaar mogelijk de hand hebben geschud van Koning Pils en minister Bilderbert Flapdrol. En wie weet, dat eind deze week nog eens dunnetjes overdoen met Barack Hussein en zijn gevolg. Waar een druppie olie al niet goed voor is. Stay tuned.

(1) Dikke gabber van Rupert Murdoch. Zie ook Kop eraf dd. 21 augustus 2014.
(2) Dikke gabber van George Dubbeyou Bush. Zie ook aflevering 7 van de serie “Deuss en de Ruskies dd. 13 april 2012.
(3) Zie voor hem het artikel Over De Bank, poeder en Al Queda uit Kleintje Muurkrant 362, dd. 23 november 2001.


Bibi en Poetipoe

maandag 18 april 2016
Het was net Mozes. Alleen was ie niet alleen. Bibi had gisteren zijn kabinet meegenomen naar de top van een berg op de Golan hoogte. Een gebied dat Israël sinds 1967 bezet houdt. En wat zei hij? Kwootje. Komt ie:

Na veertig jaar is de tijd aangebroken waarop de internationale gemeenschap eindelijk zal moeten erkennen dat de Golan hoogte voor altijd Israëlisch grondgebied zal zijn”.

Hoe zat het ook weer met de Krim?


Fuck (95)

maandag 18 april 2016
Een post referendum depressie. Zoiets waart er rond bij ons achter de windmolenparken. Want na dat gekrakeel over dat aso-verdrag lult niemand meer over Oekraïne. Dat de collega van Mark Damesfiets afgelopen week is gesneuveld zal ons een Unox-worst wezen en dat Yats is opgevolgd door parlementsvoorzitter Vladimir Groisman de bijbehorende boerenkool. Her en der wordt gemeld dat Vlad de eerste Joodse politicus is in de top van het Oekraïense polletieke spectrum. Is niet zo. Maar Vlad is wel de eerste in die contreien die openlijk voor zijn afkomst durft uit te komen (1). En in dit verband is het haast ironisch dat hij zijn warme parlementaire stoel heeft overgedragen aan Andrey Parubiy. Een neo-nazi, die wij op 20 februari 2015 al uit de vulles opdiepten naar aanleiding van zijn trip naar de USSA en Canada om een emmertje Salonfähigkeit op te halen en te bedelen om meer wapentuig voor zijn Schutzstaffels in hun heilige strijd tegen de Moskovieten (2).
Publiciteit rond de recente benoeming van Andrey? Niet of nauwelijks. Het zal de depressie wel zijn. Stay tuned.

(1) De vader van president Willy Wonka vond het om taktische redenen beter om zijn eigen naam (Waltman) in te ruilen voor die van zijn vrouw (Poroshenko).
(2) Zie Een nazi gaat naar Washington.


Hellery

zondag 17 april 2016
Dat Hellery nogal economisch met de waarheid omgaat zal voor iemand die haar daden en uitspraken volgt niet als een verrassing komen. Een recente: Bil en ik hebben sinds 2007 in totaal 15 miljoen dollars aan charitatieve doelen gegeven. Dat gaat er wel in bij de goedgelovige medemensch, 15 miljoen niet slecht. Maar volgens de belastingaangifte van het paar ging 14,8 miljoen dollar aan de Clinton Family Foundation. Een erg erg goed doel.


Liggende gelden

zondag 17 april 2016
Terwijl alle aandacht gevestigd is op zwart geld (sorry: legaal geparkeerde fondsen) in Panama of andere landen in de aangename klimaatszone, zouden we bijna iets dichter bij huis vergeten. Op 14 april kwam het Ministerie van Financien van de Duitse deelstaat Noord Rijn Westfalen met een knockout klap. Zij gaf de data van enkele cd's met gegevens van rekeninghouders van Zwitserse banken door aan hun counterparts in andere landen. Om maar even wat te noemen: op 30 november 2008 stond er in totaal 75.300.100.000 euries (zeg maar 81.977.000.000 ZwFr.) op zwarte rekeningen geparkeerd. Koploper is het Verenigd Koninkrijk met 8.262.869.208 ZwFrs op rekeningen waarvan de rekeninghouder in het Verenigd Koninkrijk woonde. Niet slecht, maar ons eigen landje doet ook mee met 3.647.384.145,83 ZwFranken van Nederlanders; zeg maar 3,650 miljard, dat moet heel, heel interessant zijn voor de belastingdienst, voor kamerleden en uiteraard voor onze onderzoeksjournalisten. Bezuinigen, hoezo?
Griekenland is goed voor zo'n 3 miljard, Spanje ging voor 7 miljard, Italie 25 miljard en Frankrijk 13 miljard. O ja, die cd heeft ook gegevens over het jaar 2006, dus als ze er snel bij zijn kan dat ook nog worden belast door onze zo met afknijpen geobsedeerde minister van financien. Zullen we ongetwijfeld nog heel veel over horen.


De USSA en de Syrial killers

vrijdag 15 april 2016
Douglas Laux heeft een boek geschreven. Over een stukkie uit zijn eigen leven. Het heet “Left of boom: how a young CIA case officer penetrated the Taliban and Al Queda”. Lijkt ons een boek wat ichzelf makkelijk verkoopt, maar de uitgever legt er nog een extra sausje overheen. Kwootje. Komt ie:

Douglas Laux is a former CIA operations officer who served multiple tours throughout the Middle East. He was in Afghanistan for the 2010 Afghan Surge, and in Kandahar during Operation Neptune Spear, which resulted in the death of Usama bin Ladin. His final assignment was with the top secret task force involved with instigating the Syrian civil war. He lives in Washington DC.”

Huh? Een “task force instigating the Syrian civil war”? Maar... maar... het was toch een spontane volksopstand tegen die klotenklapper van Assad? Een lente die plotseling uitbrak. Als je Douglas mag geloven dus niet. Wisten we wel, maar hier staat het gewoon.
Dat wroeten van die task force was overigens volkomen in lijn met eerdere adviezen van William V. Roebuck, de huidige Amerikaanse ambassadeur in Bahrein. William was in 2006 politiek adviseur op Uncle Barack's ambassade in Damascus. In die hoedanigheid schreef hij een omvangrijke mail aan het thuisfront. Ging over de strijd die Assad voerde tegen allerlei met Al Qaida gelieerde baardgroepen in zijn land en de daaruit voortvloeiende machtspositie van de Syrische president.
Wat kon de USSA daarmee? Weer een kwootje. Komt ie:

The bottom line is that Bashar [Adolf, red.] is entering the new year in a stronger position than he has been in several years, but those strengths also carry with them (or sometimes mask) vulnerabilities. If we are eady to capitilize, they will offer us opportunities to disrupt his decision-making, keep him off balance, and make him a premium for his mistakes”.

Nou en of de USSA voordeel heeft geput uit die zwakheden van Assad. Syrië is voor een deel terug in de Middeleeuwen, meer dan 200.000 burgers hadden tot nu toe al een onverwachte ontmoeting met hun schepper, miljoenen Syriërs zijn gevlucht en omdat wij nu eenmaal in de Natonale ganzenpas lopen zitten wij momenteel door dat misselijke gewroet van onze Amerikaanse bondgenoot met tonnen gebakken evacuéperen. En maar lullen over lente. Om te kotsen.


Obamaf (9)

vrijdag 15 april 2016
Gisteren dit bericht gezien? De ISIS-baarden beschikken dus eindelijk over Manpads. Vroeger noemden we ze Stingers en die hadden de Amerikanski's in de jaren tachtig aan het baardenteam van Osama geleverd om Russische gevechtsvliegtuigen uit het Afghaanse zwerk te stallonen. Het verhaal gaat, dat de leveranciers na het vertrek uit Kaboel en omstreken hemel en aarde hebben bewogen om hun buisjes weer terug te krijgen. Uit vrees, dat hun baardcliëntèle misbruik zouden maken van hun apparatuur. Of dat ten volle is gelukt hebben we nergens kunnen terugvinden. Dus het kan zijn, dat de Nachwuchs van Osama de afgelopen week met die ouwe meuk aan de gang is geweest. Maar met dezelfde gang is het mogelijk dat onze Nobelduif die in Washington met zijn laatste rondje bezig is toch op het verzoek van de Syrische “vrijheidsstrijders” is ingegaan en nieuwe buisjes heeft geleverd (1). Hoe dit ook zij, de consequentie is wel dat de kalifaatbaarden nu vliegtuigen die niet al te hoog zitten uit de lucht kan halen. Dus noem eens wat, ze nemen plaats in het struweel bij Zaventem en bezorgen the last post aan een bij voorkeur Amerikaans of Frans passagiersvliegtuig dat net Allah's luchtruim bevuilt op weg naar zijn thuishaven. Dat kan dus in de nabije toekomst. Over consequentie gesproken. En dat alleen omdat Assad niet in het putje valt. Maffer kan niet. Stay tuned.

(1) Mogelijk met Nederlandse inbreng. Zie daarvoor eerdere afleveringen in deze serie uit het jaar 2015.


De grijze wolf en de 28 geitjes (2)

donderdag 14 april 2016
Nog even. Dan is het gebeurd met de koopman. De Turkse regering heeft op instigatie van president Erdogan, die misschien geen kleiner Schwanz heeft maar wel een kort lontje, een amendement ingediend op artikel 83 van de grondwet. Dat artikel houdt in dat een geachte afgevaardigde die voor of na de verkiezingen een overtreding begaat niet gearresteerd, verhoord, vervolgd en in een kerker geparkeerd kan worden, tenzij het parlement anders beslist. Maar wat is een overtreding? Awel, volgens Erdogannef begingen volksvertegenwoordigers van de Koerdische partij met hun kritiek op de regering een zware overtreding. Erger nog: ze pleegden een terroristische daad.
Naast de leden van de Koerdische partij zijn ook hun collega's van de Republikeinse Volkspartij binnenkort vrijwel zeker de sjaak. Vooral voormalig journalist Eren Erdem speelde zich in de kijker met zijn onthullingen over de betrokkenheid van de Turkse overheid bij de aanmaak en de leverantie van de benodigde bestanddelen van het saringas, dat door Syrische lenteaanbidders in augustus 2013 werd gebruikt voor een dodelijke aanval op onschuldige burgers in Ghouta bij Damascus. Verder trok Eren naar het zich laat aanzien zijn eigen strop aan door ook nog een flink boekje open te doen over de olie-voor-goud-affaire rond Reza Zarrab (1).
Het gevolg van al deze revelaties was een officieel onderzoek naar de bewering, dat Eren lid was van een zogenaamde parallelle structuur aka een terroristische organisatie. Die bewering was afkomstig van een anonieme kroongetuige. Eén! Anoniem! Zo gaat dat tegenswoordig in een land dat net als wij lid is van de NATO om onze vrijheid en democratie te verdedigen en ons tegelijkertijd chanteert bij het interneren van honderdduizenden mensen, die op de vlucht zijn geslagen omdat wij ze zonodig onze lente moesten brengen.
Hep u naar aanleiding van dat alles het gevoel of u fellatio heeft gepleegd met honderd schapen? Goh. Nou bij ons is dat iets verfijnder. Wij hebben het gevoel bij de 28 geitjes te horen die elke avond door de grote grijze wolf worden genaaid. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 8 van de serie “Van Brussel naar Sjanghai” dd. 27 maart 2016.


Fuck (94)

donderdag 14 april 2016
Strikt genomen is Oekraïne al een tijdje pleite. Willy Wonka en de zijnen hebben 11 maanden geleden een moratorium uitgesproken over hun buitenlandse schulden. Zowel die van de overheid als die van het bedrijfsleven. In gewone mensentaal: ze hebben besloten om niks meer af te lossen. Denk je als trouwe blauwe brieflikker dat schuldeisers toch niet tot Sint Juttemis met hun handen in hun schoot blijven friemelen. Nou, dat valt nog te bezien. Dat moratorium zou namelijk op 1 juli van dit jaar aflopen. Maar wat besloot de Oekraïense landdag twee dagen na het aftreden van premier Yats? Om dat moratorium voor onbepaalde tijd te verlengen. Oftewel Sint Juttemis. Geeft Willy cs. de tijd om te kijken of er iets te herstructureren valt aan die vette buitenlandse schulden.
De term herstructureren betekent in dit geval schuldeisers zo gek krijgen om geheel of gedeeltelijk een streep te halen door in Oekraïne uitstaande bedragen.
Nou loopt dat plannetje van Willy hier en daar wel averij op. Met name waar het gaat om leningen van Oekraïense bedrijven. Neem bijvoorbeeld Datagroup van oligarchje Oleksander Kardakov. Die had niet in de kieren dat het gemak waarmee hij in het buitenland leningen voor zijn Group kon afsluiten tot de standaardtaktiek van economic hitmen behoorde. Een bedrijf net zo veel leningen in de gleuf duwen tot je zeker weet dat het nooit meer aan zijn verplichtingen kan voldoen en vervolgens voor een goudrenet en een koekoeksei de boel kan overnemen. Binnen Oleksandertje's bedrijf ging het overigens om een economic hitwoman. De in Illinois geboren Natalie Jaresko, die een negen maanden na de Maidancoup van haar ellendige landgenote Fucktoria Nuland en haar nazistische pretoriaanse garde zich tot Oekraïens minister van Financiën liet kronen. Ondanks haar rijkelijk bezwadderde financiële verleden in de USSA. Natalie's onderneming Horizon Capital was al een tijdje minderheidsaandeelhouder van Oleksander's Datagroup en staat nu op het punt eerder vermelde goudrenet en koekoeksei te voorschijn te halen om het telecombedrijf over te nemen.
Die coup mag dan de westelijke geschiedenis zijn ingegaan als de Revolution of Dignity en daar mag je tegenaan kijken hoe je wilt, in de nasleep blijft er maar weinig van die dignity over. En dan hebben we het niet alleen over die meid van Jaresko, maar ook over het voor het op liberale leest geschoeide Vierde Rijk zo gunstige aso-verdrag, dat dankzij één Peil flink aangeschoten is geraakt.
Niet dat daarmee iets wezenlijks is veranderd aan de route die Oekraïne heeft gekozen of liever voor Oekraïne is gekozen. Maar we hebben wel laten zien dat het Vierde Rijk eindig is. Net als zijn voorgangers. Stay tuned.


One way wind (2)

donderdag 14 april 2016
Je kan die meiden om een boodschap sturen. Er zouden 11 driearmige bandieten komen. In de Duitse gemeente Vreden. Net over de oostgrens. Maar Jeanine Plasje en haar collega Ursula lieten aan Herrn Bürgermeister weten daar ernstige bezwaren tegen te hebben. Die windmolens zorgen namelijk voor flinke electro-magnetische ruis op de oh zo gevoelige aflegantennes van het MIVD-complex in Holterhoek. Bij de gemeente Rekken. Aan deze kant van de oostgrens. En dat zou de activiteiten van onze gehelmde lentebodes en verdedigers van onze normen en waarden elders in de wereld in gevaar kunnen brengen. Die wetenschap is Jeanine en zuster Ursula niet zomaar komen aanwaaien. Hun boodschap wordt onderschreven door het door ons onlangs nog stevig voor de Maagdenburgse bollen geschopte TNO (1) en het Duitse Fraunhofer Institut, dat in aflevering 1 al in het licht van onze vuurtoren verscheen (2). Onder druk van de twee meisjes en hun discipelen had de Vredense Bürgermeister zijn verlanglijstje al aangepast en van de 11 een 6 gemaakt. Maar dat bleek niet voldoende. Vandaag buigt de Stadtrad zich over het voorstel van B & W om een streep door het project te halen. Mocht dat voorstel worden aangenomen -en dat is ze geraden- zal in Holterhoek zonder twijfel een zucht van opluchting worden opgevangen vanuit Mali, de Aegeïsche Zee en het Syrische luchtruim. Dat we nooit uit de kosten komen met die driearmige bandieten en dat ze ruis brengen in het leven van omwonenden en strandliefhebbers zal de belanghebbenden in de energiemarkt een grosse Wurst zijn. Maar de MIVD, dat is andere koek. Bis bald. Stay tuned.

(1) Zie het serietje “Oud zeer” van vorig jaar.
(2) De betrokken aflevering zag het licht op 4 februari 2016.


Krimi

woensdag 13 april 2016
Als het een filmscenario was, zou het als ongeloofwaardig worden neergesabeld. Weliswaar een ontvlambare mixture, neo nazis, politici, politie, veiligheidsdiensten, en uiteraard een moord of wat. Kortom alle ingredienten voor een aflevering van Tatort.
't Begint tegen 5 uur in een internetcafe in Kassel, april 2006, waar de eigenaar, Halit Yozgat, wordt vermoord. 't Moordwapen heeft een geluidsdemper en zit in een plastic tasje, zodat de patroonhulzen worden opgevangen.
De politie verdenkt buitenlandse daders ervan, alhoewel het de 10e moord op een buitenlander is. De moordcommissie ondervraagt getuigen, maar een bezoeker meldt zich niet als getuige. Na wat speurwerk wordt duidelijk dat het ene Andreas Temme is. Andreas gebruikte een pseudoniem, Schneeberg, in dat cafe. Bij de ondervraging van Andreas, lijkt zijn geheugen wel een zeef, hij weet niks, zag niks, hoorde niks. Kan allemaal, maar dan blijkt dat Andreas werkt voor de Verfassungsschutz, zeg maar veiligheidsdienst. Uiteindelijk zegt Andreas pornosites te hebben bezocht. De politie komt erachter dat hij daar beroepsmatig was, en kort voor en kort na zijn bezoek te hebben gebeld met een neonazi. Een andere getuige zegt dat Andreas een plastic tas met een zwaar voorwerp bij zich had, de tas puilde uit. Bij verder onderzoekt stuit de politie op een muur van stilzwijgen, noch de baas van de veiligheidsdienst, noch de politiek verantwoordelijke minister geven toestemming. Wel worden wat gegevens verstrekt, soms zwart gemaakt.
In januari 2007 besluit de politie om geen verder onderzoek te doen. Maar wat veiligheidsdienst en minister niet weten is dat de politie de mobiel van Andreas heeft afgeluisterd.
Als begin november Beate Zschaepe wordt gearresteerd, als lid van de neonazistiese NSU, waarvan andere leden die serie moordaanslagen hebben gepleegd, komt de moord in Kassel weer in the picture. Er volgen huiszoekingen bij Andreas, en het blijkt dat hij zelf neo nazi is, zijn bijnaam was Kleine Adolf. Wapens, drugs, geheime documenten en nazi literatuur blijken in zijn bezit te zijn.
De telefoontjes van Andreas waren met ene Benjamin Gaertner, ook al neonazi, en als verklikker werkzaam voor de veiligheidsdienst, gerund door Andreas. 't Lijkt erop dat de veiligheidsdienst kostte wat kost wilde vermijden dat de indruk zou ontstaan dat zij zelf betrokken was bij de serie moorden.
De media storten zich erop en hun boodschap is snel duidelijk: toeval en meer toeval, Andreas was gewoon op de verkeerde tijd op de verkeerde plek. (Sueddeutsche Zeitung en Panorama van 05.07.2012).
Ongelukkig toeval en niks aan de hand, niks diepe staat, alles is onderzocht, echt alles, aldus de redacteur van de SZ. Ga toch rustig slapen.
Maar dan komen afgeluisterde gesprekken aan het licht, gesprekken waarin de leiding van de veiligheidsdienst Andreas aanstuurt qua verklaringen. Leugens met rugdekking. Interessant is dat de leiding het heeft over de Kasselse problematiek, daarmee te kennen gevend dat het niet om een incident ging. Maar zoals te verwachten worden deze protocollen niet in de rechtszaak tegen Beate ingebracht. Er blijken 35 dikke dossiers te bestaan van de Temme-affaire, die geheim blijven en niet toegankelijk zijn voor advocaten.
Kortom, niks aan de hand, ga rustig slapen, de staat waakt over uw veiligheid. Einde aflevering.


Uithollingen over dwars (4)

woensdag 13 april 2016
Toffe gozer. Die Montgomery Blair Sibley. Ondanks de dreigende juridische gevolgen die dat kan hebben, is ie toch een stapje verder gegaan. Nee, hij heeft de namen van de deftigheden die tussen 1996 en 2008 een aangenaam stukje vlees bestelden bij D.C. Madam Deborah Jeane Palfrey nog niet genoemd (1). Maar wel de 174 bedrijven en regeringsinstanties waar zij hun dikbelegde sandwich verdienden. Daaronder vielen ondermeer te noteren: de FBI, de ministeries van Buitenlandse Zaken, Handel en Volksgezondheid, de Belastingdienst, de US Army Training and Doctrine Command, de Army Information Systems Command, de National Drug Intelligence Center en de National Geospatial Intelligence Agency. Volgens Montgomery zitten bij die instanties nog steeds lieden die tot de cliëntèle van de D.C. Madam behoorden. En die zouden van invloed zijn bij de huidige race naar het presidentschap. Bluf? Chantage? Conspiracy? Een eerzame bef? Geen idee. Maar het zou buitengewoon prettig zijn als Monty binnenkort wordt gedwongen om de namen in het publieke domein te donderen. Voor ie een ongelukkie krijgt en we moeten wachten op ICIJ. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 3 van deze serie dd. 1 april 2016.


Krimineel

woensdag 13 april 2016
Nog even en we hebben nog een Krim. De president van Zuid-Ossetië heeft namelijk een referendum onder de bevolking aangekondigd. Moet voor augustus door de gleuf zijn gejaagd. Bij dat referendum mogen die Osseten beslissen of ze bij de Russische Federatie willen horen. In plaats van er een beetje bij te blijven hangen en zo het risico te lopen dat een nieuwe Georgische stropdassenvreter met geweld probeert om hun land te heroveren. Geassisteerd door de NATO. Mocht een meerderheid van de Zuid-Osseetse bevolking inderdaad ervoor kiezen om bij Putin op schoot te kruipen, dan kan je er al een teiltje wodka op innemen wat de reactie aan deze kant van de demarcatielijn zal zijn: de Russen hebben Zuid-Ossetië bezet! Op 1 januari van dit jaar trad het Europese asoverdrag met Georgië in werking. Jammer, anders hadden we nog een feestje kunnen vieren. Want dat land is net zo corrupt als Oekraïne en duisterlingen maken de laatste tijd zelfs gebruik van kwalijke videopnames uit het verleden van huidige hotemetoten om dat zo te houden (1). Dus in dit geval ziet het er goed uit voor de ministers Plasje en Flapdrol. Kunnen ze zich in Tblisi voor de verkiezingen van volgend jaar nog even leuk leuke profileren bij de jacht op een interessante vervolgjob. We zullen er nog van horen. Stay tuned.

(1) Lees daarvoor het gloeiende artikel van Henry Kamens Pornhub with notable female politicians goes viral in Georgia.


Panama capers (5)

dinsdag 12 april 2016
Ze hadden er al lang weg moeten zijn. Barack Hussein O. had het beloofd. Maar die Talibanjers zijn gewoon niet uit te roeien. Zeker niet door het met pleemobiel en andere attributen van Intertoys opgeleide Afghaanse regeringsleger. Dus zitten die Amerikaanse soldiers who wanne be a hero nog steeds in Kabul en wijde omgeving. De nieuwe termijn loopt in september dit jaar af, maar John Heinz Kerry heeft al laten doorschemeren, dat die termijn niet heilig is. Dus wordt de strijd vrolijk voortgezet. In de hoop dat ze dankzij de samen met de NSA en zijn Britse compagnon opgestelde hitlist zowel de strijd tegen de Afghaans/Pakistaanse terroristen als hun sponsors uit de lokale drugsindustrie alsnog in hun voordeel kunnen beslissen.
Deze geheime hitlist bestaat uit de namen van tientallen leiders uit voornoemde categorieën, die in de ogen van de Brits/Amerikaanse speurneuzen uitgeschakeld moeten worden. Dead or alive. Liefst dead, dan heb je er geen omkijken meer naar. Hoort het zo in een democratische rechtzaak? Nee, maar als je het stiekem doet kan niemand erover vallen. Alleen jammer nou als je een onschuldige baard en een stel van zijn familiebaarden en hun koters van de aarde droont. Dan komt dat voor de kadi en dat is altijd linke geitensoep.
Het is overigens niet voor het eerst dat terroristen en drugsjongens op een hoopje ellende worden geveegd. Ten tijde van de Iran/Contra-affaire in de jaren tachtig kruisten de verhalen van drugshandel en wapenleveranties elkaar ook en verdienden luitjes met nauwe CIA-banden onvoorstelbare vermogens. Daarvan werden later de sporen teruggevonden bij banken als de Nugan Hand en de BCCI. Maar waar kwam de Süddeutsche Zeitung een paar dagen geleden mee aankakken? Dat figuren uit die roemruchte periode, onder wie Adnan Khashoggi, ook hun zaken afwikkelden bij Mossack & Fonseca. En dat logischerwijs zelfs verschillende geheimediensten daar frontfirma's hadden gevestigd. Verrassend? Nee, eigenlijk niet. Je moet ergens je rotzooi kwijt. En het zal een stief jaartje duren voor de eilie rond het Panamese shithole is geluwd, maar daarna zal zonder twijfel als het sein daartoe wordt gegeven opnieuw zo'n outfit boven water worden getild. Behalve in Nevada. In het zicht van de casino's. Daar hebben de Rothschilds het voor het zeggen en dan weet u het wel. Dus mocht u over wat losse poen beschikken en u vindt het zonde om een deel ervan aan de blauwe brievenbrigade te schenken, op naar Nevada. The Rothschild state. Veiliger kan niet. Stay tuned.


Fuck (93)

dinsdag 12 april 2016
Kleiner Mann, was nun? Zo moet de Oekraïense premier Yats zich vandaag voelen. Zo ben je premier en zo ben je lulletje lampenpit. Hoewel, we kunnen ons niet voorstellen dat Yats erg lang lulletje blijft. Per slot was hij het kind van dat kolerewijf van Nuland en die zal in de nabije toekomst wel voor een warm plekje zorgen. En anders veep Biden wel. Die heeft Yats telefonisch al gefeliciteerd met zijn successen in de afgelopen twee jaar. Zoals de doorgedouwde hervormingen aka bezuinigingen, de ondertekening van het aso-verdrag met het Vierde Rijk (!!!) en de moves richting onafhankelijkheid op energiegebied. Met dat laatste bedoelt Joe, dat Yats zo keurig de belangen van nazi-sponsor Kolomoisky en Joe's zoon Hunter heeft gediend.
Overigens gaat Yats niet weg zonder nog even met gestrekt been een hijs uit te delen aan Willy Wonka aka Piotr Poroshenko aka Piotr Waltman aka Piotr Panama. Volgens hem werd ie ten onrechte naar de kant gehaald door de coach en de technische staf, omdat zij geen waardering konden opbrengen voor zijn peren naar voren.
Over peren gesproken. Daar zitten Willy en zijn aanhangers nu midden in. Want wie moeten ze nu het veld insturen? Willy laat ene Vladimir Groisman momenteel warm lopen. Probleempje: Vladimir spreekt geen Engels en dat is verrekte lastig bij de gesprekken met de internationale sponsors over meer poen voor de komende jaren. Mocht Groisman om die reden aan de kant blijven dan overweegt Willy de wel Engels poekelende Juri Luzenko in te laten vallen. Die was al geselecteerd om Natalie Jaresko als minister van Financiën op te volgen. Maar nood breekt wet. Voor het geval ook die laatste optie door de Oekraïense landdag bij het oud vuil wordt gemieterd blijft voor de president mogelijk niks anders over dan nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Of een tweede revolution of dignity (waar haal je zoiets vandaan) op het Maidan te organiseren. Je zal je toch geasocieerd hebben met zo'n land. Stay tuned.


Panama capers (4)

maandag 11 april 2016
In de USSA weten ze van wanten. Neem nou de senatoren Elizabeth Warren en Sharrod Brown. Die hebben eind vorige week een brief bij minister van Financiën Jack Lew in de gleuf laten glijden. Met het verzoek om eens een onderzoekje in te stellen naar mogelijke Amerikaanse betrokkenheid bij wasserettepraktijken via het ouwe nazibedrijfje van pappa Jürgen Mossack en diens latere mede-firmant Ramon Fonseca Mora. Lijkt een beetje op een nummertje open deur intrappen, maar mogelijk zijn Elizabeth en Sharrod bang dat overal de nodige klappen gaan vallen behalve in the land of the free.
Konden ze wel eens gelijk in hebben, want tot afgelopen weekend zijn er ruim 200 files de openbaarheid ingemieterd. Van de naar zeggen 11½ meloen. Dus er lijkt een soort campagne van gericht kersenplukken op gang te zijn gebracht, waarbij alleen figuren of instellingen een beurt krijgen die in de ogen van de “source” een schop onder hun hol verdienen. Tot nu toe zijn de Amerikaanse kersen buiten schot gebleven. Terwijl er volgens zogenaamde ingewijden toch 617 spaarvarkens, befkantoren, accountants en bemiddelingsbureaus zijn aangetroffen in de Panamese shitberg. Dus het verzoek van de twee senatoren komt niet zomaar uit de hemel pletteren.
Nou gaat dat van die slager en zijn eigen vlees helemaal op bij Jack Lew. Want onze Jack werkte tot eind 2008 bij de grootste bank van de USSA, de Citigroup. Als chef van de afdeling Alternatieve Investeringen. Investeringen die de grootste bijdrage leverden aan het gat in de begroting van de bank dat in 2009 door de Amerikaanse belastingbetaler mocht worden dichtgegooid. Om erger te voorkomen.
Dan denk je als eenvoudige liefhebber van Jan Smit dat Jack zich na dit echec in volle schaamte terugtrok in zijn schulp of onder de rokken van zijn moeder. Forget it. Slager Jack werd benoemd tot staatssecretaris van Buitenlandse Zaken oftewel de onderknuppel van Hellary Clinton. Niet zonder slag- of stootwapen, want hij werd voor zijn benoeming flink over de grill gejaagd. Daarbij kwam ondermeer aan het licht dat ie bij zijn vertrek bij Citi een bonus van 940.000 dollar in de tas had gestoken en bij het equity fund van Citigroup Venture Capital International (CVCI) een paar investerinkjes ter waarde van respectievelijk 100.000 en 250.000 dollar had weggemoffeld. Volgens Jack had ie die bij zijn aantreden als staatssecretaris met verlies van de hand gedaan. Sure. CVCI was trouwens gevestigd in Ugland House op de Kaaimaneilanden, waar 18.857 bedrijven waren gevestigd en dat door Barack Hussein O. later werd omschreven als “of het grootste gebouw in de wereld of de grootse belastingtruuk”.
De CVCI had trouwens niet alleen nog een paar dozijn neefjes en nichtjes op de Kaaimaneilanden, maar ook 15 familieleden in Panama en in ieder geval eentje in Mexico: Banamex. Een bank die sinds november 2015 langzaam door de gehaktmolen wordt gehaald wegens het vermeende runnen van een wasstraat. Niet voor het eerst trouwens. Daarvoor verwijzen wij met gepast enthousiasme naar ons artikel “Mexicocaine met een Hollands Sausje, waarin zelfs onze voormalige minister van Financiën Onno Ruding even door het licht van de koplampen schuift.
Hoe het in godschristusnaam mogelijk is dat nou juist zo'n kwalijke figuur als Jack Lew eerst bij Buitenlandse Zaken en nu bij Financiën in de voorste rij violen mocht plaatsnemen is een enigma van de bovenste plank. Tenzij de 1 procent aan de overkant van de plas het aloude credo hanteren dat je de meest chantabele mensen op de hoogste posities moet benoemen. Om er bijvoorbeeld zeker van te zijn dat vragen naar Amerikaanse betrokkenheid bij wasserettepraktijken naar behoren worden afgehandeld. En het nieuws over het Panamese sinkhole zich zoveel mogelijk beperkt tot Putin, Xi, Cameron, Gunnlaugsson, een stel buitenlandse financiële instellingen en een paar voetballers. Verder nog vragen? Geen vragen. Stay tuned.


Een legostukje van 9/11 (4)

maandag 11 april 2016
Nou vooruit. Niet een volwassen zeperd. Maar die reportage van 60 Minutes over die 28 achtergehouden pagina's uit het 9/11 rapport was nou niet meteen een klapper van wat hebben we u daar. Talking heads met hun tongues in cheek. Maar ook dat kan fascinerend zijn. Nieuwsgierig? U vind ze dwars door de Viagra en andere rampen heen op dit plekje. Stay tuned.


Fuck (92)

maandag 11 april 2016
Zo. Arsenicum Yatsenyuk aka Yats is op weg naar de uitgang. Net nadat ie nog zo ferm op zijn blechtrommeltje had geslagen om de Russische olie- en gasboer buiten de deur te zetten (1). We mogen aannemen, dat het kind van dat takkenwijf van Nuland de vlag heeft gestreken vanwege zijn falende anti-garch cq. anti-corruptiebeleid. Lijkt het net of ie brandschoon is op dat terrein, maar zoals u weet is er al een tijdje een officieel onderzoek onderweg naar Yats' eigen gerotzooi rond een Panamees aandoende constructie ter waarde van 90 meloen (2). Of de Oekraïense kruisridder met zijn ontslag de weg vrijmaakt voor de in zijn vorige land ook al van het lichten der laaien betichte Mikkel Saakashvili is nog even de vraag. Hij staat wel vooraan in het balboekje van president Willy Wonka aka Poroshenko aka Waltman (3), maar of Willy nog power genoeg heeft om zijn plan door te drukken is aan twijfel onderhevig. Zijn naam popte niet alleen up in het nijvere werkstuk van de ICIJ, maar ook in het Oekraïense dagvod Zerkalo Nedeli. Daarin werd uit de doeken gedaan dat de presidentiële zuipschuit nog steeds stevig aan de uiers van zijn melkkoe in de chocoladewei trok. Maar dat niet alleen. Hij had ook nog stiekem emmertjes staan onder de Roshen Confection Corporation en een paar niet zo lullige bouwprojecten. Die emmertjes zou hij bij zijn aantreden als president tijdelijk op lang parkeren zetten, maar na twee jaar blijkt dat nog steeds niet voor de bakker. Raar, want honderd jaar geleden wist Ruud Lubbers al hoe dat moest. Dus geloofwaardig? Voor geen kwartje. Als Yats morgen uitstapt bij de halte Sodemieteropski, moet Willy gaan timmeren aan een nieuwe coalitie. Het is net Weimar. Het wachten is op de nazi's. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 91 van deze serie dd. 8 april 2016.
(2) Oh, weet u het niet? Roei in dat geval even naar aflevering 79 dd. 22 december 2015.
(3) U blijft vandaag terugroeien. Zie voor dit plannetje van Willy aflevering 88 dd. 15 maart 2016.


Groetjes uit het land van Cor en Don

zondag 10 april 2016
Zou Baron Van der Steur tot Warmond het al weten? Dat de USSA gisteren heeft laten weten binnenkort ernstige terroristische aktiviteiten aan de Turkse kusten te verwachten. Vorige keer deed ie geen hol met die Amerikaanse waarschuwing over die Bakroui Bluesbrothers. En dat zullen ze ons in de frithokken ten zuiden van Hazeldonk nog lang nadragen. Maar zou ie in dit geval zijn zoveelste leermoment ter harte hebben genomen en zijn collega Bilderbert Flap van de nieuwe Amerikaanse voorspelling op de hoogte hebben gesteld? Opdat die een code oranje of rood bij Cor en Don c.s. door de gleuf kan roeien en we de komende weken geen Nederlandse toeristen tussen zes planken terug krijgen. Laten we samen bidden. Ook en vooral omdat de Israëliërs zich bij de Amerikaanse terreurvoorspelling hebben aangesloten. En het is net als bij de weersverwachtingen van Gerrit en Piet, als twee erkende voorspellers onweer voorspellen mag je redelijkerwijs bliksem en donder tegemoet zien. Met name als je bedenkt, dat zowel de Amerikaanse als de Israëlische schaduwwerkers af en toe Gladiolen inzetten om niet voor lul te staan met hun voorspellingen. Dus een oproep aan de Baron en collega Flap: gooi er een code uit. Laat je in ieder geval zien dat je wakker bent.


Een legostukje van 9/11 (3)

zondag 10 april 2016
Kon wel eens heet worden. Dat bezoekje van president Barack O. naar het land van de koppensnellers op 21 april. En dan hebben we het niet alleen over de koperen ploert boven Ryadh, maar eigenlijk meer over de sfeer tijdens het diplomatieke gekonkel met topjurk Salman. Die is a priori al verziekt door de dumpoorlog die de Saudi's voeren tegen de fucking fracking shit die de Amerikanski's een plek willen geven op de wereldmarkt. Maar er is nog een heikel punt. Dat zijn die verrekte 28 pagina's uit het parlementaire onderzoek van 14 jaar geleden naar de achtergronden van 9/11, waarop de Nobelprijswinnaar ondanks een gerechtelijk bevel nog steeds is blijven zitten. Bang als ie is dat de nog redelijk goeie verhoudingen met de leiding van de zandbak ernstig worden ondergraven als de inhoud van die pagina's met details over de rol van de Saudi's bij het optreden van het Flying Circus door de wind worden meegenomen. En Salman zich dan genoodzaakt zal zien om ook even een poepie te laten wapperen over (nog) geheime Amerikaanse narigheid in het Midden-Oosten. Zonder assistentie van ICIJ. Niettemin zal het er eens toch van moeten komen. Liefst natuurlijk na Barack's tripje. Maar als het niet anders kan dan maar daarvoor. Vandaar dat de uitzending van het glazentietprogramma 60 Minutes van vandaag uiterst belangrijk kan worden. Daarin komen namelijk heren aan het woord die q.q. de inhoud van die 28 pagina's of gedeeltes ervan kennen. Ex-CIA hopman Porter Goss, ex-Congressman Bob Graham, ex-enquêtecommissieleden Bob Kerry, John Lehman en Tim Roemer, plus een handjevol beffen van families die compensatiepoen van de Saudi's eisen. Dat wordt vanavond om 7 uur (lokale tijd) bord op schoot met zijn allen. Ook in de Ovale Kamer. En wij?
Wij horen morgen de uitslag wel. Stay tuned.


Panama capers (3)

zaterdag 9 april 2016
Soms word je er wel eens wat moedeloos van. Lazen we vanochtend in het Financieele Dagvod dat het Amsterdamse Intertrust ook was opgedoken in de Panamese warwinkel. Vrijwel op hetzelfde moment waarop die administratieve dienstverlener een nieuw keurmerk op zijn reet kreeg geplakt wegens zijn hoge standaard op het gebied van kwaliteit en integriteit. Hoe vaak hebben wij al gewezen op de kwalijke reputatie van dit beursvehikel? Tig keer (1). En wat heeft dat voor invloed gehad? Geen ene moer. Maar nu de naam van dit servicebedrijf voor rijke stinkers tot niemands verbazing uit een pak Amerikaans papier kruipt is het hommeles op Beursplein 5. Gottegot, de koers van Intertrust lazert ruim 6 procent naar beneden. Ja en? Dat herstelt zich weer met de snelheid van een duivenscheet. Het enige wat er misschien bij Intertrust gebeurt in de nabije toekomst is het verleggen van haar activiteiten naar de USSA. Tip: met name Nevada schijnt een heel gunstige plek te zijn om dezelfde legale belastingkunstjes uit te halen als in Panama. Mogelijk is dat ook een achterliggende reden geweest voor het lek stoten van de Panamese databank. Alle kleine kutlandjes op dit fiscale terrein ausradieren en de deur naar de USSA nog verder openzetten. Hypocriet? Hoe komt u daar nou bij? Stay tuned.

(1) Nou toch nog maar eens. Zie voor Intertrust vooral de artikelen “De achterzijde van het beursschandaal” en “Neerland's stille kracht” op de site van de Morgenster. Gedateerd maar nog springlevend.


Don Leo op glad ijs (3)

vrijdag 8 april 2016
Vraagje. Wanneer raakte Don Leo Geeris bezwangerd van enthousiasme voor de leverdialyse? Of liever wanneer rook hij letterlijk bloedgeld? Vinden we terug in dit artikel in de Volksfiets van 10 november 2003. De Don zag dus mogelijkheden in de ontwikkeling van het nieuwe Amerikaanse apparaat en zette L2BH op de wereld. U weet inmiddels hoe het daarmee verder is verlopen.
Het was overigens niet het enige innovatieve apparaat waarin hij wat muntjes stopte. Zo raakte hij wat verderop in de eeuw financieel betrokken bij de ontwikkeling van de ageviewer. Het controle apparaat voor jeugdige zuiplappen en dito kettingrokers dat door zijn zakengap Hendrik van de Hombergh (rip) in de markt was gezet. Eerst nog met additieve gebruikmaking van vettige vingerafdrukken bij de kassa, nu gewoon alleen met camera's (1).
En dan was er nog cTreatment. Een apparaat dat blessures te lijf gaat door bij de behandeling gebruik te maken van vrieskou. Of Don Leo ook daar brood in zag onttrekt zich aan onze waarneming, omdat wij jammer genoeg niet beschikken over een complete lijst van aandeelhouders.
Maar mogelijk is het zeker, want zijn vertrouwde zakengap Van den Hombergh was wel degelijk prominent aanwezig in de stuurhut van de Waegener Group. De onderneming die het ijskoude nieuws aan de man zou brengen. Dat liep door interne financiële strubbelingen jammer genoeg totaal uit de hand. Zo zelfs, dat uitvinder cq. patenthouder Koenraad Kunnen moest onderduiken om uit het zicht te blijven van heren met schietijzers en aanverwante machtsmiddelen (2). Naar onze overtuiging niet bepaald een methodiek waarvan Don Leo en zijn voormalige Bernadette zich bedienden om hun positie te handhaven. Ze bewogen wel hemel en aarde om de curatele bui te ontlopen, maar toen het eenmaal zo ver was was het gewoon zo ver. Stay tuned.

(1) Zie de serie “Borrels en beeld”, uitgegoten in de jaargangen 2011, 2012 en 2013.
(2) Zie de serie “Letselschade” op de site van Vervolgverhalen.


Fuck (91)

vrijdag 8 april 2016
Is het vooruitverdedigen? Dat niet weer iemand hem in zijn kruis grijpt om hem het parlement uit te mieteren. Van Baalen mag het weten. Maar de Oekraïense premier Yatsenyuk heeft een ferm besluit genomen. Het kind van koekjesmonster Nuland heeft het ministerie van Economische Zaken en een meneer die over de buitenlandse handel gaat tot vandaag de tijd gegeven om een plan te baren. Jawel. En dat plan moet de weg banen voor het uitbannen van de import van alle Russische olieprodukten. Dat is er tot nu toe namelijk niet van gekomen en binnen de huidige verhoudingen kan dat natuurlijk niet. Hoe de bevolking dan zijn olie- of gaspitje onder zijn schrale soep moet aansteken? Nou, die klootzakken van GeenPeil mogen dan dat aso-verdrag hebben getorpedeerd, dat wil natuurlijk niet zeggen dat Yats' country niks kan invoeren. Misschien is er tegen een speciaal Nuland-prijsje wel wat gefrackte olie en gas uit de USSA binnen te halen. Als dat al nodig is, want Yats kan ook zijn energie betrekken van Bennie Kolomoisky en die jongen van Biden. Die willen desnoods tegen een vriendschappelijke Euro-subsidie heel Oekraïne wel open fracken om Yats in staat te stellen zijn eigen broek op te houden. Morgen weten we meer. Dan is het plan er. Nou ja, het begin ervan. Dus stay tuned.


Panama capers (2)

vrijdag 8 april 2016
Zeiden ze vroeger nog wel eens: “Toon me uw boekenkast en ik zeg u wie u bent”. Een variatie daarop bij het doorlichten van het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), de gynaecoloog in charge bij de geboorte van de jongste Panamese baby: “Toon ons uw sponsors en we zeggen wie u bent”. Nou, dat is wel even smullen. Want wat denk je van de volgende sponsors?
De Ford Foundation, de Carnegie Endowment, het Rockefeller Family Fund, de W.K. Kellogg Foundation, de David en Lucile Packard Foundation, de Pew Charitable Trusts, de Waterloo Foundation en de Open Society Foundations. Allemaal instellingen van keurige lieden, die altijd netjes en op tijd hun blauwe brief dichtlikken en nog nooit van Maagdeneilanden hebben gehoord. Laat staan dat ze af en toe hun diensten verlenen aan de CIA, de FBI en andere instituten die 24/7 in de weer zijn om onze normen, waarden en levensstijl te verdedigen. Echt niet.
Is dit alles? Nee, er zijn nog wel wat interessante sponsors buiten de USSA op te noemen. Wat denkt u bijvoorbeeld van de Adessium Foundation? Streeft naar een gebalanceerde samenleving, waarin de mens een beetje fatsoenlijk omgaat met de natuur. Opgericht door de Nederlandse familie Van Vliet. Min of meer bekend geraakt door het Kamerlidmaatschap van telg Rudolf Aleida aka Roland. Eerst als lid van de PVV-fractie. Tot ie in 2014 uit balans raakte door de “meer of minder Marokkanen” uitspraak van hopman Wilders en als eenmansfractie verderging.
Naast Adessium treedt ook de Noorse Fritt Ord Foundation voor het voetlicht als sponsor van ICIJ. Die Foundation zorgde in 2013 in zijn thuisland voor nogal wat patat toen bekend werd dat ie naast de ICIJ ook de uiterst rechtse blogger Fjordman aka Peter Jensen stiekte. Een meneer die met graagte aanschurkt tegen het gedachtengoed of gedachtenslecht (doorhalen wat niet gewenst wordt) van onze populistische hopman uit Venlo en het liefst met alle Mo-aanhangers een fjord zou willen dempen. Met als toetje alle homo's. De sponsoring van de Fritt Ord Foundation stelt Petertje momenteel in staat om een boek over zijn “volgeling” Anders Breivik tussen twee kaften te wringen. De subtitel is er al: Peter en de wolf.
Zonder twijfel is er nog meer shit binnen de sponsorclub van ICIJ. Maar voorlopig houden we het hier maar bij. En nou maar afwachten wie die 441 Amerikanen zijn die hun blauwe brievenbrigade hebben genaaid. De Süddeutsche Zeitung heeft ons beloofd ook die te zullen openbaren. Zal het ons toch benieuwen of het alleen maar gaat om American footballers, basketballers, honkballers, ijshockeyers, popidolen, filmsterren en andere rooie loperlopers. Of dat er ook nog wat hoge politieke hotemetoten aan de beurt komen. We laten ons verrassen. Stay tuned.


Panama capers

donderdag 7 april 2016
Zegt vandeweek een giecheltrutje bij het dagvod Trouw: “Ik weet het niet”. Was haar antwoord op de vraag waar al die documenten over de Panama-route ineens vandaan kwamen. Is dat interessant? Ja, dat is interessant. Want er wordt naast een zootje naar verhouding eenvoudige boerenlullen een hele reeks hoge politieke hotemetoten uit allerlei landen publiekelijk geneemd en gesjeemd wegens het ontduiken cq. ontwijken van belasting en andere offshore kunstjes. Wat ons betreft prima de luxe. Maar we missen in die files om eens wat te noemen Amerikaanse en Israëlische hoge politieke hotemetoten. En dat die zulke dingen niet doen lijkt ons op zijn minst wat onwaarschijnlijk. Betekent o.i., dat de oorspronkelijke “source” die een jaartje geleden de Süddeutsche Zeitung zou hebben benaderd met een bult info uit het databestand van de Panamese sluiswachter Mossack Fonseca over een eigen geheime agenda beschikt. Noem het een destabilisatieagenda met verder een duister doel. Merkwaardig is bijvoorbeeld waarom premier Cameron de lul is. Weliswaar via zijn vader, maar toch. Hetzelfde geldt voor president Willy Wonka aka Poroshenko, die blijkbaar niet alleen zijn Joodse afkomst heeft willen wegfoezelen, en misschien de huidige koninklijke koppensneller Salman van Saudi-Arabië (1). Dat de IJslandse premier Gunnlaugsson stevig de sjaak was is ook wat bizar, want juist in zijn land zijn verschillende banksters de kerker ingezwiept wegens hun aandeel in de financiële crisis.
Duister allemaal? Mag je wel zeggen. Het is een flink tikkie duidelijker als de Russische cellist Sergei Roldugin op de brandstapel wordt gedeponeerd. Maestro Sergei zou in de loop van een stevig aantal jaren 2 miljard dollar hebben weggestreken naar weelderige offshore oorden. Mogelijk ten behoeve van zijn close gappie Vlad Putin. Was groot nieuws. Misschien wel het grootste binnen deze context. Dat Kleintje Muurkrant in al zijn bescheidenheid onze eigen internationale maestro Jaap van Zweden in 2014 in verband brachten met het criminele netwerk van strijkhouthandelaar Dietmar Machold trok aanzienlijk minder aandacht (2). Maar verschil moet er zijn.
Ten bewijze van dat laatste nog een amusant voorbeeld. Tot de Nederlanders die Trouw voor de koplampen wist te duwen binnen het Panama complex behoorde ene Robert van de R. Hij werd door het dagvod aangemerkt als een van de grootste faillissementsfraudeurs van Nederland. Mossack Fonseca bleek twee zakelijke vehikels voor deze Robert van de R. te hebben beheerd. Een stichting onder Robertje's eigen naam en Sandhurst Trading S.A. Waarom in een golf van neeming en sjeeming de inmiddels afgestrafte Robert van de R. voor een deel wordt geïnitialiseerd is ons een kruiswoord. Het gaat namelijk om Robert van de Rhee, die wij in onze roemruchte serie Octopussy langdurig achter de vodden hebben gezeten tot ie door de kadi een paar jaartjes werd opgeborgen.
Zo'n Trouw toch. Heel flink als het om Putin gaat. Maar van de Rhee, oei, dat is oppassen geblazen. Jezus. Stay tuned.

(1) Het blijft mogelijk dat Salman wordt afgestraft voor het dumpen van olie om de Amerikaanse fracking beleggers naar Allah te helpen.
(2) Eventjes naar de serie “Frisse deuntjes van de strijkstok” zoeken in Kleintje Actueel


Fuck (90)

donderdag 7 april 2016
Hep u het gisteravond een beetje gevolgd? Op de glazen tiet. De Oekraïense Hoogmis in de Sint Toine Kathedraal onder leiding van Zijne Heiligheid zelve. Met nerveus gekakel over dat aso-verdrag waaronder 27 Länder binnen het Reich al een krabbel hadden gezet maar die Niederlande nog niet. Over de vraag of die dertig procent wel of niet gehaald zou worden. Wat een affront een “Nein” zou zijn voor der heutigen Vorsitzender des Reiches. Wat een avond hè? En waar ging het nou helemaal om? Want als de corruptie in Kiev en ommelanden de kop werd ingedrukt zou Oekraïne met onze onbaatzuchtige hulp een uitstekende handelspartner worden aan deze kant van de demarcatielijn. Met voor beide partijen roosachtige gevolgen. Zelfs een Monsantoboertje ergens achter in de Oekraïense graanschuur zou op termijn ten volle de geneugten ervaren waarmee Das Reich ons nu al vijftien jaar blij maakt. Tuurlijk, er moet nog een hele Brusselse kermis aan neo-liberale hervormingen, lees bezuinigingen, worden doorgevoerd. En ja, dat wordt jaren en jarenlang sappelen op het niveau van de Tweede Wereldoorlog. Want alle potjes voor de oude dag, de gezondheidszorg, de ww-uitkeringen etcetera moeten helaas worden leeggehaald en jammer nou, de hele infrastructuur moet met onze welwillende assistentie worden geliberaliseerd. Net zoals bijvoorbeeld in ons Rutteknusse referendumland, waar we al aardig op weg zijn om die nieuwe Heilstaat te realiseren. Maar wat wil je met lieden als neo-nali (staat voor neo-nationaal liberaal, u mocht eens denken) Wilders, liberaal Rutte, liberaal Pechtold en een liberaal beleid ondersteunend “socialistisch” stoppelveld, dat zijn stembiljet niet zelf in de gleuf durfde te duwen uit angst dat later zijn vingerafdrukken tegen hem worden gebruikt.
Dus er staan nogal wat onaangename potjes op het vuur voor eerder genoemd Monsantoboertje en diens landgenoten, maar aan het eind van Der Prozess hebben ze dan ook wat. Een 1 procent oligarchinale elite, een niet al te grote categorie tussenkrabbers en een gigantisch overschot aan in wezen overbodig materiaal, dat heel vroeger proletariaat werd genoemd en de vrijheid heeft om -liefst zachtjes- “boe” te roepen.
Opvallend was overigens dat tijdens de dienst van Zijne Heiligheid geen woord, maar dan ook geen woord werd gerept over het probleem van de neo-nazi's. Terwijl die in Oekraïne toch menig touwtje in handen hebben na de door hen met volle steun van dat teringwijf van Nuland cs. gepleegde coup. Als Yanukovich nou gewoon dat aso-verdrag had ondertekend was er niks aan de hand geweest. En had het bloedbad op het Maidan, dat door Zijne Heiligheid en zijn kruisdragers godbeterhet voor de zoveelste keer in de klossen van Yanu's handhavers werd geschoven, nooit plaatsgevonden. Nou zijn er pogingen onderweg om die Bandera-nachwuchs te “embedden” in het reguliere houtje touwtje leger, dat ooit het “door de Russen bezette” zuidoosten van het land zal moeten heroveren. Al was het alleen maar uit economische en militaire overwegingen. Dat ze in dat zuidoosten Russisch spreken en voor ons part Russisch denken zal iedereen in Brussel en Washington een Bratwurst wezen. Die crypto-communisten hebben geen recht op een eigen keuze wat hun toekomst betreft. De neo-nazistisch angehauchte muslims in Kosovo met hun mafiose regeringskliek wel. Maar dat lag anders.
Kortom, het is wel een beetje kut, dat het referendum zo ongelukkig is afgelopen. Maar ach, hoe lang duurt het voor die rimpel weer is glad gestreken? Zullen we er een jaartje voor uittrekken? Max? Zijn we net zo'n beetje aan nieuwe verkiezingen toe en heeft misschien niemand door dat ie weer genaaid wordt door de Haagse plucheclub. Herstel van vertrouwen? Our ass. Stay tuned.


Uitgeverij Suspect (6)

woensdag 6 april 2016
Wij dachten dat we nooit meer langs Baarn hoefden in deze serie. In de eerste afleveringen verdwaalden we in dit durp omdat de plaatselijke krant een inwoner aan 'Syrië' vastkoppelde (1). Gelukkig konden we al snel een paar deuren verder op de Utrechtse Heuvelrug omdat Uitgeverij Suspect/Perry Pierik achter het opzienbarende nieuws in de Baarnsche Courant bleek te zitten. Maar nu moeten we weer terug naar de drassige oevers van de Eem.
De Courant pakt deze keer uit met een reportage over het spannende leven van Paul Knoops, koddebeier. Op een grote foto staat de kerel onder een wielerhelm maar zonder zonnebril Willempie uit de klassieker van André van Duin te wezen. Helaas voor Paul Pet laat de krant het niet bij dit beeld. Knoops komt ook aan het woord en het moet gezegd: in een cultuur die zojuist haar enige prozaist met wereldfaam Johan uitgeleide heeft gedaan, springt Pauls oneliner er zonder meer uit.
Komt ie: "Ook benaderen we personen, waarvan we weten dat ze in beeld zijn voor bepaalde misdrijven, persoonlijk. Zodat ze weten dat we ze in de gaten houden. We gaan daarbij af op ons onderbuikgevoel en controleren mensen als we denken dat dat nodig is." De cursivering is van ons want mensen als Johan en Paultje praten in de regel zoals ze een scheet laten en weten ook bij drie keer navragen niet waarover wij ons druk maken. Maar ieder nadeel heb zijn voordeel en feit is dat Paul zoals alle vlees in uniform een baas heeft die niet zo blij zal zijn met de uitlating van zijn ondergeschikte in het Baarnse.
De Knoopsen in deze wereld vertegenwoordigen het fascisme met de kleine f. Voor dat met een hoofdletter moeten we bij hun opdrachtgevers zijn, in casu Perry Pierik. De uitgever, schrijver, historicus, doctor uit Soesterberg ziet zich zelf als onder meer redder van het boekenvak maar voor wie een rondje surft door zijn bijdragen in de sociale media wordt al snel duidelijk dat we bij Perry stuiten op gedachtengoed dat we na 5 mei 1945 niet meer tegen wilden komen.
Perry doet daar ook helemaal niet moeilijk over. Nou ja, wel een beetje dan. Voor wie hem confronteert met het nieuwrechtse karakter van zijn publikaties heeft hij een standaard antwoord voorradig: zijn uitgeverij is een algemene uitgeverij, niet gebonden blablabla, zo'n beetje de AVRO onder de uitgevers dus. En voor wie hem neerzet als rabiaat fascist met vriendjes in die wereld, komt er rook uit de bodem, een dichte mist, een ondoordringbare nevel zoals indertijd bij Prinz B.
Maar Perry was gewoon lid van een fascistische jeugdclub, hoor. Als we de website Maroc.NL mogen geloven -en waarom zouden we dat niet doen?- was hij "in Woerden en Utrecht actief voor het fascistische Jongeren Front Nederland (JFN)" De site baseert haar bewering op een uitspraak van wijlen NVU-voorman Joop Glimmerveen, uit 1995. In zijn blad Volkse Waarnemer (ja hoor, dat vinden ook wij verdacht veel lijken op Völkische Beobachter, destijds het lijfblad van de NSDAP) windt Glimmerveen zich op over een artikel in de Haagse Courant.
Het relaas is geschreven door Perry, in samenwerking met Marcel Reijmerink. De twee beschuldigen rechts-radicalen van de moord in Frankrijk op twee onderzoekers naar extreem-rechts. Uit rancune gooit Glimmerveen het Mitgliedschaft van Pierik in de ring. Kun je zeggen dat rancune niet de beste Specsavers oplevert. Maar zelfs een Glimmerveen zal toch niet zonder daarbij goed na te denken aan Jan en alleman een verleden in de eigen gelederen toeschrijven? Dus: Knoops, mogen we je mountainbike lenen? Fietsen we even naar Woerden en die kant van Utrecht...

(1) zie Basr en Baarn 1 en 2, van respektievelijk 17 december 2015 en 26 januari 2016


Contrasten

maandag 4 april 2016
Wat een nieuws, die Panamaleaks, voorpagina nieuws en goed voor een dag of wat verder spitten. Spitten? Nou eh, dat zal wel mevallen. Een jaar of twee geleden was er ook zo’n lek en Trouw beloofde artikelen over de Nederlanders die zwart geld geparkeerd hadden. Nooit meer wat van gehoord, trouwens.
Nu dit lek, eigenlijk al een jaar oud, maar ja onderzoek kost tijd zullen we maar denken. De voormalige Britse ambassadeur gaf een adequaat commentaar op deze affaire.
Over het grootste corruptieschandaal van deze eeuw hebben we nog niet veel gezien in “onze” media. Dat betreft UNAOIL. Maar ja, daarbij gaat het om de manier waarop de grote westerse multinationals hun zaken doen. Dat is andere koek dan de russische boeman of oud voetballers.


Laatste loodjes voor Oekraïne Referendum

zaterdag 2 april 2016
Aanstaande woensdag 6 april 2016 is het referendum over het Associatieverdrag van de Europese Unie (EU) met de Oekraïne. Alle Nederlandse stemgerechtigden kunnen dan met een JA of een NEE aangeven wat zij van dit verdrag vinden. Hoeveel Nederlanders van dit recht gebruik gaan maken is nog onzeker. De verwachtingen zijn niet erg hooggespannen. Bij een opkomst van onder de 30% heeft het referendum geen geldigheid. Waarschijnlijk wordt dat percentage wél gehaald. Maar ook dan is nog niet duidelijk wat er met de uitslag gedaan gaat worden.
Een meerderheid voor JA wordt ongetwijfeld opgevolgd. Dat is immers in de lijn van de huidige machthebbers in Nederland en de EU. Een meerderheid voor NEE kan als slechts 'raadgevend' terzijde worden gelegd. Desalniettemin zal een helder en klaar NEE een sterk signaal zijn tégen de projecten van de Nederlandse, Oekraïnse en Europese machthebbers. Het zal de legitimatie van de uitbouw van een ondemocratisch en asociaal Europa bemoeilijken en een startpunt kunnen zijn van de opbouw van een beter Europa van onderop.

Felle discussie
Niemand kan nog zeggen dat hij of zij geen weet heeft van het referendum op 6 april. Spotjes op radio en tv, advertenties in kranten, stukken en filmpjes op internet gaan hierover. Op 30 maart waren er alleen al in Den Haag drie verschillende debatbijeenkomsten waarvoor de SP was uitgenodigd. Op o.a. www.grenzeloos.org woedde een felle discussie over of linkse mensen wel of niet en zo ja hoe zij het best zouden kunnen stemmen.

Driewerf NEE
Van één van de Haagse bijeenkomsten volgt hier een kort verslag. Als laatste loodje voor het referendum. Om nog één keer enkele overwegingen ter linkerzijde op een rijtje te krijgen.
*Voor de Socialistische Partij sprak de secretaris van de SP Hans van Heijningen. Hij zette het driewerf NEE van de SP uiteen. In de eerste plaats is het verdrag slecht voor de Oekraïne. Het zet de deur wagenwijd open voor grote Westeuropese ondernemers en bankiers – ten koste van de werkgelegenheid in de Oekraïne. In de tweede plaats is het verdrag slecht voor Nederland. Het versterkt de neiging regelgeving en salarissen naar een lager, Oosteuropees, niveau bij te stellen. In de derde plaats is het slecht voor heel Europa omdat het de spanningen tussen Oost en West zal vergroten.
*Voor de Partij voor de Dieren (PvdD) sprak Eerste Kamerlid Christine Teunissen. Zij gaf met een concreet voorbeeld uit de kippenindustrie aan hoe beroerd het verdrag zou uitpakken voor Hollandse en Oekraïnse (kleinere) boeren en natuurlijk ook voor … miljoenen kippen. Verder liet ze een vermakelijk filmpje zien op de website van de PvdD, speciaal gemaakt ter gelegenheid van het referendum. Met als boodschap: niet doen, dat verdrag!

Spanningen
*Voor een JA sprak op persoonlijke titel het gemeenteraadslid van de Haagse Stadspartij Joeri Oudshoorn. Hij legde de nadruk op de grote culturele verschillen tussen Rusland en de EU, waarbij de EU relatief meer vrijheid en rechtvaardigheid heeft te bieden dan Rusland. Voor de meeste Oekraïners zou een verdere ruk naar het Westen verkieslijk zijn boven een grotere invloed van het autoritaire en homofobe Rusland. Bovendien vreest hij bij een NEE voor toenemende spanningen binnen de Oekraïne en daardoor groter oorlogsgevaar.
*Kees van der Pijl, hoogleraar en spreker namens Oorlog is geen Oplossing, ging lijnrecht tegen die laatste stelling in. Volgens hem is de Oekraïne voor een deel op het westen en voor een ongeveer even groot deel op het oosten geörienteerd. De hele Oekraïne naar het westen willen trekken, zal het conflict tussen die delen verscherpen. En het zal de ruzie met Rusland verergeren en dát zal de kans op militaire botsingen doen toenemen. Daarbij wees hij op de volstrekte onbetrouwbaarheid van de huidige Oekraïnse politici en oligarchen, waaronder corruptie en zelfs fascisme welig tieren. Bovendien meent hij dat de te verwachten massawerkloosheid als gevolg van het verdrag de instabiliteit nóg verder zal vergroten.

Solidariteit
Over twee zaken waren alle sprekers het wel eens:
Ten eerste dat ongeacht het referendum veel zaken in het verdrag hun beslag zullen krijgen. Sterker, al hun beslag hébben gekregen. Fijn voor de JA-stemmers. Maar de NEE-stemmers geven niet op. Nogmaals: een helder en klaar NEE zal een sterk signaal zijn tégen de projecten van de Nederlandse, Oekraïnse en Europese machthebbers. Het zal de legitimatie van de uitbouw van een ondemocratisch en asociaal Europa bemoeilijken en een startpunt kunnen zijn van de opbouw van een beter Europa van onderop.
Ten tweede waren alle deelnemers het eens met de stelling dat ongeacht het referendum de Oekraïnse bevolking niet in de steek gelaten mag worden. Contacten met vooruitstrevende groepen en individuen in de Oekraïne dienen te worden gekoesterd. Internationale solidariteit blijft geboden!

(geschreven door Rob Lubbersen op de digitale Konfrontatie)


De zweep erover

zaterdag 2 april 2016
Politieke schandalen waarbij sex een rol speelt zijn niet zo interessant. Of een wethouder het met een raadslid doet, who cares. Of een politieke leider zijn gerief haalt bij een uurtje of wat sm, ach geen letter zal de pers halen. Privacy en politiek: gelukkig dat privacy inmiddels een schaars goed is geworden. Bij onze westerburen is een nieuw schandaal waarbij sex en poletiek en de pers een rol spelen.
Al maanden is bekend dat de Britse minister voor Cultuur, John Whittingdale een relatie heeft met Olivia King, “a well known escort who specializes in domination and sado-masochistic practices”. Interessant is dat maanden geleden een artikel hierover niet werd gepubliceerd. Niet interessant misschien voor de pers? Mevrouw King onderhoudt blijkbaar ook intieme relaties met leden van de Londonse onderwereld. John is blijkbaar zo onder de indruk van de vaardigheden van mevrouw King, dat hij haar meenam naar onder andere het parlement, waar zij ijverig haar visitekaartje uitdeelde aan geïnteresseerde parlementariërs. Allemaal opgeschreven in een artikel dat door de redacteur van de Independent werd tegengehouden.
Nou is John Minister voor Cultuur en daar valt ook de pers onder. Dan lijkt het scenario wel helder, John, doe niks wat de pers kan schaden en wij schrijven niks - samen voor ons eigen. Zal wel een staartje krijgen, dank zij het internet.


Terreuraanslagen, de nood aan zelfkritiek

vrijdag 1 april 2016
Het wekt geen verbazing dat ondanks het feit dat we de grootste terreuraanslag ooit meemaakten men er niet in slaagt om naar de kern van het probleem te gaan. En dat is de steun die men vanuit het westen, en dus ook België (1), al sinds het ontstaan van die salafistische terreurgroepen in 1980 aan die bendes geeft.
Toen in april 2013 al Qaeda de oliebronnen in het oosten van Syrië veroverde was de EU er de volgende maand als de kippen bij om die verovering te steunen. Op 23 mei 2013 immers beslisten de 28 ministers van Buitenlandse Zaken van de EU unaniem, en dus ook onze Didier Reynders, dat het embargo met Syrië voor olieproducten zou opgeheven worden.
Uit dat al Qaeda zou dan na een afsplitsing ISIS ontstaan. De EU en Reynders maakten dus de financiering van ISIS mogelijk en steunden al Qaeda. Het is trouwens uit een officieel Amerikaans document geweten dat de VS al in augustus 2012 speelde met het idee van de oprichting van een islamitisch kalifaat in Syrië en ook Irak.
Sinds het ontstaan van die oorlog in Syrië hebben onze politici, zogenaamde specialisten en media voor 100 procent achter die opstandelingen gestaan. Syriëstrijders werden in de media omschreven als helden, idealisten en vrijheidsstrijders.
De kranten bulkten jarenlang uit van hun heldenverhalen en ngo’s namen kritiekloos hun verhalen over als zijnde de absolute waarheid. Met als goed voorbeeld Human Rights Watch en de gasaanval met sarin vlakbij Damascus van 21 augustus 2013.
Wat de westerse elites nodig hebben is een goede spiegel en een flink pak zelfkritiek. Typerend is dat in gans die massa’s woorden die men besteedde aan de zaak de naam van Saoedi-Arabië zelden of niet voorkwam. En nochtans levert dat land de wapens, geld en ideologie aan die bendes.
Doet men niet aan de nodige zelfkritiek dan is het alleen wachten op de volgende aanslag. Is het niet van ISIS dan is het van een andere salafistische terreurgroep.

(1) Dit stukje is een brief van Willy Van Damme aan Humo naar aanleiding van de berichtgeving over de terreuraanslagen (zie)


Uithollingen overdwars (3)

vrijdag 1 april 2016
Wij houden er niet van. Dat een fat lady de blues zingt. Het is zo definitief. Vonden we een medestander in. Ene Montgomery Blair Sibley. De ouwe bef van Deborah Jeane Palfrey aka de D.C. Madam, die tussen 1996 en 2008 haar boterhammetje kon beleggen dankzij de ruime inkomsten uit haar escortservice in Washington. Een soort Happy Hooker, met dit verschil dat de Hooker nog leeft en Deborah Jeane al sinds begin mei 2008 in astrale sferen verblijft. Zelfmoord cq. gezelfmoord (1), nadat zij was veroordeeld wegens afpersing, het runnen van een wasstraat en mail fraude. Daarvoor kon ze in totaal 55 jaar lik krijgen en dat zou voor haar aanleiding zijn geweest om aan een touw te gaan hangen in het schuurtje van haar moeder in Florida. Bef Montgomery wilde desondanks of juist daarom de administratie van zijn dooie cliënt aan ons openbaren, maar een bijdehante kadi stak daar een little stick voor.
Inmiddels zijn we bijna acht jaar verder en dan mag je toch veronderstellen dat zo'n Montgomery, die ook nog drie jaar het ambt van bef niet mocht uitoefenen wegens belediging van het hof, zijn pijp aan Sint Maarten had meegegeven. Niet dus. Hij vecht sinds kort het vonnis opnieuw aan. Omdat volgens hem de shit die in Deborah Jeane's administratie ligt opgetast nog steeds van grote invloed is op de politieke gebeurtenissen in de Amerikaanse hoofdstad. En met name op de huidige presidentsverkiezingen. Met andere woorden, volgens Montgomery wordt er met materiaal dat ook in de boeken van de D.C. Madam voorkomt her en der druk uitgeoefend op een of meerdere presidentskandidaten. En dan denk je al gauw aan the Donald en de echtgenoot van Hellary, die beiden de slogan “daar moet een piemel in” al heftig in de praktijk brachten toen hier bijvoorbeeld een secretaris-generaal nog armoedig naar een plantsoen in Eindhoven moest om aan zijn gerief te komen. En wat te denken van Ted Cruz? Die werd out of the blue ervan beschuldigd vijf dames buitenechtelijk te hebben gepiemeld.
Heeft het initiatief van Montgomery kans van slagen? Wij denken van niet, maar we laten ons graag verrassen. En nou maar hopen dat ie geen moeder heeft met een schuurtje in Florida. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 2 dd. 3 mei 2008.


Eerdere berichten uit dit jaar (2016) van deze Kleintje Muurkrant-ActueelNieuws-rubriek zijn hier te vinden, berichten van 't vorig jaar (2015) zijn hier te vinden. Zoek je iets uit 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008 of 2007? Voor het jaar daarvoor (2006) kun je hier klikken en voor 2005 kun je hier terecht. Voor 2004 zou ik - als ik jou was - hier klikken of op 2003, 2002 of 2001. Berichten uit 2000 - toen we begonnen zijn met deze digitale Kleintje Muurkrantrubriek - zijn hier te vinden.

Wil je ook een actueel berichtje in deze rubriek kwijt dan kun je een berichtje sturen aan 't Kleintje. Sommige van deze actuele berichten worden opgenomen in komende edities van de papieren versie van Kleintje Muurkrant. Neem een abonnement op 't Kleintje door 17,50 euro over te maken op giro 5349231 tnv Muurkrantkollektief DenBosch. Gegroet!, 't muurkrantkollektief

Ga ook eens kijken bij de morgenster waarin dieper op sommige van bovenstaande thema's wordt ingegaan.


hoofdmenumail reactie